Sunday, February 3, 2013

fondant cupcakes + cakes

Bismillahirrahmanirrahim

Alhamdulillah....bisnes bakery aku tak penah sunyi dgn order cust2 yg percaya ngn hasil tgn aku.....
thanx to repeat cust n new cust...

okeh mulakan dgn order pada jumaat lepas...
incek Muhamad Nur Hadi selaku ex opismet time kt hospital penawar dlu telah mengorder cupcakes utk hantaran pertunangan beliau....
awal2 lg beliau da booked utk order ni..hihi..

ni la hasil special utk beliau..
selamat berdarah manis!!

then esoknya sabtu..
order dr kak elly (jugak staff nurse kt hosp.penawar)..
yg ni utk adik beliau yg nk brtunang...
tema kaler hijau putih..

tadaaa.....

yg ni pon utk kak elly...beliau mintak lebihkan 9pcs jek..tp aku bg siap2 15pcs...
thanx kak elly for order...

hari sabtu tu jugak dpt last min order dr kawan seha (staff jnsb)..
beliau nk kek gmbar upin ipin...
hampik kecuakan bebeh jap ble edible image kt kedai da abes stok..then aku mcm xsempat nk gentel fondant wat bentuk upin ipin...
so hasilnye adalah lukis sendrik...

hambek ko...Alhamdulillah jadik..hihi...
ketaq tgn...

than kawan seha....
lain kali order lg...

n petang sabtu tu jugak....aku siapkan order dr fida...
beliau order kek utk anniversary beliau...
fida ni slh sorg cust tetap aku...
hihi....thanx fida..

deco di atas ni request dr fida n beliau amek dr deco M&M (baker kt KL)..
so aku pon pm ke fb M&M n mintak izin dr kak munirah utk tiru deco beliau..n dlm masa yg sm mintak tips nk dptkan kaler buttercream yg terang benderang n menjolok mata..huhu...
beliau sgt peramah n xlokek ilmu...n beliau izinkan aku ciplak deco ni..
thanx kak munirah....

okies....
tamat citer..
chalo mere bete..

No comments:

Post a Comment