Tuesday, November 30, 2010

the book of LIFE...

bgn pagi early in the morning...then go to mandi manda..brush my teeth..then wash my face...buang segala tahi mata....and then stare at my color contact lenses collection n started to think which color shud i wear today....after doing all the things dlm bathroom...pray to God with fresh mind.....then bersiap la utk brjuang di medan kerja....hoh...routine life...and it's boring....

tapik.....ble piki prkara ni boring.....xpenah la plak aku plan utk mngubah cara hidop ni.....cm g joging pepagi bute ke....wat lompat bintang lapan belas kali bfore mandi.....or g keje jalan kaki...(nk mmpos)......

then..bile mlm2 plak...kekadang seawal 10pm aku da brkurung dlm blik....dgr radio n mata trmenung menatap siling bilik....pastuh mula la flashback merapu meraban...kekadang plan n brangan2 mcm mat jenin...kl la aku bleh baca buku kehidupan.....ouhhh.......senang sgtla hidup ni kan....

ble online n bukak pesbuk.....tgk gmbar mmber2 yg brjaya n ade kerjaya yg aku impikan.....mulala rase sebak sendrik...then ble tersedar dr lamunan mula la aku ketok2 kepala n blaja brsyukur...hampehhkn....pastuh ble tgk mmber2 yg senang lenang jek g oversea holiday....xpon study oversea..besnyelaaa.....mulala aku tgk diri sendrik....jejak singapore last pon time drjah 3 kot...ade ati nk g oversea....poodahhh.....tapik....setelah dibuat kajian...xdela aku nk sgt ke over the sea tuh...cume jeles sket jek tgk org amek gmbar ngn salji.....aku??...salji dlm esbok jela sudi brgambar ngn aku.....huh.....

bersyukur....??? ye aku brsyukur dgn ape aku ada skang....tapik knp slalu rase xcukup ekk?? tamak sgtla aku ni.....hurmm...kene nilai balik ape yg aku ade la nmpaknye bg bukak mata diri sendrk yg sume ni hnyalah pinjaman didunia....

ape yg aku ada skang....hampir lengkap utk mnjadik seorang manusia....kerjaya dan cinta.....cinta??? OMG.....kekadang rase mcm sedikit 'knocked silly'....n terasa sume tuh ibarat khayalan dunia yg boleh wat aku melayang2 mcm layang2 trputus talinye...ouhhh.......tapik!!
aku bahagia....heheh....sbb cinta yg aku dpt x mngubah aku dr tros mnjadik cik Dawai yg cool....bes..bes...

tapik lagik....sebagai seorang manusia yg mmg xhenti2 piki mase depan.......aku slalu jadik takot.....ape akan jadik pada aku 10taun akan dtg? dr segi career life aku....love story aku...adakah akan bubah mnjadik worst or smkin better.....aiisssyyyy...terlalu byk piki.....
that's why aku kate...kl aku dpt baca 'the book of life'.....rasenye...aku bukan Dawai skang.....mebi da jadik mcm Oprah kot...kehkeh....perasan...

okla...akceli virus flu mnyerang diri ini...tu yg mncarot...uupppss...mngarot bukan2 sket....
smbong nntik..
chalo mere bete....

2 comments:

  1. Dawai 10 tahhun akan datang? hmm, tukang tilik pon segan nak tilik masa depan kau, hahaha..
    kalau kita rasa benda yang kita buat tu rutin, kita memang akan ada rasa bosan, maka ubahlah kepada perasaan tanggungjawab atau ibadah, gosok gigi, mandi, and whatsoever tu emua tanggungjawab kita pada badan yg diberikan Allah, dan ianya satu ibadah.. so, tak lah SIA_SIA kita lakukan semua tu bila kita lakukannya kerana Allah.. renung2 kan dan selamat beramal.. anyway, aku doakan yg terbaik untuk kawan2, 10 tahun, 20 tahun, even untuk akhirat kita semua.. *dah macam buat entri kat sini pulak, LOL*

    ReplyDelete
  2. ouhh mamok...tengs utk entry kecil ko disini....heheh.....tapik besela manusia mok...xpenah nk rase puas kann....aku kekadang slalu trtanya2...apakah ko akan jadik artis 10taun akn dtg?? kl ye aku nk tumpang glemer....hehe

    ReplyDelete