Monday, March 29, 2010

ouhh demm.....


gua rase gua da bengong....
hujan dhla lebat tiap petang...tgkap kete plak xbleh nek..smlm gua kebasahan semasa sedang memandu...ouhh apakah??
gua rase mcm nak pakai baju hujan jek dlm kete......demm!! aircond keluarkan angin mcm sauna...tapik xpe...gua phm kete yg veteran mmg begitu....
pengemis pon xmcm gua rasenye..asek mngemis belas ihsan org.....gua rs mcm xbleh nak berdikari plak.....situasi yg sgt cmplicated..
mlm2...cita2 nak tido awal slalu musnah akibat kegagalan gua manage mase sendrik...sengal la gua ni....pg2 bgn tido mesti mcm mat ganja.....sbb...tido gua da beberapa mlm asek xtenang.....trjaga sendrik tnpa ade alasan yg relevan....ciss!!
pg td baru nak mndamaikan jiwa yg kelam sekejap akibat minda pg2 mcm orang gilak.....dah kene pegi site tgk sand yg sebijik mcm gambut.....call lab tnye result tapik xkua lg tapik da pgl supply..apakah???
lunch hour plak....gua da mcm hape mkn bekal sendrik yg termasin sedikit....adakah tuh tande gua da nak kawen??..yeye! yeye!...tapik..dgn sape...duit plak nak kaut mn...haisyy.....tapik okla dr xmakan..sbb gua bawak bekal honey star gak yg bleh mndamaikan jiwe raga....ditemani jua ngn sebotol air ribena.....dan buah2an yg dibawak oleh Min selaku pencuci molot....
tp kedamaian tuh smentara jek ble tetibe jek hujan mencurah mcm menggile....
demm!! hancur harapan nak bawak kete g repair kt danga......
tgh susah ati.....bos2 besar plak masok......makin susah ati...gua igtkan pc mmpu mnyembunyikan badan gua yg comel dan slim river ni...tapik nama gua disahut jua oleh mereka..ouhhh menn!!
3 NCR baru kene setelkan.....skang gua trcengang2 sebentar sbb xbese ngn subcon yg kene NCR nih....err...akceli bukan xbese..tapik xpenah liase pon dgn subcon2 ini....haissyyy....xpe....esok gua berusaha.....
sbb gua dpt bos baru lg......yg comel....hahah!!
honeystar gua da abes gua da xtau nak kunyah ape....mcm nak kunyah jek pen2 depan mata ni sbb bahu gua sakit coz tido xlanding secara betul2......walopon gua tau pen2 tuh xde kaitan dgn bahu gua..tapik..ape gua kesah!
dan gua makin risau ble gua terasa berat badan gua menurun semula......mcm %#T%^%* sbb gua da bersungguh2 nak menaikkan berat bdn gua ni tau.....tapik....salah gua jugak sbb da beberapa hari gua malas mkn....
oklah...gua da mlas merapu sbb bukan dpt mkn ikan kerapu goreng yg sedap kt pasir gudang tu pon...len lah kl abg gua nak banje lg mcm dulu2....skang da jauh....
tapik...ape2pon...gua nerves ah nak dinner mlm ni.....sbb gua pemalu....
tapik bukan malu dgn mknan ah...dgn manusia len la...
ok...chalo mere bete!!!


~muka gua disaat2 kritikal dan hampir2 terpesong jalannye~

Wednesday, March 24, 2010

ouhh SENGGARANG.....

kenapa saya suke SENGGARANG??

sebab saye boleh...



bleh balik umah abah yg gah di jalan tangki air..



bleh bekfas ngn family..



mkn nasik goreng umi masak..



minum air sejuk dipagi hari jgk umi buat..



mmberi kiko makan..


melihat adek aku mkn tnpa cuci muke..
dan yg pasti didepan pintu...bukan di dapor..



pegi sg lurus dgn adek2...



mkn otak2...



dan kerang goreng yg lazat..



melihat halaman uma yg da ade poko2 cili abah tanam



menunggang kuda...ye..itu ialah kuda..



mngacau adek bongsu aku yg sengal..



melenjan kete abah yg sememangnye hampir jahanam..



baring golek2 kat depan pintu...



merenung umah jiran..



merenung dinding..



bermain congkak...



dan mngacau adek2 bermain congkak..



membelasah kiko..



dan..membuli jenab...

itu sahaja utk entry kali ini..
chalo mere bete!

Monday, March 22, 2010

..pilihan....


kite hidup...
sering diberi pelbagai pilihan...kita tgl memilih je..
tapik kdg2 kite lngsong xde pilihan...sbbnye...
kite sendri xmmberi ruang utk pilihan itu wujud..ataupon...kite xsedar sebenarnye kite byk sgt pilihan.....
tapik..kdg2 pilihan ini mmbuatkan kite jadik manusia yg TAMAK....
dan akibat perasaan TAMAK tuh kite slalu terlupa nak mnghargai pilihan2 lain yg ade...sbb kite terlalu asyik mngejar pilihan2 baru dihadapan mata kite.....
dan aku..
xlari dari mnjadi pemilih kepada pilihan2 yg ada...
kdg2 aku cube berpura2 seperti aku tiada pilihan...sbb aku xsuke serabutkan kepala utk memilih.....tapik......aku kene menrima knyataan yg kite mmg sentiasa kene memilih dlm apa jua hal.....xboleh lari dah...
TAMAK kdg kala wujud jugak dlm hidup aku..tapi aku cuba limitkan pada perkara yg aku rase...perlu...tapik..ape yg perlu tuh...adakah bnda yg perlu tuh...keperluan atau kehendak??
ok...manusia mmg begitu....
dan aku jugak manusia maka aku kene la jadik begitu..kl x...org akan kate aku da lari dr norma kehidupan manusia sebenar...
ok..skang.....pilihan yg perlu aku buat.....
adakah aku perlu amek jek kete tuh...then aku berjimat cermat pada setiap bulan..sbb itu kete idaman...ataupon aku mmbunuh saje cita2 nak kete idaman itu dan mmbeli jek kete yg akan mmbuat aku mnyumpah seranah ia sbb xbes...tapik ia mmpu mmberi aku peluang utk bershopping secara suke ati setiap bulan??? dan pilihan len yg ade seriusly xmenarik minat aku.....ermm...akceli aku xberani nak merasai perasaan bile da ade kete..tapik aku nak ade kete.....aku tau..mnyak..maintenance..insurance...dan dgn gaji yg kais pagi ni.....ouhhh menn......
dilemma seyhh.....bile gaji aku nak jadik rm8k sebulan ni???
ugghhh!!!

Thursday, March 18, 2010

...ada aku kesah???....

Gua SUKE...
1. mnyanyi smbil tidak menghiraukan telinga2 manusia dlm ini opis...ah..persetankan itu semua..ngahahah!!!
2. tido smbil berpura2 yg gua adalah beruang putih yg sedang berhibernasi.....giler COOL!
3. jalan2 carik pasal.....sambil mencuci mata yg suci ini..
4. simpan stok makanan sendrik tapik xmakan....pastuh pow mknan org lain....ngahaha..indahnya donia..
5. bercakap...bercakap...dan bercakap walopon tau taik telinga manusia yg dgr tuh da nek keras....ahh....gua xkire..dgr gak!
6. berangan...yeahhh!!
7. cek perut gua....errr....ok la tukan..kang gua cek perot manusia len da mcm perogol misteri plak....haisyy!
8. gelak keji..ngahahahha....gelak gua ni walopon keji tapik masih lg mngekalkan kesopanan dan penuh tatasusila...
9. membuat gaya duduk ala2 apek kalah judi....sgt santai woo.....try ah..
10. mkn asam...biasa la..pembawakan cacing kerawit mmg mcm nih....ape bleh wat..pasrah2..
11. Wangi-wangian!! ouhh....yg pasti wangian yg brbau maskulin....ughhh!! sungguh mengujakan...auww..
gua TAK SUKE..
1. lapa!..sbb bile lapa gua rase nak telan jek sume bnde....
2. marah2..sbb bile gua marah gua jadik chantek!...kang susah plak klo org ngorat..haisyy!!
3. org tgi2 suara kat gua....nnti gua jadik mantol....sbb gua mmg mcm ni sejak azali....
4. mmbaca...ouhhh...library dan kedai buku adalah tpt yg bleh wat gua mati sebentar...
5. gua xske dok sorang2...argghh...nnti gua rase diri gua mcm gadis psycho....gua xtau nak bercakap dgn sape nnti..pastuh klo gua ckp dgn krusi..mesti xde respon..arrghhhh!!
6. kumbang....ouuhhh men...ini menatang bleh wat gua demam.......ugghh....i hate kumbang but i love 'kumbang'..heheh....
7. serabut pale otak...yeahhh...aku xske dgn keadaan itu....sbb ble serabut..rase mcm nak karate jek manusia n bnde yg wat gua serabuk!
8. menunggu....yess..penantian itu adalah satu pnyeksaan.....
9.LIAR..CHEATER...barangsiapa yg menipu gua......nescaya....smpai ke mati gua xkan caya kat die...sory to sayla....i will forgive but will not forgot...
10.gua paling xsuke bile gua bercakap pastu xde respon dr manusia sekalian....rase nak cakap btol2 kat telinga die smbil mmbuat aksi agar mereka sedar saye sedang brcakap....
huh.....tamat!!
dan gua tau...mesti ada antara manusia sekalian yg berkata dlm ati...."ada gua kesah ke lu ske n xske ape'.....
tapik gua pon brkata dlm ati..'ada gua kesah ke nak tulis ape'...
ngahahahaha...(gelak org xde idea)

w.o.r.k = k.e.r.j.a = b.e.l.a.j.a.r

Hari ke-19......
ouhh..pejam celik sudah hari ke-19 gua bekerja...(maapla..arini penggunaan kata ganti diri ialah 'gua' sbb rase mcm nak gune yg itu).....xsangke gua....cheh...xsangke la sgt....
okayy...progress gua kat sini...gua da tau la skit2 sal construction....sikit jek okay..bukan xnak tau byk..nak sgt....tapik...gua masih mencube lagi nak memahami segala perkara2 penting.....dan yg pasti...gua ade la gak refer2 kat org2 yg gua yakin bleh tolong..cume..org2 tuh mcm la dibayar gaji utk tolong guakan..so paham2la..mereka pon bz......walopon muke gua da tebal mcm buku teks skola asek tnye itu ini..tapik ape bleh wat..seb bek ati gua kering sket.....maapla kepada manusia2 yg sentiasa hidupnya dihantui oleh muka gua dan soklan gua...gua terpaksa!..ugghhh..pasrah2..
buku diatas tu ialah buku catatan keje gua tiap ari..tapik arini gua xcatat pape...aisyy...mcm xde keje plak.....sengal la gua ni.......tapik yg pasti sok keje gua....dok tercongok kat depan file mncari doc original yg penting.....aisyy....
ini baru 4file...ade lg segerabak.....gua ade masalah sket coz....bnde2 filing nih....xde sape yg handover sec keseluruhan kat gua..maka gua la memaksa diri tiap ari menatap dan menyelongkar file2 trsebut....kdg2 bukak satu file...mcm paham...kdg2 haram jadah gua xpaham....pastuh...bile gua paksa utk paham..hasilnye..gua tutup file tuh..pastuh gua dok depan pc dan berkarok slame 10 min..then g balik kat file itu...huh..complicated hidup gua nih....tapik xpe.....gua akan usaha!!!!
inilah barisan2 peneman kaki gua..tapik mostly time duduk...satu pon gua xpakai sbb dua2 kaki gua akan berada samada atas kerusi...atas CPU..dan bile rase mcm bes..atas meja.....heheh....xpe..kaki gua xde cagu okayy...
yaaa..inilah muka gua yg hanya mmpunyai satu watak sahaja..smpaikan bile gua tgh penin pon xde manusia yg pasan...sbb muke gua kan muke yg sentiasa bercahaya..ngahahaha....
errr...yg kt pc gua tuh...err...mmg fesbuk pon..tapik gua bukan menatap menatang tu jek okayy...menatap sekali sekala jek......bila rase da blur tahap mcm ade org bela sesuatu..errkkk...dhla mlm ni mlm jumaat...
okla...gua nak sambong mnatap file ni...arrggghhhhh!!!!!!



Wednesday, March 17, 2010

..10..


[#1] Siapakah diri anda di rumah?

~ seorang ANAK PEREMPUAN SULUNG UMMI...seorang ADIK kepada seorang abg......seorang KAKAK kepada 5org adek2....seorang CUCU PEREMPUAN kepada nenek yg garang....

[#2] Siapakah diri anda di samping rakan?

~ seorang GADIS yg sukekan bnda2 yg hepi2....seorang KAWAN yg suke menyelesaikan masalah kawan....seorang MEMBER yang suke bercakap....yg len2 tnyelah rakan2 saye sendrik ye...

[#3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

[#4] Siapakah nama pasangan anda?
~ermmm.....mr.right......

[#5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
1) baik..
2) baik..
3) baik...
4) baik...
5) baik...

[#6] Bila tarikh anda couple?
~ errkk...couple tuh ape?? saye xtau ape2 ttg couple...saye tau kawen jek...ngahahaha!!!

[#7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
~ so far so good....

[#8] Lagu tema cinta anda?
~ bila rindu - ruffedge...

[#9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
~ xpayahla berubah....jadi lah diri sendrik....

[#10] Tag 10 rakan ada yang lain
~ err...disebabkan saye pon mncurik tag ini dari blog cik pink...maka kamu2 curikla

Tuesday, March 16, 2010

tag..tag..tag..(setelah sekian lame)

:::1.Adakah anda rasa HOT??
~ Of kos..(dgn nada konfiden)....


::2.Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?
~ err...nah tgkla sendrik..



::3.Cerita pasal gambar?
~ ermm..gambar ialah sesuatu...saye ske amek gmbar...dan saye malu2 bile org amek gmbar saye....heheh...

::4.Bila kali terakhir anda makan pizza??:
~ malam tadi!! akhirnye gian nak mkn piza pepperoni terlepas jua...

::5. Lagu terakhir anda dengar?
~ belom yg trakhir...now i'm listening to..kertas-kekasih yg tak dianggap...ouhh..sungguh mencengkam jiwa raga ku...

::6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~ facebooking...sambil tgu opismate balik(coz tumpang kete die)....sambil2 juga mmikirkan bagaimanakah aku nak mnyetelkan kerja2 pending yg aku xtau nak wat nih....ouhh...pikir jek...heheh

::7.Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa??
~ family - adik, akak
~ kwn2 - dawai, wai kim tat, ah kim, sarwai
~ peminat2 - err yg ni complicated sket ah..kekadang dorg pgl aku J.Lo, Britney, Taylor....smpai aku pon tersipu2 dorg wat...

::8Tag lagi 8 orang?
alamak ramainye...err...aku tag je ah..nak wat ke x...ske demo la...
1) along syazana
2) mamok gemok
3) epin gemok gak
4) miss kerry merry
5) cik emma sensei
6) incek syafix
7) puan ainul yaqeen
8) cbonksu lalalala~
::9.siapakah orang no. 1 kepada anda??
~ classmate sewaktu drjah 6..kami sama2 sengal dikala itu...
::10.katakan sesuatu mengenai orang no. 5?
~ cepat2la kawen cik emma...
::11.no. 3 ada hubungan dengan sapa??
~ incek epin ni byk skandel....complicated sgt ah kehidupan die nih...ngehehe

::13.kata-kata cinta utk org no.2??
~ ouhhh mamok...ko lah org yg paling aku CHENTA dan SAYANG klo ko sanggup bg gaji ko tiap2 bulan kat aku..ngahahahaha!!!
.::15.berikan 5 yang anda tau tentang orang yang mengtag anda??
~ cik syira ini ialah seorang yg selamba sempoi....beliau seorang yg COOL...dan beliau ske gile babas kat PINK.....beliau ade bf incek army....dan beliau satu daerah dgn saye...BATU PAHAT DA GREAT!!
::16.persamaan antara kambing dan lembu??
~ dua2 xde akal...dan dua2 xmandi...

::17.perasaan anda buat tag ni??
~ rase sgt bersyukur sbb ade gak bnde yg bleh menghilangkan kegelisahan ati dan minda...ouhh..

::18.adakah anda tahu si rizman itu sengal??
~ rizman?? adehh...xdela plak kawan2 aku name rizman ni...sape die tuh..anak org kaye ke?
::19.gay or less??
~ err....strett maaa!!...cume klo jumpa kak watie jek aku bertukar jadik less..uppss...
aikk..soklan da abess ke...cheh..
okla tamat sesi mnyengalkan diri..babai!!

Monday, March 15, 2010

spending my nite with beloved persons....

Salam sekalian...
mlm td adik2 aku sume ade kat JB sempena cuti skolah...kcuali yg bongsu coz die kene g tusyen drjah 6...cian kat die coz jenab kate die nangis ksedihan...xpe inun...nntik blik kg akak banje ye...
okay..so mlm td...aku telah berjaya diketuk oleh mereka2 yg aku sayang ni utk mkn piza...igtkan makan kdai mamak jek...xpe2....


muka2 xsabar nak wat order...
ahli2 mkn...aku..miss WAI..selaku pengeluar duet...


mohammad nuzulan @ LAN..adek no-6..adik aku yg bakal jadik ustaz..
muhammad firdaus @ DAUS..adek no-5....playboy sket mamat neh..da ade awek..xbleh blah gua..
my bro..Mohd Nasri @ ABANG...and his wife KAK NANA....pngepow utama dlm aturcara mlm tersebut...

Mohd Razaligh @ ANJE..adek no-3....meh aku promote...die ni xde awek coz kekasih die hnyalah motor n welding die jek......
Khuzaidatul Jannah @ JENAB yg gemok...adek no-4....ni la satu2 nye adek pompuan aku...nak buli pon leh buli die jela.....
dan ini...errr....ni xmasok dlm list2 anak incek SAMAT ye.....heheh...


cubaan mereka utk melakukan konspirasi dlm mngepow aku...ouhh...
ni plak cubaan Lan utk menggoda aku bawak die g funfair sebelah angsana ni...
dan cubaan itu berjaya sbb aku kan mmg seorang kakak yg COOL dan baik ati..(padahal dlm ati asek piki..pokai aku!..huh)
lihatlah mereka...seb bek adek2 aku kan..klo adek org len mmg haramla aku nak layan mcm ni..
masok2 jek...kami terkulat2 sebentar...pikir nak men game ape..
so aku banje lah mereka men ape saje yg mereka nak....tapik!..sorg leh men satu game jek..huh!..dahla mahal.....dlu aku men murah jek...
3org yg pura2 COOL..padahal...
memasing cuak to the max men menatang neh..
oklah....abes da share citer mlm td..
chalo mere bete!!

Friday, March 12, 2010

....aku MARAH ni.....

okayy...
aku tgh dlm mood yg xberapa nak COOL ni..
HOT jek rase sbb aku tgh MARAH....
mcm mn la xmarah......ade manusia ni igt aku ni da keje 3taun kot..padahal baru masok minggu ke-3....
ade 1001 macam perkara lg aku xcover lg dan ia agak memakan mase coz aku belajar sendiri dgn mnyelak file lama dan bertanya org.....siap salah tnya org lg...n kadang2 kene gelak sbb mcm org bodo giler xtau ape2(mmg ye pon)..dan kadang2 gak..nak tnye tapik xtau soklan mcm mn yg patut dikeluarkan.....
bile ade yg sudi menerangkan...aku mcm nak soh wat ulangan penerangan sebanyak 3x coz nak catch bnde2 yg mereka kate tuh agak memakan masa...OMG..aku da jadik lampi kah???? ciriusly aku bukan mengeluh....aku bersyukur dpt belajar semua ni..but!!!....aku nak gak mase bernapas....xcukup aggressive lg ke aku??
ouuhhh menn...aku manusia bukan superman.........kl aku superman xpayah susah2 keje..mntak royalti ataupon bayaran tolong org jek da cukup kaya...yelah nama pon pnyelamat bumi....
huh!! nmpaknye aku kene tambah lg power aggressive aku..lantakla mereka nak kate aku ni ape.....yg penting..ade input n output dr aku......
dan akceli lg...aku agak cuak bile ade yg kate..."ehh...u taukan QA/QC ni org penting tau...dlm miting kene tau jawab ape bos tnye.."...tapik aku bleh plak jawab.."oh..yeke..heheh"..sambil sengeh kerang mcm xde feel....padahal macam nak pecah ulu ati aku ni..haissyy...!!!!
okla chalo mere bete!!

Wednesday, March 10, 2010

mari ber'bowling' sec ganas...yeahh..

10 March 2010
rabu
9.30pm
danga city mall
agenda: bermain bowling sec ganas..




okay..aku mulakan entry dgn gaya yg cool sambil menahan ngntok...
mlm td....setelah ahli2 contractor dan juga bukan contractor dikumpul...kami semua telah bergerak ke DCM utk berbowling sambil menghilangkan stress...err..stress ker?


pakar2 bowling yg berjuang adalah 10org...itupon da cukup untuk membuatkan lantai lane itu berlekuk2 akibat hentakan bola yg terlampau..


beberapa pemain professional yg sempat di snapkan gmbar belia..

yaa!! itu dia gadis berbaju oren yg COOL...miss DAWAI...



miss nurul atau minah kidal (ade bau2 kentut ngn man kidal)


kak yuzana yg lembut percakapannya tapik hakikatnye ganas ketika membaling bowling...



incek mirul yg pure2 xpandai..tapik mark lg tgi dr aku...haisyy..



kak ina...yg bermuka cool dan sempoi ketika membaling bola...adakala mcm mat ganja sikit2laaa....


ni plak...mr.wong...baru jek knal....kire mr.cameraman gak coz die pon ade camera beso2...


COOL gilerkan gaya aku..macam match jek kaler bola ngn baju kannnn.....


err.....xpayahla tgk bape mata aku dapat...tu warm-up jek dulu..malas tayang hebat..lalalala~



mereka berdua sedang berebut bola....xpaham aku...


diskusi ttg markah org len....huh..padahal jeles kenapa markah aku rendah..hampes..

yaaa...muka2 professional!! sape nak sain??

model bola bowling yg da lama bersara...sbb kurang publisiti...ngehehehe..

okayy..da tamat da....itu saja aktiviti yg agak mengeluarkan peluh utk kali ini....sape2 berminat nak join..err...mksure jgn ternganga melihat gaya kami yg ganas tersebut...
chalo mere bete!