Wednesday, February 17, 2010

Mari meNgarOt siri 7..'Ske atI aku naK tuliS ape'..

da lama xmengarot rasenye....
kesempatan yg xbaper nak sempat ni aku akan cube mengarot smbil mmbuat muke COOL walopon hakikatnye aku sedang menanggung kesakitan seperti selepas bersalin..erkk..mcmla aku penah bersalin..agak poyo....

ngarotan kali ni adalah omongan kosong yg lahir dari ati aku yg ntah pape...sbb lately ati aku da jadik mengong2 sket...beselah..da lame xservis....

di bawah ni ade beberapa fakta yg aku terjumpa di internet......
mari kite baca..dan mari kita meng'weng'kan kepala otak kite.....


  • Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal.
~ aku stuju yg ni.....penderaan luaran boleh heal dgn mudah..tapik pnderaan dalaman...beribu taun pon still terase..(kl ada manusia yg leh idop smpai seribu taun la..heheh)....klo mental pasangan kuat bleh tepis sume anasir2 psycho pasangan satu lg mmg hebat..tapik smpai bile nak bertahan....so....better carik yg sefahaman...senang sket nak tolerate....tapikan....akceli byk jek pasangan yg kuat gado tapik smpai jek ke jinjang pelamin n dapat gak anak cucu...hurmmmm...dunia mmg pelik dan manusia jugak pelik...dan..aku gak xlari dr kepelikan itu...pelikkah aku??..arrghhhh!!


  • Awak tidak perlu bazirkan emosi awak kepada seseorang lelaki sehingga awak tahu dialah lelaki ideal bakal suami awak.
~ huh...bazirkan emosi?? pompuan ni kdg2 xleh lari dr emosi terlampau...nak wat mcm mana..pompuan kan manusia yg penuh dgn emosi.....tapi...utk fakta di atas ada betulnye.....jgn terlalu meletak harapan pada sesuatu yg kite xtau ape kesudahannye...so....buat bodo sudah....jadik mcm manusia yg dah rosak kotak perasaannye.....
tapikkan..mcm mn nak tau 'die' tuh lelaki ideal yg leh jadik bakal suami...haisyy.....osmet aku kate....akceli..diri kite sendrik akan tau samada seseorang tuh betul2 sesuai n leh jadik hubby kite..tapik lagi....knp diri aku xtau pape.....adakah aku xberada dlm diri aku sendrik...ouhh apakah.....follow the flow jelah...



  • Di dalam dunia sekarang lebih ramai wanita yang tidak berkahwin berbanding lelaki!
~ Arrgghhhhh...takotnye dgn fakta diatas....benarkah????!! mestilah benar sbb klo ikot statistik pon pompuan lg ramai dr laki.....haisyy....xbleh jadik ni.......dgn umo aku ni...bukan sorg dua jek yg akan tnye soal kawen...tapik...time kenduri abg aku...aku rase sume yg dtg akn tnye......argghhh...stress gua.....ikotkan ati sok gak nak kawen..tapik aku sedar pasir xleh dibuat mkn lg...serta aku sedar aku xjumpe seseorang yg sanggup jd husband aku.....jd bf ramai ah...bf watpe..huh! buang karan jek.....
tapik kan....kdg2 pompuan jadik andalusia bukan sbb die xlaku...ade sbb len seperti...die sendrik yg block diri utk bercinta dan dicintai...alasan? fobia dgn kisah lampau...ceh..(mcm ckp dgn diri sendrik plak)....yelah mn la tau....terselamat dr mulut buaya masok plak dlm mulut harimau...sadis sungguh rasenye.....maka....lebeh baik sendri dr tersiksa......(ini hnya kpd yg xde perasaan jela) tapik pada yg masih ade perasaan....hayati ayat dibawah ni:
"Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya"
rase2...kt mn lg sekeping hati aku tu ekk........bg map sket..senang nak carik...



  • Untuk berjaya di dalam percintaan, wanita perlu mengetahui kekuatan dirinya dan menggunakannya untuk memikat lelaki.
~ errr...kekuatan diri?? ape kekuatan aku ekk....kuat tido n kuat bebel adela.....hurmmm...aku raselah kan...kekuatan aku adalah.....AKU sendrik....btol x? walopon dr segi fizikal aku xdela nmpak gagah dan kuat..tapik aku yakin dgn kekuatan dalaman aku...errkk..bunyi mcm aku ni ahli sihir plak.....
tapik aku xstuju ngn fakta atas ni...guna kekuatan utk pikat laki...haissyy!! mn bleh jadik perigi carik timba...mmgla dizaman millennium ni byk da pompuan pikat laki..tapik.....sorila...aku ni berpikiran ortodoks sket....xske mnjadi pencari.....biarlah lelaki2 sekalian terpikat dgn sendriknye....huhuh...skali smpai da nak menopous pon xde sesape terpikat.....ahh....ape gua kesah.....Dawai mmg mcm ni...

  • Lelaki ideal awak adalah satu dalam seratus ataupun mungkin satu dalam seribu! Jadi, awak perlu bertemu dengan banyak lelaki sehingga awak benar-benar menjumpai lelaki idaman awak.
~ alahai ramainye la klo dalam seratus or seribu org...nak jumpe seploh pon susah.....igt senang ke nak jumpe laki byk2......klo nak tgk parang abah ade kt leher sile la bertemu ramai2 jantan....baru sebot nama laki 2-3org muke da senget....msti mereka igt aku playgirl....ahahaha...sunggoh kelakar rsnye...celah mn tah playgirlnye....
utk bertemu2 ni agak sukar...sbb.....xde ms nak buat pertemuan...n feel bertemu kurang smpai.....mmg ikot logik...Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat so dr situ kite akan lebeh appreciate seseorang tuh....tapik.....bg aku...ble aku dah bertemu dgn org yg salah dulu..konpem pasni aku akan jadik ragu2 utk bertemu2 dgn yg lain sbb takot sume pertemuan adalah salah.......arghhh....konpius dgn diri sndrik...xpe...ade satu pertemuan yg aku rase mcm bes..cume xtau kesudahan..maka...marilah follow the flow lagik...

  • Saiz badan dan fesyen pakaian awak tidak menarik perhatian lelaki tetapi sebaliknya bagaimana awak mengetengahkan penampilan diri dan pakaian awak. Itulah yang menarik perhatian lelaki.
~ yeke?? tipu ah...slalu lelaki2 akan kate mcm ni kt aku.."weh dawai..ko ni kurus sgt la..peluk xsedap langsong"...dan kpd pompuan2 plak mereka akn kata mcm ni.."eee...sapelah selera nak pandang ko ni..kurus sgt"...dan tatkala itu kepada pompuan2 tuh....aku terpiki sejenak...kdg2 yg kata mcm tuh kt aku...bukanlah mmpunyai bdn ibarat Beyonce ataupon J.Lo...malahan...nauzubillah...xpayah la aku terangkan......
xpela...klo aku kurus pon bukan aku gune duit mereka nak bayar mkn aku....so xpayahla kecah2....wat penat jek......
penampilan diri n pakaian..?? err ikotkan ati aku...klo la ada yg xkesah..aku nak kua pakai tracksuit ngn tshirt jek...tapik kang..ble aku pakai mcm tuh..mesti perwatakkan aku tros nmpak muda 10taun....kang da mcm pakcik jln ngn anak sedara plak....so far...aku punye pakaian simple saje.....sandal kesayangan yg mcm budak drjah satu pakai tuh still mnjadik idaman...serta jeans yg da koyak dan lusuh.....(sbenarnye xmampu nak bli jeans len)....

  • Jangan bercinta dengan lelaki kerana awak rasa bersimpati dengannya!!!
~ ye saye setuju!!...sbb simpati la yg akan wat kite berpiki semula betol ke kite sayang kat die......so pasni jadik la mcm Bush ataupon Hitler....ngahahahaha!!!!
len2..no komen...

  • Minda awak adalah aset yang terbaik.
~ Mestilah minda yg jadik aset terbaik....sbb xsemua kata ati tuh betol...tapik kecenderungan nak ikot kata ati sentiasa tgi...ape bleh wat....manusia mmg begini...maapkanla manusia sekalian....baiklah mulai saat ini aku akan cuba mengikut kata logik akal lebeh dari kata ati...cehh..mcmlah berhasil.....

oklah.....rsnye cukupla aku mngarot......
aku skang da mcm org baru pas mkn ganja......maka aku rase lebeh baik aku g kaco dak opismate........
chalo mere bete!

No comments:

Post a Comment