Wednesday, April 4, 2012

marang merapu di hari kamis bukan keliwon....

bismillahirrahmanirrahim..
hohoho....(gelak santa klaus)....
bukannye aku xbz n xde keje...tp aku da nk pitam asek pndang nombor2 kecik....aduyaiii....
maka disempatkan untuk berbelog-belog...hihi....
ape aku nk merapu...meh nak share...
akukan ske perasan artis so ske la citer ttg diri aku jek...kehkehkeh...sile jgn muntah darah.....
aku ade byk nama glemer...ant.nya ialah:
1.dawai kokot (sekolah menengah)
2. wai (matrix)
3.wai kim tat (UM)
4. ah kim (UM)
5.sarwai (osmet taman mawar)
mn aku dpt nama2 ni...wallahualam.....semuanya dicipta oleh manusia2 len...aku hnya redha..asalkan mereka x pgl aku kambing,beruk or kongkang....
kongkang??? errkkk....
ouhh aku mule menaikkan nama kongkang taim aku keje kt spital penawar....
time tuh tahap kelemauan aku berada di tahap kritikal kerana kerja2 aku slalu xdihargai.....
so terciptala nama 'kongkang jadian'....hehe.....itu hanyalah maskot utk aku ye tapik skang tidak lg...aku sudah lincah kadukkk!!
aku ade gak geng....ant.nya:
1. GBS - geng budak sengal (sekolah menengah)
2.geng GAGAK PINK (matrix)
3. the BONGS (UM)
semua geng2 ni da berpecah pon tp masih di ingatan...punca perpecahan ialah kerana masing2 da ade komitmen....n keje pon jauh2....mn geng paling bes? semua bes....hehe...sume bg kenangan terindah.....
bile da tua2 bangka sebelum kawen aku berkenalan dgn geng The Clickers.....ouhhh mereka bukan boy band maupon pop band ataupon m-pop......tp mereka adalah satu geng yg bleh repair pc n dekstop serta ade jual laptop brand acer....n akceli aku join mereka bukan jadik promoter tp join sbb ske g karok n mkn mlm ngn dorg.....ngahaha...kirenye aku jadik a flower among the torn.....sgt bes....
tapik itu duluuuu....
skang aku da xde geng...geng aku ialah incek hubby....
kl incek hubby keje balik lewat...aku geng ngn si kucing bernama Mekdi yg sengal.....
tahap kesengalan kucing tu kekadang rasa cm nk sunat2 jek ia....haisyyy....tp incek hubby sayang gile kot kat mekdi...chett...jeles!
aku graduate course Applied Geology tapik 1st keje aku ialah as admin exec kt spital penawar....then after 2yrs berpindah mnjadik QAQC Officer kt company construction...then after 2yrs lg berpindah jadik technical exec kt cmpany oil&gas....wahhh....sgt flexible n adorable la aku....lalala~
kenapa tetibe aku dgn poyo citer perkara2 di atas....
kenapa? why?timkaiyyaaa???
sebab aku boring maka aku pon merapu di belog bolok wokkk....
chalo mere bete!!
p/s: nak baca..baca...xnak baca sudah.....

No comments:

Post a Comment