Thursday, December 30, 2010

ouhh Harimau Malaya..



as usual...selaku manusia yg agak peka kepada isu semasa...topik hangat kali ni pastilah ttg AFF Suzuki Cup rite....so..aku pon nk jugakla citer perasaan tatkala mnonton perlawanan antara Sang Harimau dan Sang Garuda....

akceli...memula aku bajet tgk bola kt uma jek sambil bermanja2 ngn osmet.......serta bersorak ala2 sopan depan kakak2 osmet neh.........
so...sharp kol 5pm tros dgn lajunye aku berdesup trun g punch serta drive kete ala2 berada di litar.......
smpai jek kt uma tros aku bukak bekal td bawak keje....stil ade cucur kentang n kuah asam pedas....sbb kan perot da bunyik2...aku hentam jek mkn cucur cecah kuah asam pedas...mmg mabeles...tapik asam pedas yg umi wat lg kaw2...aku nye plak stil amatur lg.....haissyyy....
pas mkn....aku rajinkan diri g basuh baju then mandi manda....
siap sume...tgh syok2 tgk cite Tiramisu...tetibe...
*tet tet...tet tet*
~ni bunyik msg dr henpon pinjam...arini da kene pulang smule da~

incek gagah : call jap...ade hal sket....

b4 call aku cekidaut jap kedit...aissyyy....tgl singgit jek...xpela call je la pastuh wat2 mati...then mesti die call blik.....

aku: hello....hah..knp?
incek gagah: masuk blik lu jap....
aku: hoh??

rase pelik jap..ape kejadah arahan yg die bg neh.....tapik aku tetap brjalan menuju ke blik dg jntung berdegup kencang...mn tau tetibe die muncul kt blik..mmg aku hempok ngn bantal....ske2 jek masuk blik gadis...ciss!!

aku: hah...da kt blik neh....(smbil mata meliar ke kiri dan kekanan...so suspen ok)
incek gagah: ok...skang lu g kt tgkap n bukak tingkap..

aku pon watla ape yg disuruh....cehh...knp polo jek ape die kate ni...
then..OMG! incek gagah ade dibawah sedang melambai2kan tgn ke aku....ciss....
padan muke die kene tgu aku brsiap...sape so wat seperais gilos....
dhla td wat i marah kejap kate xnak tgk bola sesama sbb penat...cehh lagik!!
tapik..syok..ngehehe...

destinasi dituju cm besela...Singgah Selalu yg sekangkang kera tu jek dr apartment...sbb sane kl pasal bola..sure happening smpai nek pening u ols...

smpai2 jek kt SS....cekidaut seat...ouhh menn....
byk meja yg da direserved...serta boleh dikira mcm sume seat da sold out la..
tiba2..

"dua boleh tiga tidak boleh!..dua boleh tiga tidak boleh!....sapa cepat dia dapat!!"

sorg pekerja SS brjalan smbil mmbawa meja lipat satu n park btol2 depan skrin....
incek gagah pon ape lg..tros menerpa ke arah org tuh n tnjuk 'dua' ataupon 'peace'..kehkeh...
maka sec otomatik kami dptla tpt tontonan yg sgt mabeles...cayalah...

mmg happening gilerla wa ckp sama lu...sume mmg semangat abes n hyper giler......
aku plak cm besela....susah nk mengekspresikan emosi ketika tgk bola....dan incek gagah.....haihhla...da nama pon lelaki gila bola....tapik seb bek die stil layankan soklan2 bunguks yg kuar dr otak aku ni....hehe.....

masok separoh masa kedua....ntah knp fikiran aku mcm melayang2 tgk kekacakan keeper mesia dgn steady jek tgkap bola dr masok gol.....pastuh melayang2 tgk muke incek gagah yg agak excited serta ditambah sket emosi yg bercelaru.......pastuh terasa dunia sepi sekejap..tiba2 lagik!

GOLL!!!!!!!!!!!!!

that time.....sume org mcm kerasukkan n sumenye bgn dr krusi melompat2...kibar2 bndera mesia...pnjat meja n wat gaya ala2 tugu negara......ketok2 meja......dan ble aku pndang kanan...amboi...incek gagah pon sama da bgn n mnjerit kgembiraan...
dan saat tuh ble aku pndang sekeliling......erkk...aku sorg jeke yg tgh duduk smbil wat muke blur.....aisyyy...teros dgn trkepot2 nye aku pon bgn la n pura2 mnjerit tapik sore xkua....uhuk..

xsenonoh kan bleh berangan time2 perlawanan tgh sengit.....
adoii....tu la Dawai..bleh trlari kedunia len bila2 masa saje n dimana saje....
tapik...SS mmg cool la...siap ade fireworks lg ble da umum Malaysia as a Champion...

Tahniah Squad Harimau Malaya.....korg mmg steadyla!

abes jek tgk bola....barula sesi mnghabiskan masa brsama incek gagah....
mcm besela...aku akan brcerita n brcerita ttg isu semasa kt die...dan die kene mnjadik pndengar yg setia.....ape bleh wat.....i mmg ske brcerita....seb bek xjadi penglipurlara jek....
nway..thanx incek.....sbb sudi wat seperais trsebut walopon kamu trtinggalkan coklat yg kamu kate ade belikan utk saye...xpe..kang claim yg baru......

chalo mere bete!

Tuesday, December 28, 2010

henpon ouhh henpon....

kusut! kusut!
henpon rosak mcm tlinge hilang pastuh xbleh nk mndengar.....mengong....
pastuh td g usha kt kedai kos repair...perghh...mahal dowh...
pastuh tgh tnye2 quotation rawatan henpon canggih...trpandang plak henpon2 baru yg saje ditayangkan dikedai trsebut.....
ouhh...kl la dlm poket ade beriban2 RM mmg aku dgn selambe je la angkat sebijik......
siap topap rm100 kot dan topap hot tiket skali.....sengal....
dikala ni la aku brharap tetibe trjumpa blackberry sebijik kt tgh jalan...xpon sec tibe2 ade org hulur kt aku iphone4 sec free kt aku....ouhh menn...mmg lucky la...tapik....hnyalah khayalan belaka...cisss....

adoii...mencinye keadaan dimana ati mmberontak nk bli henpon baru tapik duit xde.....sgt menci....
tolongla sesape bermurah ati hadiahkan aku henpon canggih....
anggap jela hadiah tu as hadiah harijadi yg saje diawalkan...
huuu~
sgt mnyampahkan!

Thursday, December 23, 2010

panggilan saet...part 3...haipppp!!!

rasenye da lama aku tnjuk aksi2 tabah dan gagah berani aku di saet kan...well....slalunye aku amek gmbar utk report2 jek...utk beraksi begitu jarang skali..bukan ape...kang bangla2 kt saet sume trpikat kt aku....kl abg2 kacak engineer ke xpela gak...huh...complicated kan...hehe...

okla..aku upload sket gmbar aku utk arini...lokasi ialah disuatu tempat bernama Perling Interchange,Abutment B Chainage 5040 (agaknye la tu kot).......pepagi lagi aku da trcongok kt situ tgu budak2 lab dtg utk tgk Mackintosh Probe Test......naseb bek pagi td cuaca sgt2 bes...mendung2 sejuk gitu.....hehe..kl panas terik..konpem 5min je kot aku berdiri gagah disitu......


seperti bese...cik Asst akan mnjadik driver yg sentiasa setia disisi aku...hehe...bukan xnak drive...tapik nk wat cane...driving is not my thing.....lgpon i segan kene ngorat di saet sorg2...auwww....


tu die incek2 Lab yg tekun mmbuat test.....dan aku plak..monitor dr atas jek.....atas? atas mn??


ya itulah die aku dan Yana (dak praktikal) yg sedang skodeng incek2 itu dibawah.....
maaf gambar punggong trpakse digantikan dgn gmbar kartun trsebut....
so anda boleh bayangkan memek muka kami ketika skodeng adalah sama seperti gmbar kartun trsebut.....kehkeh...


rerasa da borink skodeng....tros aku berposing ala2 Heidi Klum....mabeles dan gojes kannn.....auww....
then....pas mengcekidaut kerja2 Lab...tros aku g wat sampling utk sand.....tapik gmbar Cik Asst berkolaborasi mengaut pasir masuk dlm guni boleh plak aku trdelete...haissyyy......
btol2 mcm abg dan adik da mereka dlm gmbar tuh.....

oklah bebeh.....
itu sahaja utk panggilan saet pada kali ini...
semoga anda terhibur....
Chalo mere bete....


Wednesday, December 22, 2010

Edisi Siasat : Kenapa Dawai Geram...huh!

baiklah tuan2 dan puan2...mari kite mengkaji kenapakah saye yg brnama cik Dawai jelita berasa geram sgt2.....bukan disebabkan sembelit ataupon jerawat dah tumbuh...bukan jugak sebab mnyak dan emas da nek harge...tapik sbb len....

ye...kegeraman ini boleh dibahagikan kpd dua bahagian iaitu...
1) geram di tmpat kerja
2) geram pd diri sendrik

baiklah lg skali...mari kita kupas satu persatu seperti anda mngupas bawang.....ye....mngupas bawang mmg boleh mngalirkan air mata...maka jika anda rasa kegeraman ini menimbulkan impak kesedihan..silela jgn menangis..wat bazir tisu jek nk lap air mata tuh.....

1) geram di tmpat kerja.
- kegeraman berpunca akibat pmberian tugasan sec mmbuta tuli kepada saye yg sebenarnye masih lagi budak hingusan....bila saye selaku tukang arrange a.k.a daging burger ditengah2 mnjadik buntu akibat ketidakjelasan tugas.....dan tukang pmberi tugas mula buat muke ala2 spender basah xtau pape.....maka segala ksalahan atau makian hamunan akan dikenakan kpd saye......ouhhh.....naseb baik saye ni masih waras dan tidak brtukar jadik otromen..kl x sekor2 saye fire jadik abu.....huh!!
- kgeraman jugak semakin brtambah tebal dihati apabila ade plak makhluk yg sesuka ati die mngkondem saye....ouhhh mennn.......nk aje saye kata pd beliau...'oi lahanat! ko kondem aku ni ko ingat dpt duit ke! ciss!!'......tapik saye masih juga tetap waras...maka saye buat muke kosong seolah2 saye telah bertukar mnjadik mesin basuh...dan beliau pulak mesti mcm orang gile ckp sorang2...huh!!
- kegeraman ape lg ekk...ok2 da xde geram lg da...xleh geram byk2 sgt kt keje....keje tu kan sebahagian dr ibadah...huh!!

2) geram pd diri sendrik
-kegeraman berlaku apabila lately nih aku xde selera mkn mlm...adoiyaiii...cmneh nk gemok....demm...asal mlm jek perot msti rase knyang jek..nk mkn pon xlalu even nk bncuh susu pon xlalu......ugghhh....help me...
- kegeraman juga pd diri ini bile semangat Kongkang Jadian semakin mengganas....bayangkan..seawal 8.30pm aku dah bleh trkebil2 nk tido.....slalunye brtahan bile dgr Freaky Fly 30 smbil2 brSMS ngn incek Gagah la..tapik paling2 kul 10pm aku da kecundang da.......
- kegeraman jugak bile aku rase aku semakin malas...keje brlambak2 pending...tapik xde usaha nk setelkan cecepat.....bile lg setengah jam nk balik baru tringat keje2 byk lg xsiap...haihhlaa......very the gonjol..sile berubah!!!
- kegeraman yg teramat pd diri sendrik bile perangai 'xske mngalah,Ego danKeras Kepala' ni xnk dikurangkan.....huh! slow2....

okla tuan2 dan puan2...sekian sahaja...chalo!

Monday, December 20, 2010

aktiviti mengetuk kepala....hiyargghhhh!!!



gambar belah atas ialah gmbar yg dicurik didalam google...mnakala gmbar belah bawah ialah gmbar yg dilukis sendrik menggunakan skill hentam kromo smbil duduk ala2 apek kalah judi....yeahhh!!!
ok2...bukan nk tnjuk yg aku pndai melukis (perasan sket)...tapik gmbar diatas boleh mmberi seribu juta mcm maksud...huh!!!
tajuk entry pon da tau kan.....
so sesapa nk aku ketuk kepala die meh la sini dan sile tale kan kepala anda kepada sy.....
saye ketuk2 mnja jek.....
ugghhhh!!!
demmit....feel xbes muncul plak!
nyah kao!!

knapakah dgn aku....??
kdg2 aku rase mcm nk g pjabat pndaftaran negara then tukar nama..no.ic...then tukar warganegara jadik rakyat korea yg mabeles...then berusaha mnjadik penjual kimchi yg trkenal dikorea...serta berkahwin dgn pelakon kacak Won Bin dan mndapatkan anak2 yg comel seramai 4org...2laki 2 pompuan....then hidop happily ever after...ouhhhhhh.......besnye! tapik..in my dream only....cehh...

*ketok2 kepala*
*garu2 kepala*

haissyyyy!!!
oklah....malas piki...
chalo mere bete...

p/s:jika anda tidak berpuas ati dgn penulisan sy yg tiada maksud...sila type... dan hntar ke no henpon sendrik....sekian!

Wednesday, December 15, 2010

cuak kebebeh....

boleh x muke cuak aku digambarkan seperti gambar disebelah...huh...
errr maapla xdpt letak pics ni beso2...i malu...auwww....kang ade yg trgoda susahla i....kehkeh...
okeh...kecuakkan bermula apabila pada arini iaitu pd pukul 4.00pm...wawa sec tiba2 interkom dr bwh btau yg last date utk bayar saman less 50% ialah TODAY!!!!
OMG! OMG! OMG! aku yg sedang wat keje tros capai wallet dan kunci kete...tanpa menghiraukan Bos yg tgh trcengang2 pndang aku.....tros brlari pantas ke bawah menuju ke meja wawa.....
tapik aku xtros tarik tgn wawa utk g balai polis skudai tuh....aku bleh lg lalala~ smbil tgk resit pmbayaran saman yg site manager aku da setelkan.....n die kate die g bayar kt balai polis KULAI sbb skudai punye sesak mcm ade jcard day!....what the fish menn...jauh kebabeng!
tros aku xpuas ati aku wat panggilan 911 ke incek QS sec1 nk tnye die....incek QS pon dgn sepantas kilat brtanya pd kengkawan die...dan wawa sepantas kilat surf kt tenet mn tau ade maklumat pape ke.....dan aku??? errr.....kehulur kehilir jek sebab cuak sgt.....ye ah...rm300 maaaaaaa!!! bleh wat bli coolblog slama 3bulan (agak2 jek).......
dan lg satu....akibat aktiviti cuak kebebeh kt opis tgk2 jam da kul 4.25pm...ouhh menn....nk ke balai lagi redah jem....xmungkin smpai tepat sebelom gate balai polis ditarik......
setelah hampir abes kuku digigit...tibe2 incek QS call n btau tarikh dilanjutkan smpai 28feb....cehh!!! sempat 2x gaji lg.....cilakak sunggoh...penat aku jek kuakan peloh jantan akibat cuak ni....
dan manusia yg brtanggungjawab mnyebarkan rumours xbtol ni ialah Site Manager aku.........
dan yg paling aku xpuas ati ialah...time aku tgh cuak2 dan gelabah bewok tuh...bleh plak dia duk kt seat dia smbil wat muke ala2 comel mcm tiada ape2 berita cuak yg baru disebarkan......arrgghhhh!!! stress aku......sungguh lahanat terasa suasana itu...
then bile perasaan cuak kebebeh da ilang....barulah boleh kosentret utk keje....
byk hutang keje...aissyyy...tensi2!!
Dawai..please wake-up!!
err...tapik rasenye da pulun jugak utk setelkan keje..tapik...haihhlaaa......
abaikan...
okla...mlm kang Kak Limah da seru2 nama i....
jumpe di agenda seterusnya...
chalo mere bete!!

Thursday, December 9, 2010

Luahan Hati seorang DAWAI...

akceli nk wat luahan.....walopon time korg bace korg rase xbape nk trluah...tapik hakikatnye tu la luahannye...huuu~

ntah knp skang aku rs mcm da xde kawan....xtaula...ant aku yg trase sendrik or ape.....tapik aku rase la....aku xdela plak mmbuat kawan2 aku hilang....mereka yg senyapkan diri sec tibe2.....wuuuu~
apakah salah beta.....

okla2...aku ngaku ade gak yg aku xbape nk peka trhadap perasaan kwn2....tapik!! aarrrggghhh!!! kl la badan ini boleh dibelah dua......kalaulaaa knnn.....

pastu lg...kekadang terasa if ade ape2 pojek..aku da dipinggirkan....huuuu~
haissyyy...knp aku sensitip ni...ouhhh...bukan sensitip tapik......tapik....mls la ckp......

~tarik napas smbil ketuk2 kepala~

huh....okla....aku rase kawan2 aku rileks je kot aku jek yg teremo lebeh.....besela...penyakit tiap bulan......baiklah.....aku COOL......
maka...kawan2...bile nak karok???? aku da gian...huuuuu~
tu jela point sebenar entry nih.....

sekian..
chalo mere bete!