Thursday, April 22, 2010

...rase mcm baru semalam...

Semalam BFF aku...Ayu a.k.a Sri Wahyu called aku.......borak2...gelak2.......rindu btol kat die......besfren yg sgt baik......tiba2.....

aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Tadika KEMAS......tapik tgk2....Ecah yg kecah a.k.a Aishah Adibah tuh dah pon tamat masterji beliau dan dah berjaya mnjadik Young Lecturer....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Sekolah Kebangsaan Senggarang dan abes UPSR...tapik tgk2...Buyong a.k.a Mohd Azrin Edroos da ade 2 baby pon.....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Sekolah Menengah Kebangsaan Senggarang and habis SPM....tapik tgk2.....besfren aku Sima a.k.a Hasimah Kamis da dekat 2tahun bergelar isteri...

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Kolej Matrikulasi MARA Kulim...tapik tgk2.....Katak Ijo a.k.a Siti Sarah dah pon dapat 1st baby boy yg comel mcm aku....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Universiti Malaya......tapik tgk2....Bong a.k.a Ima Nazmi dah nak melangsongkan perkahwinan beliau pon nextweek.....

huh...semuanya mcm baru semalam terjadik......and i really miss those memories....
owhhh...aura memory lane kembali semula dan ia mnyedarkan aku yg sebenarnye....da jauh perjalanan hidup aku..............tapik....masih byk yg perlu ditempuhi.......
kalau aku dpt putarkan masa....aku nak ulang semula kisah dr Tadika KEMAS hingga ke UM.....tapik jalan cerita harus di edit sedikit agar kesilapan yg sama xberulang kembali....i dun want banana fruit two time.....huh.....
Masa skang berlalu terlalu pantas sampaikan aku xsedar bile ia bergerak.....
pernah aku cuba keluar dr 'zon selesa' aku..tapik aku xmampu nak berhadapan dgn dunia yg terlalu ganas.......aku terluka...tercedera.....
dan skang aku menetap kembali dlm 'zon selesa' aku......supaya...xde lg adegan 18SG akan menghantui aku........
Hati yg mulanya hampir2 lembut...tibe2 mnjadik semakin keras dr sebelumnya....ye..aku mmg keras hati....keras kepala......ego.....tapik aku x tutup periuk nasik org.....maka..Kau Kau..Aku Aku.....
Tapik yg pasti....aku sangat rindukan zaman2 itu....zaman dimana....otak sentiasa lapang.....jiwa masih mmberontak....darah muda masih laju mngalir......

okla.....itu je.....
(maapla entry kali ini berbaur emosi sedikit....time aku tgh menaip ni...pc sebelah bukak lagu rock2 kapak plak..so aku terpengaruh sedikit dgn ia....maka salahkan lagu,...jgn salahkan aku....hahahahah)

No comments:

Post a Comment