Wednesday, May 26, 2010

DAWAI dan LELAKI



Aku bukan nak citer pasal ciri2 lelaki idaman...
apatah lagi pasal lelaki2 yg brjaya mncurik pndangan mata hati aku...
tapik..
aku nk citer pasal kehidupan aku yg sentiasa dikelilingi lelaki..
bukan nk kate aku hot...maka byk lelaki nk dekat...
dan bukan nak kate aku ni playgirl...maka byk bopren...
tu sume mesti andaian pertama yg akan hinggap kt kepala otak korg kan....
tapik......aku nk kate ttg realiti kehidupan je....

aku mmbesar dlm family yg byk lelaki...
siblings aku 5lelaki n 2 pompuan..
kazen2 aku pon byk lelaki...
dlu kecik2..aku xde kawan pompuan sgt...so aku slalu mnyemak join kawan2 abg aku...
smpaikan abg aku pasrah gile trpakse bawak aku ble tiap kali die nk kua ngn kwn2 die...
zaman skola pon same....
dlu aku slalu study ngn geng2 laki n ade gakla trselit sorg due pompuan....

tapik aku penah melalui satu fasa dimana aku mmg xbleh blah ngn lelaki n kapel2 ni..
dan aku penah gak melalui fasa dimana aku belajar mencintai lelaki..
tapik fasa tuh da berakhir dan aku xkan mencintai lelaki melainkan lelaki tu adalah husband aku......

skang....kehidupan aku kt JB.....
aku rase mcm da hilang kwn pompuan...
kl ade pon jauh n jarang kontek...
ni..bile aku nak kua merayap jek..mesti ngn geng2 lelaki..
melepak kt mamak pon dgn lelaki2....
suasana keje plak....
kadang2 g site...aku sorg2 pompuan......
kdg2 dlm miting subcon..aku sorg pompuan...
dan keje aku byk liase ngn lelaki....

walopon aku kasar dlm percakapan...
hati kering..
ego tgi..
bohlayan bnde remeh...
slalu melupakan...
kurang berperasaan..
tapik...
aku harap..lelaki2 sekalian masih sedar yg aku ni sorg pompuan....
dan memiliki hati pompuan...
sekian trime kaseh...

p/s: akceli tetibe rase mcm xbes...tu yg trjadik entry mngarut mcm ni....

No comments:

Post a Comment