Monday, January 4, 2010

mengapa? kenapa? dimana? apa????!!!



arini...5 jan 2010....
hari aku rase sgt2 clumsy....messy.....serabut...blur....ngantok (ni setiap hari)....dan...kelaparan.....
pg2 bgn g keje dlm keadaan masih lg blur...sbb aku xperasan msg bos suh dtg awal..7.15am...seb bek rumet aku kejut........
smpai tmpat keje aku terpiki2 mimpi aku semalam.......
aku mimpi......aku bgn tido nak g keje dlm kead terkejut coz satu umah aku da banjir...kebetulan aku mmg tido katil atas (double-decker bed)...........dlm keadaan trkejut tuh...aku nmpak ade ombak2 besar seakan tsunami menolak2 kete2 kt luar.....waktu tuh aku sedang memikirkan mcm mn nak g keje...tetibe jek.ade ombak tolak aku dr blakang....aku pon ikot jek ombak bawak g spital...tapik lg...prjalanan ke spital tuh mcm kt highway SPRINT damansara...siap bleh nmpak bangunan UM lg.........then smpai jek kt spital aku tros g mandi.......tp kaw mandi tuh mcm blik pengantin siap ade katil dihias kain2 lace.......and lg....tmpat mandi tuh ade ramai gak org yg mandi....huh!
complicated sungguh mimpi aku......
ade org kate klo mimpi air...tndanya nak dapat rezeki....
tapik aku rs tuh kebetulan sbb time aku mimpi tuh...tgh hujan lebat kt lua........

ok berbalik semula pada topik arini....
kejap lg kul 2.00pm aku ade miting........
tersangat malas tapik aku harus gagahi juga...sbb klo aku tros mcm ni...korg mesti akan nmpak..'kongkang jadian' tgh dok depan pc dgn mata bulat xberkedip.....haissyy!
sudahlah DAWAI...nk merapu tapik ikan kerapu xde kt sini...
g mncing dlu....huh!

chalo!




p/s: kelmarin aku g tesco seri alam.....then kt sane aku trnmpak sorg Management Trainee die tersangat sangat sngat hensem dan tough....ughhhh....aku terkesima dan rase jatuh ati dgn kekacakan die...adakah nama dia 'akacak'?? Pastuh aku tros terase nak aply keje kt tesco agar tiap ari leh jumpa abg kacak tersebut......haisyyy...kekacakan die tuh wat aku rase nk tmpar2 jek muke die......arghhh!....dawai da sawan....bye!

No comments:

Post a Comment