Sunday, January 17, 2010

wiken yg penoh dgn peristiwa....

16 n 17 Jan 2010.....ataupon...Sabtu dan Ahad minggu kedua TAHUN BARU.....
merupakan minggu paling lepaking yg sgt lepak....tapik..mmbawa kepada bermacam2 peristiwa..ngahahaha......(gelak ala2 syaiton)...

16 Jan 2010....for the 1st time aku spent masa merayap satu JB dr pg smpai tgh mlm......slame ni.....xpenah pong.....kl penah pon...ngn abg tu pon separuh hari jek....sbb besela....da nama pon abg....so kl die kata pagi....kul 2pm blom tentu dia da smpai....

okay stat wif 16 jan 2010:



dlm kul 11am aku g THE ZONE utk tgk org ujibakat utk AF......tapik aku xdela nak g uji bakat sore jantan aku ni...kang bernanah telinge juri2 sekalian dgr.....akceli aku teman mmber aku g wat photoshot jek.....aku plak wat eyeshot....heheh....maklumlah..kamera paling canggih pon ada kt henpon aku ni jek...heheh...

then aku g tgk citer 'ADNAN SEMPIT'....



citer kejap jek..tapik thumbs-up to the director filem ni coz berjaya wat aku release tensi aku....bayangkan wayang full giler...pastuh sume gelak mcm syaiton...tapik aku mmg xpandai gelak kuat...gelak vibrate jek..heheh...bukan gelak kontrol ayu okayy!!!

then g plak angsana untuk mmbeli dan belah.....
then lagik destinasi terakhir g mkn...
pastuh balik uma tros koma....

pastuh..17 jan 2010:

pada hari tuh aku kene jadik duty manager pagi n mlm.....
tapik aku masih mnyempatkan diri untuk join antar rombongan hntaran tunang kazen aku.......xsempat nak tido pas balik duty pg...abg da call soh siap......
dgn muka mcm penyu mati laki aku pon bersiap la ala kadar...



ni dgn adek bongsu aku...Muhamad Hasnul Hafiz yg ngada2...asek dok mngendeng jek kt aku nak men henpon dan xtersangke die terceroboh satu part yg xsepatutnye...kantoi....
seb bek da bg rasuah soh totop molot...



tu die kazen aku yg nak bertunang....muka mcm cool...tapik aku tau...dlm ati mcm ribut taufan.....yg abg aku kt sebelah tuh akceli tgh sebok2 nak bg kad jemputan kawen dia kt sedare mare yg ade......
bayangkan....ummi soh print 2k kad jemputan...haisyy....xkusangka mcm artis gak ummi aku ni byk geng....



huh....ngeri plak tgk org tua2 ni bercakap2 utk meminang......
and tetibe rase mcm bes giler tgk org tunang...huwaaa!!!!



pastuh lagik...hilang jap kerinduan dapat jumpa ummi....n aku tgk ummi makin berisi plak...senang ati nk dapat menantu lah tuh...saba ummi...lg sebulan kawenla abg tuh......heee...

then pas siap kenduri aku bergegas plak siap utk duty malam....
time tuh aku da rase pelik pada bahagian tekak......
ughhh....perasaan seperti nak demam....arghhh benci...

and now...pas dr pg smpai tghari aku bergelumang dgn miting.....
daya ketahanan badan aku semakin low.....
kepala macam ditindih oleh batu belah batu bertangkop....
mata plak...argghhh....eyebag trsangat jelas...dan bibir aku mnjadik kering.....
skang da mcm muka puaka niang rapik plak....huh!

oklah...otak jem..
chalo!!

2 comments:

  1. niang rapik...hahahah ape2 aje la cik Y... eheheheh :P abg ko da lepas.. pas ni ko plak la kan.. hahahahah LOL

    aku tak sabar tunggu turn ko plak..
    psst.. bile plak ko gelak secara vibrate?? ehuhuhuhu aku rase cam ade sore jue dalam ceta ini.. ehuhuhu

    weyh cite adnan sempit besh eyh? hahahah aku nk tgk jugak laa.. ehuhuhu :P

    ReplyDelete
  2. btol rina...mcm niang rapik...klo ko tgk bleh pengsan agaknye.....
    aisyy...turn aku lm lg la...calon pon xde.....papepon ko dlu la...ko kan lg tua dr aku....heeee~

    besh2...better ko g tgk..leh gak release tension....

    ReplyDelete