Sunday, March 7, 2010

WANITA...complicated kah mereka????

sebelum entry dimulakan...aku nak wish..

SELAMAT HARI WANITA kepada semua wanita sejati di dunia.. (bukan pondan,nyah,arbok)....

okay..entry kali ni bukan entry nak beremosi secara terlampau...ataupon cube mengumpul ahli kelab wanita tertindas....ataupon...meraih simpati kaum sebaliknya....tetapi ia hnyalah..entry yg berunsurkan kenyataan....maka tiada kaitan dgn yang hidup mahupon mati...

WANITA...wanita itu lemah....tapi kelemahan mereka itu.....memerlukan kekuatan dari kaum LELAKI utk mengimbangkan perjalanan hidup...

tapik...berapa ramai LELAKI yg boleh menolong dlm memberi kekuatan ini??.......apabila mereka nampak kelemahan wanita..dari situ EGO mereka mula bercambah menjadik lebih besar.....maafla..aku bukan nak mendiskriminasikan lelaki....tapi ia hakikat bukan....

sedar x...ada beberapa kes...apabila wanita mula memberi kasih sayang mereka pada lelaki.....lelaki mula jadi seperti raja....sebelum kasih sayang itu mereka dpt..mereka ibarat hamba....kenapa?? kemudian akan datang bermacam2 alasan yg kurang relevan....kenapa perlu alasan sedangkan mereka jugak yg mengharapkan kasih sayang itu?? dan apabila wanita sedar kasih sayang mereka ibarat 'sampah'....possibility berlaku 'fobia' dlm hidup wanita adalah sgt tgi...dan jgn terkejut jika bilangan wanita yg tidak berteman semakin meningkat.....

persoalan...siapa yg perlu disalahkan??

dan..apabila wanita 'jual mahal'......ada lelaki yg tetap berusaha bersungguh utk merebut hati wanita tersebut....tetapi ada jugak yg terus give-up...dan ada jugak yg cuba jadik 'dajal'....

pepatah..'menjaga kambing sekandang lagi senang dari menjaga anak dara seorang'...haisyy...susah sgt ke??

pepatah tuh mcm xmasok akal la......wanita bukan begitu complicated..yang selalu menjadikan mereka complicated ialah LELAKI dan PERSEKITARAN....wanita ini hanyalah insan yang mempunyai hati selembut kapas...serapuh kaca....'nice to see nice to hold..once broken...not considered to sold...but u cant fix it..'...kl sold pon ade ke yg mampu nak beli dan tampal semula cebisan yg pecah tuh...mungkin ade cebisan yg hilang..maka xsempurnalah ia....hurmm....

apabila wanita membenarkan diri mereka di belai, dimanja, dipeluk.......mereka mengharapkan belaian itu sume berunsurkan kasih sayang dan perhatian....tapikkan.....boleh x lelaki ni rase apa yg wanita rase bila lelaki ni kate....'saye rase peluk awak mcm peluk teddy bear je'.....ouhhh...apakah?? pasti wanita ini akan rase..'murahkah aku??'......so slame ni....wanita adalah same dgn teddy bear saje....ok...semua tuh terpulang pada individu itu sendiri..sape suh senang2 bg dibelai..maka after this....remember..hugs n kisses only for a man named HUSBAND...

okayla...WANITA ni xsecomplicated sehingga mampu menterbalikkan dunia...walopon ade yg berkata 'tangan wanita mampu menggoncang dunia'....

wanita = sensitif...mmg benar wanita sensitif...kl xsensitif..lelaki akan berani pijak kepala......yela...wanita dimarah..di keji..di maki...tetap wat xtau jek..so lelaki pon piki...ouhhh....xde respon..so bagusla...xpayah susah2 pujuk if marah berkali2.....tapik bile tetibe wanita sensitif...tros la kate...da pndai nak mngada2...nak manja2 la...ciss....apekah wanita xlayak dpt tuh sume....sekali kotak perasaan wanita hilang fungsi...susah nak repair maa....

ape yg aku leh kata...'disebalik kehancuran wanita..berdiri lelaki dibelakang mereka'.......(tapik ni bukan kata2 aku tau...kata2 seorang director yg gamble)...

maka..pesanan kepada lelaki....'handle with care'.....

hanya dgn 1 perkataan anda mampu mengubah seorang wanita itu.....kami ini insan yg naive.....huhuh...

itu sahaja....kl ade yg penin baca entry ni..maapla sbb situasi aku skang mcm mat ganja xdapat stok.....

chalo mere bete..

1 comment: