Friday, February 26, 2010

..LasT miSsing pUzzLe....



'u r my last missing puzzle'....
this word make me crazy...ouhhhh....!!
ok....juz be COOL....
i now that this is not the end of 'this' journey.....lots of junction to choose....
lots of signage to see.....lots of people to ask bout direction...
i must admit that i juz cant wait to see what is waiting for me at the end of the road...
hurmmm.....this curiosity is killing me....
i HATE it..


Tuesday, February 23, 2010

saye seorang power rangers kuning..yay!!!

huh....today is the 2nd day....tapik masih mcm hampeh diriku ini....

1st time drive kat site pon mcm hampeh...

g tgk umah antu pon mcm hampeh...

xsabar tgu nextweek nak jumpe beliau...

lalalala~

chalo mere bete!



Friday, February 19, 2010

..mari bermain puzzle..siri 2..



ouhh..nmpaknye...beliau telah terbagi gua jawapan bocor bagi soklan subjektif tersebut....
tapik gua pure2 mcm xtau padahal gua tau...aisyy....gua tros jadik mcm budak naive plak...
kunun suci xtau yg jawapannye gua da tau....

then..beliau pon telah sedar yg beliau telah terlajak mmberi jawapan....tapik walopon gua da tau jawapan..xsemestinye gua bleh dapat 100% full mark....and xsemestinye gua akan lulus dgn flying colornye.......

ade byk sbb yg akan bleh wat gua failed....mybe klo gua buat jawapan ala2 karangan SPM...chance utk lulus sgt tipis....sbb terlalu byk penulisan.......
tapik xsemestinye klo gua buat karangan rumusan 30patah perkataan gua bleh lulus....

adehh....gua sendrik da konpius dgn diri gua......

jujurnyela kan....gua nak sgt lulus.....tapik.....gua baru study sket...bleh ke nak cover sume bab nnti......haisyy...gua ni ske piki susahla......

utk beliau...klo beliau jawab soklan gua nnti...gua akan mksure beliau akan lulus dgn cemerlang dan gemilang...tanpa ade unsur2 peniruan sec terang2an....

skang ni gua dlm dilema da..nak hepi ke nak gelabah ke or nak COOL jek ngn jawapan bocor tuh......sec hakikatnye gua 80% hepi dpt jawapan tuh..tapik gua cube tapis ke'hepi'an itu mnjadik 20% jek sbb blom tntu tu adalah jawapan yg betul...beliau pon mcm goyah jek ngn jawapan tuh....

so papehal..gua harus study dgn bersungguh2....semoga gua lulus dgn cemerlang..yay!!

chalo mere bete..

Wednesday, February 17, 2010

Mari meNgarOt siri 7..'Ske atI aku naK tuliS ape'..

da lama xmengarot rasenye....
kesempatan yg xbaper nak sempat ni aku akan cube mengarot smbil mmbuat muke COOL walopon hakikatnye aku sedang menanggung kesakitan seperti selepas bersalin..erkk..mcmla aku penah bersalin..agak poyo....

ngarotan kali ni adalah omongan kosong yg lahir dari ati aku yg ntah pape...sbb lately ati aku da jadik mengong2 sket...beselah..da lame xservis....

di bawah ni ade beberapa fakta yg aku terjumpa di internet......
mari kite baca..dan mari kita meng'weng'kan kepala otak kite.....


  • Kejayaan sesuatu percintaan hingga ke jinjang pelamin adalah faktor kekuatan mental dan bukannya fizikal.
~ aku stuju yg ni.....penderaan luaran boleh heal dgn mudah..tapik pnderaan dalaman...beribu taun pon still terase..(kl ada manusia yg leh idop smpai seribu taun la..heheh)....klo mental pasangan kuat bleh tepis sume anasir2 psycho pasangan satu lg mmg hebat..tapik smpai bile nak bertahan....so....better carik yg sefahaman...senang sket nak tolerate....tapikan....akceli byk jek pasangan yg kuat gado tapik smpai jek ke jinjang pelamin n dapat gak anak cucu...hurmmmm...dunia mmg pelik dan manusia jugak pelik...dan..aku gak xlari dr kepelikan itu...pelikkah aku??..arrghhhh!!


  • Awak tidak perlu bazirkan emosi awak kepada seseorang lelaki sehingga awak tahu dialah lelaki ideal bakal suami awak.
~ huh...bazirkan emosi?? pompuan ni kdg2 xleh lari dr emosi terlampau...nak wat mcm mana..pompuan kan manusia yg penuh dgn emosi.....tapi...utk fakta di atas ada betulnye.....jgn terlalu meletak harapan pada sesuatu yg kite xtau ape kesudahannye...so....buat bodo sudah....jadik mcm manusia yg dah rosak kotak perasaannye.....
tapikkan..mcm mn nak tau 'die' tuh lelaki ideal yg leh jadik bakal suami...haisyy.....osmet aku kate....akceli..diri kite sendrik akan tau samada seseorang tuh betul2 sesuai n leh jadik hubby kite..tapik lagi....knp diri aku xtau pape.....adakah aku xberada dlm diri aku sendrik...ouhh apakah.....follow the flow jelah...



  • Di dalam dunia sekarang lebih ramai wanita yang tidak berkahwin berbanding lelaki!
~ Arrgghhhhh...takotnye dgn fakta diatas....benarkah????!! mestilah benar sbb klo ikot statistik pon pompuan lg ramai dr laki.....haisyy....xbleh jadik ni.......dgn umo aku ni...bukan sorg dua jek yg akan tnye soal kawen...tapik...time kenduri abg aku...aku rase sume yg dtg akn tnye......argghhh...stress gua.....ikotkan ati sok gak nak kawen..tapik aku sedar pasir xleh dibuat mkn lg...serta aku sedar aku xjumpe seseorang yg sanggup jd husband aku.....jd bf ramai ah...bf watpe..huh! buang karan jek.....
tapik kan....kdg2 pompuan jadik andalusia bukan sbb die xlaku...ade sbb len seperti...die sendrik yg block diri utk bercinta dan dicintai...alasan? fobia dgn kisah lampau...ceh..(mcm ckp dgn diri sendrik plak)....yelah mn la tau....terselamat dr mulut buaya masok plak dlm mulut harimau...sadis sungguh rasenye.....maka....lebeh baik sendri dr tersiksa......(ini hnya kpd yg xde perasaan jela) tapik pada yg masih ade perasaan....hayati ayat dibawah ni:
"Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya"
rase2...kt mn lg sekeping hati aku tu ekk........bg map sket..senang nak carik...



  • Untuk berjaya di dalam percintaan, wanita perlu mengetahui kekuatan dirinya dan menggunakannya untuk memikat lelaki.
~ errr...kekuatan diri?? ape kekuatan aku ekk....kuat tido n kuat bebel adela.....hurmmm...aku raselah kan...kekuatan aku adalah.....AKU sendrik....btol x? walopon dr segi fizikal aku xdela nmpak gagah dan kuat..tapik aku yakin dgn kekuatan dalaman aku...errkk..bunyi mcm aku ni ahli sihir plak.....
tapik aku xstuju ngn fakta atas ni...guna kekuatan utk pikat laki...haissyy!! mn bleh jadik perigi carik timba...mmgla dizaman millennium ni byk da pompuan pikat laki..tapik.....sorila...aku ni berpikiran ortodoks sket....xske mnjadi pencari.....biarlah lelaki2 sekalian terpikat dgn sendriknye....huhuh...skali smpai da nak menopous pon xde sesape terpikat.....ahh....ape gua kesah.....Dawai mmg mcm ni...

  • Lelaki ideal awak adalah satu dalam seratus ataupun mungkin satu dalam seribu! Jadi, awak perlu bertemu dengan banyak lelaki sehingga awak benar-benar menjumpai lelaki idaman awak.
~ alahai ramainye la klo dalam seratus or seribu org...nak jumpe seploh pon susah.....igt senang ke nak jumpe laki byk2......klo nak tgk parang abah ade kt leher sile la bertemu ramai2 jantan....baru sebot nama laki 2-3org muke da senget....msti mereka igt aku playgirl....ahahaha...sunggoh kelakar rsnye...celah mn tah playgirlnye....
utk bertemu2 ni agak sukar...sbb.....xde ms nak buat pertemuan...n feel bertemu kurang smpai.....mmg ikot logik...Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat so dr situ kite akan lebeh appreciate seseorang tuh....tapik.....bg aku...ble aku dah bertemu dgn org yg salah dulu..konpem pasni aku akan jadik ragu2 utk bertemu2 dgn yg lain sbb takot sume pertemuan adalah salah.......arghhh....konpius dgn diri sndrik...xpe...ade satu pertemuan yg aku rase mcm bes..cume xtau kesudahan..maka...marilah follow the flow lagik...

  • Saiz badan dan fesyen pakaian awak tidak menarik perhatian lelaki tetapi sebaliknya bagaimana awak mengetengahkan penampilan diri dan pakaian awak. Itulah yang menarik perhatian lelaki.
~ yeke?? tipu ah...slalu lelaki2 akan kate mcm ni kt aku.."weh dawai..ko ni kurus sgt la..peluk xsedap langsong"...dan kpd pompuan2 plak mereka akn kata mcm ni.."eee...sapelah selera nak pandang ko ni..kurus sgt"...dan tatkala itu kepada pompuan2 tuh....aku terpiki sejenak...kdg2 yg kata mcm tuh kt aku...bukanlah mmpunyai bdn ibarat Beyonce ataupon J.Lo...malahan...nauzubillah...xpayah la aku terangkan......
xpela...klo aku kurus pon bukan aku gune duit mereka nak bayar mkn aku....so xpayahla kecah2....wat penat jek......
penampilan diri n pakaian..?? err ikotkan ati aku...klo la ada yg xkesah..aku nak kua pakai tracksuit ngn tshirt jek...tapik kang..ble aku pakai mcm tuh..mesti perwatakkan aku tros nmpak muda 10taun....kang da mcm pakcik jln ngn anak sedara plak....so far...aku punye pakaian simple saje.....sandal kesayangan yg mcm budak drjah satu pakai tuh still mnjadik idaman...serta jeans yg da koyak dan lusuh.....(sbenarnye xmampu nak bli jeans len)....

  • Jangan bercinta dengan lelaki kerana awak rasa bersimpati dengannya!!!
~ ye saye setuju!!...sbb simpati la yg akan wat kite berpiki semula betol ke kite sayang kat die......so pasni jadik la mcm Bush ataupon Hitler....ngahahahaha!!!!
len2..no komen...

  • Minda awak adalah aset yang terbaik.
~ Mestilah minda yg jadik aset terbaik....sbb xsemua kata ati tuh betol...tapik kecenderungan nak ikot kata ati sentiasa tgi...ape bleh wat....manusia mmg begini...maapkanla manusia sekalian....baiklah mulai saat ini aku akan cuba mengikut kata logik akal lebeh dari kata ati...cehh..mcmlah berhasil.....

oklah.....rsnye cukupla aku mngarot......
aku skang da mcm org baru pas mkn ganja......maka aku rase lebeh baik aku g kaco dak opismate........
chalo mere bete!

Tuesday, February 16, 2010

ma lovelybro's wedding reception...12-14feb 2010..

kepada kawan2 sekalian....
aku sebenarnye not in a mood utk tulis entry kali ni..tapik aku gagahi jua..
maapla..emosi agak tidak stabil maka jika penulisan mcm haram..maapkanlah beta...

baiklah..
pada 12-14feb 2010..merupakan hari bersejarah buat abg aku..En. Mohd Nasri Bin Abdul Samat..kerana beliau akan menamatkan zaman bujang beliau bersama kekasih hatinya yg bernama Pn. Nor Aziana Senin......

ok kite stat satu2...

12 february 2010:
Majlis Pernikahan dan Malam Bersanding mempelai..



ini adalah keadaan dimana pihak rombongan lelaki baru jek sampai....
kesian tok kadi kene tgu sbb kami terlewat sampai...ade beberapa masalah yg xdapat dielakkan....maapla tok kadi ye..heheh



akceli...kami da bet ngn abg if die leh wat sekali lafaz...kitorg nak banje die..malangnye beliau telah wat 2x lafaz...ngahahaha...appara bro..gemuruh ka??
gmbar diatas ni ialah time beliau sedang mmbacakan ikrar nikah...



ok mase utk sarung cincin...bes giler time ni...sbb aku dapat sorg kaka yg boleh dibuli..hahahaha...ampun kak..



ini hantaran dari kak nana...



ni dr abg...99% adalah hasil tgn gua tau...huh!
tapik xcomplete ni..sbb time ni photographer sebok amek gmbar hntaran sebijik2....
dan v\kebetulan sirih junjung yg aku buat xde plak dlm gmbar ni..haisyy..rugi xtgk...



ok...ni plak abg n kak nana da bersiap utk majlis malam berinai..
err...maapkanlah aksi mereka kerana sesungguhnya mereka ni naive...mereka ikot jek ape aku soh wat..heheh..



yaa...itu die...abg telah membuat aksi duduk yg salah...appara bro no...wat malu komuniti jek...



ok cube teke mcm mn tetibe aku bleh wujud kat tepi pelamin ni...sebenarnye aku kene jadik pengapit bidan terjon sbb pngapit laki xbawak baju lawa....ciss....da mcm hape plak rs....seb bek abg aku.....



inilah wajah dua gadis yg gembira sbb abg mereka sudah kawen....heheh....



mereka lagik..maapla...tumpang interprem.....
ok..majlis keseluruhan mlm tersebut habis jam 12lebeh...dan aku bleh trlupe bahawa mlm itu adalah my besday eve...haisyyy...terima kaseh pada incek yg mnjadik org prtama wish pada saye.........dan terima kaseh gak pada org kedua..ketiga...dan seterusnya......

13 february 2010:
Majlis bersanding kat umah pompuan + besday gua!!

baiklah..diteruskan pula majlis bersanding di simpang renggam....
yg ni plak..ngam2 kami2 sume smpai 2.30pm n kompang tros stat coz dorg nak berkejar tpt len....maapla gmbar xbyk coz aku da bwk abg cameraman so beliau jek la tolong snapkan ye..later2 i upload..heee~



ok ni time bersanding....shuweet je kaler purple........seb bek abg nmpak berseri2...memula igtkan nmpak mcm ane......heheh....



ini aksi selepas mkn damai..maapkan mereka sekali lg sbb aksi ni saye la yg soh mereka wat..heheh...

time da kelam kabut nak balik setelkan hal kat uma..tetibe jenab bleh plak ilang dr pandangan mata.....aku call die...die kate dlm toilet...tetibe jek...jeng..jeng..jeng...

dekat tpt DJ pngantin....
"Perhatian kepada Husniyatul Adawiyah disini kami ingin mnyumbangkan satu lagu buat anda"
~~lagu besday versi english n melayu berkumandang~~
terkulat2 aku ble tgk...adek badik aku + kazen2 aku da terpacak berdiri mcm nyanyi lagu negara ku kt tpt DJ tuh....
alahai...comelnye mereka dan malunye shaye sbb sume yg dtg pandang aku.....
haisyy.....

14 februari 2010:
majlis bersanding kat umah lelaki..

err....maapla kawan2....kat uma laki aku xde gmbar yg leh dikreditkan coz aku bz giler baben time tuh....nak snap pic pon xsempat..xpe kang aku mntak kat abg cameraman aku ekk....
ampunn...

tapik...
malam tuh....adalah mlm utk bukak hadiah...



tgk tuh.....abg n kak nana kene kerumun ngn askar2 kecik dan kurang kecik..dorg yg terlebeh excited plak dari pengantin baru....

okla...citer aku kat atas ni xlengkap sebenarnye tapik juz nak tnjuk ape yg ade dlu..later2 akan to be continue if aku xbz ye...



tambahan sedikit..ni kazen comel aku.....heheh....uzma lagik...



ini bilik aku yg xsempat nak dhias dgn lebeh menarik sbb aku baru pindah bilik....
nak tau..kaler ni telah membuatkan nyamuk takot nak amsok bilik aku..cayalah....

ok..chalo mere bete!!

Tuesday, February 9, 2010

bola..bola..lalala~

09 FEBRUARI 2010...
pukul 6.00pm......
akceli....kami xplan pon nak g tgk bola....coz memasing da mcm muke penyu nak balik terjun ke katil...
tapik atas desakan aida rohaya omar yg xbes tuh...kami akur sahaja dgn idea beliau g tgk team HP melawan team hape tah....



sesampai dipadang bola bomba.......keempat2 padang penuh dgn team2 bola dr pelbagai company....dan seperti biasa..team HP akan pakai baju kaler oren.....

kami yg masih bujang2 nih....selaku menunjukkan rasa kaseh pada team HP...dgn baju keje pon bleh jek jadik pom2 girl..



ini die ketua geng pom2...yg kiri tuh..gadis bermuka sengal.....beliau merupakan ketua pom2....tanpa laungan suare beliau...xkan bersemangat la pemain2 HP....(chett)..



yg wat peace tula aida rohaya omar yg sengal jugak.......kami meragui beliau sbb slame ni bile kami ajak tgk bola..ade jek alasan beliau..tapik kali ni...mcm pelik jek...
setelah dikaji selidik..rupenye bopreng beliau bermain di padang sebelah....cheh...sungguh poyo....patotla asek kontrol cung...



yg ni plak...err....maapla...gmbar kaki gout sape tah tersesat...abaikan2...
akceli aku xbaper nak fokus pon pada permainan mereka...sbb byk melayan bebelan kak watie yg xhenti2.....haisyy...



manusia di atas ni bernama incek nasir...beliau ni mmg sgt ske membuli aku.....aku da pesan...da dekat hari2 terakhir aku nak blah ni wat la baik dgn daku..tapik!...beliau bohlayan..ciss...



yg bajet hot serte tonggek ni...abg zul...ni lg ngok ngek..sejak2 nak kawen ni peel semakin mengganas...dan semakin dasat membuli aku...arrghhhh...xpe2.....



bile rase2 mata da xleh nak bg konsentrasi yg penuh...kak watie tros on laptop die..dan bermula kelas pembelajaran laptop...huhuh..padahal kitorg rakam video tah pape..jika ingin lihat..sile2 la ke sini....klo dapat tgkla...aku agak sedih sbb vid tuh tersangat2 gonjol..huh



bile aktiviti gonjol berakhir..memasing da mule penat...mn xnye..sume asek gelak mcm mak lampir...sampai aku saket perot....dasat2..



then..ble da rase xmampu...kami mengorak langkah utk pulang kepangkal jalan.....



destinasi seterusnya ialah g cuci kete kak watie n aida kat taman kota masai......dua bijik persona....jap lagik akan jadik tiga bijik..juz wait..heheh....

baiklah...aku kehabisan tenaga sbb lapa....
chalo mere bete!!

Monday, February 8, 2010

tibe2 nak bukak cerita...



gmbar diatas bertarikh 12/11/2008......
waktu tuh aku masih di Desaru sedang menjalani program GREEN....
waktu tuh jugak..aku jumpe ramai kawan baru.....
waktu tuh jugak..hub cinta aku da ibarat hidop segan mati tak mau...
waktu tuh jugak berat badan aku bertambah sebab mkn tanggung berak cangkung kt sane.....

bilik aku kat Desaru..betol2 menghadap laut...bile aku bukak tingkap jek..terus angin laut yg sejuk masuk mendinginkan bilik aku.....
bile aku rase2 tensi n sedih...aku akan pandang laut..dan aku akan tersenyum sendirian...
kadang2 monyet atas pokok kelapa pon heran dgn aku...sbb tu mereka slalu bohlayan kan saje kehadiran aku...

huh...sebenarnye..xde citer pon aku nak bukak....
saje jek wat suspen....
yg sebenarnye...aku rindu nak g tepi laut.....huuuuu~
sbb aku mmg ske dgn laut..pantai..pasir pantai...angin pantai......
tapik xtaula ia ske ke x dgn aku....

okla....bosanlah mengarot.....
chalo!

...mari bermain puzzle....

gua nak tnye beliau satu soklan....

tapik blom sempat gua tnye...beliau da tau soklan gua tuh adalah soklan subjektif.......

aissyy...mcm x-men plak beliau leh bace otak gua...

last2...gua dan beliau.....pura2 xtau apekah soklan tersebut...

tapik...gua dan juge beliau...masih lagi berusaha mencarik jawapan soklan subjektif tuh...

xtau la nak jawab ala2 karangan SPM ataupon mcm wat karangan rumusan 30patah perkataan.....mn lg bes ekk??

selepas masing2 da tau soklan and contoh jawapan pon da ade...gua dan beliau mula peninkan kepala memasing utk mencari mood dlm kegelisahan...

tapik gua yakin gua masih COOL.....sbb gua xkan gementar dgn jawapan yg bakal menjelma.....

tetibe..beliau kate...soklan beliau jugak mcm gua...soklan subjektif...

gua kate...kl beliau tanye gua akan jawab jek dgn COOLnye....gua akan cube perah otak gua abes2.....gua kan skema mcm ulat buku...ngahahaha...

tapik..yg pasti gua dan beliau xkan tahu ble soklan kami akan abes dijawab.......

klo ikotkan gua..gua nak tiru jek....senang sket..hahah!!..

okla..gua da peninla......gua tau...lu org pon penin.....

dahla gua malas stady..lg ade hati nak wat soklan dan menjawab soklan..

xpe2...usaha tangga kejayaan....

ok..chalo mere bete!!



Sunday, February 7, 2010

..ouuhhh FEBRUARY....

FEBRUARI...
bulan yg penuh dgn cinta...
bulan kelahiran dawai.....
bulan dimana abg aku nak kawen....
dan jugak...
bulan yg bz nak mampos setelkan hal umah neh...semata2 nak memastikan majlis abg berjalan dgn besnye....
huh~ tapik xpe..aku tetap rase gumbira hati...

6-7hb Feb aku berada di kampung.....
SENGGARANG yg damai....
akceli 6hb Feb tuh aku g 2 kenduri kawen....
satu kat muar satu kat BP....very the penat okayy...tapik seronok..heeee~
gambar akan di upload kemudian kerana ia berada pada incek syafix...

ok2...cite hal 7 feb plak.....
pagi2 bute Ahad tuh...niat aku nak bgn lewat xkesampaian coz org2 pakatan yg nak pasang balai dah meriuhkan suasana halaman umah aku....
umi plak da mula mengeluarkan suara ala2 whitney houston suh aku tolong die masak...haisyy...
dgn lemah longlai aku g cuci muke n gosok gg jek....malas mandi dlu....



inila sebahagian rupe balai yg siap dipasang...ade 5 balai tapik dgr citer nak pasang lagi 2 balai...huh...
dan kad kawen sebanyak 2k suda sold out maka abg trpaksa fotostat lg 200 kad....giler ah...byk btol kawan2 umi nih.....



ini plak barang2 pakatan yg da siap dihantar tapik baru separuh jek...ade lagik...mn nak letak neh....mesti aku gak kang yg kene angkut...xpe2....redha...
nmpak x suasana hujan lebat itu...waktu ini ialah pada pukul 4.15pm.....harap2 time kenduri jgnla hujan....

ble da petang2 tuh...sorg2 makcik n pakcik aku dtg bawak brg2 yg mereka sponsor....
uma plak makin meriah......dan konform...ms ari kejadian lg meriah to the max...



ini die Uzmatun Nikmah....kazen aku yg paling comel...anak pak su aku....
memula soh amek gmbar die memalu...



then soh senyum..die bleh plak wat muke ni...



kesimpulannya..die xpandai nak senyum la...seb bek comel mcm aku..ngahahah...



ni adalah sebelum aku nak bertolak balik PG...die tau jek aku nak blah..tros asek dok melekat jek kat aku...



malah bukan die saje...ni ade lagi angkatan askar kecik dok melekat kat aku....
yg depan skali tuh anak kazen aku...Naufal yg comel nama beliau..



ini plak...makcik2...serta nenek2 sedang berdiskusi ttg aturcara pada hari kejadian...
bes jek rase.....xsabar tgu minggu depan....cepatlah berlalu...

otw nak balik PG akceli ade byk persinggahan yg kami lalui...memula g tempat adik aku yg no.5 kat sek. Arab Bugisiah Benut...Mohd. Nuzulan a.k.a chulan...da gemok da aku tgk die..hepi kot...pastuh muke asek tersengeh jek coz akak die yg bek ati ni da blikan mcm2 jajan...ske ah tuh...

then singgah umah kak nana utk solat magrib n amek barang....
then pusing semula ke air itam utk bli bunge telur....



lihat itu..berpinar mate aku nak pilih...
siap da aim lagi utk kenduri sendrik..huhuh...tapik biler..arghhh!!



abg muke da berkerut2 tgk duit dlm wallet yg semakin menipis..bersabar ye abang ku...pasni rezeki murah jgn lupe adek mu....hehe...

destinasi terakhir plak g tgk adek aku yg no.3 PLAK...si Anje kat JB....
ble tah maamt tuh nak keje...xsabo nak pow die plak...



apabila da semakin hampir....hati aku da meronta2 xnak balik plak....huwaaaaa....
tapik apakan daya..selaku pekerja..kerja itu adalah amanah....
dawai...kau harus kuat!..yeahhh!!!




di atas ni aku kreditkan sket temuramah bersama kazen2 aku yg comel momel tuh...
ok...time's up..
chalo mere bete!

Thursday, February 4, 2010

..counting days...



mereka semua membuat saye gumbira.....
mereka semua membuat saye semakin sengal...
mereka semua mengajar saye erti kehidupan bekerja...
mereka semua memberi saye sejuta kenangan.....
tapik......
huuu~