Thursday, September 27, 2012

...CHOC CHEESE CAKE....

Bismillahirrahmanirrahim....
 
order kali ni merupakn order dr opismate incek hubby....
beliau mahukan kek coklat cheese cake....
 
so dlu penah wat jugak tp kaedah skali tuang je n cheese kt tgh2 mcm berlipat2 jadiknye..
so kali ni aku gigih sket bakar layer by layer...hihi...nk bg cheese kt tgh tu cantik je rata....
meh cekidaut pic..
 
berkilau x cekelat saye...ngahaha...
sbb xsabar...coklat ganache masak jek aku trus tuang..hambek ko mcm simbah air..so kene tgu ganache sedikit firm then tuang smule....
corak kt atas tu gune teknik hentamkromo...hehe
stobery letak pon sbb rasa mcm hmbar jek presentationnye....
 
yg ni gmbar incek hubby wassup kt aku...
pheww...Alhamdulillah cheese kt tgh tu cun...risau je kan...
then incek hubby ade tnye knp kek ni mcm pndek...
aku rasa sbb baka die mmg pendek kot...kahkahkah....
ok xklaka...
sbb cheese cake mmg sume pendek daaa...adehh.,...
then aku tnye ape kome..
incek hubby kata opismate die kata sedap n ok..
Alhamdulillah lg.....
 
ok bebeh....
itu saje coretan utk kali ini..
chalo mere bete!!
 
 

No comments:

Post a Comment