Thursday, February 17, 2011

How i met my Fiance....

OMG! OMG!...hehe.....nebes plak nk citer.....tapik ttp nk share.....poyo la aku neh...*jotos kepala sendrik*...

it's all happen too fast......tibe2 jek...accidentally in LOVE.....huissyyyy....punye la b4 ni mngamalkan dasar trtutup....tetibe engage kannnn.......aku pon xpercaya dgn Dawai....

xpela...itu yg dinamakan hukum alam...errr...btol x......bukan gelojoh...bukan ikot kata hati 100%...bukan pasrah atau trpaksa......tapik Allah lebeh mngetahui segalanya......

walopon aku kl brcakap dgn die mcm gaya ah long nk mntak hutang...n die plak kl brgurau ngn aku mcm aku ni seorang bonzer berhati batu.......tapik kami ttp hepi begitu.......
walopon jugak die slalu jotos2 kepala aku....tapik lengan die ttp mnjadik pujaan aku utk dicubit dan aku sedar....kuat mn kene cubit die mn rase pape...cehh.....

where i met him.....tepi jalan kot...kuikui..oppsss....ampunkan beta incek fiance......
sgt tragis sbb aku jumpe beliau di kenduri arwah atok aku....die adalah kawan kazen aku.....n on that time...aku sgt selebet....dgn suar tracksuit...cardigan....tudung indon...dan juga spec mata ala2 makcik....muke yg xbape nk semenggah...haissyyy.....seselebet ayam usop sontorian......

when he said that he has fall in love with me......pada first date di kedai steamboat.....trkepot2 aku makan time tuh....ciss.....

when jugak he said that he want me to be his future wife....on the 3rd day after our first date.....gelojoh naa....but my answer on that time....a big NO coz i dunno him anymore n there's no love from me to him....and also my heart had been closed to anyone since it get hurt......tapik!!! he said....xpe....i will waiting for ur love....i pon said...tgulaaaa......(smbil background kua lagu 'what u waiting for')....

suddenly...after a week....tetibe rase mcm trjatuh chenta plak.....tapik!! aku telah mnjalani satu diskusi yg kritikal brsama hati dan juga minda...ni jatuh cinta btol2 ke jatoh cinta men2 ni.....haaaa......pastuh lg...istikharah juga dilakukan.....bila da smpai satu klimaks......aku semacam trkena mnyak pengasih jek......tros aku menimbang dacing bagai proposal die nk jadikkan aku future wife......dan aku tros kate kt die...'kalau da brkenan..jumpalah ayah dan mama....hantarkan rombongan.......meminang dengan segera.....kalau terlambat kasihmu disambar buaya'....(sambil background kua lagu 'kalau berpacaran').......

sepantas kilat tuh tros jumpe family aku...cehh.....gelojoh lg skali naaa.....

planning asal...mahu tunang serta kawen pd 2012...tapik setelah menerima khidmat nasihat yg pakar.....ikat dlu......then xdela kelam kelibut...leh bg motivasi nk kumpul duit...kehkeh....

dan yg pasti....aku x g WEDDING COURSE lg....ngahahahahaha!!!!!
kawen nk g course malas......sungguh hampagas......

okla.....itu saje kesah chenta aku....yg baik jadikan tauladan yg jahat jadikan idola....ngehehe....

chalo mere bete!

2 comments:

  1. Hahaha...welcome to the club bebeh.
    Insyaallah aku sudah mahu meninggalkan fasa ini.Good luck ok =),dugaan menunggu kamu di depan sana hahahahahaha.

    ReplyDelete
  2. ini ler kisah yang ditunggu-tunggu ;) ada sket dasar bedah ler katakan aku ni keh3 pape pun didoakan tabah & sabar menghadapi perjalanan nye ngiingii

    ReplyDelete