Monday, May 27, 2013

....red velvet..checkered cake...wedding cake....

bismillahirrahmanirrahim...

tajuk sgt plain...sbb memula nk letak tajuk agak kemerapuan..tapik sbb nk formal sket kan..makanya taruk jek nama2 kek..hoho,,
ok..stop merapu...

kita mulakan dgn calon kek pertama...

ni ialah mini red velvet cake...
di order oleh kak maslinda...
thanx kakak.....beliau btau ank beliau suke kek ni..
Alhamdulillah...

seterusnye...

sebanyak 100pcs red velvet cupcake diorder oleh puan firda utk majlis akikah anak beliau..
thanx jugak puan....

and lastly....

kek kawen yg diorder oleh incek pojie...




kek ni aku wat ala2 checkered cake tp xbape nk ber checkered sgt...

ni ha rupe dlm tu...
gmbar da potong xdapat nk tangkap sbb da blik sbeleum majlis potong kek...

ni plak choc moist cupcake...
sebagai hiasan tepi...

yg ni plak model kek bersama kek yg da susun atas meja kek...
hehe...

ok tamat sudah..
kene bersedia dgn idea lebeh kebabom utk next wedding cake..yeahh...
chalo mere bete!!

Monday, May 20, 2013

figurine comeyyyy...

Bismillahirrahmanirrahim...

lately dapor dawaikokot kurang berbau harum dgn kek sbb tempahan agak kurang..
dan aku sendrik memerlukan rest yg secukupnye berhubung dgn sakit dalaman yg mendatang...

okeh meh layan sebijik kek hantaran...

kek ni hasil usaha sama dgn puan nadia...
senang citer..puan nadia ni kire da jadik pastner baking akula..
sbb aku sgt pengkau dlm wat bunga buttercream..(penah try tapik gv up xsabor)..maka segala pembuatan bunga cream aku tenderkan ke puan nadia....hihi...

kek fondant dibawah ialah kek choc moist..
kek di buat oleh puan nadia..dan deco oleh aku...


haa...gambar kat atas ni tisu pon xsempat buang...sbb time ni masih fresh..so nk bg bunga n skrit tu kombang somangkok..hehe...

nway thanx nad..atas usaha kite berdua..
ilmu sama2 kite share dan kite berjaya sama2..yay!!

haa..gambar kat atas ni plak..
sbb ade yg brtanya n kompius2..
ye dlm iklan jom heboh tu yg cake contest tu..aku la gadis berbaju pink itu..
walopon kalah atleast dpt masuk iklan 3saat..kikiki..

ok..tamat sudah..
chalo mere bete!!

Sunday, May 12, 2013

...cake..cupcake..dan mini cake...

Bismillahirrahmanirrahim...

lama x mencarut mengarut kat belog ni ye..
besela..order kurang sket..kalo ade pon yg simple2 cam pavlova..mini cakes....but syukran ya Allah utk rezeki yg diberikan...

da dekat seminggu aku mengalami panas dlm...ulser tunbuh dgn jaya n pas mandi kompom hidung berdarah..riso jugak..so aku togok air masak bebanyak...xberhasil pon...toilet plak da jadik blik kedua..haisyy..
n dua hari kene demam urat...rasa sbb cuaca yg xmenntu skang kan...
ok kite teruskan dgn order sekalian...

order di bawah ni ialah dr kawan Puan Nabihah...iaitu cik Echa...
beliau order choc moist cupcake dgn mini cake kat tgh2 tu...

utk design mcm ni beliau ade bg contoh tapik aku modified jugak dr segi warna & bentuk figurine....
nway thanx puan Bihah n cik echa cz sudi order..

seterusnye dr cik Seha....
beliau order 2bijik choc moist cake dgn buttercream frosting sebagai hantaran pertunangan...



thanz cik seha...selamat berdarah manisss...hehe..

then pavlova large di order oleh cust yg dtg uma nk bincang pasal wedding cake beliau...cik zura....
ni sempena hari ibu semalam kan...
ade 2bijik pavlova large..cz beliau and kawan beliau dua2 order....

thanx cik zura n puan rofi sudi order...
gambar tepek satu jek sebab sama design...hehe...

seterusnye ialah mini cake..
dari tukang order tegar iaitu mak buyung Puan Raha...

melty hersheys..

thanx raha...
jgn serik order ye...
hihi

last skali ialah mini icecream cake...
ni order dr incek nazmi utk diberikan pada mak buyung and mak budak...


thanx kepada semua yg trust Dawaikokot's Bakery...
akan ku coba serve yg terbaik utk anda sekalian...

tamat sudah..
chalo mere bete!!

kl nak order2 bleh la wassap/sms/call = 0187759602 (wai)