Wednesday, January 11, 2012

marangkerapu kepunden...DIY saye....campur2...

Bismillahirahmanirrahim..
okeh kali ni hupdet laju2...sbb b4 ni asek wat entry luahan hati a.k.a meroyan....
hehe..okeh bebeh2 sekalian....
okeh firstly skali aku nk citer pasal bunga2 chenta...eh silap bunga2 tissue yg aku da wat bebanyak n kaler2ful tuh....
haaa.....aku akceli gune bunga2 tuh utk hias meja solek yg ade kt blik aku tuh...
yela..almaklumle perantin bajet ciput...barang lama dihias jadik baru...
jengjengjeng....inila hasilnye...walopon nmpak serabut tapik atleast aku ske...ngahahaha.....
maapla trselit gmbar kartun...gmbar kepala aku bleh plak trselit...xpakai tudung plak tuh..alahai....
akceli cermin kt ruangtamu pon aku tibai dok letak bunga2 tissue ni coz byk lebih....tuh ade lebih lg xtau nk ltk mn..mebi cermin blik abang plak kot...kehkehkeh...
ok perkara kedua ialah....rozet...ala bunga2 cinta yg nk letak kt org kndarat then letak duit tuh....
usha rozet kt kedai mmg chntek..harga pon chantek....
sbb aku bajet ciput...n trpaksa letak duit kaler hijau.....maka aku nk wat sendrik jek...memula nk wat pakai kain felt tapik da mls...so aku pakai bunge ni...
tadaaa.....mn aku dpt bunga ni???
tadaaa lg....dari daun2 mnjalar yg aku beli kt kedai 2hengget...akceli daun ni nk guna wat hias bilik perantin....sbbkan aku byk lg bunga2 len...so aku korbankan bunga ni....ye kaler ia peach...mcm lari tema...tapik aku akan potong kain felt kaler merah bentuk mcm pingat n tampal kt bunga tuh then letak duit bentuk kipas...mcm pelik tapik inyaALLAH chantek...hahaha....hasilnye kang aku tunjuk ye kengkawan....
xsentuh lg kain felt tuh...sebarang perubahan akan di upload sbb akceli ade lg option bunga len aku bleh wat.....
okeh perkara terakhir ialah baju nikah aku yg tah pape....
okeh ni pndangan dr belakang.....
ini dr tepi.....
sgt pink kan.....hehe......
what to do...umi punye idea nk pink....akceli memula nk dull pink tapik mls nk g carik so men rembat jek hot pink.....manik2 aku da jagit penuh kt bhgn depan tapik segan nk tunjuk...kang time nikah aku tunjuk gmbar dr photoG jela ye bebeh1 sekalian....hehehe...
bhgn kain mmg sngaja wat kembang semangkuk bia snang nk duduk....kang ketat sgt takot bj ni dicipta utk berdiri je plak....
okeh bebeh2 sekalian..tamat sudaa...

3 comments:

  1. hahahha... asal menda ye ada kan? lagipun, kite kena elak pembaziran. dari beli yg lain baik recycle je!

    ReplyDelete
  2. eh comel pulak letak bunga2 kat cermin tu..nak tiru la.boley tak?hehe

    ReplyDelete
  3. dhiera-btol tuh....lg satu asalkan rajin..hehe...

    haha-ohooo..boley sesangat...tiru jela..hehe...

    ReplyDelete