Thursday, November 18, 2010

OMG...what happen to me????

yess....saye sgt clumsy pd mnggu ini..ouhhh bukan mnggu ini saje.....mnggu2 lepas jugak....tidak tahu knpkah...dan apakah yg mmbuatkan ianya trjadi sbegitu...ouhh menn....

huh....bermula dgn trhiris jari ketika potong daging ayam.....sgt hampeh....aku mcm berangan trbayang tgn sendrik tuh ayam.....
then tgn trkena iron plak...hasilnye...wujud satu kesan kt tgn yg sgt mmburukkan suasana.....tiap hari aku tonyoh ngn losyen...tapik!! xde hasil...aarrrgghhhhh!!!!

then lagi.....mase kt kg...pepagi umi da kejotsuh amek adik aku kat pasar...
dgn mamainye....dan juge dgn short dan tshirt tapik pakai tudung indon...aku pon drive le....smpai disuatu simpang...ntah mcm mn..ade satu kancil gonjol.....bleh kua dr parking pastuh trcongok kt tgh2 simpang...aku pon ape lg...trlanggar ah blakang kancil tuh.....aarrggghhh!! xleh trime kenyataan Mr.P aku mngalami kecalaran di depan...walopon sket tapik ia tetap mngguris ati ku.....ouuhhhhh!!!! nk trun g maki driver kancil...baru trsedar yg aku pakai tudung tapik short aku ngam2 paras lutut...........tapik pas aku cekidaut yg driver tu adalah seorang pakcik yg agak berumur...aku tros cool down...xpe....maapkan org2 tua...fuhhh....*usap2 dada*

kemudian....disuatu petang jugak kat kg...ummi ajak aku g uma kawan die nk amek duit burasak...dekat2 ngn uma kawan ummi tuh kene belok satu jambatan kecik...ntah cane aku leh selamba nak masok longkang...seb bek jenab mnjerit ckp yg aku nk ke longkang.....kl la tiada jeritan trsebut...sudah tentu mr.P da selamat berenang2 di longkangan......ugghhhh!!! kenapakah dgn aku ini....????

lagik?
mlm2 kt kg jugak....aku g anto ummi draw duet kt bank n g bli barang2 sket kat kedai.....pastuh time nak balik uma......dr jalan besar kene belok masok simpang umah aku...bleh plak aku xpasan kete hitam ntah ape jenama tah.....slambe jek aku belok ngam2 depan kete tuh...patotnye aku kene ke kiri sket sbb kiri adalah lorong aku......mesti driver kete hitam trsebut sgt cuak kebebeh..maapkan saye....huh!
naseb bek lg aku ni cekap sket la...dgn teknik ala2 pemandu F1 aku tros belok kekiri....ummi plak kt blakang da mnjerit ala2 whitney houston mnyanyi lagu high pitch.....giler kann......

huh....citer bukan berhenti setakat disini...ade lagik!!
same juga lokasi keadaan ialah di kg...atau lebeh detail di jalan raya Senggarang yg damai....
aku tgh drive dgn kelajuan yg agak sopan...tapik ade kete viva kt depan aku bawak sgtla lemah gemalai.....sipot khinzir lg laju dr ia.......setelah cekidaut lane kanan agak clear....aku pon slambe ah menekan mnyak ngn kuat utk potong viva trsebut.....ntah cane...ngam2 mr.P berada di sebelah viva....tgn aku leh gatal tolak gear ke N n aku leh tekan mnyak kuat giler.....ouuhhhhh mennnn....kejadahkah itu??
maka akibat dr gear yg telah ditukar sec tiba2...mr.P telah mengaum dgn kuat sekuat2nya.......
dan ketika itu ada kete dr arah brtentangan dah dekat mcm nk langgar aku......
tros cepat2 otak aku brfungsi tukar blik gear ke D n cepat2 cilok masok lane kiri smule......fuhh......gilos....
mesti driver viva trsebut igt aku saje nk bakar2 kete die kannnn......huuu...tiada niat......

dan yg trbaru ialah pada mlm td.....memula rasa agak lucky.....sbb utk ke taman sri bahagia adela beberapa traffic light aku kene tempuh...dlm 5kot...then semua traffic light berada dlm keadaan kaler hijau...hehe.....sgt bes....tapik!!..
ntah mn dtg keberanian aku ni....si traffic light kedua....ade 2lane...satu utk stret satu utk belok kanan.....disebabkan aku ni gelojoh.....aku tros masok lane yg nak belok kanan tuh...walhal aku nk stret...pastuh dgn slambe lg skali aku tros cilok masok kiri smule.....tatkala tgh nak cilok....sebijik lori sipot (lori yg ade tpt bancoh simen blakang die tuh)....tgh laju kat lane kiri......aku rase adela dlm 2inch jek kt bontot kete aku tuh......puhhh.....agaknye sbb driver lori bengang tros die cucuk2 blakang mr.P.....wuuuu...maapkan saye penunggu gua...saye mmg penjahat jalanraya.......

utk hari2 yg berikutnye...aku rase aku telah mnjadik seorang yg sgt brhati2 dlm mmbuat keje mahupon drive.....huuu...ade gak la yg xbrhati2nye...mcm trhantuk kepala kt pintu blik sendrik.....sengal2.....

okla...tamat citer clumsy aku...
chalo mere bete.....


p/s : coolblog dan karok.....adalah dua prkara yg dirasakan mabeles......

3 comments:

  1. dawai...
    sila berhati2 di jalan raya..
    ingatlah orang yang tersayang.. esp yang dok kat tmn sri bahagia tu.. wawawawawa :P

    ReplyDelete
  2. owhh cik rina.....sy sedang cuba sedaya upaya nk berhati2...tapik!!...adehhla....sy mmg sgt cuai kann......
    semoga org2 trsayang pon igt kat sy..huhuh....

    ReplyDelete