Tuesday, April 13, 2010

kejadian tghari semalam....

semalam...time da dekat2 nak lunch..
aku masih lg dok menepek depan pc melayan ape2 yg patot di alam maya ini....
dan...perot aku mcm lapa tapik selera aku xmendatang jugak...akceli da 2hari aku xbawak bekal.....harini baru aku gagahi semangat nk memasak dn mmbawa bekal...
ntah knp mood aku lebih kepada nak tido saje....agaknye bile aku tido aku boleh melupakan segala perkara duniawi kot....hurmm...
so disebabkan semalam xbawak bekal..aku juz pesan roti jek kat asst aku.....mcm mnyedihkan je bunyi nye kan....
tgh aku melayan perasaan kat depan pc...dan kdg2 pc yg pandang aku...tetibe henpon canggih aku berbunyik.....menandakan ade msg masok......
aku tgk no.....xde dlm simpanan aku......
wahh..peminat ke.....dan ianya bukan SMS tetapi MMS....
ke ade org nak antar gmbar naked kat aku ni..kecuakkan melanda..
so aku pon dgn tenang....bukak MMS tuh...
aaaaaaaaaaaa!!!!!.....aku terjerit dlm ati dan terkedu...
nak tau ape MMS yg aku dpt...tgk kat bawah ni...


dan ade ayat dlm MMS ni berbunyik....
'Dawai kokot....aku ni Mok Power!'...
cehh...wat suspen jek........tapik aku agak terharu dgn kesungguhan die melakukan pembaziran barang2 opis......mmg xde keje dan xde seni langsung hasil tgn die tuh...
dan Mok kate tema ia adalah KUCAR-KACIR...cehh lagi...

then disebabkan aku mngalami aura kebosanan dok dlm opis sorg2 dikala lunch hour...
aku pon melayan msg die....tapik..aku terkilan knp die gune 013..huh...nipis kredit aku....
dan..MMS mok xberakhir disitu...
xlama kemudian masok lagi satu MMS yg merupakan MMS terakhir beliau...

tadaaa!!


dan ayat dlm MMS ni berbunyi..
' Sape yg nak kawen ngn ko suruh jumpe aku, bli rantai kat aku k..hehe'

crius Mok..aku mmg terharu...sbb rantai ko tuh betol2 mcm rantai kat kedai Sinma...
dan tgn ko dlm gambar tuh pon da cukup menggambarkan yg ko da mngalami pembesaran bagai johan.....hahahaha!!

okla tuh..sekurang2nye Mok da mnceriakan tghari aku sekejap.....
terima kasih Mok...lepas ni bleh la ko antar karya agung kau tuh kat muzium negara......
mesti ramai org nak tgk...sbb....bahan asas ia adalah dr DAWAI KOKOT...
huh....nnti aku cr lemak2 haiwan ataupon tumbuhan plak ye utk wat karya agung utk ko....heheh....
ok...tamat sesi kali ini..
chalo mere bete...

3 comments:

  1. Ngahaha... rantai tu masih ada, ramai ak beli, aku tak jual, aku jual hanya kat org yg nak bagi kat dawai.. hehe..

    ReplyDelete
  2. Raihan, kau jual pada Naga la. Naga tengah kaya tu. dapat tunngakan gaji 3 bulan beb...ahaha

    ReplyDelete
  3. mok: bagus2...ko xpayah jual..ko g jek antar kat muzium negara pastuh pamerkan ia..bleh aku mntak duit royalti kang..heheh

    aizud: cehh....Naga adalah manusia yg paling kedekut dlm dunia..xpayahla jual kat die..bek jual kat anak sultan ke..anak dato' ke...

    ReplyDelete