Sunday, May 30, 2010

28,29,30 May....Episod brsama kwn2..

28 May 2010..
Wesak Day....Friday...
.


pagi2 aku da melayan manusia2 yg nk g swim kt pool apartment aku....


ni lah dak kecik yg mule2 malu nk swim..pastuh da trjun dlm pool...tros lupe daratan...huh...


aku gak yg cool...ngn muke xmandi..natural beauty maa...heheh...
ade lg manusia len iaitu akak ipar aku, nadia n ain...
tapik gmbar dlm kamera len plak...
xdpt tayang muke aku tatkala dlm air...
mcm little mermaid maa.....hohoh

after swim....
aku join ain n sunderi g jalan2 carik pasal...


ni la gadis2 yg sudi teman ari aku..
kami g tgk cite 'Prince of Persia'..
dan citer trsebut sgt bes...2 thumbs up!!
tgh sonok2 merayap...
kami telah diganggu oleh 'flasher India' plak...
arghh....mengong 60 hari jap sbb aku trlihat OlO flasher trsebut...
mcm cilakak!
papepon..puas ati coz satu hari aku ade aktiviti yg leh menghilangkan bosan...


29 May 2010
Saturday..



Akceli...ari pada hari kejadian ni..aku keje lg..tapik halfday la..
pas keje...drive laju2 balik apartment nk tukar baju...sbb nk attend kenduri kawen incek Aizuddin dan Puan Junaidah kt Skudai..........
bile da siap.......mcm puteri menunggu bodyguard jempot kt uma...hehe



ni la incek driver driver a.k.a amil...trime kasih sbb sudi tumpangkan aku..


ni plak due manusia sengal...
senoy n nager...


incek Aizud dan Puan Joned...
cinta mereka berputik ketika die GREEN...
sweet kann...






heheh....sementara puan joned g touch up kt blik..sempat gak aku mengganggu pelamin mereka ni...
sori joned....aizud trpakse layankan aje.....


ni la rombongan kwn2 yg menghadirkan diri....


ni plak gadis2 yg ade...rindu kt dorg ni sume...

after kenduri....
dlm prjalanan nk balik uma...hujan lebat giler...
smpai jek kt uma..aku pasrah dn trpakse tido ptg.....
lame giler xtido ptg..
rase heaven giler...

malamnye plak....
aku dilanda virus kongkang plak..
malas masak..n malas gerak...
so...ape lg...mcDelivery la..heheh...
bile da kekenyangan dan melingkar depan tv mcm ular sawe...
tetibe..satu msg masok..ajak karok..
tnpa brpiki aku tros stuju join The Clickers g karok..
hahah...aktiviti mnghilangkan bosan...


ibarat pungguk xrindukan bulan...
x tepat kul 12am...kami da menyumbangkan sore yg sumbang di Diva...
ant ahli sore sumbang ialah...


arzidi dan nager...
pasangan L yg saling sayang menyayangi..hohoh..


disertai bob dan ayap....
pasangan boria baju merah yg emosi ketika menyanyi...
dan aku plak...AJK blakang...pehal tah mlm tuh xde idea nk karok lagu ape..ciss..

30 May 2010..
Sunday...


akibat tido kul 4.30am....hasilnye aku kesiangan...
ugghh....aku kan morning person.....trcalar record bgn awl...huhuh,...
sedar2 ecah da msg tnye nk g kenduri dayah or x..
since aku pon xjadi g kenduri lina...
maka aku pon mngambil kputusan join ecah..


inilah ecah dan bf beliau..
trime kasih coz sudi amek aku n tumpangkan aku g kenduri dayah...
huhuh...keje aku ni menumpang org jek..ape bleh wat..
mr.P xkua2 lg..


inilah pasangan bahagia trsebut..
tema kaler mereka sgt chantek okayy...


sempat gkla kami amek gmbar ngn pengantin..
walopon kene queue panjang...


selepas selesai sume...
kami pon pulang kepangkal jalan...
sempat gk pose ngn ecah depan kete bf die..
heheh...juz for info..
aku knal ecah ni sejak tadika lg...
n tahap kesengalan beliau dr kecik smpai beso sm jek..
cume da beso2 ni xgonjol sgt la...
ngeheheh....

bile aku da smpai uma...
da mandi segarkan bdn...basuh baju sume...kemas blik sket..
baru aku terasa pnt...
huh..igtkan aku ni xreti nk penat....
dan hasilnye...aku trkoma di dalam blik puaka dlm tempoh yg sgt lama....
okla...
gmbar kt atas ni sebahagian jek...
kl nk tgk lebeh2..silela layari ke fesbuk aku...
chow!

Wednesday, May 26, 2010

DAWAI dan LELAKI



Aku bukan nak citer pasal ciri2 lelaki idaman...
apatah lagi pasal lelaki2 yg brjaya mncurik pndangan mata hati aku...
tapik..
aku nk citer pasal kehidupan aku yg sentiasa dikelilingi lelaki..
bukan nk kate aku hot...maka byk lelaki nk dekat...
dan bukan nak kate aku ni playgirl...maka byk bopren...
tu sume mesti andaian pertama yg akan hinggap kt kepala otak korg kan....
tapik......aku nk kate ttg realiti kehidupan je....

aku mmbesar dlm family yg byk lelaki...
siblings aku 5lelaki n 2 pompuan..
kazen2 aku pon byk lelaki...
dlu kecik2..aku xde kawan pompuan sgt...so aku slalu mnyemak join kawan2 abg aku...
smpaikan abg aku pasrah gile trpakse bawak aku ble tiap kali die nk kua ngn kwn2 die...
zaman skola pon same....
dlu aku slalu study ngn geng2 laki n ade gakla trselit sorg due pompuan....

tapik aku penah melalui satu fasa dimana aku mmg xbleh blah ngn lelaki n kapel2 ni..
dan aku penah gak melalui fasa dimana aku belajar mencintai lelaki..
tapik fasa tuh da berakhir dan aku xkan mencintai lelaki melainkan lelaki tu adalah husband aku......

skang....kehidupan aku kt JB.....
aku rase mcm da hilang kwn pompuan...
kl ade pon jauh n jarang kontek...
ni..bile aku nak kua merayap jek..mesti ngn geng2 lelaki..
melepak kt mamak pon dgn lelaki2....
suasana keje plak....
kadang2 g site...aku sorg2 pompuan......
kdg2 dlm miting subcon..aku sorg pompuan...
dan keje aku byk liase ngn lelaki....

walopon aku kasar dlm percakapan...
hati kering..
ego tgi..
bohlayan bnde remeh...
slalu melupakan...
kurang berperasaan..
tapik...
aku harap..lelaki2 sekalian masih sedar yg aku ni sorg pompuan....
dan memiliki hati pompuan...
sekian trime kaseh...

p/s: akceli tetibe rase mcm xbes...tu yg trjadik entry mngarut mcm ni....

Tuesday, May 25, 2010

ouhh SENGGARANG..episod brsama ummi dn akak ipar...

terasa lm plak aku xupdate blog ni....
besela xde citer sensasi...nk merapu pon xde idea....
baru tringat nk citer sal aktivit balek kg.....

Sabtu lepas brsamaan 22 May 2010.....disempena aku keje halfday.....
aku pon brgegas nak balik kg coz nk attend kenduri mmber skolah.....
mmg very the penat drive dlm hujan yg lebat..mmbawa kakak ipar dan nenda aku....

sesampai di Senggarang yg damai itu....hujan masih lg lebat...
ummi plak masih lg rilex2 dgn gaya cool beliau mcm xnk g kenduri...
punyela aku rempit kt highway nk smpai awl..last2 g lmbat gak kenduri...



inilah kwn aku sewaktu skola2 dlu...
nama beliau Siti Nurhidayah bt Abdul Razak...
beliau ni mmg geng dajal aku zaman form 1-3...ngehehehe...
geng cabot skola...g dating...zaman2 freehair n dye rambot...
beliau juge merupakan tukang kaber line aku g dating ngn skandal...tukang carikkan skandal......dan tukang pakar kecantikkan...heheh...



beliau dan pasangan beliau...same sepadan.....same chantek...



very sweet~







ni plak aksi mentua vs menantu dlm cubaan meniru gaya patung cendana...cehh..due2 perasan..



ni plak anak pompuan vs ummi...heheh....gaya kunun manje...



kakak iparku dan nenda....

sorry abah..sape soh cepat sgt kua dr majlis..kn da xde gmbar abah..heheh...
xpe abah jenis cool dan humble....xde gmbar pon xpe..kan abah kann...
then...balik kenduri...g pasar jap...mandi mande....tros ngadap tv nk tgk konsert AF...
tgk ngn nenda jek coz ummi n kak nana g uma mak long kak nana tgk AF kt sane..
aku mmg xlarat nk folo...
abes jek AF aku pon terkoma...

hari Ahad plak brsamaan 23 May 2010..
pepagi bute ummi da mngeluarkan sore whitney houston beliau kejut aku bgn n brsiap folo beliau g mesyuarat agung persatuan plak...adehh...
dahla kene pakai baju biru.....bosan2...



smpai2 jek walopon trlambat..seb bek stil ade bekfas lg...sempat gkla melantak nasik lemak..heheh...



tgk tuh...persatuan baju biru..heheh...
xla..persatuan Wanita Islam Johor....
aku pon xtau ble mase ummi dftarkan aku dlm prsatuan ni...



ni la barisan xreti dok diam kt blakang...sebelah aku tuh besan ummi a.k.a mak kak nana...



disebabkan da boring trlampau...kak nana sempat lg potong kuku...hohoh...



sempat gk kaco ummi yg pure2 konsentret tuh...



then bile rerasa tgh pnyampaian hadiah....aku ngn kak nana tros memulakan langkah nk mnyerang mknan n ape tah lg yg ade dipertandingkan kt blakang kerusi kitorg neh..
memula igt nk kene marah..last2 tgk ramai plak yg folo..



tuh aksi kak nana sebelum beliau mnyerang dgn ganas...mntang2 bleh rase sume2 tuh..



sempat gkla brgmbar ngn cik patung...sape lg cun? ngahaha!!



ni cikgu skola lama aku maa yg wat...tere x?



umi sempat lg songlap kuih ape tah ni....mentang2 jiran kitorg yg wat.....



kak nana plak da trlekat kt tmpat lontong goreng ni....haisyy....
akceli aku da tibai da lontong goreng yg dpt no.1....sempat sendawa..hehe...

setelah semua selesai...aku tros cam nak collapse...
lepas pakse ummi siapkan baju baru yg aku nk gune utk kenduri wiken ni....
aku tido jap....tepat pas mgrib...tros aku gerak balik JB...
kepenatan + kengantukkan telah mmbuatkan aku xsedar aku bwk mcm haram kt highway..huh....
papepon selamat smpai...heheh...
dan aku xsangke aku da brani drive mlm...
pasni da xpayah nk mnyusahkan manusia lain lg laaa...
sume bleh wat sendrik..yg penting keberanian...yeahh..!!
okay...habes citer...
chalo mere bete!

Wednesday, May 19, 2010

awk nmpak muda = spastic youth...

ade sorg ejen insurans nek kat opis aku....beliau ade app ngn bos aku....
sementara bos xde aku soh die dok lepak2 dlu...
then borak2...die bahasakan diri die akak..n aku pon poyo2 pgl la die akak gak..sbb gaya die mmg kakak2.....
borak punye borak....die tnye
'awk ni clerk ke?'
aku sengeh n jawab...
'xla...tapik tarap kuli2 gakla'
then die tnye lg...
'umo awk bape?'
lgla aku sengih2....n jwb..
'25...akak?'
die terkedu dan tercengang jap...
'err...patotnye sy yg pgl awk akak..sy baru 23'
cehh...aku ke lg tua...hampess....
then die smbung lg....
'tp awk..errr...akak...nmpak mudala..mybe sbb hepi go lucky n ske senyum kot'
hahahahahaahhaahahahaha...aku gelak besar dlm diri...tu die baru 1st time knal tuh....kl da knal lm..lg laaaaa....

akceli ade byk lg situasi dimana org igt aku budak2....
dlu kt UM..aku g midvalley pakai tracksuit g bli stationaries nak exam....
akak kt cashier jusco tuh kononnye nk beramah mesra kot....
'adik bli barang2 nak SPM eh'
heloo...SPM kejadahnye...tros ngn muke paling comel aku jawab..
'kak...saye da finel year kt UM kak'
dan akak tuh pon trkedu smbil melihat aku atas bawah....cisss..

semalam plak....aku g jumpe supplier then g masok kuari....
supplier tuh nmpak aku jek...ayat prtama kelua dr mulut die ialah..
'cik wai...u r sooo young maa...i tot ur already married.....u r more like a practical student'
aku da trgelak2 da...n jwb..
'so...guest my age?'
supplier jwb..
'hurmmm...mybe 23'
hohohoh.....apa daa.....taula semalam aku pakai jeans n kemeja kotak2 da mcm budak2.....safety shoes pon longgar....haisyy....

kekadang bangge gak bile org asek igt aku mcm budak2 lg...tapik kekadang xbes gak..sbb kematangan aku xnmpak.....so..ramaila yg akan under estimate aku....
nak2 dgn perangai aku yg spastic ni...mcm main2 dlm keje......ramaila yg nk kondem....
ok...honestly aku mmg xpndai nak serius...xpndai nak serabut2 sbb keje....xpandai nak formal......
yg aku pndai ialah...bile byk keje..aku akan bukak radio n nyanyi smbil wat keje......bile serabut..aku akan brcerita sec emosi kt asst aku....tapik bleh gelak2 mcm haram lg......ngahaha...

dan kl korg nk tau...ade kazen aku sorg ni...raye lepas die igt umo aku baru 21...3taun lepas pon die igt aku 21...agaknye lapan taun depan pon die akan igt aku 21 lg...huhuh
whateverla....patotla makcik2 sedare aku yg xbape nk tau umo aku lgsong xpenah kuakan soklan cepu emas..
'bile nk kawen'
hohoho....aku slalu trselamat dr soklan itu....tapik hnya bg makcik2 yg kurang rapatla.....
bg makcik2 yg rapat...boleh trbunuh aku ngn soklan begitu...arrgghhhh!!!

okla...da abes mengarot....


rahsie mude ramaja......bawakla bekal air ribena g keje...hohoho.....

Sunday, May 16, 2010

wiken yg sengal....

Hari sabtu....
pagi aku bgn mcm biase utk g keje.....tapik perasaan nak bgn tuh...ugghhh.....rase mcm nk g bunuh diri...sbb rase xpuas tido......sgt xsnonoh perasaan mcm tu kan...
kt opis da mcm ape...ngn sore mcm angse jantan.....semangat mcm kongkang jadian....huh....cukup package utk mnjadik pekerja berkakilebar.....
kt opis walopon sore begini tp aku masih mmpu utk mnyumbangkan lagu2 khas buat asst aku biar trkesan dlm diri beliau pada hari sbtu yg suram itu....
tepat pukul 1pm aku terus cabot balik uma......
smpai uma...masok baju dlm mesin.....kemas blik sket....mandi..solat...tros....
zzzzZZZZZzzzzzz........
dan aku sgt trkejut.....nk kate td aku telan syabu...xde la plak....
sbb aku masih igt aku pejam mata kul 2.35pm......dan aku bukak mata tepat kul 7.10pm.....
ugghhhh.....mmg manusia akhir zaman...dhla burn asar......
criusly aku xsedar ape2....jgn slh kan aku tp slhkan blik puaka trsebut....
dan tetibe baru tringat aku td xlunch lg.....perot da kua lg grunge......
tros aku text Muhamad Azuan....
'lapa!'
cheh mcm anak mntak bapak mknan plak..ngahaha...
kemudian...dlm kul 10pm barulah aku,Muhamad Azuan,Mohd Ashraf, Istiaq Mubarak dan Ahmad Shahery g mkn kt Sayam Cempaka....
msg2 buat muke bosan sbb rase mcm xde aktiviti lgsong..........nk tgk midnite br trsedar kitorg melepek kt kedai smpai dkt kul 12am....nk g karok...xde mood....
last2...Ahmad Shahery dan Istiaq Mubarak kecundang ditgh jalan..tros mereka balek...
tgl aku, Muhamad Azuan dan Mohd Ashraf trmangu2 mncarik idea nak mngisi mlm mnggu.....
tros Mohd Ashraf mmbawa kami meronda satu JB......
tgh ronda2...dtg idea gile...aku ajak Muhamad Azuan blik kg.....
dan beliau setuju...
lalu tepat kul 1.33am...kami gerak dr Jb tros ke BP......
dan yg mmbanggekan...aku drive tuh....hahah!!...walopon rabon malam..tapik masih mmpu lg mmbawa kete ditgh2 jalan raya yg gelap nk mam....syabas mere bete!
smpai uma dkt kul 4am...lmmbab btol aku drive...
smpai jek tros trkoma atas katil.....
bgn pg subuh aku xtau aku bc surah ape...argghhh!!! msti kene reject...
pastuh smbong tido smule smpai tghari...rs heaven gle....
ble sore whitney houston ummi da brgema barula aku ngn langkah mls dan rambut ala2 kuntilahanat...bgn..cuci muka..tros kemas uma....
penat gle...dan berpeluh gle sbb cuaca mcm kat zimbabwe....panas dunia...
pastu aku telah dibuli oleh ummi...hehe...buli la sgt....
umi soh tolong msk smbal tempe...wat kuih....goreng ikan....goreng kacang.........sume2la....
pastu ummi kate..
'dik..nnti g melawat adik2 ko jom'..
aku trpiki...adik2? yg mn satu nih...
tros trbayang...ouhhh...yg kt sek Arab Benut n Sek Teknik BP....
dan tetibe henpon aku brtalu2 masok msg dr adik2 aku ni....
yg kt Sek Arab ckp jgn dtg lewat...so aku n ummi decide g tmpat die dlu coz nk mkn2 kt sane...
pastuh yg kt Sek Teknik plak majuk coz jeles knp g Sek Arab dlu x g tpt die dlu.....
pastuh lg..tetibe yg kt MRSM muar plak call majuk coz xsmpai sn....
haisyyy!!
seb bek 3org jek dok asrama......
pastuh melayan ummi smpaila ke magrib coz siap g pasar bli barang dapor ummi dan dapor aku....heheh...
then dlm kul 9pm...aku pon brgerak meninggalkan kg ku yg trchenta...argghhh!!! sungguh berat rase ati...
smpai2 JB da kul 10.45pm...tros g melepak kt Banafe coz Mohd Ashraf,Istiaq Mubarak dan Ahmad Shahery da tgu kt situ.....
tujuan asal ialah nak amek netbook pas kt bos aku jek...bisness maa....ngahaha...
tapik bleh trtukar tujuan siap leh g pasar karat yg xbes lgsong tuh.....cheh...
pastuh...smpai kt uma....mata da kuyu...bdn da layu....otak da piki tido jek....haisyy...
baring jek atas katil tros.....koma lg...

dan pg td...aku bgn tido...lg skali rase mcm nak g bunuh diri...
argghhh!!!!
i hate MONDAY...
okla...abes citer wiken aku yg mcm bes tapik tah pape...hohoh...
chalo mere bete....



Thursday, May 13, 2010

Adamaya.....Adawiya....uppsss....



Lately...aku rajin plak tgk citer ni...
memula malas nk layan...sbb aku rase citer ni mcm ngarot2 jek...tapik lama2 jadik khusyuk plak....sbb jalan citer die bolehla...n sbb ade budak comel iaitu anak pada adam n maya ni......kl la anak aku mcm tuh...huh.....abesla die.....ngahaha......sape soh comel sgt..
okla...brbalik pada citer Adamaya ni........
tiap kali aku tgk...mesti mulut aku ni xabes2 nak marah si Maya ni.....
ughhhh....she's so lucky got hubby like Adam maaa....dahla kacak bergaya.....memahami...xpandai nak marah2....ske kt budak2......ouhhh.....idamanku.....
Macam mn ek Adam bleh tahan dgn manusia yg masih lg dibayangi oleh kekasih lama.....
'he was my 1st love...'
damn...reason rejected 100%!!
sorila...aku xprcaya cinta2 pndang prtama ni...mn ade...ngarot jela......
jap lg nmpak yg len....pandang kedua..ketiga.....kesejuta....manusia beb...mn penah puas....
kl da nm pon EX.....anggap jela EX tu sebagai satu kenangan terindah atau terburuk dlm hidup ko tuh.....yg g nak contact smule wat ape...pastu nak beremosi smula ngn kenangan lame....
chettt.....mmbuang karan jek......
let bygone be bygone......
pastu yg wat aku hangin gile.....bleh plak si Maya ni kua brdating hari2 ngn Dani mangkok tuh....aisyy xsedarkah beliau masih lagi isteri Adam yg sah.......
huh.....ye...aku mmg emosi tgk citer2 mcm ni....sbb bg aku...bnda2 mcm ni sume bleh dielakkan...
sbb aku sendrik penah elakkan dr mengingati kenangan lame.....dan ia brjaya...dan skang aku xigt satu pon pasal EX2 kejadah ni......what for...
wat penat otak jek.....bukan dpt duet pon......

akceli...bnda2 ni brgantung pada diri sendrik....kl da diri sendrik yg asek sebok2 nak teringat2la...nmpak muke sum1 tuh mcm ex sket...mule la kenangan lame timbul semula....mulala rase sayang balek...rindu balek.....ntahpape lg la...pastu trlupe pada sesuatu yg patotnye die hargai.....
jgn smpai...
'yg dikejar xdapat..yg dikendong berciciran'
aku tau Adam terseksa bile depan mata die Maya bleh pgg tgn Dani.....
perghhh...time tuh la kan......rase mcm nak pegi tikam2 si Dani.........ouhh....
da mcm citer hindustan plak....
kl ikotkan logik akal....Dani mangkok tu da besar pnjang..bleh piki yg Maya milik org len...juz let her go jela.....ape lg nak kejar2.....kl dorg ni kawan2 aku mmg da lame da kene tazkirah ngn aku.....seb bek ia hnyala citer jek....

huh..malasla nak tulis pnjang2 pasal citer ni...kang aku kene high blood pressure plakk...
terlampau emosi..ngahahah!
xbleh blah...
tapik citer ni sesuai dijadikan tauladan utk mengingati da mnhargai org yg sayangkan kite......
walopon aku bab sayang menyayang ni failed sket....tapik at least xpenah la nak memperduakan atau mmpertigakan org.......
sume tuh...bullshit la.....
so....igtlah org yg trsayang....
ok chalo mere bete!!


Wednesday, May 12, 2010

tido....

lately waktu tido aku ialah pukul 10pm....kadang2 9.30pm....
kadang2 kul 8pm da lalok mcm mat ganja.....
pastu...gaya tido aku plak da xtentu arah......
mlm td aku tido meniarap tnpa bantal...tanpa selimut n tnpa grfield....
bgn pagi leher sakit mcm haram..
padan muka dgn diri sendrik......
tapik yg pasti waktu bgn tido adalah sama iaitu 6.30am.....
perlakuan trbaru bila bgn tido ialah...aku akan melakukan senaman ringkas....
tapik pagi td aku bleh wat senaman lompat bintang.....dlm keadaan rambut menggerbang mcm kuntilahanat......rase seksi gile...hohoh....padahal...
seb bek bukan uma papan...kl x mesti org tingkat bawah baling lesung batu dr tingkap....
tapik....bile aku tido awal ni...ade satu prkara kurang pelik da brlaku....
aku asek ade mmpi jek.....dhla bgn2 dr mmpi rase cm penat gle....
penah...smpai 2hari aku mmpi aku kawen....kawen ngn sape pon xtau...tetibe da dok atas pelamin.......tapik adegan tu jela..adegan pas dok atas pelamin xdisiarkan....bahaye....
pastu....kekadang aku mmpi mcm aku tgh brlakon dlm drama identiti...xpon cerekarama.....
tapik ble bgn....haram kejadah xigt......
tapikkan lg..aku mcm xcaye aku skang tido awal...mcm bukan dawai yg slalu tido kul 1-2am...huh...
kehidupan malam da berkurangan....
xpe...bagus gak...mate aku pon da xmcm panda lg.....
okla....mlm ni kite tgk aku akan tido pukul bape...
dan aku yakin...mesti awal gak.....n sure esok pagi senaman jenis len plak aku wat...berlari setempat ke...
huh...mcm cool je kan~
chalo mere bete!

Sunday, May 9, 2010

Saye sayang UMMI saye...Selamat Hari UMMI....



ini UMMI saye...
UMMI sgt bes..sporting..gamble...dan brutal...
UMMI hebat dlm manage family..........
UMMI jugak slalu jadik superhero pada anak2....sbb tuh xde sape berani nak buli anak2 UMMI.....
UMMI selalu jadik tpt saye meluahkan perasaan xbes......
ape2 yg saye buat sume UMMI tau sbb saye nak UMMI tau ape saye buat setiap masa...
saye tau UMMI penah menangis akibat ujian dari Tuhan...tapik...UMMI xpenah menangis depan anak2 die......
waktu UMMI eksiden...n kaki kanan patah...saye yg berjurai2 airmata kat spital..tapik UMMI cool jek....xnangis pon...
bile kaki kanan UMMI jadik tempang skit...UMMI kate malu nak jalan depan org...dah xbleh pakai heels...da xmcm dlu....
tapik ble jalan pegi mn2...UMMI yg jalan lg laju dr saye.....tapik saye tau..sebenarnye UMMI dlm kesakitan..
sbb tuh saye slalu tgk2 kaki UMMI n urutkan...potongkan kuku....sapu ubat....
pastuh...bile saye dpt tau UMMI eksiden lg n patah tgn kiri.....saye da gelabah n airmata da mengalir mcm waterfall.....tapik..bile call UMMI...UMMI kate...
'mn ade ape2..sikit jek'
saye pure2 cool n xtunjuk saye nangis depan UMMI sbb saye nak jadik kuat mcm UMMI.....
waktu tuh tangan UMMI kene masok besi....n penah terkantoi..yg sebenarnye..setiap saat..UMMI rase sakit kat tgn n rase ngilu...
tapik UMMI xtunjuk pon depan kitorg......
kalaula sakit tuh boleh transfer kat org len..saye sanggup amek rase sakit tuh....
saye nak jadik mcm UMMI.....
UMMI boleh wat byk keje dlm satu masa.....
dlu time keje kilang.......UMMI masih boleh buat kuih nak jual...n jahit baju......
waktu tido UMMI hnya beberapa jam jek..
tapik waktu tido saye....haisyy.....hancur...
saye slalu mncarik yg terbaek utk wat UMMI happy n xmenyesal ade anak mcm saye.....
UMMI...wishing u...SELAMAT HARI IBU.....
terima kasih sbb mnjadi UMMI saye...
sbb UMMI la saye pandai masak..pandai jahit..pandai kemas umah..pandai mengaji....pandai matematik.....dan yg paling penting pandai mmbebel.....heheh...

sayang UMMI sgt2....mmuuaahhhhh!!!

p/s: aisyy...tetibe tacing plak....

Friday, May 7, 2010

from KEDAH with LOVE....























































to all the BONGS...bilakah giliran anda...ngahahaha!!!