Thursday, July 28, 2011

Wedding Journey Part 1 - The Checklist

Bismillahirrahmanirrahim......

yeahhh...akhirnye...cik dawai da ade idea utk mengapdet ttg wedding journey beliau...
perkara pertama ialah mari kira hari...hoorayyy!!! ehh silap...tersorak plak....yeahhh!!! *sambil wat tgn ala2 grunge*

tarikh keramat berkawen-kawenan ialah...
12.02.12

jadik hari ini ialah....28.07.2011....maka tgl la lagi...
6month 3days....yeahh!!!

ape yg cik dawai da wat...mari..mari...mari...kite cek..cek...cekidauttt.....

1. MUA/Andaman - sudah booked!! ngahahah...kt mn aku mndapatkan MUA ini....ye...di Air Hitam....hehe...Zaareen Boutique....nnti aku akan update kan ttg butik ni ye...sbb aritu...aku g terjah butik tu tgh2 mlm...xsmpat ape2 pon...tp owner butik sgt2 nice....

2. Photographer - sudah booked jugak!! hehe....yg ni aku serahkan pada NuansaPictures utk mnghasilkan gmbar2 yg superb chantek pd majlis aku....niat ati nk ade videographer skali...tp itu akn difikirkan oleh aku yg serbe kedek ni ye.....hihih...

3. Paperbag for giftdoor - yg ni sudah di booked jugak.....da ade utk 500pcs tp xg amek lg....paperbag aku adlh DIY....maka...aku da plan dlm tempoh 2bulan sume paperbag sbyk 1k pcs or mebi lebeh skit...siap dgn sempurna...label2 pon da siap 500pcs aku gunting....label pon DIY...ahahaha...inila die cik Dawai...ske sume bnde adlh DIY....pastu sendrik akan pitam demi siapkan sume bnde2 DIY ini.....chaiyokk!!!

4. Hantaran for him - errkk.....baru bli seutas jam jek utk incek tunang...ehehe...yg len2 tgu YES, Merry Christmas n CNY kot....uhuk....kene bli time less....sbb boleyy muntah bli brg2 lelaki neh...lg mahai dokk dr brg pompuan..

errr....tu jela yg da aku wat.....yg bakal di buat after this ialah...

1. Wedding course - ahahahahaiii...kawen nk tapik kursus kawen asek xwat2 lagik....okeh...konpem...pas posa aku akan wat...go baby go!!!

2. jahit manik kt baju nikah - uhuk...akceli tgn aku xla skreatip itu....tapi..akan ku coba...dlu bj akak ipar aku yg jahit...tp simple sesangat...yg ni akan dicoba la cuma kl aku gv up mmg aku antor ke org le gamaknye..hehe....

3.giftdoor - err...smpai skang still blur..tapik da trdetik nk bg kt guest seramai 1k bnde2 yg bleh dimakan...n kt VVIP plak bnde2 kenangan plus bnde2 yg bleh dimakan....apakah ia....nntikla aku da jumpe bnde2 sekalian aku tepek kt belog neh ye....

4. kad kawen - ini akan ditempah mebi awl bulan Dec 2011.....kt mn aku nk tempah??? ntah ek...kt rengit jek kot...murah...hihi...tgkla...kl aku rajen nk design sendrik kad kawen aku ni...tp yg pasti...ummi da haramkan letak gmbar sendrik...err...rase kl letak kartun2 kene rejek x ek...hohoh....

5.Facial/Spa - ehek....insyaALLAH.. akan di buat jugak....

rasenye tu jek kot stakat ni yg trlintas dlm otak...
yg bab2 tok kadi,kanopi,mkn2 n etc....ummi yg bakal setelkan...tp aku xbg ummi wat sorg2 la....aku still akn polo up....bawak ummi kemana ummi nk pegi...hulur duit sume....
baaaannnyaaakkkkk lg sbnrnye nk kene setel...kl wat semua skali in one shot....hoh.....bleh muntah darah tnpa henti slame 7hari 7mlm....pastuh mlm ke-8...korg ble la pgl aku cik Eton a.k.a skeleton brgerak......uhuk....

cukupla sekadar ini saje utk journey yg kl diimaginasikan ikot mata kasar...ibarat merangkak di atas jln seperti suster ngesot....malah! mungkin lebeh teruk dr suster ngesot!!! apakah ia??? hantu susu??
hurmmm...nntik2la aku piki...k bebeh da tamat utk stakat ni....
nk blik uma basoh kete....mndi mnda...pastuh dok melingkar depan tv...tgk BOLA!! hoorayyy!!
skuad Harimau Malaya...go bebeh!! auurmmm...aurmmm...

chalo mere bete...



3 comments:

  1. why jahit manik? cayalah!

    selamat berjuang babe!

    -bihah-

    ReplyDelete
  2. bihah...hahaha...giler gigih kan...tapik xtaula berjaya atau tidak...

    feed.....mmg giler...giler kentang!!!

    ReplyDelete