Saturday, January 30, 2010

......lapan tahun yg lalu....2002....

Gambar diatas...merupakan gambar pada tahun 2002...dimana waktu tu umur aku baru 17 tahun...skang aku da 25 tahun...xde beza kan aku dulu dgn aku yg kini...heheh....what can i say....DAWAI dulu, kini dan selamanya...tetap mcm tuh gak...

walaupun 2002 merupakan tahun kami2 semua kene bertungkus lumus demi mncapai result SPM yg mantap...tapik...aku xrase tertekan pon....mcm biase...aku ni jenis COOL jek....sbb tuh result aku pon turut sama COOL....heheh....bersesuaian la dgn tahap kerajinan aku belajar......men taram jek..subjek aku ske aku blaja lebeh...subjek xsuke aku blaja...lebeh sikit2 jek.....sbb tulah SEJARAH yg org slalu dpt A tuh aku mndapat D dgn jayanya.....hebak mung dawai...seb bek masok gak UM.....ngeeeeeee....

2002...aku berjaya mencipta dunia aku sendrik yg bebas dari stress...sakit ati....bosan.....each minutes my life was full wif happiness....happiness tuh larik biler kene bace buku sejarah jela...haisyyy....hampes....

tiap hari balik skola...aku akan balik dgn sima....time tuh....kitorg mesti singgah kedai untuk beli aiskrim cornetto yg harge singgit tuh...err...akceli bukan brand cornetto pon...cap ayam mn tah.....kitorg akan gilir banje...klo arini aku...sok sima plak......then kami akan mkn aiskrim kat depan uma kosong sebelah uma pakcik Hairan sambil tgu adik sima amek die....pakcik Hairan pon dah xheran da ngn kami yg slalu memekak mcm ade seploh org jek berborak......

malam2 plak aku ade class mlm dgn kawan cikgu Omar (cikgu kelas aku)..........cikgu tuh ajar kimia n add maths......disebabkan cikgu tersebut agak kacak..maka aku bersemangat gak la nak g blaja...heheh....sape tah nama cikgu tersebut....lupe plak.....

dgn semamgat berkobar2 aku sanggup g class nek beskal monten bike adik aku tuh meredah kegelapan mlm...walopon skolah aku depan kubur...tapik perasaan takut itu hilang begitu saje......pergghhh...giler kental dawai ni.........blajanye xmasok sgt pon ke otak...koya lebeh....

saat aku xkan lupe is bile abes class aku nak balek....beskal adik aku tuh hilang dr port yg sepatotnye......arrghhh!! aku da gelabah bewak tahap tujuh petala langit...mesti kene karate ngn adek aku ni.........kegelabahan aku makin meningkat bile mmber2 aku sume wat muke sengal n xlayan aku....huh!!...

tetibe aku pelik...knpla ramai sgt dak laki ni bertenggek kat depan pintu toilet jantan neh......pastuh leh plak sengeh2 mcm kerang busuk.....

'Dawai....beskal ko ade dlm toilet laki lah!'....terdengar satu sore yg agak excited mmberi aku maklumat.......dgn sepantas kilat aku meredah jek masok toilet tersebut..dan alangkah tersentuhnye ati apabila tgk ia diparking dekat dgn tpt mereka memancut urine........arrgghhh...sungguh cilakak!

tapik segala kenangan mmberi impak positif dlm hidop aku......dan aku merindui saat itu setiap masa.....lapan tahun aku cube nak mncari ia semula....tapik.............failed....

jujur aku katekan...tahun 2002 merupakan tahun yg paling bes dlm hidop aku.......waktu tuh...aku bebas buat ape saje...aku ade the greatest BFF....ayu,andik n sima.............kawan2 yg sempoi...classmate yg sengal.....cikgu2 yg sporting....dan...aku single.....xde cinte2 monyet coz aku xrase bnde tuh perlu....tapik ade gak molot puaka kate aku xlaku....who cares babe....yg penting gua hepi..ngahahaha..!

to all 5Bestari students....and 5 Cemerlang + 5 Gemilang students...all teachers at SMK Senggarang...esp cikgu Omar (cikgu BM merangkap cikgu class aku), Miss Loh (Cikgu BI), Pn. Goh (Cikgu Addmaths)...and sume cikgu2 yg dah bersusahpayah ajar aku..........makcik kantin yg slalu kene pow ngn aku.....geng2 pengawas yg gonjeng.....pakcik guard yg cool....saye rindu anda semua...................dan aku pasti....DAWAI sentiasa slm ingatan warga SMKS....heheh...konfiden sunggoh.....

okla...aku da xmampu nak mengorek kenangan sbb suasana sgt bes utk tido...

chalo mere bete..



Thursday, January 28, 2010

..pizza...oouhhh..pizza...

Sebenarnye aku terdetik nak wat entry ni pas trbaca entry Mok yg bertajuk 'i'm not deaf'......sbb kesah die tuh ade jugak terkena pada aku....
dulu...time aku kene extend satu semester kat UM...aku da xduduk kat kolej lg....aku dok mnyewa kat vista angkasa....so disebabkan aku ni manusia yg kekurangan duit...maka aku mncarik part time ngn rumet aku ......cbonksue nanie...
maka lg skali...aku dan nanie pon telah memohon untuk bekerja di Pizza Hut Call Centre...as a customer service a.k.a tukang amek order pizza melalui tepon......
sepanjang bekerja tuh..walopon xlama...tapik ia telah mmberi aku seribu kejadian .....
meh aku citerkan ape yg telah berlaku sepanjang keje tuh..

kejadian 1:
aku: Hello..terima kasih kerana memilih pizza hut...saya wai...boleh saya bantu encik...
cust: hellooo.....ni pizza hut ke?
aku: ye encik...kami mengambil tempahan pizza disini...
cust: ni kat mn ekk....
aku: kami berpusat di Kuala Lumpur encik...
cust: alamak....saye ni kat Perak....boleh ke awak nak antar pizza dtg sini.....jauh tuu...nnti da sejuk xsedap....
aku: (nak kate bangang kang....customer always rite).......

kejadian 2:
aku: Hello..terima kasih kerana memilih pizza hut...saya wai...boleh saya bantu encik..
cust: hello..saye nak tempah pizza la..boleh x?
aku: boleh encik.....boleh encik beri alamat encik?
cust: err....rumah saye yg dekat dgn rumah ketua kg tu la...senang jek....rumah kaler biru...
aku: baiklah encik...alamat lengkap..
cust: ala....org pizza tuh taula...sebut jek nama saye ni....die tiap ari lalu depan uma saye ni ha...pizza pon dekat jek ni...
aku: (sengal sungguh makhluk ini.....da tau dekat g la beli sendrik..sebok nak delivery plak)....

kejadian 3:
aku: Hello..terima kasih kerana memilih pizza hut...saya wai...boleh saya bantu encik..
cust: hello...(dgn suara mcm org sedang mngerang2...)
aku: ye encik..boleh bercakap dgn nada yag kuat sedikit....
cust: saya nak m****cap boleh x?
aku: maaf encik...kami tidak ade menjual kicap....
cust: bukan...saya nak m****cap....
aku: errkk....(terkedu jap pas sedar dgn ape yg encik tuh maksudkan)....ok la encik...kicap xde..bye! tros off...
rupenye encik tuh nak 'melancap'...patutla suare mcm org tgh nazak...cilakak sunggoh....

kejadian 4:
aku: Hello..terima kasih kerana memilih pizza hut...saya wai...boleh saya bantu encik..
cust: heloo...(suara budak2)...saye nak piza...
aku: ye adik..boleh kakak bercakap dgn mak atau ayah adik...
cust: eh aku lapa la bodo! aku nak piza bukan nak suh ko kenal2 dgn mak ayah aku...
cust: (aku mute kan sound)...kuang ajaq punye budak!!!

ok la tuh ajek yg aku mmpu igt...akceli ade byk lg....nak2 bile cust yg call ialah org arab...lagi mcm hampeh...sbb english dorg sepatah haram aku xpaham.....
nway....aku enjoy keje situ walopon kdg2 stress.....(ceh stres la sgt...)

ok la....bye....

...baik saye berdiam........

aku rase sejak aku dilahirkan...aku mmg byk mulut a.k.a kuat bercakap....
bakat aku kuat bercakap ni disedari apabila umur aku semakin meningkat.....
kadang2 aku cakap fakta..kadang2 aku cakap auta......kadang2 aku merapu meraban......
but....
lately....bakat kuat bercakap aku da semakin menipis.....
kenapa? why? timkaiyaa??
sbb....bile aku bercakap...aku rase da xde org yg mmpu nak mndengarnye lagi.......
dulu.....ade BFF (besfren foreva).......telinga dorg tuh mmg mnjadik port aku bercakap jek....
skang...bile aku nak bercakap........aku rase xkesampaian ape nak dicakapkan sbb....ade ramai lg yg nak bercakap...tumpuan pada aku da kurang........
haisyy......
aku ni tamak sunggoh.....
so...now....lebeh baik aku berdiam diri jek......
sbb kl diam...aku xkan bercakap merapu meraban......
kl aku diam,.....aku xkan mengeluarkan soalan yg mmbawa kepada jawapan yg pedih......
kl aku diam......kepala aku xpenin nk piki nk ckp ape.....
ok kite cube ye...
DAWAI = PENDIAM.....
chalo!


ak

Wednesday, January 27, 2010

..hakikat sebenar tentang DAWAI....

Assalammualaikum.....
beri salam dlu baru berkat sket penulisan aku ni......
arini.....aku terbaca satu blog sorg mamat ni.....die ni dlu blaja skola2 amek sains...pastuh kat U amek accountancy...then keje plak bidang graphic...huh......
mcm aku la gak...skola2 amek sains...matrix amek life sains... U amek kaji2 tanah....keje plak..corporate service.....xpe...jgn mmpersoalkan rejeki2 anda...
ok berbalik pada blog mamat tuh.....die ni xpandai pong amek2 gmbar....edit2 gambar.....tapik die try.....
maka secare otomatiknye...otak aku ter'reverse' ke memori belakang.........dahulukala...after jek aku berjaya menghabiskan ijazah yg xabes2 tuh....huh...dgn banggenye aku mnjadik penganggur....kire penganggur xsedar diri ah coz dhla xde keje...mntak ummi duet...pow abg lg...pastuh leh dok mengongkang kat uma sewa kat KL......dhla uma kecik tapik sewa mcm uma banglo...huh!
waktu tuh....uma sewa tuh siap kitorg tong2 lg pasang streamyx...perghh...mcm gaya anak dato' jek kan....
bile da menganggor mcm tuh..aku pon menggoda prof kat dept aku utk amek aku jadik unofficial RA die...heheh....bertahanla 3bulan.....
nama pon RA maka bykla mase lapang utk bertenet.......
dulu aku ade kekasih kt KL.....blaja IT..so ex kekasih aku tuh pon telah memberi satu software diberi nama 'adobe photoshop CS2'..........
aku ni sebenarnye bute IT giler.....tapik pandai lg la nak donlod muvee ke lagu ke...tuh sume celah gigi........maka disebabkan perasaan ingin tau kegunaan menatang CS2 tuh.....dan disempena ex kekasih xsempat ajar....
aku telah menggodak2 la menatang itu............
penin gak kepala piki canela nak gune....klik sane klik sini...haram xjadik pape....
tetibe mentol kt otak menyala.....'ape gune ade tenet bong kl xgune'.....
aku ni sebenarnye penggemar youtube.com....heheh.....so aku type la kt youtube tuh...'tutorial adobe CS2'......time type tuh trpiki...ade ke ekk dlm youtube tuh....
skali tuh...woouhhhh...!! ade maa.....hahah!!..
maka disebabkan aku mcm minat menatang tuh...aku dah mcm mat ganja yg menggegel2 ketagih kl lebeh dr seminit xngadap menatang tuh....bengkak mata maa......
dlm mase seminggu...abes sume gmbar aku edit...ade yg aku ejas mata jadik kelabu la.....rambut jadik merahla......tapik tahap ke'tere'an aku masih amatur lg.....budak hingusan ah kirenye.......
bile aku da smpai tahap kronik........aku dpt plak g program utk budak menganggur kt johor......so aku bawak balik pc kesayangan ke rumah.....
dan disebabkan lg aku mempunyai adek2 laki yg ganas nak mampos men game..(nyesal aku letak game bes2 dlm tuh)....maka xsampai sebulan...monitor aku da terbakar...haisyy....
sehingga kini aku xdapat mncarik pengganti ia...asal nak bli mesti bajet larik...mcm hampes...
now...bile aku mencuba nak gune adobe smule....arrgghhh!! aku mcm bodo giler...mn bakat ku ini....huuuu~ (ceh mcm la berbakat sgt)....
aku rase.......patotnye dr zaman skola2 aku maek pendidikan seni je ah...pastuh masok U amek art ke....architecture ke...(mcm la pndai sgt).....sbb....aku minat design mendesign ni.....huh!...
mcm da trlambat..sbb aku rase tgn aku da pengkau...serta otak tidak sekreatip dlu.....
dlu kat skola aku antara geng conteng dinding skola tau!
kl conteng buku tu da selalu...heheh...xpayah nak ajar.....
okla...da xnak menulang kesah lama....
chalo mere bete!




di sebabkan xdpt nak edit gmbar gune pc..maka cik henpon canggih jela jadik mangse...walopong editan enye mcm sampah..tapik ape aku kesah..huh!

Monday, January 25, 2010

MAMOK = Raihan = budak sengal.....



Salam semua...
Akceli aku bukan lah 'kipas susah mati' kepada mamat diatas ni...tapik...sebabkan kesian kat die......
maka aku pon dgn rasa 'terpaksa'nye...mencemar duli untuk membuat entry hnya berkaitan pasal die jek.......(ko patot bersyukur mok dpt geng satu kg mcm aku ni)...

baiklah....bia aku stret to the ampang point......
arini......26 JANUARI 2010.............merupakan hari dimana Mamok telah menjadik ramai umornye........maka disebabkan aku ni xde hadiah nak diberikan....(errkkk..rasenye td da bg hadiah ucapan kan Mok)........okla2.....entry ni khas utk ko...sebagai hadiah...maka if aku terkutuk lebeh dr memuji..ko pasrah jela k.....ngahaha!!

Mamok atau nama sebenar beliau Mohammad Raihan bin Isa merupakan kawan xdela lama sgt aku knal...baru jek...tapik mcm da lame giler knal...mcm jek....
beliau ni...eceh gune 'beliau' tuh.....ok2...beliau ni baru2 jek dok kat Senggarang yg damai tuh...sebelum ni tercampak kat hulu mn tah...xsempat plak nak bukak biodata die.....
Beliau ni aku kenal time program GREEN kat desaru......waktu 1st register xpenah plak aku nmpak kelibat muke die ni...tapik..setelah kami dibahagi2 dlm kumpulan ENGLISH CLASS...barulah aku terjumpa muke beliau.....

tapik....

waktu tuh...walopon aku da tegur sume budak dlm class tuh...tapik aku xbrani nak tegur die.....sbb...muke die tersangat KETAT mcm perogol misteri yg sgt mengerikan.....huuuu~
ye ah..aku dhla terlewat sehari masok class..pastuh masok2 jek da wat kecah and kepoci.....pastuh lg terpandang muke die yg macam xpuas ati jek ngn kekecahan aku ni...membuatkan aku rase xselamat..arghh!

tapik lg...setelah beberapa lama...err...xla lama sgt.....akceli stelah aku dikapelkan ngn die untuk 'english conversation class'...barulah aku tau...hakikat sebenar ttg beliau..huh....
rupe2nye...muke jek ketat tapik peel sejibik mcm budak drjah 4....
beliau ni hepi go lucky gak...tapik ramai yg tersalah sangka akibat dr riak wajah beliau yg ketat itu......ape bleh wat mok....dah itu cetakannye...

satu prkara ttg beliau ialah......aku xtau knp dgn aku jek die bleh gelak kuat2 mcm syaitonnirrajim......huh...ape aku mcm raja lawak ke? aisyy...konpius2..
smpaikan sume budak2 kate yg Mamok boleh gelak kuat kalo ade dawai.....ni yg wat aku nak mintak royalti kat ko ni...ye ahh....ketawa tuh menyihatkan tubuh bdn...so aku dgn sec langsong da meningkatkan tahap kesihatan ko....

Okla Mok....tu jek yg aku mampu tulis pasal ko....
yg len2 bia aku komen sket la...ko ni baik....jujur.....sengal...ske pekenakan org.......kdg2 skema...kdg2 bleh mmbebel mcm bedah2.....ske pow aku kerang goreng...aku da banje KFC tapik smpai skang aku xdpt nak pow ko lg...huh!! lg ape ekk....aku tau ko slalu gementar ngn aku sbb waktu nek kete bapak ko yg baru bli tuh g uma aizud...ko gementar smpai trcalarkan kete bapak ko...ngahahaha!!

okla...wat bazir ruang dlm blog aku jek tulis pnjang2 pasal ko....
pasni besday aku...aku nak ko wat entry pasal aku kt blog ko...pastuh yg paling penting..aku nak HADIAH!!...hahah!!..
xkesahla kete sebijik ke...set mekap Bobbybrown ke.....i trime jek.....

akhir kata...
HEPY BESDAY MAMOK GEMOK!!!!!
semoga ko mndapat jodoh cepat2...bg aku akak ipar...walopon ko 'gay'...tapik aku yakin masih ade sinar harapan dihadapan....amin...

Sunday, January 24, 2010

..ko da kenapa?....



Monday morning yg suram.....
ditambah perasaan BLUR yg asek xilang2 dlm diri nih...aissyyy,,,
mana MOOD aku ni...??
aku xbadmood....xjuga moody....xjuga emosi xtentu pasal....tapik....
aku juz rase mcm nak mnjerit kuat2 smpai boleh mncederakan gegendang telinga manusia lain.....and rase mcm nak marah manusia lain jugak...
tapik ape hak aku kan...??
ok lah...aku jujur.....
emosi aku skang telah diganggu oleh perangai manusia2 lain........aku cube menimbulkan suasana yg bes..tapik manusia2 sekalian mcm nak membunuh aku plak...mcm aku ni dah wat dosa besar......
aku ade terlajak kata ke?
hurmm...rasenye la kan...aku da kurangkan bercakap bnda2 yg xpenting....aku hnya akan bercakap utk perkara yg patot sahaja.........and jgn trkejut kl tgk aku boleh diam sehari suntuk........ntahla ekk...bile umur da semakin ramai ni.......malas plak nak cakap byk...follow the flow je lg bagos....
ok...fine....xpayah piki pasal manusia lain sbb bukan aku dapat duit pon dr mereka2 ni.....
sounds materialistic rite....who cares??

uughhh...ilang idea.....
baiklah...aku rase da xmampu nak berpikir...
sebab aku nak pujuk ati agar tidak mempengaruhi raut wajah aku...
kerana skang muka aku da mcm raksasa nak mkn org...huh!!


p/s: xsabar tgu wedding abg..............................

Thursday, January 21, 2010

......penjaga taman..........



.........PENJAGA TAMAN DLM HATI..............

Tuesday, January 19, 2010

...........kaunter prtanyaan..............

skrang ni...ade satu kaunter prtanyaan da trbina dlm ati aku...kesian pada ati aku sbb asek kene mnjawab segala prsoalan yg dtg....haisyy......tapik aku mncuba untuk mmbuatkan ia tutup mulut...errkkkk...ati ade mulut ke? ah...persetankan soklan tuh...
semalam bgn pagi...aku bgn dgn tenang...xseperti selalu aku akan bgn tido dlm keadaan mcm nak pegi neraka....walopon aku xtau mcm mn keadaan neraka...tapik melalui cara pnceritaan ustaz aku dlu...mcm mngerikan...errkkk....tapik neraka yg aku bayang tuh neraka ciptaan minda sendrik jek...heheh.....
then....ketenangan tuh berlarutan dr aku g miting smpaila time dekat2 lunch...then ade sesuatu telah meragut ketenangan itu sikit demi sikit......tapik apekah sesuatu itu....adehh...konpius2......
kdg2 aku rase mcm org gilak pon ade gak....kejap mcm hepi...kejap mcm marah..kejap mcm gelabah bewak........tapik yg pasti...ekspresi muka tetap COOL okay.....
tapik ekk knp mesti jadik mcm tuh.........
argghhh!!! persetan kan soklan itu....

oklah....aku rase...bia jela mase mnentukan bile sume persoalaan akan trjawab dgn sendrik.......sbb aku malas nak melayan perkara2 remeh mcm ni....byk lg bnde penting nak buat.....bek aku menjana duit...ade gak lah boleh bawak g soping2.........nak beli baju baru!!!!!



muka penin pas bace balik penulisan kat atas...sebab sepatah haram aku xpaham...tapik xpe...aku tetap nak publish entry ni......bacalah kao!!...ngahahaha!!

...2010...plez be my lucky year...........amin....



sejak mlm td asek batuk2 smpai suara da jadik mcm angsa jantan............
tekak plak asek gatal jek.........mata sembap..........muka pucat..bibir kering.......
time miting plak kene tegor ngn bos depan2 semua staff...........
but it's okay...he is my bos n he hv the right utk tegur aku....
and i must admit that my job was not like others....i hv to learn a lot of things...but aku slalu mcm sambil lewa.....sbbnye..............ermm.....ntah....

skang ni daya tahan badan aku makin teruk........otak xdapat nak berfungsi dgn waras dan tenang....aku xdpt nak manage keje dgn btol skang...........huuuu~
tapik....hati aku rase bes....ia mcm nak berfungsi dgn betul setelah sekian lama hilang fungsi........and aku harap........xde lg prkara xbes berlaku pada ia.......

okla...hv no idea....kpl weng....
chalo!

p/s: lupe nak btau....arituh after aku mimpi banjir n tsunami......selang seminggu aku mmpi ular sawa nak lilit badan aku plak.....huh...knpla mimpi2 ngeri jek ni....menakotkan....ngeri2...



Sunday, January 17, 2010

wiken yg penoh dgn peristiwa....

16 n 17 Jan 2010.....ataupon...Sabtu dan Ahad minggu kedua TAHUN BARU.....
merupakan minggu paling lepaking yg sgt lepak....tapik..mmbawa kepada bermacam2 peristiwa..ngahahaha......(gelak ala2 syaiton)...

16 Jan 2010....for the 1st time aku spent masa merayap satu JB dr pg smpai tgh mlm......slame ni.....xpenah pong.....kl penah pon...ngn abg tu pon separuh hari jek....sbb besela....da nama pon abg....so kl die kata pagi....kul 2pm blom tentu dia da smpai....

okay stat wif 16 jan 2010:



dlm kul 11am aku g THE ZONE utk tgk org ujibakat utk AF......tapik aku xdela nak g uji bakat sore jantan aku ni...kang bernanah telinge juri2 sekalian dgr.....akceli aku teman mmber aku g wat photoshot jek.....aku plak wat eyeshot....heheh....maklumlah..kamera paling canggih pon ada kt henpon aku ni jek...heheh...

then aku g tgk citer 'ADNAN SEMPIT'....



citer kejap jek..tapik thumbs-up to the director filem ni coz berjaya wat aku release tensi aku....bayangkan wayang full giler...pastuh sume gelak mcm syaiton...tapik aku mmg xpandai gelak kuat...gelak vibrate jek..heheh...bukan gelak kontrol ayu okayy!!!

then g plak angsana untuk mmbeli dan belah.....
then lagik destinasi terakhir g mkn...
pastuh balik uma tros koma....

pastuh..17 jan 2010:

pada hari tuh aku kene jadik duty manager pagi n mlm.....
tapik aku masih mnyempatkan diri untuk join antar rombongan hntaran tunang kazen aku.......xsempat nak tido pas balik duty pg...abg da call soh siap......
dgn muka mcm penyu mati laki aku pon bersiap la ala kadar...



ni dgn adek bongsu aku...Muhamad Hasnul Hafiz yg ngada2...asek dok mngendeng jek kt aku nak men henpon dan xtersangke die terceroboh satu part yg xsepatutnye...kantoi....
seb bek da bg rasuah soh totop molot...



tu die kazen aku yg nak bertunang....muka mcm cool...tapik aku tau...dlm ati mcm ribut taufan.....yg abg aku kt sebelah tuh akceli tgh sebok2 nak bg kad jemputan kawen dia kt sedare mare yg ade......
bayangkan....ummi soh print 2k kad jemputan...haisyy....xkusangka mcm artis gak ummi aku ni byk geng....



huh....ngeri plak tgk org tua2 ni bercakap2 utk meminang......
and tetibe rase mcm bes giler tgk org tunang...huwaaa!!!!



pastuh lagik...hilang jap kerinduan dapat jumpa ummi....n aku tgk ummi makin berisi plak...senang ati nk dapat menantu lah tuh...saba ummi...lg sebulan kawenla abg tuh......heee...

then pas siap kenduri aku bergegas plak siap utk duty malam....
time tuh aku da rase pelik pada bahagian tekak......
ughhh....perasaan seperti nak demam....arghhh benci...

and now...pas dr pg smpai tghari aku bergelumang dgn miting.....
daya ketahanan badan aku semakin low.....
kepala macam ditindih oleh batu belah batu bertangkop....
mata plak...argghhh....eyebag trsangat jelas...dan bibir aku mnjadik kering.....
skang da mcm muka puaka niang rapik plak....huh!

oklah...otak jem..
chalo!!

Thursday, January 14, 2010

mcm mane nak jadik harimau?????



aku cukup xpaham ngn perot aku ni.....dr td malam meragam....tapik bukan sbb nak 'meluahkan perasaan' dlm toilet....bukan jugak sbb period pain....sbb aku jarang kena menatang tuh......perot aku ni mcm tgh mnjadik medan peperangan diantara cacing2 kerawit sekalian.......haissyyy......!!
baby (nama manja cacing2 ku)...jgn ganas2 ye...cian mama.....ngahahaha.....
then mlm td aku mkn pon beberapa suap jek....pastuh dok bergelimpangan ala2 duyong yg chumel didepan tv sambil mmbuka hitz yg sedang memainkan lagu2 rock dgn sound yg kuat nak mampos......seb bek jiran kiri kanan org bujang.....ngahaha...

pagi ni pon sama....Hura (opismate) bnje mkn KFC...tapik aku hnya mampu telan seketul drumstick je.....xmampu...arghhh......
ni pon da mcm mat pit terlebih hisap ganja jek....

okla...xde idea nak merapu....
aku kreditkan sket gmbr dlm opis...




suasana bawah meja...kasut keje yg skema serta sliper kuning yg smart.....



cara2 menjaga gigi yg ade pagar ialah mmbawa menatang 2ekor ni kehulur-hilir...



menatang2 atas meja yg nmpak mcm mnyemak....



my workstation...sgt messy....



pemandangan yg mendamaikan.....



errr...ni plak.....cubaan nak mnjadik harimau........huhuh......
dah...chalo!



Wednesday, January 13, 2010

...my heart.....



pernah x korg bersoal jawab dgn ati korg....yela mcm ati korg ni ibarat satu roh yg len....then ia slalu argue ngn ape2 keputusan ko cube wat......then bila da mcm tuh korg tros jadik konpius utk wat keputusan pastuh bile da konpius...korg tros wat bodo...pastuh....biarkanla ia berlalu mengikut angin bayu....

dahulukala....aku ni jarang berborak2 dgn ati aku....slalu main langgar jek..ape aku rase nak buat aku akan tros buat.....huh..patotla dlu manusia sekalian ckp aku ni kurang berpikir......haissyy...

tapik lately...aku semakin byk plak berborak ngn ati ni.....and bile da makin lama borak...aku makin xpaham dgn ape yg ati aku nak....... patotnye aku makin knal siapa ia.....tapik...argghhh!! tensi aku dgn ia......karate kang...tapik kalau aku karate aku sendrik yg akan sakit ati......

tgkla...da tgh bulan januari 2010 pon...tapik......ati aku ttp sama.....bila ati aku nak bubah jadik baik ni...cube la jadik lemah lembut...sopan santun...baik budi bicara.......kan elok mcm tuh.....akceli aku xmngharap sesuatu yg bombastik dr ati aku......bese2 jek but aku mngharapkan ia mnjadik seperti ape yg akal aku slalu pikirkan...kdg2 ati ni bleh jadik jahat tau...ia akan membantutkan ape2 je planning aku......pastuh stat la piki yg bukan2.....hampess....

aku sedar byk perkara ttg perubahan sendrik sejak tahun baru....aku lebeh byk berdiam diri rather than brcakap byk.....sbbnye...setiap kali aku nak kuakan ayat...aku tnya dlu pada ati....patotkah aku berkata2.....lecehkan...nak ckp..ckp jela...tu pon nak tnye2.....

ugghhh....takotnye kalo aku bubah mnjadik seperti org len....dah xmnjadik DAWAI yg dulu....arghhh!! kecelaruan identiti...ataukah aku sudah bertukar mnjadik psycho......ouuhhhh tidakk!!

huh...cmni kene bykkan aktiviti luar dan berjumpa org luar la.....kl x....cukup bulan...mesti korg tgk aku da mcm org sakit mental.....asek nak bercakap ngn ati......eh...kire ok la tu kan...dr bercakap ngn pinggan ke...kerusi ke......sengal2....

baiklahh!!!!

aku da mncapai satu keputusan...

aku nak g mkn nasik lemak lg bagus dr brcakap ngn ati....huh!
chalo mere bete...



Monday, January 11, 2010

..oH bUlan..eNggan MelaYan diRiku laGi.....



Pagi td aku bgn tido dgn keadaan terkejut.....sbb aku terasa yg aku terbangun lambat utk g keje...padahal baru pukul bape time tuh......for the 1st time aku bgn2 tido n xtau ape yg patot aku buat..lama jugakla aku stare ke siling bilik tuh dan berpikir.....slame ni bgn2 tido jek walopon blur aku akan sikat rambot aku yg da mcm misae tuh (mak sinchan) sambil meneliti muka aku setiap inci bagi memastikan tiada pertumbuhan jerawat baru....huh...
dan juga..kebiasaan aku mekap hnya kurang dr 10 min...tapik td..punyela lama aku mekap...dr 7.25am-8.05am.....igtkan lama2 mcm tuh muke leh jadik mcm J.Lo..tapik...still dawai..kecewa....

masa kat hospital dalam dewan miting...aku trbau perfume yg mengingatkan aku zaman matrix...sebab dlu time matrix slalu ade bau mcm tuh.....then dlm miting plak...aku xdpt absorb ape2 info sbb aku mcm dekat dunia lain....sedar2 jek...tetibe miting da abes.....haisyy..
then sebelom masok opis..aku sempat tapau bihun....akceli bihun tuh trsangatlah pedas...tapik aku xsedar bile aku habiskan ia....sedar2...mata n hidung da berair...argghh!!!...apakah yg trjadik.....

then lagi...aku boleh termenung...dan paling memalukan apabila ade org sedar n tegur yg aku tgh trmenung...ugghhh!!...malu2.....dhla time tuh kt cafe...sengal2....

pastuh....aku rase aku duduk didepan pc ni selama berjam2 tapik aku xtau ape yg aku carik and buat...malahan tiada input kerja pon yg trhasil.......kl la pc ni ade tgn..agaknye dah lama ia tepok dahi aku bg sedar diri sket......

skang....da pukul 5.00 pm...and aku rase aku da kembali kepangkal jalan dah...mulai sedar ape yg aku lakukan dan ape aku buat.......hurmmm....tapik seriously..aku xdpt nak recap ape trjadik pg td.....aku da mule pelik dah ni....

jap aku piki....

oooooooooooooooooooooooooooooooooooo......aku da tau dah knp aku mcm tuh...........
ceh!...ni sume angkara PANADOL dua bijik yg aku telan malam td b4 tido.....
aku dhla mmg kalah dgn ubat...haisyy...hampess!





kami semua didalam gmbar ini berusia 25tahun pada 2010.......tapik knp aku sorg jek yg nmpak mcm 5tahun jek prangainye...haissyy!!

Friday, January 8, 2010

..aktiviti suka-suki.....



wajah2....2008...2009...2010......
still the same~





Monday, January 4, 2010

mengapa? kenapa? dimana? apa????!!!



arini...5 jan 2010....
hari aku rase sgt2 clumsy....messy.....serabut...blur....ngantok (ni setiap hari)....dan...kelaparan.....
pg2 bgn g keje dlm keadaan masih lg blur...sbb aku xperasan msg bos suh dtg awal..7.15am...seb bek rumet aku kejut........
smpai tmpat keje aku terpiki2 mimpi aku semalam.......
aku mimpi......aku bgn tido nak g keje dlm kead terkejut coz satu umah aku da banjir...kebetulan aku mmg tido katil atas (double-decker bed)...........dlm keadaan trkejut tuh...aku nmpak ade ombak2 besar seakan tsunami menolak2 kete2 kt luar.....waktu tuh aku sedang memikirkan mcm mn nak g keje...tetibe jek.ade ombak tolak aku dr blakang....aku pon ikot jek ombak bawak g spital...tapik lg...prjalanan ke spital tuh mcm kt highway SPRINT damansara...siap bleh nmpak bangunan UM lg.........then smpai jek kt spital aku tros g mandi.......tp kaw mandi tuh mcm blik pengantin siap ade katil dihias kain2 lace.......and lg....tmpat mandi tuh ade ramai gak org yg mandi....huh!
complicated sungguh mimpi aku......
ade org kate klo mimpi air...tndanya nak dapat rezeki....
tapik aku rs tuh kebetulan sbb time aku mimpi tuh...tgh hujan lebat kt lua........

ok berbalik semula pada topik arini....
kejap lg kul 2.00pm aku ade miting........
tersangat malas tapik aku harus gagahi juga...sbb klo aku tros mcm ni...korg mesti akan nmpak..'kongkang jadian' tgh dok depan pc dgn mata bulat xberkedip.....haissyy!
sudahlah DAWAI...nk merapu tapik ikan kerapu xde kt sini...
g mncing dlu....huh!

chalo!




p/s: kelmarin aku g tesco seri alam.....then kt sane aku trnmpak sorg Management Trainee die tersangat sangat sngat hensem dan tough....ughhhh....aku terkesima dan rase jatuh ati dgn kekacakan die...adakah nama dia 'akacak'?? Pastuh aku tros terase nak aply keje kt tesco agar tiap ari leh jumpa abg kacak tersebut......haisyyy...kekacakan die tuh wat aku rase nk tmpar2 jek muke die......arghhh!....dawai da sawan....bye!

Friday, January 1, 2010

...Newyear celebration with HP staff......

Salam tahun baru......
walopon da tahun baru...tapik xterasa ape2 pon....
siap td wat report salah tahun...2009...alahai....sengalnye la gua.....

ok...kmbali kepangkal jalan...
mlm td.....HP ade mnganjurkan new year celebration kat hotel selesa yg hnya sekangkang kera jek dr hospital kami ni.......ikutkan ati malas nak join...tido mcm lg bes....bukak mata jek da new year...
errr......kl diimbas semula la kan.....aku mcm xpenah jek g celebrate new year ni...bukan stakat new year....merdeka pon same.........celebrate depan tv jek...xpon.....dlm mimpi...hahah...
kt UM dlu plak...celebrate kat balkoni jek tgk firework......sbbnye...mls nk bersesak2 ngn org ramai semata2 nak tgk org nyanyi2 n fireworks......
zaman skolah lgla....nk tgk parang abah kat leher...sile la g berhibur.....

ok lg....event ni bermula xtepat jam 8.30pm...sbb menunggu hadirin sekalian....tema pada mlm tersebut ialah 'MERAHPUTIH'....seb bek aku ni byk baju kaler merah......xpayah sebok mmbeli belah........

acara mlm tuh...mmg diluar jangkaan...kejap terasa diri mcm dlm majlis skolah menengah...kejap terasa mcm dlm club...haisyyy...mlm jumaat....adehhhh....
sume org enjoy gile but aku plak terasa kosong...siap bleh ngntok time tgk performance.....mcm hampeh.....aku cube nak enjoy tapik spirit tuh xsmpai.......sbb dlm otak piki nak balik kg jek jumpe ummi.....



ni lah keadaan sikit yg leh aku tayang....sori gmbar kurang memuaskan sbb pakai kamera henpon xcanggih...cokia jek........
ni time mkn2.......time ni perot lapa.....tapik mkn sikit gler.....
cane la nk gemok...kene bli supplement ni.....



mlm tuh aku pakai wedges...pinjam..hahah.......kene wat performance...menari but aku ade selipar n heels yg tinggi nk mam jek.....selain dr tuh kasut keje BATA...so trpaksa wat sistem barter ngn osmet....ble pakai wedges rase mcm bes plak......nak bli ah sepasang...heeeee....



ya inilah muke budak yg ngntok time mlm tuh......
kesian kt die....
tapik akceli....ble da xlarat sgt...aku kua dr dewan n mncarik mknan kt hall.......seb bek mknan td ade lg....so berbekalkan fork n plate....aku pon mula mengganas...mkn dgn lahapnye........sbb xde org sgt.....heheh...
pas knyang...mulalah nk mnjadik kongkang.....ta[ik aku kuatkan gak semangat nak melayan mlm tuh.....



siap ade firework lg mlm tuh....bes gilak...
jadik jakun jap....



heheh...ni lah gaya model pada mlm itu...yeahh......baju yg da bape taun tah ditambah skirt yg da lunyai.......

ok aku kreditkan sket performance aku mlm td...carilah aku yg mn....heheh..
chalo!


video