Friday, July 30, 2010

pagi yg terang...ouhh yeahhh....

bgn pagi mcm robot...
xde feel....
dhla bgn lmbat.....besela bndera berkibaran....
rase mcm xtido jek mlm td....
hangin btol....
mnadi manda.....mcm lame...
skali tuh 5min jek...cehh
xmekap...amek bedak johnson baby tros tonyoh kat muke...
perfume yg da tgl saki baki tuh aku senget2kan botol bg keluar semuanya....
pastuh baru tringat....
ubat gg pon da tgl saki baki....shower foam lg........shampoo lg....
haiyyaaaa!!!
claim xmasok lg plak tuh...
lg aku hangin giler..
maka sume bnda2 tuh trpakse aku catu penggunaannya....

xsmpai setengah jam aku da setel brsiap....
ngn baju xiron..tudung xiron....
selebet giler......
mata trbukak separuh....
smpai kt kete saga turbo...
sorg aunty chinese tegor......
peramah sunggoh......
then...dgn tenang aku pulas kunci utk start enjin....
pulas sekali...xhidop...dua kali xhidup...
last2...pulasan ke seratus kali kot...stil mcm tuh....
cilakak btol....baru brcita2 nk smapi b4 8.30am.....

maka aku trpaksa mmbuat panggilan 911 ke taman sri bahagia....
huh....saga turbo nak mngada2 la tuh......

smpai opis...mee rebus da trhidang...
trime kaseh opismate trchenta...i lap u all....

bergonjol2 sekejap smbil mmbuat n mngecekidaut report...
tiba2...

gmbar di atas trhasil...
ni sume pngaruh Min...bukan aku...
i'm matured okayyy.....haissyyy....(mesti korg xprcaya aku matured)

okla...tamat..
chalo mere bete...

p/s: knpla safety boot xde size 4....~sigh~

Tuesday, July 27, 2010

beskut merry pon xlemau mcm dawai...haiiiyaaa....

huhh...punyela pnjang tajuk entry...da mcm karangan SPM.....patotla rezak BM aku mabeles...kehkeh....(masok bakol dok diam2)...
Lihat mata disebelah.....sgt layu dan kuyu...trpksa ditolak oleh jari agar ia trbuka sedikit......
ya!! itulah mata aku tatkala smpai di opis......hisshhh......
bukan sngaja aku nk tayang mata begitu...tapik ia trjadik sec xsengaja.....eyebag mula menguasai mata nmpaknye....dah xcunla mata i....huuuuu~

okla...mesti kamu2 semua mnganggap aku hanyalah menganga di depan pc smbel bermukabuku sahaja sehingga timbulnye suasana mata begini....hakikatnye....tidak!
bukan mahu mngatakan aku LLB...tapik aku mmg RRB....aarrrgghhhhh!!!! demm....
xtrsedar sudah hari rabu......dan mmpi2 aku jua dihantui oleh kerja2 pending.........
namun...walo apepon...aku maseh lg aktif mnyumbangkan suara merdu bak buluh perindu ini kepada opismate sekalian...maafkan daku.....

tidur yg xlena mmbuatkan bdn mnjadik lemau selemau lemaunya........*cuba bayangkan beskut merry yg dicicah kedalam milo panas*........sgt mengerikan okayyy......~yawn~
tapik...walopon lately kelemauan itu trselah dgn jayanya...tetapi aktiviti melepak serta berjimba ttp tidak bleh dilupakan......sgt tidak senonoh ini peel.....ape bleh wat...ini sahajalah cara utk aku mncarik kebahagiaan dlm kegelapan.....cume aku xtau adakah cara ini berbaloi utk aku pd masa hadapan.....ahhhh....persetankan semua itu....aku tau ape aku wat dan aku tau batas.....(*ummi...terima kaseh kerana mmpercayai anakmu yg keras hati ini)

suntikan semangat?? yee...tolong berikan sy suntikan semangat...
mari berkarok ini malam....ouhhh yeahhhhh!!!!
chalo mere bete!

Friday, July 23, 2010

Dawai = Burger Malaysia....

Kadang2 aku kesian kat diri sendrik......
sanggup menghilangkan perasaan sensitip dlm diri semata2 xnak kecewa dan mengecewakan.......hati pon mnjadik sgt2 kering sehingga ade manusia kate kotak perasaan aku da expired...

'awak trtekan eh?'
errr...patot ke kua soklan tuh after bertubi2 fire otromen dipancarkan kepada aku......naseb baik ade superheroin....kl x konpom aku da rebah.....

nasib baek ade org kate senyuman aku manis bile tertayang braces yg berkilauan ala2 bintang2 dilangit.....heheh.....maka aku gunakan power senyuman trsebut bg mnghindarkan keluar jawapan pelik2 dr diri ini......sgt teruk kan cara pelepasan diri dari bencana....

teringat soklan2 manusia sekalian tatkala kaki ini pertama kali melangkah.....
'ni akan bertahan smpai bile?'.....
eh?? aku baru nak mngenali dunia baru ni....da korg2 sume da bg perasaan negatip kat aku...seb bek aku da gune perisai berkualiti tgi.......so perasaan negatip tuh tros trmusnah begitu sahaja...fuhh...hebat2...

aku ngaku yg lately neh perasaan xbes asek wujud jek.....virus M dah mula mnguasai minda.....teroknye perangai..arrghhh!!!
kdg2 teringin nk masok kedai buku...dok bersila di hadapan rak buku yg berkenaan dan mula menelaah....tapik!!!!
Buku dan Dawai xboleh brsama.......adehhhh......bak kate org 'nak seribu daya'.......

'i've done my part...n not me hv the power to make the decision'
yeahhh....so...jgn nak memutarkan alam menggunakan mixer dan mnjadik kan aku sasaran...sbb...kl aku rase di point..maka aku pon xkan melepaskan mangsa sebenar....jaga2 kao...ngehehe.....

'i love it!'
kdg2 aku ske suasana mcm ni.....mcm cool jek rase.....walopon hakikatnye ia bleh mnggonjolkan aku...but...i'll learn sumting.....bagus2....bykkan lah lg situasi yg pelik2 agar aku bleh mnjadik lebeh matang dan byk belajar 'moral of the story'......then...kl tetibe aku jadik giler....
rajin2lah melawat aku kat Hospital Permai.....dtg bawak mknan ye..nak gemok..hihih....

beger??
ye semalam mkn beger daging sgt sedap....dan rase nak mkn lagik..tapik dlm situasi yg same seperti semalam....

baiklah.....bilik puaka sudah membebaskan auranye...maka paham2lah.....
i need to sleep!

chalo mere bete...

Thursday, July 22, 2010

Kisah Garfield Tua...



anggap jela gmbar kucing hitam kt atas tuh sebagai seekor garfield...
garfield yg sebenar ade atas katil aku ni sedang trbungkang ntah ape2 gaya...
nak upload gmbar ia..rase sperti xsanggup mngaibkan ia....
tapik...walopon garfield da tua...
aku ttp sayangkan ia....
walopon sudah trlalu byk jahitan silang pangkah memenuhi ruangan badan ia.....
hidung da trtanggal...
misai ntah kemana....
bijik mata sudah pudar warnanya...
dan...bau ia...ouhhh...
aku ttp peluk ia tiap mlm semasa tido...
setelah ditambah tolak bahagi...
usia beliau sudah mnjangkau 7taun....
wow...lamanya aku bersama ia.....

Garfield oh Garfield...
agaknye kl ko brnyawa mesti agaknye ko akan ckp cmni kt aku..
'minah ni da sawan hape...wat entry sal aku'
dan aku akan mnjawab...
'aku xde idea tapik nak update gak blog...'

okla...chalo mere bete...
brsedialah Garfield utk dipeluk oleh aku...ngahahaha!!!

Tuesday, July 20, 2010

hati tidak sedap...part 2...

Baiklah...
kesinambungan dari entry sebelum ini.........
berbicara ttg hati yg tidak sedap...gundah gulana.....was2.......
ouhhhhh.........
tibe2 terase seperti ade trbuat dosa.......errr.....rasenye tiap hari gua de buat dosa...huh....mmg syaitonnirrajim sunggoh....manusia tidak pernah sempurna.....

cisss.......
td mcm perkara nak ditype...tapik! kenapakah sec mendadak tiada langsung idea yg kelua.....

~setelah beberapa minit~

ok fine.....brjaya juga hikmat 'tarikan rambut ala2 manusia mental'.......heheh.....
baiklah lg skali....
mari kite singkap asal usul bagaimana wujudnye perasaan xsedap ini....
ia wujud tanpa mmberi salam......gua agak trkilan dgn kewujudan trsebut....
sbb....sbb.....gua xske perasaan xsedap itu....

criusly...gua xtau ape yg gua risaukan.....
mcm manusia psycho la plak...
haippp...gua masih waras okayy.....so jgn ragu2 nak ngorat gua....heheh.....lari topik plak....

disebabkan hati gua mcm ni lah...
abes telinge2 opismate gua mnjadik mangse dgn laungan suara merdu gua...
mujur gegendang mereka tidak cedera parah.....
gua maseh bleh kontrol lagi keayuan gua...jgn risau.....
ayu ke gua...adela sket...heheh....

huh!! gua rase aura ikan kerapu mula menguasai minda...
dari gua terus mmbiarkan ikan kerapu trsebut mngganas...bek gua tido...
gua xnak manusia lain trkorban dgn entry gua....
maapkan gua...

chalo mere bete!!

Monday, July 19, 2010

Hati tidak sedap....Part 1



merujuk kpd gambar diatas....
adalah dimaklumkan bahawa sejak ari sabtu lepas...gua merasakan ati gua asek xsedap jek...
kenapakah??
rase seperti diri ini adalah seorang banduan yg melarikan diri secara senyap2 melalui teknik 'korekan tanah disebelah dinding penjara'.......
ugghhhh!!!
gua sunggoh xmengerti dgn perasaan itu....sehinggakan tidor gua mnjadik tidak lena....
penat gua menganalisis perasaan itu.....dan keadaan ini memaksa gua mnjadik seorang ahli pemikir yg brjaya!!
kening gua hampir bercantum tatkala perasaan ini mula mngganas......

haihhh.....penin gua...
nak kate gua dah mnjadik penjenayah beg merah jambu....
xdela plak...gua xpenah berniat nak mnculik jejaka2 kacak.....
gua cume terniat menculik pandangan mereka jek...adakah itu juga dilabel sebagai penjenayah....?????

aargghhhh!!!!!
bencilah gua mcm neh....
dhla...nak balek jadik mcgyver plak....
nak btolkan paip yg telah jahanam...
chalo mere bete!!!

Sunday, July 18, 2010

Dawai tidak SENGAL...part2....

hohoh....(*gelak seperti Santa Claus)...
saje nak gelak walopon sebenarnye ati ini sgt sedey kerana Mr.P cedera lagi disebabkan oleh layangan batuan yg trhasil dr sebuah lori lahanat pada cermin hadapan....
arrghhhhh!!!!......aku xsanggop nk upload pic sbb kl tgk jek kecederaan trsebut...rase mcm nak...mcm....nak.....kawen! huh!! err...mcm lari topik plak...heee....

okla...hentikan citer sedey....
hidop mesti diteruskan....
sabtu lepas..pas keje tros aku mengcabotkan diri ke kg halaman yg trchenta....
smpai2 jek kt uma...tros terkedu melihat ini...


byk betol la kuih umi wat....ade tempahan dr org kawen....
aku yg xsempat nk bernapas...tros dipaksa utk menggoreng karipap dan hntar kuih2 trsebut...haisyyy...xpe2...nak jadik anak solehah x??

adela dekat ke magrib aku melayan bonda terchenta...then mlmnye....huh!
aku xsangke...semangat 'kongkang jadian' maseh brsemadi dlm diri....awl gle baben tido...depan tv plak tuh....doeg bising n kaco2 aku pon aku xsedar...smpai la pg soknye baru sedar....ngehehehe.....

dgn muke xmandi...aku tros memaksa adek bongsu aku utk...!!


potong kuku aku...heheh....


walopon hasilnye xlah menakjubkan sgt...boleylaa.....


jari aku redha...

ptgnye bermula misi2 mnghantar adek2 balik asrama...


p/s: sile wat muke cm katun yg dibulatkan apabila merenung muka kakak yg garang ini...hoh...


ni plak...errr....JMG = Jenab Memang Gemok...ngahahahahaha!!!


ni la antara manusia yg perlu dihantar.......
lokasi penghantaran...dan masa...
petang = sek. teknik BP
malam = adtec n Sek Arab Bugisiah
hoh....yg agenda mlm xdpt nk amek gmbar.....jiwe mmberontak kene balik JB...aisyy...


perhatian....mr.P baru dihiasi dgn tasbih ini jek...tu pon pmberian mak mentua abg aku.....
korg2 sume...mn hadiah mr.P????
huh....(akceli sendrik nk bli tapik malas.....ngehehe..
k la...chalo mere bete!

Thursday, July 15, 2010

Dawai tidak SENGAL

okayy...akceli entry neh aku da smpan dlm draft sejak ari kamis lagi...
pastuh...tiap ari nak update mesti ade jek halangan...hoh....
Bz...ouhhh...bz la jugak......
besela buruh kasar....kuli plak tuh....

ok....hari kamis ptg aku g saet nak wat sand sampling...adela dlm dua guni aku angkot....
dan aku brjaya mmbuli dak praktikal utk tolong...ngehehe...
then aku pon nk tnjuk tere la angkat guni tuh....
skali tuh...baru pgg guni...tiba2...ouchhh....


tgk neh....cedera parah!
walopon kecik tapik sgt mnyakitkan okayy...smpaikan aku trpaksa mkn nasik pakai sudu....arrghhhh!!! (saye tidak exaggerate)


baiklah...karya di atas adalah karya apabila sedang buntu dan layu....
errkkkk........whateverla...

ari jumaat plak....
Hujan telah menggoyahkan iman aku...
lemau dan lemau sepanjang hari...tiba2...


safety svupervisor aku mngajak aku ke saet utk melihat blasting....ouhh yeahhh!!!


aku di situ mnjadik pemerhati jek smbil cube mngingat2 kembali ape yg penah blaja kt UM dlu..hoh..tu la blaja memain...


hebat manusia itu...teringin nak nek atas tuh...hahah


sebelum..


selepas blast...wahhh....xkuat pon bunyik..heheh...


kawasan vibration monitoring adalah di Horizon Hill yg sgt mewah....
kalaulah hubby aku blikan uma camni...hoh..mmg akan ku jaga umah ini sebaik2nye.....

okla...nak balek kg da....babai!!!!



p/s: xdpt nk citer byk...mase da time..kucing comel atas neh adalah kucing yg aku dan geng2 karok selamatkan dr dilanggar kete..mulia kan kami...


Wednesday, July 14, 2010

Despicable ME!!


okayy...
sebelom kite ber'ouhh yeahhh2x!!' ala2 gaya incek Vector (watak dlm Despicable me)...
aku tetap nk cite ape yg trjadik pada hari sabtu,ahad,isnin dan selasa...sbb skang adalah hari rabu n da lama aku xupdate blog..heheh....
ok citer adela sekilas lalu....


pada hari sabtu...selepas balik keje aku tros koma...secara aman dan damai akibat hujan yg trun dgn sgt bes....dan malamnye.....heheh...aku menyumbangkan sore pada negara bersama the clickers dan ditambah ahli dgn gadis2 melayu...lokasi...op kos la DIVA.....

akibat balik dan tido lewat....maka hasilnye...


inilah muke tatkala kak nana dan abg nas dtg mnjempot aku pada hari ahad utk kununnye tgk wayang kt JJ tebrau......
tapik..kuciwa kerna kami terlambat.....last2 makan KFC jek...huh..


oppsss.....huh...ini adalah satu situasi dimana kami disajikan dgn pemandangan yg kurang enak.....cop! bukan aku yg snap gmbar ni ye....haisyyy....


pada hari Isnin....mata aku di opis adalah begini...akibat tgk bola....akceli tgk first half game jek...pastuh bola yg tgk aku...huhuh......kengantokkan trlampau maa...

hari selasa...kak nana msg aku ajak tgk wayang...
maka aku pon dgn brsemangatnye tros membook tiket 'Despicable Me' yg 3D punye....ouhhh yeahhh!!!


ske tgk mr. Gru yg sebenarnye comel......


dan trsangat ske tgk minions yg comel2 neh....ouhhhhh...rase mcm nk tgk lagik jek......sgt menakjubkan tahap kecomelan dan kesengalan minions2 kunin ini....
teringat bile ia sebot 'unicorn toy' as 'totoy'....hahahahahah

ahli skodeng 3D adalah aku n kak nana yg sengal neh...
rase mcm bawak budak 4taun...trjerit2 tgk citer ni nak2 time anjing mr.Gru mcm nak lari ke kitorg......tapik mmg bes woooo....


n juge disertai oleh ain n sunderi...kesian mereka kelewatan akibat kesalahan paham lokasi.....xpe...ade lg citer 'Toy Story'....lalala~

dan malam ini aku akan melihat citer 'Predator' plak.....ngehehehe...
setiap hari wayang....mmg syok...
chalo mere bete....

Friday, July 9, 2010

Mn xtumpah lauk kl xke nasik....




paham kan...

~lalalala....
i LOVE my Ummi.....

chalo mere bete!

Thursday, July 8, 2010

Merapu itu SENI....part 2...

ouhhhh.....terasa sedap bdn di massage oleh sebuah mesin kecik...tapik mmpu mmbuatkan bdn aku mcm kene parkinson...hoh...
ok.....mood 'ikan kerapu jadian' dah kembali.....dlu asek jadik 'kongkang jadian'...tapik skang xde mase nk jadik kongkang.....huhu...i will miss u kongkang kiut....
semalam....mood aku mcm lalang...jap hepi...5min pastuh...kureng hepi.....10 min pastuh...mood sengal dtg......dan selebihnye dikuasai oleh mood berkarok dlm opis......ngahahaha.....
errkkk...rase mcm da lame xketawa byk2......huhuh padahal wiken lepas puas aku brgelak sakan ngn mmber2 sengal....org kate jgn gelak lebeh2 nntik nagis...haaaa....bes gak nangis...da lm xcuci mate kannn.....tapik nk nagis gumbira laa....xnak nangis sedih.....sbb dlm kehidupan Dawai....kesedihan sgt dielakkan......huh..

adehh..lapa la plak....sape nk banje aku dinner tonite...
blanje la aku sbb....sbb xde sbb......heheh...sengal tahap ubi kayu....
maapla...kekadang Dawai mmg sengal sket.....kekadang sifat kejantanan pon akan trkeluar semasa proses kesengalan sedang berlaku....heeee~
kejantanan tuh mmd sejak azali.......ape bleh wat....kwn2 pon byk jantan jek.......
haihhh laaa...nk tgk saye jadik mcm gadis sunti..?? tgu time kenduri2 kawen....carikla kt dapor uma kawen trsebut...nmpakle saye bersama makcik2 sedang rewang...heheh...
tu sume hasil didikan ummi yg ala2 army style......ye..ummi saye mmg otai...
n aku plak adalah otai junior...yeahhh!!!

~letak tapak tgn kt leher jap..
ouchhh...suam2 kuku laaa......aiiyaakkkk.....slalu panas mlm walopon 24jam duduk dlm aircond...
ok pasni kene brsenam...lari setempat di dalam bilik...ok kan?
tapik blik aku tuh bilik puaka.....mesti aku akan kecundang brsama comforter......
ok...sape nak jogging dgn aku pd hari minggu....cepat agkat ibu jari kaki!! mksure bebas cagu.!!

~ letak tapak tgn kt perut plak..
wow..perot aku flat ala2 supermodel la.....ngahahaha.....
i know..knyataan mmg pahit dan sukar ditelan....akceli aku pgg perot sbb baru td perot brbunyik sgt kuat......(erkkk tetibe teringat perot pnh brbunyik2 kuat time tido ngn Amimah.....huhuh...sorila kwn...cacing berkarok la...)
lapa! haa....tu motif sebenarnye..nk mkn.....apela.....mcm patel...

~ tgk tapak tgn sendrik...
haiihhhlaaaa...mcm budak2..penuh contengan pen.....aku da kate da aku xleh pegang pen....
dhla tulisan pon mcm tulisan dak laki......hoh.....whateverlaa.....



~ tetibe g cermin tgk mate...baru pasan!



ye..aku pakai lense sama kaler ngn tudung n baju...heeeee~
sok nak pakai baju merah....tapik...xde lense merah.....hahahahaah...sengal.....
oklaa...tetibe terasa nama di panggil oleh Mas Dimas......
ok Dimas...i'm comin'.......

chalo mere bete!

Wednesday, July 7, 2010

Episod brsama Spastic Youth di Danga Bay....

ok..sedikit sambungan dr entry semalam yg bertajuk 'Ouhh yeahh'....
kali ni aku upload skit pics yg dicurik dr fesbuk incek Mamato..heheh......
pics yg akan mnjadik bahan bukti akan kegonjolan mereka2 ini yg diluar kawalan....

ahli Spastic Youth di anggotai oleh...jeng! jeng! jeng!



jejaka idaman puak Zimbabwe....



dan gadis2 Hot!

okeh..silalah mmberi tatapan yg paling tabah pada pics sekalian....




~ senaman pinggang~




~ acara memusnahkan keretapi~


~ merosakkan gmbar btol la mamat neh..huh~














~ bertapa sebentar utk menenangkan minda~


~ model of the year~





ok...sekian sahaja episod kali ini....
aku mls nk upload byk2...penat menunggu.....
tenet mcm sipot khinzir...
chalo mere bete!