Thursday, August 11, 2011

The bunga-bungaaa chentaaa....



Bismillahirrahmanirrahim....

ok...entry kali ni ttg DIY yg aku da start wat...
cm besela..rasenye ape yg aku nk tulis ni da basi pong dikalangan B2B kann...tapik...ade?
kehkehkeh....
DIY yg dimaksudkan ialah...'bunga tissue' yg dibuat menggunakan crepe paper....yess...aku tau ramai yg da wat natang neh...tapik aku teruja nk wat byk2 sbb idea datang sec mencurah2 utk menghias blik tido aku menggunakan bunga2 trsebut,.....
lg satu..as a B2B yg ade tiny miny bajet serta sifat kedek....bnde2 lama pon aku bleh baru kan dlm blik tido tuh...yela...katil queen size da ade br jek tukar lastyear.....meja solek pon br lastyear tuka.....almari baju jek xde...n mebi kl bli pon aku bli yg kecik jek...bukan ade bj pon nk sumbat kt kg tuh..huhu...wat2 ade jek....
ataupon xyah bli almari dlu...bg blik aku tuh luas seluasnya...br leh sumbat kengkawan ramai2 wat jadik teman time nk nikah...kehkeh.....xdela cuak kebebeh sangat kannn....


okeh...ni die crepe paper yg aku bli kt tesco bukit indah....
hrga satu plastik ni is 50sen jek...


lebar die pon bleh tahan besar gak....tapik malangnye kedai tuh jual warna2 yg terang2 bnderang jek...aku nk warne2 pastel..tapik tiada..ade kaler putih ni jela...uhuk...


utk saiz yg besar tuh...if wat bunge yg besar tapak tgn nyiru hamba tadahkan...
dpt ler dlm 5kuntum...maka sebunga hrganya seposen..tapik kl kecikkan sket...dpt le 6-7kuntum....


1st trial dgn gaya jakun..xtau nk estimate beso mn saiz kuntum2 bunga tissue ni..
so aku bedal jek ikot sedap...
skali hambek ko...


besau ni aku dpt...hoho...
okla...saiz besor ni mebi aku gune utk bnde len..tapik aku da mmborong crepe paper kaler putih yg len utk saiz kecik sket..nk wat bunge telur utk mjlis khatam al-quran karang...gigihkan...
tapik ade sket kelainan la aku akan wat...hujung bunga2 yg xkembang lg tuh aku akan tepekkan kaler2 gune marker merah dan mungkin kuning..juga pink...jga hijau..dan juga ape2 jek kaler yg wujud kt uma aku tuh...ahahaha...
mari men kaler byk2 bg sume org muntah darah tgk bunga telur aku yg maha mengarot tuh..
xper..insyaAllah akan jadik chantek...*perasan*


haa...yg crepe paper kaler2 ni plak aku bli kt agsana tapk mahai sket...80sen n saiz die lebeh kurang yg 50sen jek....eden bedal jek...tapik kaler die pon xbrape nk pastel sgt...haihlaa...
xpe...yg kaler2 ni adela aku akan wat sesuatu....ehek....
mlm2 keje aku depan tv dok melipat2 la bunga tissue neh....
kakak2 uma pon da boring tgk kegigihan aku...tp seronok maa...
ade gjk la aktiviti brpekdah aku wat kannn....


haaa...yg kaler merah ni niat di ati nk wat pomander ball...tapik dlm pale otak xtau nk gantung celah mn...ahahaha...xpe2...
yg pnting wat dlu kan....
ble da siap sume bunga tissue ni brla aku akan nyatakan mcm mn design blik yg aku nk wat tuh......

okla.kengkawan...doakan aku xkene parkinson sbb tiap mlm dok melipat bnde ni ek....
hoho....pasni dok men gam plak...
gam? utk ape?
ahaaaaaaaa...tguuuu....

ok...
itu saje...
chalo mere bete!!

3 comments:

  1. rajinla ko wai...aku ni xkreatif..so,aku beli jek bunga telur tu..hikhik

    ReplyDelete
  2. saya sangat jakun ok tengok magis dari crepe paper jadi bunga! cayalah why!

    ReplyDelete
  3. emma...haha..ni namanya gatai tgn nk mmbanyakkan keje....xdela kreatip sgt emma...tapik aku ske tgk ape yg aku wat sendrik...

    bihah...haha...aku pon 1st time wat jakun sendrik...lg bes 1st time wat aku pakai tissue jamban...hahaha....

    ReplyDelete