Thursday, July 26, 2012

Choc Cheese Tiramisu....

Bismillahirrahmanirrahim....

hohoho...setelah berbulan2 aku dok jenguk resipi ni...br mlm td terlaksana...
sgt senang kot nk wat tiramisu ni...
aku xwat version sebijik kek..tp aku wat2 ala2 mcm trifle ni.....
n sbb esbok tgh kaya ngn cream cheese n whipped cream..so trlebih2 plak aku letak kt tiramisu comela ni...hihi...

jom layan gmbar jap....






akceli lagikan...sbnrnye yg makin mnguatkan aku nk wat tiramisu ni ialah after malam kelmarin...aku nk membake choc lava...agaknye sbb terlampau penat...n terberangan ape tah..aku leh terlebih bakar smpai choc lava jadik super moist cupcake....
maka sbb da borink makan choc moist...aku transform ia mnjadik tiramisu...
sblm terjadi tiramisu ade ira2 nk wat popcake...
tp tula...sumenye in my dream...sbb kexsempatan masa....
uhuk.....

nway...order dibuka utk sape2 nk rase tiramisu ni...ade dijual dlm saiz kecik ye....
berbaloi2....
rasa tiramisu ni...ade creamy2...manis2...pahit2 nescafe..n masam2 buah....
sedapppp.....incek hubby makan skali jalan jek semangkuk abes...
tp sbb aku ni bukan cake lover..siap leh simpan2 mkn...xpe..
4magkuk stok utk 2hari....hehe....
n sape yg gile cheese cake mesti puas hati sbb bile cream cheese bergabung ngn whipped cream..perghh....terbaeklaa.....hehe...

selamat mnjamu mata semua..
chalo mere bete!!!


2 comments:

  1. why, aku nah buat cream cheese + whipped cream + oreo beskut.terbaikk!! try la weh, nk boh perisa2 pun boleh.strawberry ke,aku buat dgn ore.ala2 dessert cum cakes.mcm pavlova jugak hehe.

    ReplyDelete
  2. hahahaha.....tula sape hantu cheese mmg sume bnde nk letak cheese kl boleh...skang ni aku try resipi2 simple jek....tgk bajet gak...

    ReplyDelete