Wednesday, May 19, 2010

awk nmpak muda = spastic youth...

ade sorg ejen insurans nek kat opis aku....beliau ade app ngn bos aku....
sementara bos xde aku soh die dok lepak2 dlu...
then borak2...die bahasakan diri die akak..n aku pon poyo2 pgl la die akak gak..sbb gaya die mmg kakak2.....
borak punye borak....die tnye
'awk ni clerk ke?'
aku sengeh n jawab...
'xla...tapik tarap kuli2 gakla'
then die tnye lg...
'umo awk bape?'
lgla aku sengih2....n jwb..
'25...akak?'
die terkedu dan tercengang jap...
'err...patotnye sy yg pgl awk akak..sy baru 23'
cehh...aku ke lg tua...hampess....
then die smbung lg....
'tp awk..errr...akak...nmpak mudala..mybe sbb hepi go lucky n ske senyum kot'
hahahahahaahhaahahahaha...aku gelak besar dlm diri...tu die baru 1st time knal tuh....kl da knal lm..lg laaaaa....

akceli ade byk lg situasi dimana org igt aku budak2....
dlu kt UM..aku g midvalley pakai tracksuit g bli stationaries nak exam....
akak kt cashier jusco tuh kononnye nk beramah mesra kot....
'adik bli barang2 nak SPM eh'
heloo...SPM kejadahnye...tros ngn muke paling comel aku jawab..
'kak...saye da finel year kt UM kak'
dan akak tuh pon trkedu smbil melihat aku atas bawah....cisss..

semalam plak....aku g jumpe supplier then g masok kuari....
supplier tuh nmpak aku jek...ayat prtama kelua dr mulut die ialah..
'cik wai...u r sooo young maa...i tot ur already married.....u r more like a practical student'
aku da trgelak2 da...n jwb..
'so...guest my age?'
supplier jwb..
'hurmmm...mybe 23'
hohohoh.....apa daa.....taula semalam aku pakai jeans n kemeja kotak2 da mcm budak2.....safety shoes pon longgar....haisyy....

kekadang bangge gak bile org asek igt aku mcm budak2 lg...tapik kekadang xbes gak..sbb kematangan aku xnmpak.....so..ramaila yg akan under estimate aku....
nak2 dgn perangai aku yg spastic ni...mcm main2 dlm keje......ramaila yg nk kondem....
ok...honestly aku mmg xpndai nak serius...xpndai nak serabut2 sbb keje....xpandai nak formal......
yg aku pndai ialah...bile byk keje..aku akan bukak radio n nyanyi smbil wat keje......bile serabut..aku akan brcerita sec emosi kt asst aku....tapik bleh gelak2 mcm haram lg......ngahaha...

dan kl korg nk tau...ade kazen aku sorg ni...raye lepas die igt umo aku baru 21...3taun lepas pon die igt aku 21...agaknye lapan taun depan pon die akan igt aku 21 lg...huhuh
whateverla....patotla makcik2 sedare aku yg xbape nk tau umo aku lgsong xpenah kuakan soklan cepu emas..
'bile nk kawen'
hohoho....aku slalu trselamat dr soklan itu....tapik hnya bg makcik2 yg kurang rapatla.....
bg makcik2 yg rapat...boleh trbunuh aku ngn soklan begitu...arrgghhhh!!!

okla...da abes mengarot....


rahsie mude ramaja......bawakla bekal air ribena g keje...hohoho.....

2 comments:

  1. Spastic Youth !!!
    kau memang minat OAG eyh?

    ReplyDelete
  2. ouhhh...dlu radhi OAG tuh bopren aku...so kami mmg saling meminati ant satu sama lain....

    ReplyDelete