Monday, February 1, 2010

..marangkerapu kepunden lagik...huwaarghh!!

semalam...
1 FEB 2010....huh..okay2..sume org tau semalam 1 FEB..arini 2 FEB....
semalam jugak aku rase aku da mengerah segala kudrat yg ada untuk mnyelesaikan segala misi2 pnting...huh...very the penat okayy....

ok lg..atart the marangkerapu kepunden...



pagi2 bute seawal 7.30am..aku da terpacak depan Pejabat Kesihatan Johor Bahru....kerana aku ade appointment dgn doktor gigi.....lihatla muke ku seperti ketakutan kerana pada appointment sebelumnye...doktor gigi kate nak potong besi yg ade dlm molot aku ni....huh..lalu aku terbayang beliau potong menggunakan gergaji besi....arrggghhhh....takotnye....

di sebabkan pagi tadi jugak kak nana offer minum air cekelat...maka aku trpaksala mncarik alternatif len selain berkumur iaitu mkn clorets tanpa henti....
kecuakan aku tuh rupenye xde la dasat sgt....doktor gigi tuh rilek jek potong gune mesin kejadah tah...xsmpai 2minit da setel..pastuh beliau telah memasang satu menatang seakan getah antara rahang aku...dan ia tersangat mengetatkan gigiku...arrggghhh lagik...

setelah selesai aku pon amek teksi g latrkin n amek bus g pasir gudang plak.....ugghhhh...dlm kepanasan itu..aku xterasa langsong aircond....mata plak layu jek...tibe2...

celik2 mate jek....mak aihh..da sampai tesco plentong...dasat2....aku bleh tetido dlm bus....muke diatas adalah eksperi muke blur selepas tersedar yg aku da tertido dlm bus selama hampir sejam......mcm mkn ganja plak mamainye...

sampai ofis....aku pon pure2 terkejut tgk fail yg menebal atas meja....dh la gigi ngilu n perot lapa....huargghhh.....
maapla kl eksperi muka dia atas mcm muka penyu mati laki....ni muka tahan gigi ngilu...huh...

tapik....walopon gigi ngilu....ble opismate offer kopok kejadah tah dari sabah....sedap plak tuh...aku pon taram jek makan walapon hakikatnye ia adalah keras mcm batu karang....tapik xpe asalkan ia sedap....
then aku konsentret smule wat keje smpaikan xsempat nak lunch....tgk2 jam da dekat kul 3pm..maka...

maka aku pon bergegas la ketempat ini yg diberi nama MEGA Driving School....huh...cuak giler coz aku da lama xpegang stereng.....

ok...ni kredit to INA my rumet coz pinjam kan kasut bata beliau....aku ni xde kasut2 mcm ni..antara heels or sliper jepon saje yg aku ade...haisyy...
blaja2 kete dgn sgt blurnye....n mcm hampeh coz ble kat bukit jek mati enjin...huh...sedar xsedar da kul 5pm....so aku bergegas smule balik ke hospital coz kul 6pm aku kene jadik Duty Manager smpaila kul 10pm....

ntah kenapa aku terasa masa berlalu dgn sgt perlahan..manakala daya ketahanan aku pon da ibarat telur dihujung tanduk..telur tembelang plak tuh....suasana diatas ialah pada pukul 7.15pm....masih lg cerah walopon hampir maghrib...

tgk...muke aku da mcm puaka niang rapik da...dgn eyebag yg tersangat dasat...arrgghhhhh!!!!......bibir kering........huh....dhla mlm nye tuh aku tido xlena coz mimpi ntahpape.....i hate to see my face like this.......ugghhh!!

ok..berikut merupakan dinner aku pada malam itu jugak....hasil tgn budak cafe yg xberapa nak berseni...maka begitulah rupa hotdog aku......

tepat jam 10pm..aku tros meluru keluar hospital n berdiri tepi jalan mcm pengemis da menunggu ina amek,....dgn suasana yg gelap..aku yg xmandi lagi...dhla td petang berpeluh giler blaja kete....sebijik cm bau abg nepal pon ade....
sesampai uma....aku mandi dgn laju2...letak jek kepala atas bantal......dunia aku terus mnjadik gelap gelita....
pagi td plak....kene bgn awal coz ade miting hospital.....aku rasw ade gakla lapan belas kali aku tertonggeng2 nak bgn dr katil tuh...hampir setiap ceruk katil aku golek2 carik feel....dan hasilnye....kul 730 baru aku mandi.....n kul 750am aku da terpacak kt lua nk g keje..hebat2....

sampai dewan miting..aku tros dok sebelah ina n mnjadikan bahu beliau sebagai bantal..very the mengantok okayy!!

ntah pape jek yg dikatakan oleh para HOD didepan...tetibe jek kene bgn sume utk nyanyi lagu saleem.....haa..part ni aku segar sket....sbb aku mmg ske mnyumbangkan suara sumbang daku...heheh.....

tengok...segar dan ceria kan muke shaye...ngahaha!!
tapik ia hnya sementara jek...pas masok opis..layu smule...haisyy..
then...cam bese kul 3-5pm blaja kete lagi....dan saye sgt bangge sbb incek pengajar kate..."bagusla awak ni...xgelabah..cool jek"...ngahahaha...percubaan kali kedua berjaya...xmati enjin kat bukit...hebak mung dawai.....
ok...citer semalam dan arini da tamat...n penulisan aku pon da mcm karangan SPM da...
so...chalo mere bete!

p/s: gambar di atas telah dicurik dari blog abg cameraman..heeee....saye ske ini gambar...sbb saye nmpak mcm sgt bes dan menarik...perasan sunggoh saye ini...tapik ape gua kesah...haha.....!!

No comments:

Post a Comment