Wednesday, April 18, 2012

.....monolog merapu.....

Bismillahirrahmanirrahim....
ye! aku tgh berbelog di waktu keje....
ini bukan brmaksud aku xde keje...aku ade keje....dan dlm tgn tgh penin dgn 3pojek....
bukan juga brmaksud aku jadik pojek manager...aku hnyalah pencacai dlm bidang ini....
br 36hari brgelimpangan bersama2 status jawatan yg lain tp tanggungjawab keje yg lain....
paham?
okla...jawatan aku adalah technical exec...tapik aku wat keje QS....bes kan?
adakah hidop aku libang libu?
graduate course len...tp keje course len2...
2taun keje bidang hospital...2taun keje bidang construction....n taun ni keje bidang oil&gas......
adakah ini dinamakan multi purpose...atupon superwomen.....ataupon wonderwoman......ataupon hanyalah awek kluang man....????
ouhhh...sungguh complicated....
disaat ini...mata aku masih mnjeling2 drawing yg hanya sehelai itu...yg memerlukan aku mengira material yg ade dan aku telah mngalami masalah.....BLURR.....
boss besar outstation......bos kecik MC eksiden......dan rakan opis pon xdpt mmbantu dgn jayanya...maka hasilnye....trgatallah tgn aku utk berbelog......sungguh bolok....
dan perasaan aku...semacam ingin mncarik kubor einstein ataupon kubor ulama' yg tere ilmu hisab dan sedut.....amek otak mereka dan gantikan dgn otak aku....bia jadik cepat bijak......
kemon mennn.....sudah 36hari...knp mesti masih blur? ye mmg setiap drawing yg aku dpt sume beza2 dan memerlukan daya imaginasi yg tgi.....mcm mn aku nk imaginasikan bnda yg aku xpenah lihat dan tau.......
ibarat kene berimaginasi suasana bilik tido bakteria amoeba......okeh ini tidak logik sebab tiada kaitan......duhh....
adekah telah wujud kekaratan didalam otak sejajar dgn peningkatan usia dan pertukaran hormon dlm badan.....???
tulun! tulun! tulun!!
okeh...br seminit yg lepas aku telah memalukan diri....tepon berbunyik aku agkat...pahamkan maklumat...dan bile da dpt info....then aku bleh call org len utk bg feedback......dan org len itu plak bleh OK kan saje ape aku kata....dan org sebenar yg call aku pon muncol sejurus aku letak tepon....
bungoks la....seb bek tahap kemaluan dpt ditahan dan dikaber baik punye....ciss...
harap2 org yg trsalah tuh xkan brpiki2 dgn info yg aku smpaikan sbb...ia bukanlah brbentuk info sgt ponn...more tuh perkataan yg tergantung dan isi tempat kosong.....
kadang2 aku terasa tahap budak tadika bile aku asek xpaham...xpaham..xpaham....
bukan sengaja xnk memahami...tapik kudrat nk memahami tuh xsmpai2....kl keje tuh semudah ABC....mmg smbil wat keje aku makan ABC la wehhh....
org yg wat wat keje aku ni pon amek degree 3taun..apetah aku 36hari......okeh lagik...itu bukan alasan......
baiklah...aku akan berusaha....
disamping itu jugak....aku mmbuka tawaran..sesape nk wat guestbook,corak kt baju,bantal,brooch...dan sebagainya menggunakan kain felt...sile la roger aku...terasa nk jadikan ia bisness tepian....
sekian...

No comments:

Post a Comment