Monday, June 14, 2010

i like WIKEN...ohh yeahh!!

Wiken lepas...adalah wiken yg padat dgn aktiviti....
smpaikan aku trpakse EL....huh..punah gaji satu hari....

ok mari mula merapu...

pada pagi yg xberapa pagi....
aku da bersiap segala prkakas nak cabot balik kg.....
dan smpat gak mmbodek kak ipar aku utk meminjam kete pink beliau...
baru nmpak gadis2...hohoh...mcm la aku ni bukan gadis...haisyy...


suasana dlm sang kancil pink yg ditemani robot kecil..
maafkan aku si robot...ko trpelanting ke kiri dan kekanan akibat pemanduan aku yg sgt brhemah...

Destinasi pertama....

Kampung Jawa, Muar

Kak Timz n Husband wedding reception


sgt comel mereka ini..
huuu......tahniah kak timz...


inilah rombongan ex-osmet aku...
rindu sama mereka yg sgt sengal dan caring......
yg baju biru pegang hadiah tu lah ex-rumet aku time kt PG dlu...
cik nina...i miss ur massage n ur ngigau2 tgh mlm..hahah!




mereka yg happening...ouhhh...

di kenduri...aku mkn laju2...n snap2 gmbar..then tros pulang ke senggarang yg damai..
niat kt ati sempatla kot anta umi g kenduri yg die nak g tuh...
skali smpai uma..
ummi sedang brsenang lenang dan trbaring kekenyangan makan nasik mnyak pngantin...
haisyyy...wat rugi EL jek.....


kt uma sempat gak wat spot cek kebersihan kt adik2 aku...
ni yg bongsu kantoi ade bele rambot pnjang....
konon grunge la tuh..cehh...
yg len sume pas..tapik kuku sume failed la...
dan mlm tuh gak aku potong sume skali....


esok pg2...aku da bersedia dr segi mental dan fizikal nak jadik driver ummi n family aku g segala kenduri kendara yg ade...


sang kancil pink mnjadik pilihan op kos....


sang kancil putih kene berehat plak...


aksi dua gadis yg xlunch lg pastuh melantak xhengat donia kt uma kenduri sape tah...
hahahaha...


1st time aku tgk ade gamelan kt kenduri kawen...mcm jakun plak.....
besela...dlu i mn rajin g kenduri kawen2 ni...

dan perjalanan pada ari itu di teruskan ke kenduri yg seterusnye...dan ke BP plak melayan ummi nak bli tepung wat kek n roti....
setelah rase2 adela dlm 6buah rumah g......
xsedar jam da menunjukkan pukul 5pm...huwaaa...very the penat wooo....


sebelom balek sempat gak tgk anak dua pupu aku ni...
anak die comel giler....baby girl...Raihan Nabila nama die...
mak die ni dlu punyela mcm tomboy...geng degil ngn aku....waktu kecik2 kitorg xleh jumpe sbb mesti mcm nak roboh uma kitorg wat....
skali tuh....ble tgk die pgg anak....huh...sgt mndasatkan...
xsangke ko da ade kelembutan....hahah...


bile da selesai sume...prjalanan ke JB diteruskan mmbawa family aku.....
punyela brsopan aku drive.......ye la bawak nyawa org trsayang...
kl bawak nyawa sendrik mmg mcm haram sket la aku drive...
smpai JB....terasa urat2 dawai dlm badan da brselirat....arrghhh!!..
pastuh kene amek akak ipar aku plak yg baru balik dr KL mlm tuh gak...arrgghhhh lagik!

dan mlm td aku bawak family aku g PG plak coz dorg nak stay kt uma makcik aku kt situ....


sempat jugak singgah umah kazen aku tgk baby die....comel!!
baby girl gak..name die Nurin Irdina....
argghh...sawan aku tgk budak2 ni la...rase nak picit2 jek...
macam nak songlap dlm beg bawak balek uma pon ade gak.....

dan lg sebagai pengakhiran cerita....
skang aku rase lemau giler....
dr pg sgt2 xproduktif kerja aku.....
skang tgu mase nak balek n tgk tv...huh!!

p/s: aku tau entri aku kali ni mcm haram ngn ayat2 mngarot....ape bleh wat...otak kurang bekerja...
chow!



No comments:

Post a Comment