Wednesday, January 27, 2010

..hakikat sebenar tentang DAWAI....

Assalammualaikum.....
beri salam dlu baru berkat sket penulisan aku ni......
arini.....aku terbaca satu blog sorg mamat ni.....die ni dlu blaja skola2 amek sains...pastuh kat U amek accountancy...then keje plak bidang graphic...huh......
mcm aku la gak...skola2 amek sains...matrix amek life sains... U amek kaji2 tanah....keje plak..corporate service.....xpe...jgn mmpersoalkan rejeki2 anda...
ok berbalik pada blog mamat tuh.....die ni xpandai pong amek2 gmbar....edit2 gambar.....tapik die try.....
maka secare otomatiknye...otak aku ter'reverse' ke memori belakang.........dahulukala...after jek aku berjaya menghabiskan ijazah yg xabes2 tuh....huh...dgn banggenye aku mnjadik penganggur....kire penganggur xsedar diri ah coz dhla xde keje...mntak ummi duet...pow abg lg...pastuh leh dok mengongkang kat uma sewa kat KL......dhla uma kecik tapik sewa mcm uma banglo...huh!
waktu tuh....uma sewa tuh siap kitorg tong2 lg pasang streamyx...perghh...mcm gaya anak dato' jek kan....
bile da menganggor mcm tuh..aku pon menggoda prof kat dept aku utk amek aku jadik unofficial RA die...heheh....bertahanla 3bulan.....
nama pon RA maka bykla mase lapang utk bertenet.......
dulu aku ade kekasih kt KL.....blaja IT..so ex kekasih aku tuh pon telah memberi satu software diberi nama 'adobe photoshop CS2'..........
aku ni sebenarnye bute IT giler.....tapik pandai lg la nak donlod muvee ke lagu ke...tuh sume celah gigi........maka disebabkan perasaan ingin tau kegunaan menatang CS2 tuh.....dan disempena ex kekasih xsempat ajar....
aku telah menggodak2 la menatang itu............
penin gak kepala piki canela nak gune....klik sane klik sini...haram xjadik pape....
tetibe mentol kt otak menyala.....'ape gune ade tenet bong kl xgune'.....
aku ni sebenarnye penggemar youtube.com....heheh.....so aku type la kt youtube tuh...'tutorial adobe CS2'......time type tuh trpiki...ade ke ekk dlm youtube tuh....
skali tuh...woouhhhh...!! ade maa.....hahah!!..
maka disebabkan aku mcm minat menatang tuh...aku dah mcm mat ganja yg menggegel2 ketagih kl lebeh dr seminit xngadap menatang tuh....bengkak mata maa......
dlm mase seminggu...abes sume gmbar aku edit...ade yg aku ejas mata jadik kelabu la.....rambut jadik merahla......tapik tahap ke'tere'an aku masih amatur lg.....budak hingusan ah kirenye.......
bile aku da smpai tahap kronik........aku dpt plak g program utk budak menganggur kt johor......so aku bawak balik pc kesayangan ke rumah.....
dan disebabkan lg aku mempunyai adek2 laki yg ganas nak mampos men game..(nyesal aku letak game bes2 dlm tuh)....maka xsampai sebulan...monitor aku da terbakar...haisyy....
sehingga kini aku xdapat mncarik pengganti ia...asal nak bli mesti bajet larik...mcm hampes...
now...bile aku mencuba nak gune adobe smule....arrgghhh!! aku mcm bodo giler...mn bakat ku ini....huuuu~ (ceh mcm la berbakat sgt)....
aku rase.......patotnye dr zaman skola2 aku maek pendidikan seni je ah...pastuh masok U amek art ke....architecture ke...(mcm la pndai sgt).....sbb....aku minat design mendesign ni.....huh!...
mcm da trlambat..sbb aku rase tgn aku da pengkau...serta otak tidak sekreatip dlu.....
dlu kat skola aku antara geng conteng dinding skola tau!
kl conteng buku tu da selalu...heheh...xpayah nak ajar.....
okla...da xnak menulang kesah lama....
chalo mere bete!




di sebabkan xdpt nak edit gmbar gune pc..maka cik henpon canggih jela jadik mangse...walopong editan enye mcm sampah..tapik ape aku kesah..huh!

4 comments:

  1. kau memang berbakat.
    serius. sampai sekarang aku tak lupa rupa buku kompilasi ucapan kawan-kawan Kumpulan Inggeris kita di Desaru tu yang diusahakan oleh kau.

    ReplyDelete
  2. wah..aku terharu sungguh bile ko puji aku...
    n rupenye ko igt lg buku tuh.....buku yg diusahakan hnya dlm satu mlm jek.....smpai katil aku bersepah2 ngn kertas.......huaaa....i miss desaru..

    ReplyDelete
  3. ehuhuhuhu
    aku sokong aizudd.. wehuuu.. :)
    ko mmg ade darah seni la beb..
    aku ske seme karton2 nukilan yang ko lukis..
    ade gaya.. pewwwiiittt.. :)

    heee.. ape pun..
    never too late to learn..:) we can even learn walau da tua.. :) dimana ade kemahuan disitu ade jalan..

    challow bette..

    ps- aku plak ske angat2 tahi ayam je.. nk blaja gitar la kat utube, edit pic la.. satu ape pun tak jadi.. hahahahahah :P congrate Y..

    ReplyDelete
  4. rina.....tu bukan kartun nukilan la beb...tapik kartun contengan.....heheh...pantang nmpak kertas kosong..mmg gatal jek tgn aku ni....

    ReplyDelete