Monday, January 11, 2010

..oH bUlan..eNggan MelaYan diRiku laGi.....



Pagi td aku bgn tido dgn keadaan terkejut.....sbb aku terasa yg aku terbangun lambat utk g keje...padahal baru pukul bape time tuh......for the 1st time aku bgn2 tido n xtau ape yg patot aku buat..lama jugakla aku stare ke siling bilik tuh dan berpikir.....slame ni bgn2 tido jek walopon blur aku akan sikat rambot aku yg da mcm misae tuh (mak sinchan) sambil meneliti muka aku setiap inci bagi memastikan tiada pertumbuhan jerawat baru....huh...
dan juga..kebiasaan aku mekap hnya kurang dr 10 min...tapik td..punyela lama aku mekap...dr 7.25am-8.05am.....igtkan lama2 mcm tuh muke leh jadik mcm J.Lo..tapik...still dawai..kecewa....

masa kat hospital dalam dewan miting...aku trbau perfume yg mengingatkan aku zaman matrix...sebab dlu time matrix slalu ade bau mcm tuh.....then dlm miting plak...aku xdpt absorb ape2 info sbb aku mcm dekat dunia lain....sedar2 jek...tetibe miting da abes.....haisyy..
then sebelom masok opis..aku sempat tapau bihun....akceli bihun tuh trsangatlah pedas...tapik aku xsedar bile aku habiskan ia....sedar2...mata n hidung da berair...argghh!!!...apakah yg trjadik.....

then lagi...aku boleh termenung...dan paling memalukan apabila ade org sedar n tegur yg aku tgh trmenung...ugghhh!!...malu2.....dhla time tuh kt cafe...sengal2....

pastuh....aku rase aku duduk didepan pc ni selama berjam2 tapik aku xtau ape yg aku carik and buat...malahan tiada input kerja pon yg trhasil.......kl la pc ni ade tgn..agaknye dah lama ia tepok dahi aku bg sedar diri sket......

skang....da pukul 5.00 pm...and aku rase aku da kembali kepangkal jalan dah...mulai sedar ape yg aku lakukan dan ape aku buat.......hurmmm....tapik seriously..aku xdpt nak recap ape trjadik pg td.....aku da mule pelik dah ni....

jap aku piki....

oooooooooooooooooooooooooooooooooooo......aku da tau dah knp aku mcm tuh...........
ceh!...ni sume angkara PANADOL dua bijik yg aku telan malam td b4 tido.....
aku dhla mmg kalah dgn ubat...haisyy...hampess!





kami semua didalam gmbar ini berusia 25tahun pada 2010.......tapik knp aku sorg jek yg nmpak mcm 5tahun jek prangainye...haissyy!!

4 comments:

  1. hahahahaha...adeyh la.. mungkin ko amik mase lame untuk beraksi seperti orang yang berumo 25 tahun.. heee.. :P adeyh laa.. tak sangka suda tua rupenye kite2 ini..adedeyh..

    btw... pelik la sebab ko makan panadol ko jadi camtu.. ehuhuhuhuu :P aiseyh... tak brapa nk paham dalam kejadian dan cerita ini.. takpe.. yang penting ko da balik ke pangkal jalan.. welcome back.. hahahahaha :P

    ReplyDelete
  2. rina: huhuh...tulah...bile dok dlm golongan budak2 kecik n tnye2 umo mereka...baru aku terase yg aku da tua dan harus bersikap matang...haisyy...

    akceli bile aku bc balik entri aku ni...aku pon xpaham sgt...heheh
    akceli aku mmg sgt lemah makan ubat sbb impact ubat trsebut pada aku tersangat lama...bayangkan aku penah mkn ponstant (ubat tahan sakit)...aku leh koma dr pg smpai tgh mlm.....ouhh..

    ReplyDelete
  3. gelak guling2 dowh aku tgk gambar tu..
    hahahaha...
    nasib baik la dari digital cam kan?..
    kalau dari filem mcm kamera lama..
    mesti member kau rasa rugi gila cuci gambar tu..
    hahahaha....

    ReplyDelete
  4. mok: ciss.....xmcm model ke gambar tuh...
    heloo....mmber aku sgt teruja okay tgk itu gmbar......ko edpt bayangkan ke klo aku pon diri tegak jek....xke da mcm tiang segak tegak berdiri....

    ReplyDelete