Sunday, July 22, 2012

..bisnes during 1st Ramadhan..Alhamdulillah....

Bismillahirrahmanirrahim...

kenyataan arini ialah aku sgt...MENGANTOK...
wake up sleepyhead!!! dushh!! dusshh!! dusshh!
xkan la setelah sekian lama....aura KONGKANG JADIAN dtg mnyerap dlm bdn mula mngganas...haipp...

planning berdama incik hubby....pada hari jumaat malam...kami nk gerak pulang ke kg ku senggarang yg damai....
tp setelah di piki2 akan kesempatan masa...mmg xsempat...
uhuk....aku perlu siapkan order dr cust kt kg....
kebetulan nk balik kg maka mereka pong order..skali jalan katenye....hehe....
memula nk angkut sume perkakas blik kg n wat kt kg jek...ble piki tahap kemalasan nk packing....so aku trus decide blik after sahur hari sabtu...

dan mlm itu aku pon berhempas pulas siapkan sebiji chilled blueberry ciskek size medium n satu pavlova small n satu pavlova medium....
sume ni di order oleh geng2 pemusnah SMKS...eh silap...kawan2 skola aku dlu..hihi...

tapikkan aku bleh xsempat nk snap gmbar pavlova...
pavlova medium di order oleh cik Faridah....kawan skola dr sek rendah smpai menengah.....
mn x nye...ngam2 aku letak anggur terakhir beliau da smpai depan umah,.,,
hahaha...seb bek sempat stapler casing die....
dlm pas berbuka dpt sms dr beliau..

'sedap..mcm mkn buih sabun'

erkk..aku terkedu jap sbb nk piki acane rs buih sabun...hahaha.pastu br terpiki kan pavlova ni mcm marshmallow tp masok mulut trus cair...hihi..slame ni cust tnye mcm mn rase bleh gune ayat faridah ni...mcm buih sabun...kehkehkeh...
nway thanx for order..n prektis gak wat..lm2 jadik punyela....hihi

then dlm masa yg sama aku siapkan gak pavlova medium n ciskek...
yg smpat snap gmbar ciskek jek sbb rasenye pavlova sume same jek pattern die...huhu..

tadaaa....deco ni dinamakan deco mari campak2 sbb xcukup masa...panjang kan nama
ciskek  ni di order dr junior aku kt sek men dlu....penat nk mngingat beliau....sbb aku ni xbape cam sgt nama2 junior...junior jek igt aku...ecehh....perasan! kuikui...
saiz medium ni terhasil ble beliau yg brnama pn.Nisaq tringin nk mkn....tp rase yg saiz besar agak pricy n besar...so aku pon mncari idea utk mngecikkan ia...
hehe.....seb bek ade aluminium case ni...ade mcm2 saiz...smpai saiz paling kecik skali ngap pon ade...
huhu...

hope mereka2 yg da order ni sume brpuas ati...

kt kg taim tgh siap2kan  order ni..sume family dok kerumun tgk aku wat...
nenek aku igtkan aku da benti keje n bisnes kek jek..
ahahaha...xdela..belom mampu lg maa...mn nk cr modal...
ummi plak kate..mmg aku ni betol2 ikot die...besela..dlu ummi yg rajin bisnes kuih muih..skang aku plak......hihi...like mother like doter u olss....
br tau kepenatan dan kekurangan rehat bile ade bisnes...
itu yg ummi wat utk afford kami2 blaja...wuwuwuw...so tacing,....
InsyaAllah akan aku bayar smula....aminn....

pg2 masok opis ni dlm kead ngntok..ati jadik ceria mcm nk lompat bintang smbil tepok tgn jerit yippie yayy!!! (lebeh plak) bile ternampak  kak Anna yg aku citer bg aku sub wat cupcakes updet kt belog beliau gmbar2 produk aku..weeee.....
thanx a lot kakak!! sy sgt hargai.....
bleh cekidaut belog beliau...diSINI

utk pngetahuan sume...
utk order raya sile order skang...sng aku nk masok dlm kalendar...so i cn manage my time wisely...
hepi fasting sume!!
chalo mere bete!!

2 comments:

  1. assalam,

    ada delivery area kota tinggi tak?

    ReplyDelete
  2. wasalam...delivery area sana mungkin sy kenekan cas transport.....tp kl order during wikdays (waktu bekerja) sy boleh pas kt kawan yg duduk area putri wangsa n u collect kat situ....

    ReplyDelete