Saturday, January 30, 2010

......lapan tahun yg lalu....2002....

Gambar diatas...merupakan gambar pada tahun 2002...dimana waktu tu umur aku baru 17 tahun...skang aku da 25 tahun...xde beza kan aku dulu dgn aku yg kini...heheh....what can i say....DAWAI dulu, kini dan selamanya...tetap mcm tuh gak...

walaupun 2002 merupakan tahun kami2 semua kene bertungkus lumus demi mncapai result SPM yg mantap...tapik...aku xrase tertekan pon....mcm biase...aku ni jenis COOL jek....sbb tuh result aku pon turut sama COOL....heheh....bersesuaian la dgn tahap kerajinan aku belajar......men taram jek..subjek aku ske aku blaja lebeh...subjek xsuke aku blaja...lebeh sikit2 jek.....sbb tulah SEJARAH yg org slalu dpt A tuh aku mndapat D dgn jayanya.....hebak mung dawai...seb bek masok gak UM.....ngeeeeeee....

2002...aku berjaya mencipta dunia aku sendrik yg bebas dari stress...sakit ati....bosan.....each minutes my life was full wif happiness....happiness tuh larik biler kene bace buku sejarah jela...haisyyy....hampes....

tiap hari balik skola...aku akan balik dgn sima....time tuh....kitorg mesti singgah kedai untuk beli aiskrim cornetto yg harge singgit tuh...err...akceli bukan brand cornetto pon...cap ayam mn tah.....kitorg akan gilir banje...klo arini aku...sok sima plak......then kami akan mkn aiskrim kat depan uma kosong sebelah uma pakcik Hairan sambil tgu adik sima amek die....pakcik Hairan pon dah xheran da ngn kami yg slalu memekak mcm ade seploh org jek berborak......

malam2 plak aku ade class mlm dgn kawan cikgu Omar (cikgu kelas aku)..........cikgu tuh ajar kimia n add maths......disebabkan cikgu tersebut agak kacak..maka aku bersemangat gak la nak g blaja...heheh....sape tah nama cikgu tersebut....lupe plak.....

dgn semamgat berkobar2 aku sanggup g class nek beskal monten bike adik aku tuh meredah kegelapan mlm...walopon skolah aku depan kubur...tapik perasaan takut itu hilang begitu saje......pergghhh...giler kental dawai ni.........blajanye xmasok sgt pon ke otak...koya lebeh....

saat aku xkan lupe is bile abes class aku nak balek....beskal adik aku tuh hilang dr port yg sepatotnye......arrghhh!! aku da gelabah bewak tahap tujuh petala langit...mesti kene karate ngn adek aku ni.........kegelabahan aku makin meningkat bile mmber2 aku sume wat muke sengal n xlayan aku....huh!!...

tetibe aku pelik...knpla ramai sgt dak laki ni bertenggek kat depan pintu toilet jantan neh......pastuh leh plak sengeh2 mcm kerang busuk.....

'Dawai....beskal ko ade dlm toilet laki lah!'....terdengar satu sore yg agak excited mmberi aku maklumat.......dgn sepantas kilat aku meredah jek masok toilet tersebut..dan alangkah tersentuhnye ati apabila tgk ia diparking dekat dgn tpt mereka memancut urine........arrgghhh...sungguh cilakak!

tapik segala kenangan mmberi impak positif dlm hidop aku......dan aku merindui saat itu setiap masa.....lapan tahun aku cube nak mncari ia semula....tapik.............failed....

jujur aku katekan...tahun 2002 merupakan tahun yg paling bes dlm hidop aku.......waktu tuh...aku bebas buat ape saje...aku ade the greatest BFF....ayu,andik n sima.............kawan2 yg sempoi...classmate yg sengal.....cikgu2 yg sporting....dan...aku single.....xde cinte2 monyet coz aku xrase bnde tuh perlu....tapik ade gak molot puaka kate aku xlaku....who cares babe....yg penting gua hepi..ngahahaha..!

to all 5Bestari students....and 5 Cemerlang + 5 Gemilang students...all teachers at SMK Senggarang...esp cikgu Omar (cikgu BM merangkap cikgu class aku), Miss Loh (Cikgu BI), Pn. Goh (Cikgu Addmaths)...and sume cikgu2 yg dah bersusahpayah ajar aku..........makcik kantin yg slalu kene pow ngn aku.....geng2 pengawas yg gonjeng.....pakcik guard yg cool....saye rindu anda semua...................dan aku pasti....DAWAI sentiasa slm ingatan warga SMKS....heheh...konfiden sunggoh.....

okla...aku da xmampu nak mengorek kenangan sbb suasana sgt bes utk tido...

chalo mere bete..



2 comments:

  1. hahahahaahhah..
    tergelak aku baca entry ko kali ni..
    ape kes dorang letak basikal ko dalam toilet laki plak?? mst saje nk dengki ko kan.. hahahahhaha


    weyh. betol la.. time tu seronok kan??? adeyh... aku time 2002 da masuk matrik.. tp... time aku spm.. memang terbaek.. :) seronok je time tu... jom Y kite g beli time machine.. yang bole turn bacnk time... heee

    ReplyDelete
  2. klo ko nak tau..dak laki class aku sume gonjol2 belaka...kdg2 dorg treat aku ni mcm jantan gak....da puas aku bersikap feminin tapik agaknye dorg still konpius dgn jantina aku lah.....sume gurau jenis puaka punye..huh...

    tulah...if ade machine yg leh reverse masa smule..mmg aku akan freezekan zaman 2002 tuh...bia dok zaman tuh ajek...baru bes..heheh...

    ReplyDelete