Monday, April 26, 2010

Merapu itu SENI....

Aku nak merapu....
kl korg xpaham....xpe..sbb merapu ini dicipta utk melegakan otak yg serabut dgn manusia annoying.....bdn yg slalu lemah sbb antibodi kurang berfungsi.....tekak yg asek gatal jek.....huh......wuteverla...yg penting...aku merapu secara halal...


gambar disnap ketika lagi beberapa minit nak lunch hour.......aku kebosanan...manakala asst aku bleh plak pura2 koma di meja sebelah......maka terhasillah seni ini...


ini pula diambil semalam (26apr)....kejadian sebegini terjadi akibat tgu engineer kami yg kate nak jmpe client kejap jek..tapik!!


maka cik min terus berpura2 seperti pendatang dr Zimbabwe....dan lakonan beliau ini adalah bermotipkan mahu memancing perhatian pejalan kaki lima agar simpati pada beliau lalu belanja mkn...tapik!...semuanya hampa!!


gmbar di kalendar ini bukan aku yg print okay.....ade org IT nak test printer...maka bile beliau terpandang gmbar aku dlm pc..tros beliau terpukau.....aku tau wajah aku penuh dgn cahaya keimanan...hurmmm...


jgn pandang pada tgn yg buruk tapik mulus itu..tapik pandanglah kesenian yg wujud didalam gmbar ini......


err..ini bukan seni..tapik saje nak tayang sliper baru nak g keje......
tapik!!!..ia boleh gak dikire sebagai seni.....seni kaki yg suci dr sebarang cagu...


ini pula adalah salah satu cara utk menahan hujan dr turun.....tapak kaki di tala ke langit....
kerana...akibat dr hujan setiap petang...kerja2 di site atau sebutan sec jawanya 'saet'...selalu tertunda.....inilah die semangat kerja yg harus dipuji....(tepuk tgn~)


ouhh...ini pula kenderaan yg sgt wanted di jalan raya...kl andaikata terjumpa ditgh jalan raya...tegur2la ye....kl nak banje myk petrol pon boleh gak...sgt dialu2kan...

oklah..sekian saje berita merapu kali ini

wiken yg penuh dgn manusia

Salam..
wiken lepas....iaitu semalam dan kelmarin...
aku mngalami sawan manusia....dimana sawan melihat ramai manusia dtg mengerumuni danga bay sempena JOM HEBOH...
mule2 aku nak wat JOM TIDOR jek kt uma...tapik last2 aku terjebak gak....almaklumlah sebelah uma jek..

hari sabtu....aku keje lg smpai pukul 1pm....
abes keje....firasat aku benar mngatakan jalan di Danga dah jem...
damn...naseb bek xterok lagik...
smpai uma...mandi manda...tros carik port baek punye atas sofa...sambil diselubungi comforter yg wangi...serta disertai TV yg terbukak dan novel di tangan...aku da ready utk bersantai smbil2 carik mood tido....
skali tuh...lagu 'paramore' plak berkumandang kat henpon....
ouhh.....geng sengal dr BP ade di senai and OTW ke danga.....
chare gak coz aku tgh bosan....so aku mngalu2kan kedatangan mereka.....


ni la rupe manusia2 yg da smpai ke danga tersebut..


dan trtinggal plak lg sorg...dak kecik yg merangkap peng'kecah' majlis..
err...maapla...gmbar korg neh aku curik jek kat fesbuk..huhu...
dan mereka pon lepak uma aku smpaila mgrib....tetibe...kak Azah telah menggoda kami sekalian utk mnjebakkan diri ke JOM HEBOH....
adela dlm 2 jam jek merayap smbil teman dorg borong beg2 cekedis kat sane tuh.....dpt gak pow ribena n cikedis sket dr leman....hahahaha...mekaceh my preng...

dan mlm itu..aku tido awal sbb nak mndapatkan tido yg berkualiti....hahah!!
esok pg2nye...aku bgn awal n wat bekfas utk osmet...rajenkan....well..
da knyang2...terase bes plak mandi tghari...tetibe geng gonjol dr PG plak roger kate nk dtg dangabay...
disebabkan aku merindui mereka...maka aku korbankan tido tghari aku dan menapak ke danga........jumpe kejap.....borak2..mkn otak2 di tengah kepanasan...then aku pon balek smule kerumah utk mncarik aircond...
panas dunia mmg panas.....ouhh...

baru bersantai kejap...mmber skola lama plak roger nak jumpe.....
wahhh...aku rase mcm aku plak yg jadik artis...tapik aku xsempat jumpe pon coz Nager n Afzan da tercongok kat bawah uma nak kua merapu...dan melarikan diri dr keramaian manusia.....sorry Eton..nnti kite dating d BP ye!

maka.....agenda merapu di JJ Tebrau bermula la dgn dua bodyguard aku ni....Nager dan Afzan....tgk wayang....mmbuat onar di kedai2....dan....melpak mcm mat2 lepak....



ini die muke puas dpt melarikan diri dr danga...tapik!!
time balek salah timing plak coz ngam2 smpai danga...manusia2 sekalian baru pas tgk konsert....so jalan jem mcm HELL!


maka kami pon melepak lg di marina danga tgu jem reda....
ni la die muke manusia bosan kene anta aku balek..hahah...sori nager...afzan gak yg nmpak terang..ape bleh wat....nothing can change ur color..huhuh...

setelah rase melepak itu mcm xde mase depan dan jem pon da reda..
kami pon beredar ke pangkal jalan....
dan pagi ni...
aku ngntok mcm haram sbb mlm td tido kul 2am...
sengal....sendrik carik pasal.....

okla...thanx to all my preng coz sudi mengisi wiken ku......
i love u all lah!!

chalo mere bete!!

Friday, April 23, 2010

Gadis2....AWAS!!

LELAKI TAKUT KOMITMEN

Personaliti:
Bukan tiada teman istimewa, ada kalanya hubungan yang terjalin antara dia dan teman istimewanya bertahun-tahun lamanya! Namun keinginan untuk membina sebarang ikatan rasmi tidak pernah wujud dalam dirinya. Karier dan kehidupan sosialnya sering menjadi keutamaan dalam hidup. Tidak hairanlah sekiranya individu yang tergolong dalam kategori ini memiliki ramai teman.

Kesimpulannya:
Sekiranya dia mempamerkan antara sikap begitu, dia dikatakan seorang yang tak boleh dipercayai sangat apa yang diucapkan pada kamu. Mungkin hari ini dia melafazkan kata suka pada mu tapi beberapa minggu kemudian, dia seolah-olah tak mengenali kamu selama ini! Dalam erti kata yang sebenarnya, dia masih belum bersedia untuk menjalinkan komitmen dengan mana-mana gadis buat masa itu.


LELAKI RASIONAL

Personaliti:
Keperibadian mereka tergambar menerusi penampilan luarannya. Semangat yang tinggi dan komited terhadap kerja memperlihatkan sikap rajin mereka itu. Ramai yang beranggapan lelaki dalam kategori ini berpewatakan serius dan sukar untuk diajak bergurau kerana sikap tekun yang wujud dalam dirinya itu. Selain itu mereka suka memendam perasaan dan kerana sikapnya itu kadangkala dia berubah menjadi seorang yang agak pemarah.

Kesimpulannya:
Biarpun kelihatan seakan dibebani dengan pelbagai tugasan namun lelaki yang tergolong dalam kategori ini sentiasa bersemangat dan gigih berusaha demi mencapai kejayaan. Pemikiran rasional menjadikan mereka individu yang positif. Percayalah, lelaki rasional ini boleh diharap dan bersedia melaksanakan tanggungjawab mereka itu tanpa sebarang halangan. Keluarga adalah segala-galanya bagi mereka ini.


LELAKI KONSERVATIF

Personaliti:
Pemikiran dan perwatakannya konservatif memperlihatkan dirinya serba sederhana. Sikapnya yang gemar memerintah dan sentiasa berfikir bahawa seorang lelaki perlu dihormati dan disanjung memperlihatkan sifat egonya yang agak tinggi. Dari sudut positif yang ada pada diri individu yang tergolong dalam kategori lelaki konservatif ini, mereka bijak mengatur perbelanjaannya.

Kesimpulannya:
Berfikiran matang dan bersedia memikul tanggungjawab menjadikan diri mereka mampu bertindak sebagai pemimpin dan ketua. Bagi lelaki konservatif ini, mereka sering mencari pasangan yang mampu memberikan ketenangan dalam hidupnya.


LELAKI HIPOKRIT

Personaliti:
Ego dan gemar mementingkan diri sendiri adalah sifat utama yang ada dalam diri mereka. Berlakon dan gemar berpura-pura menjadi mainan rasmi dalam hidupnya. Mereka juga gemar mengambil kesempatan atau menindas orang lain demi untuk kepentingan dirinya sendiri. Awas!

Kesimpulannya:
Sememangnya lelaki sebegini harus dijauhi. Sikap hipokrit dan gemar berpura-pura membuktikan bahawa dia juga seorang penipu! Jangan mudah terpengaruh dengan rupa paras dan kemewahan yang dimiliki!


LELAKI ANTI PEREMPUAN

Personaliti:
Sering memberi kritikan terhadap golongan wanita dan beranggapan wanita sering menyusahkan dan membebankan mereka! Sikap tidak gemarkan kanak-kanak juga boleh dilihat dengan jelas dalam diri mereka. Sebaliknya mereka gemar menghabiskan masa dengan mengumpul sesuatu benda sebagai koleksi peribadi.

Kesimpulannya:
Jangan salah tafsir terhadap individu yang sedemikian. Hakikatnya mereka juga mempunyai teman istimewanya sendiri, namun di sebalik sikapnya itu tersembunyi suatu perkara yang sukar untuk dijangka. Mereka mempergunakan wanita untuk kepentingannya sendiri! AWAS dengan lelaki sebegini kerana mangsa mereka adalah wanita yang mampu menuruti segala kehendaknya.


LELAKI PLAYBOY

Personaliti:
Sentiasa berpenampilan menarik dan peka terhadap perkembangan dunia fesyen semasa. Secara tidak langsung mereka bijak mengguna kelebihan yang mereka miliki itu untuk memenangi hati individu yang mereka suka. Karisma yang ada dalam diri menjadikan mereka sering mendapat perhatian! Bukan itu sahaja, malah mereka memang bersifat romantis dan mulut ‘manis'.

Kesimpulannya:
Menyentuh soal komitmen, itu adalah isu yang paling digeruni oleh individu dari golongan ini. Sebaliknya mereka lebih gemar berseronok dan mendampingi ramai wanita dalam satu masa kerana bagi diri mereka ia adalah satu kelebihan istimewa yang ada dalam dirinya.


Thursday, April 22, 2010

...rase mcm baru semalam...

Semalam BFF aku...Ayu a.k.a Sri Wahyu called aku.......borak2...gelak2.......rindu btol kat die......besfren yg sgt baik......tiba2.....

aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Tadika KEMAS......tapik tgk2....Ecah yg kecah a.k.a Aishah Adibah tuh dah pon tamat masterji beliau dan dah berjaya mnjadik Young Lecturer....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Sekolah Kebangsaan Senggarang dan abes UPSR...tapik tgk2...Buyong a.k.a Mohd Azrin Edroos da ade 2 baby pon.....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Sekolah Menengah Kebangsaan Senggarang and habis SPM....tapik tgk2.....besfren aku Sima a.k.a Hasimah Kamis da dekat 2tahun bergelar isteri...

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Kolej Matrikulasi MARA Kulim...tapik tgk2.....Katak Ijo a.k.a Siti Sarah dah pon dapat 1st baby boy yg comel mcm aku....

Aku rase mcm baru semalam aku tinggalkan Universiti Malaya......tapik tgk2....Bong a.k.a Ima Nazmi dah nak melangsongkan perkahwinan beliau pon nextweek.....

huh...semuanya mcm baru semalam terjadik......and i really miss those memories....
owhhh...aura memory lane kembali semula dan ia mnyedarkan aku yg sebenarnye....da jauh perjalanan hidup aku..............tapik....masih byk yg perlu ditempuhi.......
kalau aku dpt putarkan masa....aku nak ulang semula kisah dr Tadika KEMAS hingga ke UM.....tapik jalan cerita harus di edit sedikit agar kesilapan yg sama xberulang kembali....i dun want banana fruit two time.....huh.....
Masa skang berlalu terlalu pantas sampaikan aku xsedar bile ia bergerak.....
pernah aku cuba keluar dr 'zon selesa' aku..tapik aku xmampu nak berhadapan dgn dunia yg terlalu ganas.......aku terluka...tercedera.....
dan skang aku menetap kembali dlm 'zon selesa' aku......supaya...xde lg adegan 18SG akan menghantui aku........
Hati yg mulanya hampir2 lembut...tibe2 mnjadik semakin keras dr sebelumnya....ye..aku mmg keras hati....keras kepala......ego.....tapik aku x tutup periuk nasik org.....maka..Kau Kau..Aku Aku.....
Tapik yg pasti....aku sangat rindukan zaman2 itu....zaman dimana....otak sentiasa lapang.....jiwa masih mmberontak....darah muda masih laju mngalir......

okla.....itu je.....
(maapla entry kali ini berbaur emosi sedikit....time aku tgh menaip ni...pc sebelah bukak lagu rock2 kapak plak..so aku terpengaruh sedikit dgn ia....maka salahkan lagu,...jgn salahkan aku....hahahahah)

..gmbar abg kawen lg...

Aku tau da 2bulan berlalu....
tapik...saje jek nak tayang sedikit gmbar2 time wedding reception abg......
ade yg aku da letak dlm fesbuk....tapik...
aisyy...nak bg byk alasan plak....ske ati akula.....ni kan blog aku....sengal!

ok..tataplah gmbar2 sekalian....
selamat menatap....
dan berikan tatapan yg penuh dgn emosi...


my lovely bro.....dgn muke control macho beliau...


my lovely sister in law......dgn muka penuh debaran...


majlis di umah perempuan @ 13 feb @ my besday okay..huhuh


the only flowers from 5torns.....walopon abg da kawen....kami tetap akan mengganggu hidup beliau..hahah....


ni la anje yg kaki ngepow...kaki sengal...kaki carik pasal ngn aku....tapik bagus dlm bekerja.....


majlis smbut menantu @ jalan tangki air yg damai...


abah yg tersipu2 sebab menantu pertama beliau smpai di rumah....


ummi yg gembira sbb bertambah lg flower dlm umah..bleh buli soh masak...ngahahahaha!!


mereka bercinta monyet pada tahun 2000.....2001-2008 putus cinta monyet....kemudian jumpa semula dan bertunang pada 2009 dab berkahwin pada 2010...dan skang...mereka bercinta sejati selepas kawin.....


me n sakyah...my kazen yg juga same sengal serta talkative mcm aku....heheh
AJK kuat ni maaa.....


ma big family...tapik adik bongsu aku xde...Mohd Hasnul Hafiz a.k.a Inun...mn tah die ilang...


aku dan jenab lg...menghuru-harakan pelamin kuning...


5dayang yang bekerja keras pada hari kejadian.....yg belah kanan tuh kak watie...kazen aku...n yg sebelah aku is cik safnawati......mereka2 ni ummi n mak aji yg bela sejak kecik lg....

ok tamat kisah kawen abang..



biler plak kisah kawen aku???
ngahahahahah....soklan yg xkan terjawab....sbb.....xde jawapan......
ok chow!


Wednesday, April 21, 2010

.....aku CHENTA kerja....

bile aku rase mood keje adalah didalam keadaan yg separa sedar.....



pagi2 mcm ni la keadaannye.....aku mulakan keje dgn otak yg BLUR......
sungguh hampeh plak rase...



kdg2 aku selak2 file smbil memakse asst aku buka lagu2 yg dpt menceriakan pagi yg suram itu.....almaklumlah...pc aku xde speaker...
xpe2...kang aku angkut speaker ngn subwoofer bawak sini...baru ala2 club..ngahahaha!!!



dan kadang2...bile aku dirasuk barulah aku mnyelak buku tebal ni....
ugghhh...i hate reading.......apatah lg bile aku perlu mmbaca tulisan yg sgt byk....
rase mcm nak pitam.....seluruh bdn meggigil dan bibir mnjadik biru....ouhhh...exaggerate plak..huhuh...



dan...disebabkan bibir aku slalu kering dok dlm aircond 24jam......aku cube mngamalkan minum plain water bebanyak...tapik......
disebabkan minum trlalu byk....toilet telah mnjadik opis kedua aku....huh...seb bek dekat jek ngn meja........



rajin kan muke aku tuh.....yaa...rajin menconteng buku...ngahahaha!!
lihat tuh...bilik bos sebelah jek meja maa....so kl bos ade...otometik aku trus jadik staff yg paling sopan dan berdedikasi......sungguh hipokrit aku ini....ouhh..



muka surat kiri menunjukkan kerja2 aku yg perlu disetelkan...kl dah distroke dgn pen merah...maksudnye da setel....slalunye jarangla ade stroke merah tuh..heheh....
muka surat kanan plak....err......contengan yg akan wujud bile otak da jem.....jem ke??...
okla...bile aku rase sedikit bengong menunggu pukul 5pm dan menunggu ari ahad agar dpt tido smpai petang....huh....



err..yg kat atas ni adalah karya agung ketika hampir2 pukul 5pm.....
kl letak kat muzium negara konpem leh mnjadik bahan sejarah ni...dasat2....huh..

okla..da abes merapu walopon xde ikan kerapu...
sekian..
chalo mere bere!

Tuesday, April 20, 2010

luahan perasaan akibat dr ketidakpuasan ati sendrik...

okayy...mungkin entry kali ini agak emosi....
ouhh..ape aku boleh buat...walopon aku ini adalah gadis yg agak berjiwe batu...berhati kering..tapik aku tetap dilahirkan sebagai seorang GADIS yg telah termaktub mmpunyai hati yg mudah terguris.....ouhh...i HATE this...damn!

kadang2 aku ske mendownkan diri sendrik...sebab..aku xske mmbanggekan sesuatu...yang...sesuatu yg aku pon xtau patot ke nak dibanggekan......n mybe dgn cara mendownkan diri tuh bleh tros off topic.....
tapik!
walopon mcm tuh...dlm berdebat..aku slalu nak menang dgn fakta aku....arghh!!...mmg sejak azali begitu.....dan aku hnya mngalah bile aku rase bnda yg cube di debatkan hnya la mmbuang masa dan air liur....okla..bukan mngalah tapik malas melayan..

ok DAWAI...stop mcm ni..
u got career...
u got degree...
u got look...(perasan skit jek ok)
u got lovely family...
u got besfrens....
u got opismate yg sengal...
u got.....err...ape lagik ehh....
arrghhhh!!!!!

wut happen to me.....??
okayy....sebenarnye aku sedang marah pada diri sendrik yg selalu saje tidak dimotivasikan oleh keadaan sekeliling...dan tidak mngambil tauladan dr ape yg pernah terjadik.....serta....tidak mencari semngat yg sebenarnye ade dlm diri ni....
my routine life is killing me softly.....i need sumting that can cheer me up....

hurmm....mybe my 'WORK' can solve this prob...
so focus!!...bile bz maka xdela nak serabuk....
kerja...kerja..kerja...dpt gaji...bg ummi n g soping n bakal bayar kete....


i love doing this...buat kerja smbil makan......
dan....semoga tiada aura negatif yg mengganggu aku lg...
nyah kau nyah...
chalo mere bete!

Sunday, April 18, 2010

....langit...



~Rainbow @ Pontian @ 6.57pm @ Saturday 17/4


~sky @ Pontian @ 7.11pm @ saturday 17/4


~sky @ Pontian @ 7.12pm @ saturday 17/4


~sky @ PLUS @6.09pm @ sunday 18/4


~sky @ PLUS @ 6.10pm @ sunday 18/4


~ sky @ PLUS @ 6.19pm @ sunday 18/4


~ sky @ JB @ 7.08pm @ sunday 18/4


~ sky @ Danga Bay @ 7.34pm @ sunday 18/4


~ me @ Site Office @ 11.35am @ Monday 19/4
~ Aktiviti menahan ngntok! ouhh Monday Blues...

Friday, April 16, 2010

...off u go....

harini....aku kesiangan....
bgn lambat sebab mlm td tido kul 4am....huh!
akceli...'kesiangan' tuh mmg disengajakan......hahah...saje nak bgn lmbat demi mndapat tido yg sempurna..walopon xbape nak sempurna...
and aku tido lmbat coz mlm td aku telah mnyumbang suare pada negara dgn begitu bersungguh2..atau dgn bahasa pasarnye..aku g berkarok..heheh...
terima kaseh la pada geng2 'the clickers' sbb sudi menadah telinga mndengar sore aku.....huhuh.....walopon pitching larik n sore da mcm angse jantan...tapik aku masih mmpu mnggegarkan donia...hebat2..
and...pg td rase damai jek sbb jalan clear....
dan lebeh mendamaikan sbb arini aku nak balek kg..yay!
rindu pada semua di kg.....rindu nak buli kucing kerek aku.....ouhhh....
dan rindu pada BFF aku sekalian....huuu~ korg xbalek kg ke..??

skang....aku xrase ngntok..tapik aku rase mcm nak balek kg skang n xnak wat keje..ngahaha....
pelikkan ble aku tido awal..sok pgnye konpem macam mat ganja asek lalok....tapik ble tido lewat...segar bugar plak......huh.....manusia xpenah puas....errkkk..mcm xde kaitan plak...

balek kg ni mcm2 aku da plan dlm otak...nak melaksanakan projek kejelitaan bilik pink aku tuh......wat baju baru demi wedding imomamo......g soping kain baru nak baju blaus....beli beras kat senggarang (knp mesti senggarang gak? dem)....selongkar dapor kat kg mncarik bahan2 yg bleh digebak bawak JB.......g merayap ke sg lurus smbil men tgkap2 gmbar gune henpon canggih........lenjan cik Tih abh (kancil putih)....dan yg paling penting...berGOSIP dgn UMMI...ngahahaha!!

okla....aku da kering idea nak merapu.....
chalo mere bete!



biru mata hitamku...ouhhh~

Tuesday, April 13, 2010

kejadian tghari semalam....

semalam...time da dekat2 nak lunch..
aku masih lg dok menepek depan pc melayan ape2 yg patot di alam maya ini....
dan...perot aku mcm lapa tapik selera aku xmendatang jugak...akceli da 2hari aku xbawak bekal.....harini baru aku gagahi semangat nk memasak dn mmbawa bekal...
ntah knp mood aku lebih kepada nak tido saje....agaknye bile aku tido aku boleh melupakan segala perkara duniawi kot....hurmm...
so disebabkan semalam xbawak bekal..aku juz pesan roti jek kat asst aku.....mcm mnyedihkan je bunyi nye kan....
tgh aku melayan perasaan kat depan pc...dan kdg2 pc yg pandang aku...tetibe henpon canggih aku berbunyik.....menandakan ade msg masok......
aku tgk no.....xde dlm simpanan aku......
wahh..peminat ke.....dan ianya bukan SMS tetapi MMS....
ke ade org nak antar gmbar naked kat aku ni..kecuakkan melanda..
so aku pon dgn tenang....bukak MMS tuh...
aaaaaaaaaaaa!!!!!.....aku terjerit dlm ati dan terkedu...
nak tau ape MMS yg aku dpt...tgk kat bawah ni...


dan ade ayat dlm MMS ni berbunyik....
'Dawai kokot....aku ni Mok Power!'...
cehh...wat suspen jek........tapik aku agak terharu dgn kesungguhan die melakukan pembaziran barang2 opis......mmg xde keje dan xde seni langsung hasil tgn die tuh...
dan Mok kate tema ia adalah KUCAR-KACIR...cehh lagi...

then disebabkan aku mngalami aura kebosanan dok dlm opis sorg2 dikala lunch hour...
aku pon melayan msg die....tapik..aku terkilan knp die gune 013..huh...nipis kredit aku....
dan..MMS mok xberakhir disitu...
xlama kemudian masok lagi satu MMS yg merupakan MMS terakhir beliau...

tadaaa!!


dan ayat dlm MMS ni berbunyi..
' Sape yg nak kawen ngn ko suruh jumpe aku, bli rantai kat aku k..hehe'

crius Mok..aku mmg terharu...sbb rantai ko tuh betol2 mcm rantai kat kedai Sinma...
dan tgn ko dlm gambar tuh pon da cukup menggambarkan yg ko da mngalami pembesaran bagai johan.....hahahaha!!

okla tuh..sekurang2nye Mok da mnceriakan tghari aku sekejap.....
terima kasih Mok...lepas ni bleh la ko antar karya agung kau tuh kat muzium negara......
mesti ramai org nak tgk...sbb....bahan asas ia adalah dr DAWAI KOKOT...
huh....nnti aku cr lemak2 haiwan ataupon tumbuhan plak ye utk wat karya agung utk ko....heheh....
ok...tamat sesi kali ini..
chalo mere bete...

Sunday, April 11, 2010

....S.H.I.T.....

* perhatian..ayat dibawah ialah ayat berbentuk kesusasteraan melayu serta dicampur sedikit dgn bahasa sanskrit dari abad ke-13...sekiranya xpaham...bolehla rujuk kamus..sekian...



ouhh...maafkan aku sebab tajuk entry agak mencarut....
xpe...xpayah sebut..eja jek..mungkin dgn mengeja ia akan kedengaran kurang mencarut walaupon ia mmg ayat mencarut...ok whatever...
aku tgh sesak napas sebenarnye..sbb aku tros stop dari larian yg sgt laju.....
i need oxygen plzz....
salah aku jugak......trlampau ghairah berlari smpaikan terlupa nak singgah mn2 check point yg patot......trlupa nak menegur org2 kat tepi jalan.....trlupa nak amek energy....ughh...semua trlupa mcm seorang pesakit Alzheimer saje...
last2 aku sendrik yg tersungkur...damn...
akibat tersungkur itu..aku mngalami kecederaan yg agak serius.....
boleh refer kepada hospital pakar dan dimasukkan dlm ICU....
tapik!..
aku yakin dgn kekuatan aku.......maka....aku cure sendri luka aku itu....
tanpa bantuan ubat2an mahal...doktor2 pakar....nurse2 comel...
sumenye...alone....by myself....
walopon ia akan memakan masa agak lame...tapik masa itu boleh digunakan utk brpikir ttg pro n con 'berlari laju' ni.....
ouhh...mybe aku salah strategi semasa berlari.........shit~
xpe...serve me right sbb kelalaian dan kesengalan sendri......
....sengal sebab sebok mngejar sesuatu yg xpasti.....hurmm...manusia xpernah sempurna..even dlm berfikir pon mereka xsempurna.....(ayat pnyedap rase)....
xpela..jadikan ia sebagai pengajaran...
kene warm-up dlu before lari okayy!..igt tuh!..
and kene ikot lane yg btol...kl salah lane konpem kene terajang masok lane sendrik....
skang..aku da berjalan semula seperti sedia kala....
xperlu nak berlari ataupon wat gaya sperti sedang berjogging.....
walaopon kecederaan aku xpulih lg sepenuhnye.....tapik xpe...
aku akan jalan dgn slow2.....
sesapa nak jalan sama2 dgn aku sgt dialu2kan....
smbil berjalan kite boleh mkn aiskrim cornetto......men kejar2 butterfly......men tangkap katak...
mcm2 aktiviti yg bleh dilakukan bersama....
tapi..if xde sorg pon nak teman aku..aku xkesah.....
sbb aku sedang mmbiasakan diri mnjadik lone ranger......
yeahh...mmg slame ni tnpa peneman aku rase mcm psycho...tapik...ape2pon....dunia sentiasa mmberi pelbagai perubahan kepada kehidupan kite...
and aku sedang menerima fasa2 perubahan itu....
doakanla aku ye kawan2.....
oklah.....no idea..
chalo mere bete....



muka kecundang sementara...tapik xpe..ini DAWAI la....

Thursday, April 8, 2010

cerita sengal...

cerita satu:
dalam site ofis...

min : jom kite kire BMI masing2.....cepat sape nak dlu!
k.yati : akak seganla..akak gemok..
min : ala....kadang2 nmpak gemok tapik ideal tau..
k.izan : seganlaa...
aku : cepat2...akak da tau berat n tgi kak izan...

~ min pon mngira BMI kak izan n kak yati~

min : ala...kak yati overweight la...kak izan hampir2 overweight...
aku : kak wai ko xpayah kire..konpem underweight..hahah!!
k.izan : min...akak hampir2 OVERNIGHT eh??
aku dan min : tercengang sebelum tergelak mcm org giler..
aku : kak...OVERNIGHT tuh utk pad...ni OVERWEIGHT laaa....


cerita dua:
dlm site ofs gak..

~ 4 org dtg nak opis utk interview post general clerk....3pompuan n sorg laki...laki tuh sgt HOT okayy..hahah...dan salah sorg pompuan plak..sgt seksi serta berbody seksi...serta berpakaian seksi....skirt pendek tuh...~

k.izan : wai..nak tau x satu citer..
aku : ape die....??
k.izan : pompuan yg seksi tuh awal2 masuk opis die da tegor akak...
aku : wahh..peramah..tegor ape...
k.izan : die kate mcm ni kt akak..."saya ni da biasa layan2 passenger ni....yg baling2 barangla...apala"...
aku : (tergelak syaiton sekejap).....kak..die salah bidang keje kot..ntah2 die apply keje jadik konduktor bus...
k.izan : tu la pasal...passenger tu maksudnye penumpang kan...
aku : (hnya mampu gelak...



Wednesday, April 7, 2010

setelah 35 hari...

35 hari...ye...da 35 hari rupenye kan....
xsedar pon...n makin lame aku digest sikit demi sikit dgn keje2 kat sini walopon pada awalnye aku trsangatla BANGANG dlm ini keje....
tapik skang...bangang sket jela..heheh......
aku makin enjoykan diri walopon ade kehadiran anasir2 yg ntah pape.....huh...
aku pon da berani drive...walopon dlm hujan lebat....jalan jem...berkat kesabaran blaja balancekan clutch n myk sec hentam.....maka kete tuh stil bergerak walopon gerakan ia mcm org tgh tunggang kude.....haissyyy....ape gua kesah...
cume ape yg aku rase mcm kurang is life aku....
keje ni bukan xde life...tapik...
life aku semakin bosan....lunch sorg.....kdg2 kat uma ngadap tv pon mcm tv yg ngadap aku....osmet bukan xde..tapik kdg2 osmet balik lmbat....
nak merambu pon....xmcm dlu....dlu roger jek geng GONJOL tros ade aktiviti.....
huuuu...bosan2....
xpela..mybe tu salah satu anjakan paradigma yg aku kene face...
okla..nak balik keje da....hope hujan da benti...
chalo mere bete!


Monday, April 5, 2010

hobi baru gua...lalala~

Skang...gua telah melalui satu anjakan paradigma yg boleh dikatakan amat mmbanggakan diri sendrik laa....sbb...sebelum ni..kl org suh gua wat perkara ini...gua rase mcm org suh gua g bunuh diri....ouhhh.....
tapik!!
skang sudah bubah.....heheh....
skang gua cuba menerapkan minat masok kedapor utk MEMASAK...huh..
walopon hakikatnye memasak dan gua ibarat musuh ketat giler...tapik sbb gua nak menimbulkan satu bnda bes leh wat dikala bosan....maka gua bolehla try ke bidang masakan ni....sambil2 mncari resipi baru....dan memenuhkan perut sendrik..heheh....
dan...bolehla gak mmbuatkan minat gua terhadap mknan semakin bercambah....
mula2 gua nak mncari feel masak ni...huh....fizikal dan mental gua mmberontak sbb gua masak sorg2...mkn pon sorg2....dlu ade geng masak kt dapor...gua rs sonok..skang....ouhh...xpe2 gua harus biasakan diri...go Dawai!
okayy...skang sesape nak bg resipi silela bg kat gua..tapik yg senang2 jela...apartment gua ni ade yg basic2 je...microwave kejadah sume tuh xde ye.....

ok..tu jek nak btau...chalo!!





bekal lunch on 06 April 2010..