Tuesday, August 24, 2010

korg bubuhla tajuk ikot ske....

Arini aku btol2 malas nak wat keje...
errkkk....arini jeke...rase mcm tiap ari jek.....dah mcm mkn gaji bute pon ade gak...hishhh...keji2...
tgk la...time opis hour pon aku leh update blog........okla persetankan sume tuh...sbb napsu skang mmbuak2 nak update blog....

hari ni sahur aku sama dgn 1 mug of anlene cekelat plus kek batik yg da bertaun dok dlm esbok tuh.....ala2 omputih punye tea time plak sahur aku......ape bleh wat.....org trlebeh rajin nak masak mmg camni.....aku mcm da xknal ngn periuk belanga segala kt dapor tuh.....haiihhhlaaa.....xpe2...pas raya kang aku akan kmbali men masak2! yeahhh!! (brcakap dgn muke konfiden smbil hidung sedikit dikembangkan)

maka! disebabkan sahur aku sgt2la tidak berkhasiat....serta tidak mngenyangkan pon.....aku trpakse tidak berkelakuan hyperactive arini.......tapik....huhhh....sgt susah okayy.....tenaga aku tetap abes sbb aku xbenti2 mnyumbangkan sore sumbang serta kehulur kehilir tanpa tujuan di Jusco dan juge Tesco bukit indah...dasar xsedar diri duit da nipis dlm wallet..kertas2 putih nk claim jek tebal...seb bek kawalan trhadap napsu shopping sgt kuat...kl x mesti aku da trkulai layu disitu...huh!

~lagu sampah mn plak ni radio men kan...bingit tlinge~

aku: perghh...lagu kejadah neh!!

wawa: bes la akak.....

aku: terok btol taste ko...haishh....(dlm ati kate---> ntahpape taste anak2 zaman skang neh)

~penulisan diteruskan...~

pg td xde la ape sgt aku wat...cume jadik witness blasting work kt saet.....pastu lalalala...pastuh...tetibe tgk2 jam...ehh...da pukul 3pm laa.....xzohor lagik...ngehehehe...
doa org len sume da nek ke langit....apparaaa.....

tiba2!!
kak izan berjalan dgn penuh kemalasan ke meja aku.....

kak izan: nah....
(beberapa helai kertas yg da dikepil gune paperclip diletak atas meja aku)

aku: aaarrrgghhhhhhh.....(satu raungan ala2 mak lampir terkeluar dr kerongkong)

cehh...NCR lagik...bosan2.....xabes2.....
xpela.....xkan asek nk mkn gaji bute ye dok.......tapik...criusly...mood aku agak terkontang kanting sket....

wawa: kak...jomla..skang eh...

aku: jap lah!!

aissyyy...sebok jek dak kecit neh ajak g bazar....soba2.....aku nak tunjuk etika kesopanan dlm bekerja...tidak mengulor ke bazar tatkala opis hour...errr...walopon slame ni mmg aku bntai kua awal jek......kekadang kul 4.30pm da trpacak kt uma...tapik arini aku insap!.....heeee...akceli nk update blog.....

~mata melirik ke jam~

eleh baru 4.35pm..jap lg la baru gerak g bazar....bese da petang2 sket baru byk mamat2 kachak kt bazar Perling tuh....heeeee~....haip! niat trsongsang......makruh posa gua...
tiap kali g bazar...mesti blur nk makan ape....semua jenis nasik aku da mkn......tapik arini aku nk beli lebeh2 sketla...sbb...errr....sbb tadik trkilan jap after timbang berat....da ilang 1kg!!! aarrggghhhhH!!!!.......brsusah payah nk dptkan 1kg tuh...mcm tuh jek ia hilang.....sungguh binawe...

alamak...bos da masok opis plak.....mesti die pelik tgk aku masih wujud di meja kerja aku......xpe2...aku kene 3B = buat buat bz......
tapik td mcm nak trgolek gak dr kerusi...tetibe jek muncul....dahla aku tgh duduk dgn gaya apek kalah judi.....tgn mnghayun2kan pen bunge ros aku tuh (sila rujuk pada gmbar diatas).....mcm org gilak pon ade gak.....

huh...mase da time...da 4.50pm! wawa da mnjerit2 kt bawah tuh....
baiklah......aku kene merantau dan menyelongkar setiap celah bazar trsebut...
chalo mere bete!!

No comments:

Post a Comment