Tuesday, May 24, 2011

pelamin anganku musnah...erkk??

tajuk mcm gempak je kan....
pelamin pon xorder lg...nk musnah apenye.....
akceli...ni bukan bnde reality...tapik brkaitan ngn mimpi aku.....
bukan skali...tapik da dua kali da....haisyy....pelik gak jadiknye....
akceli lg.....b4 tunang dlu......adela dlm beberapa hari lg nk tunang.....
aku ade bermimpi....incek tunang aku da dtg bawak rombongan nk minang aku ni...tapik ummi aku suh dorg blik....n incek tunang pon rilek jek patah blik xjadik minang aku...dlm mimpi tuh aku xnangis tapi aku marah sgt2.....smpaikan bgn tido....dada sakit mcm br lepas marah betol2.....
huisyyy.....dasat....
then 2nd time aku mimpi lg...tp dlm last week mcm tu la.....
dlm mimpi....aku bgn tido....then g mandi n siap2 pakai bj pengantin kaler kuning cair......
pas mandi tuh....aku g la round uma....mmg ramai sedara ade tgh rewang.....tapik xnmpak pon pelamin....balai mkn.....
that time aku pon dok la trcongok tgu rombongan pngantin laki smpaila ke petang......
da penat tgu aku tnye ummi...mn pelamin n rombongan sume xsmpai...ummi leh ckp kenduri kawen da dibatalkan....
fuhh.....dlm mimpi aku menangis giler2......n merajuk bawak diri g KL....yg klakanye...kt KL aku leh jumpe sape tah then trus g konsert SUJU....ngahahahaha...bongokla mimpi ni....tp time tgk konsert aku ttp nangis......
ble da trjaga....aku leh tersedu2 sebak tp xde airmata pon......pastuh g keje lemau....errkkk...akceli ari2 pon lemau g keje....
ble aku cr tafsir mimpi dlm incek google...xpenahnye nk jumpe.....
so...bg menghilangkan rase xbes....aku anggap bnde tuh mainan setan durjana jek....
tapik criusla aku skang mimpi ngarut2....
huh...abaikan....
baiklah tamat suda...
chalo mere bete....



4 comments:

  1. Babe masa bertunang nak kena kuat.banyakkan berzikir.okey mungkin aku ni jahil nak bg nasihat islamik macam tak bestkan bunyinya.tapi ini yang aku buat masa bertunang.bila kau rasa tak keruan kau mengaji dan sujud padanya.jangan banyak fikir.

    Syaitan memang suka menghasut masa kita bertunang ni,tapi bila kau selesai bernikah je.semua tu dah tak ada.yang ada hanyalah perasaan tenang dan bersyukur.kau kena ingat setan tak suka kita membina masjid.

    ReplyDelete
  2. hurmmm...tula pasal kan beb...time tunang ni mmg byk sgt dugaannye....tapik bersabar jela yg bleh......kene dekatkan diri pd Allah lebih kerap mcm ni kan.....thanx for the advice...

    ReplyDelete
  3. kau nak tak nasihat dari aku? aku nak tulis kat sini tak best, dia kena bagi tau pakai molot.. kalau nak kita jumpa kat kerang goreng, kau belanja, nanti aku bagi nasihat.. ok?

    ReplyDelete
  4. mok...xpe mok kl ko diskas kt uma ko smbil mkn cekodok mak ko goreng pon mcm bes kan...hehe...

    ReplyDelete