Monday, May 3, 2010

Ima...Kedah...BFF...semua saye SUKE...yay!

29 April..pukul 4pm...
aku da memulakan pengembaraan ke Utara..tapik aku singgah di pantai barat dlu....sbb kene jmpe dgn 'Geng2 Pemusnah UM' utk bergerak bersama2......


pemandangan di highway yg sunyi dan hujan.....
membuatkan aku tido smpai xsedar....dan xsedar aku sbenarnye tgh pakai lense...
abes kering mata...ciss...
tepat pukul 9pm...cik Fatihah Shahari dtg mnjemput aku kat Bukit Jalil....
kemudian...kami pon mncarik2 mknan sambil melayan cik fatihah yg asek silap jalan nak balik Pantai Dalam....
aku tros konpius sape yg dok KL sebenarnye nih......huh..


then...dlm pukul 12lebeh....apai dtg mnjemput utk ke markas pengumpulan iaitu di McD.....
agenda mkn bermula....dan pengasingan ahli ke kereta masing2 pon bermula....
setelah dikira...ade 10org semuanya dan 3bijik kereta...
n aku duduk dlm kete apai dan yol (incek photographer).....
maka disebabkan aku sorg gadis dlm kete...dan ruangan seat blakang hanyalah utk aku...
apa lgi...kete start bergerak jek...aku pon tros mmbuat gaya tido paling ayu dan tros...zzzZZZZzzz...maap apai..aku xmmpu nak menghiburkan ko....


setelah melakukan singgahan sebanyak 2x..iaitu di Sg.Perak and satu lg ktne tah utk Solat Subuh.......dan aku pon sudah selamat tido dgn besnye....bgn2 tros trnampak pemandangan yg indah ini....ouhh...langit dan sunrise di Gurun....
dan...cik fatihah telah mmbuat lawak bodoh kepada incek apai...suh mntak keju kt aku.....
ok..aku tau korg xpaham..so abaikan...


sesampai jek di rumah cik ima nazmi...mereka2 ini terus mnyerbu ke pelamin utk membuat huru hara...tapik xberjaya...sbb jeritan suara ima masih bertenaga utk menghalang semua itu...

~~semua angkatan 'Geng Pemusnah UM' telah terkulai di atas katil utk mncarik tenaga kembali...~~

30 april...pukul 1lebeh.....
kami pon bersiap utk ke rumah cik ima nazmi.....


ini die bakal pengantin yg sedang neves utk diijab kabulkan.....and aku pon neves gak ok..biasala......kene presktis dgn perasaan2 itu...


sesampai di masjid....pengantin dan kami2 semua bermandikan peluh sebab cuaca mmg HOT...


yaaa itu dia...pengantin lelaki iaitu incek Kasmadi sedang duduk dgn penuh bergayanya didepan tok kadi.....
tepat jam 3.10pm...cik ima nazmi telah bertukar title mnjadik Puan Ima Nazmi.....ouhhh.....so tacing.......
berdebar2 saat itu dan kami semua cemas....tapik..incek Kasmadi mmg hebat...sekali hembus jek.......trus sah....hebat2....


pasangan yg sweet..so after this Puan Ima Nazmi hv to behave.....jgn terkeluar lg perangai spastic ya bong..oppss...dah xleh pgl hang 'bong' lg....

sesudah selesai semua..kami2 semua mula mengganas di bandar Alor Star....


merayap tah kemana jek...tetibe da smpai taman ni..aku pon lupe ape nm tpt ni...tapik ianya sgt nice dan sejuk sbb byk pokok...


kami pon melepak2 smbil mkn rojak yg lazat ini......sambil saling kutuk-mengutuk....ouhh sungguh indah petang itu.....naseb bek xde yg terkorban jek....

~~Da malam~


mengikut tentatif mlm tuh ade mjlis berinai.....aku trbayang mcm kt JOHOR tapik rupenye...majlis pakai inai...so kami2 pon pakai tshirt n jeans jela....
cume Puan pengantin je kene lawa2......

kemudian.....aktiviti menghias pintu bilik pengantin dgn bentuk heart ni....sgt comel dan menarik....kredit tuh adik pengantik yg hebat menggubah roses tersebut....


smbil2 tgu mak andam smpai nak pakaikan pngantin inai...kami melantak dlu diluar....mkn satey yg sedap.....


dan itu die...Puan pengantin telah dibuli utk melayan kami...pasrah jela ye...
majlis pakai inai tuh bermula agak lmbat....dan disebabkan daya ketahanan badan aku kurang skit akibat slesema....maka aku awal2 da terkulai = balik homestay n tidola....
kl x dpt gak aku berinai skali..dan yg paling pnting joint mereka2 pegi karok....huh!

1 May.....xigt pukul bape smpai uma pengantin....


apabila kami smpai jek..pengantin da pon siap bermekap.......
Puan Ima Nazmi mmg sgt comel dlm persalinan putih....nmpak suci......harap2 tiada yg spastic berlaku diatas pelamin....


pengantin lelaki smpai hampir pukul 1..(iye kot).......
semasa aku snap gmbar ni...aura memory lane tros dtg bertalu2....
teringat sewaktu di UM.....setiap pagi Puan Ima mesti dtg blik aku n tido sebelah aku......
now.....die xpayah susah payah lg carik org nak tido sebelah die...
mmg sweet mereka ini...tapik yg pengapit tuh....xmasok dlm senarai sweet okay..korg masih dlm senarai 'keji' lg....

~~melarikan diri dr keramaian manusia sebentar utk mncarik tenaga bg outdoor photography~~


yaa...ini die wajah segar selepas tertido sec xtersengaja...jgn salahkan aku..tapik salahkan antibodi aku.....
waktu ni...kami2 sume nak mnyemak dlm sesi outdoor photography....saje memeriahkan suasana...........
err....gmbar atas ni aku tersengeh lebar plak...nmpak tros gigi yg sedang under construction....xpela....angin senang keluar masok...


ini die cik fatihah yg mengalahkan pengantin..sebab die dua kali tukar baju time kenduri.....hahah!!
makin stylo la kamu cik fatihah......ape2 pon aku sayang kamu......mmuuaahh!!


indah btol pemandangan sawah padi...tapik agak hmpa sbb byk yg da jadik coklat n xbaper nak menghijau.....
walau papepon..sesi outdoor photography ni mmg sempoi n rox habes....
nnti bile da terhasil gmbar itu...aku akan tayang okay...


tepat jam 10pm....aku da pon duduk dlm bus nak bertolak balek JB...
selamat tinggal Alor Star...dan terima kasih pengantin baru coz sudi anta aku pegi bustand...terharu giler~

bile bus bergerak jek...aku pon terus hilang ke alam tido...
aku pon xtau bape kelajuan bus tersebut dan bile ia berhenti..coz celik2 mata..aku da smpai melaka....hebatkan tido aku.....
tepat jam 8am aku pon smpai kt Larkin n tgu incek Nager dtg jemput.....

walopon sekejap sgt aku di Alor Star...tapik aku btol2 enjoy....
n aku sgt rindu pada mereka2 ni walaupon mereka kaki bahan org....
xpe aku cool......tegar pada semua itu....
okla...penggunaan bahasa aku mmg agak boring sket arini...
gmbar pon xmenarik..
maka...bile aku da brjaya mnculik gmbar dr 'geng Pemusnah UM' yg lain...entry baru akan menyusul...
chalo mere bete!

No comments:

Post a Comment