Friday, October 21, 2011

turn aku plak MEROYAN...uhuk..

Bismillahirrahmanirrahim....

okeh..kemeroyanan ini adalah ditahap yg masih bleh diselamatkan...dun worry...
aku cume nk mngadu domba jek sambil2 menghabiskan mase aku bergaji buta kt opis ni...*ade keje tapik..ugghhh*

sebenarnye...aku cume nk mnceritakan bagaimana mnjadik tunangan org yg trlalu bz bekerja dan bersukan.....
crius memula aku xkesah...aku ade geng pompuan yg bleh aku tarik anytime utk ajak berjimba....
tapik ble sorg2 kwn2 pompuan aku da ade komitmen sendrik...aku jadik sorang2 a.k.a lonely plak..ecehh...
lonely la sangattt...
incek tunang da cube sedaya upaya nk melayan aku tapik...
huuu.....ntahla ekk...
bayangkanlah...incek tunang keje 24/7...
on weekdays beliau akan keje n OT till 9.00am....
on wiken plak beliau akan keje smpai 4.30pm tapik mlm akan bersukan...sabtu mlm ade badminton...ahad mlm ade futsal....
so...bilakah masa beliau nk jumpe aku???
haaaa.....bile aku da majuk kate die pentingkan sukan dr aku..br la die akan dtg....
xpon...bile aku da meroyan...on weekdays tuh die akan pick satu hari utk x OT n dtg mlm2 jumpe aku hnya utk mkn brsama....
tapik adela dlm 2jam jek jumpe...

ye!! aku tau org darah manis xbek asek jumpe....
hokayyla...aku n incek tunang..dlm sebulan adela 2-3x jek jumpe...
kire xslalu la tu kan....
tapik....kdg2 jeles tgk mmber2 bleh angkut tunang mereka g soping..jalan2 carik pasal....g mkn tutty frutty.....g tgk muvee.....
aku nk gak mcm tuuu.....huwarrghhh!!!
tapik..aku pasrah....incek tunang kate...slagi ade OT bek die balun jek sume...cr duit wat kawen gak....
aku plak tukang perabis duit..haissyyy....

aku da pesan siap2 kt incek tunang...bulan Nov kang adelah bulan bizi mizi nak setel hal kawen...
nk jumpe mak andam ukur badan....nk g bg artwork kad kawen kt vendor...
nk cr barang2 hntaran brsempena YES....
incek tunang cume bleh kate...
'insyaALLAH'
uhuk...

kadang2 trpiki..adekah kehidupan mcm ni akan brlarutan smpai pas kawen...aku kate kt die..pas kawen xpayahla balun OT sgt2.....tp die kate..slagi muda ni keje...keje..keje....
aku plak kl bleh nk jadik housewife jek...ehek.....*mau kene lepuk ngn incek tunang*

skang...aku rase mcm nk mnjerit sbb ke'excited'kan aku telah luput mcm tuh ajek...
cita2 nk tgk Real Steel kecundang di tengah jalan....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
memula incek tunang kate ON...tp xsmpai 5min beliau kate trpaksa OT smpai kul 9pm....
benci! benci! benci!!!!!

dhla...
chalo mere bete!!



1 comment:

  1. assalamualaikum dawai.

    hahaha. sama la kita. 24/7 tunang aku pun busy. wey, REAL STEEL memang best! kau pergi sorang-sorang pun tak apa. rugi tak tengok. aku dah pergi. nak pergi lagiiiiiiiiiii!!!!

    ReplyDelete