Tuesday, February 16, 2010

ma lovelybro's wedding reception...12-14feb 2010..

kepada kawan2 sekalian....
aku sebenarnye not in a mood utk tulis entry kali ni..tapik aku gagahi jua..
maapla..emosi agak tidak stabil maka jika penulisan mcm haram..maapkanlah beta...

baiklah..
pada 12-14feb 2010..merupakan hari bersejarah buat abg aku..En. Mohd Nasri Bin Abdul Samat..kerana beliau akan menamatkan zaman bujang beliau bersama kekasih hatinya yg bernama Pn. Nor Aziana Senin......

ok kite stat satu2...

12 february 2010:
Majlis Pernikahan dan Malam Bersanding mempelai..



ini adalah keadaan dimana pihak rombongan lelaki baru jek sampai....
kesian tok kadi kene tgu sbb kami terlewat sampai...ade beberapa masalah yg xdapat dielakkan....maapla tok kadi ye..heheh



akceli...kami da bet ngn abg if die leh wat sekali lafaz...kitorg nak banje die..malangnye beliau telah wat 2x lafaz...ngahahaha...appara bro..gemuruh ka??
gmbar diatas ni ialah time beliau sedang mmbacakan ikrar nikah...



ok mase utk sarung cincin...bes giler time ni...sbb aku dapat sorg kaka yg boleh dibuli..hahahaha...ampun kak..



ini hantaran dari kak nana...



ni dr abg...99% adalah hasil tgn gua tau...huh!
tapik xcomplete ni..sbb time ni photographer sebok amek gmbar hntaran sebijik2....
dan v\kebetulan sirih junjung yg aku buat xde plak dlm gmbar ni..haisyy..rugi xtgk...



ok...ni plak abg n kak nana da bersiap utk majlis malam berinai..
err...maapkanlah aksi mereka kerana sesungguhnya mereka ni naive...mereka ikot jek ape aku soh wat..heheh..



yaa...itu die...abg telah membuat aksi duduk yg salah...appara bro no...wat malu komuniti jek...



ok cube teke mcm mn tetibe aku bleh wujud kat tepi pelamin ni...sebenarnye aku kene jadik pengapit bidan terjon sbb pngapit laki xbawak baju lawa....ciss....da mcm hape plak rs....seb bek abg aku.....



inilah wajah dua gadis yg gembira sbb abg mereka sudah kawen....heheh....



mereka lagik..maapla...tumpang interprem.....
ok..majlis keseluruhan mlm tersebut habis jam 12lebeh...dan aku bleh trlupe bahawa mlm itu adalah my besday eve...haisyyy...terima kaseh pada incek yg mnjadik org prtama wish pada saye.........dan terima kaseh gak pada org kedua..ketiga...dan seterusnya......

13 february 2010:
Majlis bersanding kat umah pompuan + besday gua!!

baiklah..diteruskan pula majlis bersanding di simpang renggam....
yg ni plak..ngam2 kami2 sume smpai 2.30pm n kompang tros stat coz dorg nak berkejar tpt len....maapla gmbar xbyk coz aku da bwk abg cameraman so beliau jek la tolong snapkan ye..later2 i upload..heee~



ok ni time bersanding....shuweet je kaler purple........seb bek abg nmpak berseri2...memula igtkan nmpak mcm ane......heheh....



ini aksi selepas mkn damai..maapkan mereka sekali lg sbb aksi ni saye la yg soh mereka wat..heheh...

time da kelam kabut nak balik setelkan hal kat uma..tetibe jenab bleh plak ilang dr pandangan mata.....aku call die...die kate dlm toilet...tetibe jek...jeng..jeng..jeng...

dekat tpt DJ pngantin....
"Perhatian kepada Husniyatul Adawiyah disini kami ingin mnyumbangkan satu lagu buat anda"
~~lagu besday versi english n melayu berkumandang~~
terkulat2 aku ble tgk...adek badik aku + kazen2 aku da terpacak berdiri mcm nyanyi lagu negara ku kt tpt DJ tuh....
alahai...comelnye mereka dan malunye shaye sbb sume yg dtg pandang aku.....
haisyy.....

14 februari 2010:
majlis bersanding kat umah lelaki..

err....maapla kawan2....kat uma laki aku xde gmbar yg leh dikreditkan coz aku bz giler baben time tuh....nak snap pic pon xsempat..xpe kang aku mntak kat abg cameraman aku ekk....
ampunn...

tapik...
malam tuh....adalah mlm utk bukak hadiah...



tgk tuh.....abg n kak nana kene kerumun ngn askar2 kecik dan kurang kecik..dorg yg terlebeh excited plak dari pengantin baru....

okla...citer aku kat atas ni xlengkap sebenarnye tapik juz nak tnjuk ape yg ade dlu..later2 akan to be continue if aku xbz ye...



tambahan sedikit..ni kazen comel aku.....heheh....uzma lagik...



ini bilik aku yg xsempat nak dhias dgn lebeh menarik sbb aku baru pindah bilik....
nak tau..kaler ni telah membuatkan nyamuk takot nak amsok bilik aku..cayalah....

ok..chalo mere bete!!

4 comments:

  1. bila nk tgk majlis ko lak wai?..tahniah tuk abg nas ko..

    ReplyDelete
  2. owh..abg dh kawen
    keciwa i xpat jadi kak ipar u ;p

    owh..saye cam tawu je incik mane yang 1st wish kamu tu..hehehehe

    ReplyDelete
  3. ehuhuhuhu
    y.,ucapkan tahniah kepada abangmu itu...
    isteri dye sangat cantik ok.. :) heee.. :)
    tak layak rasenye dulu aku calonkan diri aku sebagai kakak ipar... heee :P

    btw... happy belated bday y.. mst ko tersipu2 malu mase ko dinyanyikan lagu bday itu.. ehuhu sangat chumel.. patut ambil pic budak2 yang nyanyi lagu bday untuk kau itu.. ehuhuhuhu

    warna bilik ko carer la.. pinkky.. wahhh pasni sure Y akan jadi lebih ayu dan chumel.. heee.. jgn ganas2 lagy yer cik Y.. :P
    pelamin abang ko cantik giler..

    fuh.. aku ngah terbayang camner ko buli dorang.. hahahahahahh :P

    ReplyDelete
  4. cik puteri: majlis aku xtau la bile emma....xde perancangan n xde planning langsong..sbb xde pape bayangan yg bes lagik...sume hnya la angan2 jek..huhuh

    nanie:xpe....i ade byk lagik kazen2 laki..heheh....
    incek yg pertama skali wish tuh u xkan knal punye....heheh...sbb xpenah g knalkan kat u...

    rina:maceh rina....sudah tua saye ini..haisyy....mn ade saye ni ganas..slame ni kan lemah lembot lembik giler..ngahahahaa...perasan sunggoh saye ini...

    ReplyDelete