Tuesday, June 12, 2012

saye penin....uhuk...

Bismillahirrahmanirrahim....

ok skang aku penin...
aku penin nk meletak harga...ngahahha....apakah kannn.....
nk letak harga org kate ikot adunan n harga bahan mentah semasa....slame ni aku men taram je beli barang kekadang xtgk or simpan pon resit.....
ouhh menn....ummi plak kate kl nk berjual jgn kedek tapik jgn smpai rugi n xbalik modal.....ugghhh!!! lg tak paham...mcm mn tuh....
ble aku da blur aku usha tgk belog2 org jual kek.....ade yg cm mahal n ade yg cam murah...then ble selidik smule....ape yg aku da jual lagikklaaaa murah...hewhewhew.....
aku men kira kos bahan mentah jek...kos bil air? bil letrik? yg hampir rm100 permonth tuh....haipplaaa....

nk letak harga kt mmber2 pon terketaq2 lutut takot dorg kate..'euhh mahal dowh' sambil tgn kebahu mata keatas......
dan aku plak akan terkedu smbil ternganga...lalat pon xmo masok....
adoiyaiiii......

okeh aku kene berani dgn harga2 yg aku bg....org kate bia cust puas n aku pon puas.....maka kl rerasa kek anda tuh sedap smpai xleh dilupakan rasanya....letak harga mahal sket pon xpekannnnn....hihi...ok itu keji....

okla jujur aku katekan....aku nk sume org mampu beli kek aku.....ye mmgla kek aku ni xdela sehebat kek2 org2 pro....aku hanyalah serangga...uhuk..ehh masok tajuk lagu plak.....
tapik aku bleh usaha kannn.....
skang criusly aku xrase lagi untung...means aku slaku boss dan juga accountant kpd bisnes kek sendrik mngatakan...tiada summary utk profit n lost buat masa ini......
belum ade ape2 yg pulang modal lg.....sbb dpt jek duit trus beli bahan2 baru...dan skang hati meronta2 nk mixer yg bowl stainless steel tu n nk oven besar punyer jenama mahal....cmner tuh...
kang gedebak gedebuk beli sume....xde plak dpt order kek...maka jadikla tukun dirumah...lalalala~

cik oven hasil hadiah kawen kt uma tuh ade penyakit plak...kekadang masak separuh...kekadang hangit separuh...kekadang suhu kecik pon bleh hangit......acaner tuhhh.....

huh...itulah die manusia...belum usaha da piki masalah.....
cmne nk maju.....nek bas MAJU la weyyy...ok lari topik...

beklah aku kene usaha mncari harga yg sesuai utk kek2 sekalian....
chalo mere bete!!!

No comments:

Post a Comment