Tuesday, October 11, 2011

penat..penat...penat...

Bismillahhirarrahmanirrahim..

sabtu lastweek after kije...aku trus brdesup blik apartment coz incek tunang da tgu nk bawak aku g angsana g cekidaut promotion kad kawen.....
akceli memula aku mcm nk g tgk yg kt kad kawen borong....tapik jadik tensi ble sume ejen2 utk kad borong ni ade hal...yg kt perling cuti..yg kt skudai bawak mak berubat..yg kt BP plak bz tgh kenduri...aku pon nk kejarkan promotion kt angsana tuh coz valid till ahad jek...
incek tunang plak mcm xcaya sgt ngn ejen2 kad borong sbb beliau kate dhla xde kedai..sume kt uma..pastu gune ejen..pastu ditambah sume ejen ade hal...makinla beliau curious sket....huh..mmgla kad kawen trsebut sgt murahh..rm0.19/pc...gilerrkannn....

so setelah berdiskas ngn incek tunang..aku pon amek jek yg kt angsana....
kad kawen jenis poskad...rm0.38/pc.....tapik dpt free tag TQ sbyk 1000pcs n 2keping gambar memori....so aku pun amek jela package tuh...
mesti ade yg kate aku ni xsabo2 kan..majlis lg 4bulan kad da tempah...okehla....utk tgu lg promotion kawen2 ni mebi bulan 11 or 12 kang *aku agak jelaa*...time tuh mesti umi da mnjerit suh wat kad...sbb akceli umi nk kad kawen aku siap paling lewat bulan 11 akhir..now da bulan 10 u olss......

kad kawen ni aku nk bg kt sedare2 jauh dlu....umi kate kali ni nk btol2 wat list nama2 guest bia xde yg trtinggal..bia la bagi awal pon..kl org kate nk trlupe ke ape ke...sbb stau aku..org2 tua ni dorg simpan kad kawen n akan slalu cekidaut tiap wiken..contoh trbaik is umi saye..hehe...
lg satu umi agak trkilan time kenduri abg dlu...byk kad yg xsmpai sbb pas2 pada org...hasilnye..yg xdijemput tuh ade yg kecik atila..bak kate org..sbb mostly sedare yg bleh dikate rapat...uma da siap kompang masih brbunyik...huhu...tp xpela..kite ni blaja dr pngalaman kann..so kl bleh umi nk bg sendrik...yela..bulan 11 n 12 kn byk kenduri kawen....time tula masa terbaik nk pas kad kannnnn.....sape stuju angkat kaki!!!


ni la contoh kad kawen yg ade kt promotion angsana tuh...kad kawen ni adlh hasil dr kekeratipan ahli2 Ideareka Warisan....tapikan...aku punye otak xleh brfungsi lg design mcm mn yg aku nk...alahailaa.....idea2..

setelah selesai sume...aku trus blik apartment smule sbb cik ina bawak anak2 die nk mandi kt pool....so melayan la dorg sume smpaila petang...dekat magrib br aku gerak blik senggarang....
dlm pas isyak tuh aku da dok bersila depan tv smbil bukak sume DIY pojek aku tuh..satu pojek aku da hand over pada my sis...haha....
aku plak masih go on dgn bnde2 len....utk DIY seterusnye aku mmerlukan butang...ye butang...setelah godak sume barang2 mnjahit umi..


tadaaa!! junpe gak butang umi sebalang...hehe..so akt mengasingkan butang pilihan bermula la...nnti time kawen..jika anda tetamu VIP saye...dptla butang2 ni...huhu....simpan yee...

akceli incek tunang tido kt uma aku dr 9-12hb oct ni coz beliau ade course kt adtec batu pahat utk upgrade cert2 yg beliau da ade.....so mlm sabtu tuh die da smpai n melihat keserabutan aku brsama brg2 DIY aku..huhu.....beliau senyum jek n kate ske tgk aku wat sume ni.....
alahaila...ni yg wat semangat makin brkobar2...u baru tau ke tunang u ni tgn hebat..hihi...perasan sunggoh....

dan kl korg sume nk tau...sepanjang blik kg tuh...mmg xrest lgsung...hoh...dok kerjakan DIY smpai tgh mlm..then pg2 bute hario ahad da kecundang nk bgn lewat...seawal 6.20am incek tunang kejut suh ironkan baju die..coz pg tuh die kene g register kt adtec.....hampeh btol...pastu die paksa jgn tido smpai die gerak g adtec...arrgghhhhh!!!!

ahad lepas zohor plak aku gerak g pontian nk tgk deep bertunang...


inila cik deep....cun kan beliau....eheh..
for info..baju yg beliau pakai adlh hasil tgn umi aku...
hebat x? mcm aku..hoho..

ahad mlm plak....aku dok mngacau incek tunang study...hiks...


ske plk tgk beliau ade smangat nk blaja ni...
mcm aku..da sejuta kali ckp nk smbung masterji..tapik!
uhuk...xpatah tnyelaaa...

okla bebeh2 sekalian..
aku da xde idea...
kang papehal sal info kawen2 aku akan update lg..walopon korg rase mcm nk karate urat ketiak aku sbb sambil cite pasal kawen aku leh merapu ke bnde len..eheh...itulah dawai..
dah! chalo mere bete!



4 comments:

  1. assalamualaikum dawai.

    meh aku kompangkan kau. mana ada orang buat rumah pakai kompang. orang pakai pahat la. pahat la yang bunyi, bukan kompang. hahaha.

    anyway, selamat DIY weh. kalau ada master in wedding planning, aku rasa kau mesti dapat 4 flat!

    ReplyDelete
  2. a'ala....hahaha...nmpak sgt aku type laju2 smpai byk typo...hehe..

    bukan dpt 4falt tapik dapat umah flat..ehehehe...aku nikan b2b yg slalu nk cut cost tapik nk nmpak grand..slagi tgn trmampu..aku wat la DIY...hehe....

    ReplyDelete
  3. cik dawai merapu campur citer itu ini best :)

    ReplyDelete