Friday, March 5, 2010

ouhh...dan ouhh lagi....

baiklah...
dimulakan dgn BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...
kelmarin..pas keje n mandi mnda...tgu abg amek coz aku nak tido umah die coz nak tumpang die g Pasir Gudang utk misi tertentu....
baiklah lg..
semalam...5 March 2010...
seawal 5.30am aku da bgn utk mandi dan bersiap2 utk berjuang di Pasir Gudang...
tepat 6.20am..aku dan abg bergerak dlm keadaan masing2 pura2 segar walhal mata mcm nak rabak da ni tahan ngantuk...
lihatlah suasana yg sungguh mengasyikkan kl dapat tido berselubung dlm bilik aircond...ouhhh...
pukul 7.00am..sampai taman mawar..hostel lama aku..so melepak jap sementara menunggu perjuangan bermula....
sambil2 tuh...aku pon mnyempatkan diri utk menghapal jalan perjuangan...
heee..melihat pada gambar..korang mesti tau perjuangan ape..JPJ test maa!!!
dahla da lama giler xpegang stereng..ouhhh menn!!

aku tgu driver MEGA driving school pick-up aku smpai tertido2...janji 8am..tapik 8.35am baru smpai....
i HATE waiting okayy!!
adegan seterusnya...sesampai di MEGA...duduk dlm blik taklimat...belakang skali...n menahan mata ngntok.....

ouhhhh....aku nak bantal....

ni turn aku....no.17....dari seratus lebeh org.....

aku mula duduk di kerusi menunggu giliran tepat jam 10lebeh sket.....
dah bermacam aksi gaya duduk yg aku paparkan....sambil menatap langit yg cerah......
dan otak melayang2...apakah incek JPJ itu garang...apakah aku akan failed....
dan juga memikirkan..apakah ade mkn2 free disini..sbb aku sgt lapa!!
setelah aku rase mcm diri aku ni ibarat manusia tiada mase depan...
kul 12.20pm barulah turn aku tibe...
gile lame n aku mcm da xde feel.....haisyy.....
~~ perjuangan bermula~~
bia aku ringkaskan cite....
test jalan raya...walopon aku bawak mcm haram...tapik hasilnye mmberangsangkan....17/20....LULUS!!
thanx to incek JPJ yg xgarang...heheh....
test bukit.....aku telah berjaya mmbuat drift diatas bukit...berasap da mengaum dgn kuat.....sungguh dasat...but...LULUS!!
test parking....otak da xleh nak piki pnjang....matahari da atas kepala...so hentam jek....
tgh nak masuk side parking....trdengar bunyik tiang jatuh....'huh...akukah yg buat?'...
pandang parking sebelah..ceh org sebelah daa...3tiang skali die langgar....and aku..LULUS!!
test 3penjuru..aku pusing kete mcm nak carik gado...siap urusetia MEGA kate aku ibarat samseng jalanan.....but hasil ialah..LULUS!!
kesimpulannye aku berjaya LULUS JPJ test!!!


selesai prjuangan....menunggu lg....haisyyy!!
last2 aku order teksi je...
g pusat bndar n g shopping baju kat OU sorg2..criusly mcm psycho....
then blik smula ke taman mawar...

rupenye osmet lm aku da bli PSP...cehh....
dhla memasing antu game...rosak mase depan dak2 ni...
sempat gak la melayan mr.mario..heheh...
tapik tgk jek....

kul 5.30pm..blik ngn abg...
jam di PG..huh...mcm puaka...
then abg singgah pasar kipmart...
ouhh...i hate pasar.....teruk kan...
bykla mmbeli coz today abg nak wat housewarming pas isyak....
da siap2 mmbeli...abg kate..
'dik..aku penat..kak nana plak balik lewat..ko masak k'..
erkk....terkedu sbb da lama giler xmasok dapor memasak...
tapik..

tadaaa!!!
inilah hasilnye...
sume yg mkn...bertambah nasik okay...



pg ni...aku pure2 segar walopon mata mcm haram..
dah itu ajek...babai!!




3 comments:

  1. kau dah boleh pinjam Iswara si Naga dah (haha)

    ReplyDelete
  2. nanie: heheh...kereta pon xbook lg da cik....baru nak pegi usha2...

    din: ouhh...kereta si naga ibarat sauna.....dan aku ni pemalas drive...biarlah si naga saje yg drive...

    ReplyDelete