Thursday, March 31, 2011

tarik napas...pastuh hembusla kuat2...haisshhh!!!!

aku rase da lama gle aku xmencarut panjang2 pasal bab keje aku....
baiklah...aku ske ngn keje aku tapik!!! manusia dlm bangunan ni kekadang wat aku rase annoying kt mereka...
bukan nk kate aku bagus sgt....tapik at least aku xdela nk menganggu gugat keje org serta mengkondem2 keje org.......adoiyaii...
manusia2...knpla mesti mcm ni.....
ade yg asek nk tunjuk bagus....experience mmg puluh2 taun...tapik cara keje mcm budak tadika...tau nk push2 org....wat keje syok sendrik.....cmpak2 keje kt aku...sume subcon suh g refer kt aku......bg description keje site yg salah...pastuh da tau salah xnk mngaku plak tuh......haihhlaaaa........
ade plak...yg keje nk mngadu kt aku....sume bnde nk suh aku piki......seb bek ilmu taichi aku hebat...cmpak blek kt org len...mn part aku jek aku amek.....bukan xnk tolong solve prob org...tp kl da bg idea pon xjalan.....bgla pada yg pakar......lenla kl aku ni pojek manager...gaji pon riban2.....huh!
ade jugak....yg kl bleh...selang 5min..aku mesti kene tolong setelkan keje die.....pastuh tepiki...aku da nek pangkat jd bos2kah....ble cekidaut slip gaji...aikk stil gj kuli...cmne nih???

okla...ini adalah entri luahan hati....bukan nk menyalahkan sesape...mmg btol xde keje yg senang....tapik aku sgt berdoa agar semua org keje sec professional....agar aku pon senang dan tenang nk wat keje....
ye sume keje aku wat ikhlas...tapik kl da masuk bab keje macam BAB 1...maapla...mmg aku laksanakan asal boleh jek......
dlm jobscope aku xde suh wat keje2 bodo.....

dah! dah! makin byk aku merapu...nnti makin berat nk wat keje.....ni byk lg NCR nk kene close....chaiyokk DAWAI!!!!!!

Thursday, March 24, 2011

Dawai eksiden...ouhh menn....

ye...itu die kete saga turbo aku telah trbabas dgn jayanya....siap wat aksi drift...


mesti ramai yg kate aku hilang kawalan kannn...
padahal time tuh...aku br masok gear 4....n kelajuan adela dlm 50km/j......n tgh lalu kt selekoh xbape nk selekoh sgt...tetibe...stereng kete aku mcm kene tarik ke kanan.....cuak kebebeh apabila aku mcm nk melanggar tiang lampu kt median road....
tgn aku da xpgg stereng da tp pegang kepala.....cubaan nk mnjerit xmnjadik sbb aku xpndai nk mnjerit.....ble da sipi2 nk trlanggar tiang...tetibe stereng trgerak kekiri n trpusing smpai jadik lawan arus....kaki aku plak tekan brek mcm xtekan....tapik hasil drift sgt brjaya...tgkla tanah tu....


ni la selekoh tuh.....


seb bek time tuh bos aku ade kt area site....beliau la tolong aku...


ni plak supervisor yg aku cl soh tolong.....
time die smpai tpt kejadian aku kua kete trsengih2 g kat die....bleh plak die kate...
'haiyaaa...sulah eksiden pon bole senyum'...
haisyy...tu cara hilangkan neves laaaa.....

pas kete diselamatkan....
aku pon cekidautla keadaan kete....ade kemek kt pintu depan....haissyyy.....confuse...aku mn de langgar pape....aku trbabas n drift jek......
adoiiyaaiiii....menggegel gak lutut tapik stil leh drive blik opis dan uma dgn jayanya...
skang ni pon masih bleh drive lg dgn cemerlang dan gemilang....

kepada kawan2.....aku xde pape kecederaan maupon patah2 tulang...cume patah hati jek..sbb bos2 besar xkan xtau aku eksiden then tukar saga turbo jadik Hilux.....huuu...
mimpi jela...
k chalo mere bete...

Tuesday, March 22, 2011

kami adalah artis...ouhh yeahhh!!! *perasan*

Entry perasan...

org byk kate......

aku mcm MISHA OMAR......

dan.....



Incek tunang mcm Nas-T....

ngahahahahahahaha!!!!

org katelaaa....bukan aku kate.....

kl korg nk kate kami mcm david n posh pon boleyyyy....

k...chalo mere bete.....

Friday, March 11, 2011

merapu dgn inai...lalalala~

ngahahahahaha.......
sebenarnye aktiviti kurang bermoral di waktu keje ini bermula apabila cik Minarti telah mnunjukkan sawan beliau kepada kami trhadap inai....
maka!
pada hari ini......beliau telah mmbawa inai trsebut dan mnyebarkan virus2 sawan inai kepada kami....
aku plak selaku pendecorator yg pasan kreatip pon dgn konfidennye telah menonyoh inai trsebut ke tgn2 mangsa....huahua!
err...tgn aku pon jadik mangsa gak...tapik...adehhlaaa...
alergik la plak.....da dr td rs panas jek mcm kene siram asid....ciss....
akceli bukan nk riak tapik hakikat....
sile lihat gmbar dibawah...
see....


mangsa 1
ini adalah cik Wawa dan tgn beliau yg telah diconteng oleh aku.....
ngehehe...walopon corak mcm cacing kerawit tapik...ade bentok gak kannnn.....
seb bek aku xlukis doremon ke...naruto ke kt tgn die...
malas jek nk tunjuk tere....




mangsa 2
ini la cik Minarti....disebabkan mereka ni gadis2 jek...maka tema contengan adalah bunge jek okayy......


mangsa 3

diri aku sendrik...kehkeh....
da mcm hape plak....
seb bek xlong lasting...jap g asek mmbasuh pinggan n mandi..ilangla ia...huhu..

okla tamat sudah citer inai....
brsedia nk balik n meredah jam coz arini ade Jom Heboh kt danga bay......
dan ianya adalah disebelah uma aku jek...
hoh......tp aku xde keinginan nk g lg...nk melayan hindustan jek ptg karang...
kuikui....

k chalo mere bete!!




Tuesday, March 1, 2011

put urself in other shoes....err...in my shoes...

Assalammualaikum....

wahai wanita2 diluar sana.....sekiranya trlintas dihati masing2 untuk merebut sesuatu yg bukan milikmu....hentikanlah.....jika tidak boleh....berdoalah pada Allah agar diberi petunjuk dan hati yg dinigini itu dtg dgn sendiri.......bukan dgn rampasan xkiralah sec halus atau kasar....

kita wanita mesti mngerti akan hati wanita yg lain......hati yg kuat tapi rapuh mcm kaca......hati yg tidak kuat dgn dugaan duniawi......tapi still akan redha dgn ketentuan Ilahi.....

p/s: nk jerit kuat2!!!