Thursday, December 30, 2010

ouhh Harimau Malaya..



as usual...selaku manusia yg agak peka kepada isu semasa...topik hangat kali ni pastilah ttg AFF Suzuki Cup rite....so..aku pon nk jugakla citer perasaan tatkala mnonton perlawanan antara Sang Harimau dan Sang Garuda....

akceli...memula aku bajet tgk bola kt uma jek sambil bermanja2 ngn osmet.......serta bersorak ala2 sopan depan kakak2 osmet neh.........
so...sharp kol 5pm tros dgn lajunye aku berdesup trun g punch serta drive kete ala2 berada di litar.......
smpai jek kt uma tros aku bukak bekal td bawak keje....stil ade cucur kentang n kuah asam pedas....sbb kan perot da bunyik2...aku hentam jek mkn cucur cecah kuah asam pedas...mmg mabeles...tapik asam pedas yg umi wat lg kaw2...aku nye plak stil amatur lg.....haissyyy....
pas mkn....aku rajinkan diri g basuh baju then mandi manda....
siap sume...tgh syok2 tgk cite Tiramisu...tetibe...
*tet tet...tet tet*
~ni bunyik msg dr henpon pinjam...arini da kene pulang smule da~

incek gagah : call jap...ade hal sket....

b4 call aku cekidaut jap kedit...aissyyy....tgl singgit jek...xpela call je la pastuh wat2 mati...then mesti die call blik.....

aku: hello....hah..knp?
incek gagah: masuk blik lu jap....
aku: hoh??

rase pelik jap..ape kejadah arahan yg die bg neh.....tapik aku tetap brjalan menuju ke blik dg jntung berdegup kencang...mn tau tetibe die muncul kt blik..mmg aku hempok ngn bantal....ske2 jek masuk blik gadis...ciss!!

aku: hah...da kt blik neh....(smbil mata meliar ke kiri dan kekanan...so suspen ok)
incek gagah: ok...skang lu g kt tgkap n bukak tingkap..

aku pon watla ape yg disuruh....cehh...knp polo jek ape die kate ni...
then..OMG! incek gagah ade dibawah sedang melambai2kan tgn ke aku....ciss....
padan muke die kene tgu aku brsiap...sape so wat seperais gilos....
dhla td wat i marah kejap kate xnak tgk bola sesama sbb penat...cehh lagik!!
tapik..syok..ngehehe...

destinasi dituju cm besela...Singgah Selalu yg sekangkang kera tu jek dr apartment...sbb sane kl pasal bola..sure happening smpai nek pening u ols...

smpai2 jek kt SS....cekidaut seat...ouhh menn....
byk meja yg da direserved...serta boleh dikira mcm sume seat da sold out la..
tiba2..

"dua boleh tiga tidak boleh!..dua boleh tiga tidak boleh!....sapa cepat dia dapat!!"

sorg pekerja SS brjalan smbil mmbawa meja lipat satu n park btol2 depan skrin....
incek gagah pon ape lg..tros menerpa ke arah org tuh n tnjuk 'dua' ataupon 'peace'..kehkeh...
maka sec otomatik kami dptla tpt tontonan yg sgt mabeles...cayalah...

mmg happening gilerla wa ckp sama lu...sume mmg semangat abes n hyper giler......
aku plak cm besela....susah nk mengekspresikan emosi ketika tgk bola....dan incek gagah.....haihhla...da nama pon lelaki gila bola....tapik seb bek die stil layankan soklan2 bunguks yg kuar dr otak aku ni....hehe.....

masok separoh masa kedua....ntah knp fikiran aku mcm melayang2 tgk kekacakan keeper mesia dgn steady jek tgkap bola dr masok gol.....pastuh melayang2 tgk muke incek gagah yg agak excited serta ditambah sket emosi yg bercelaru.......pastuh terasa dunia sepi sekejap..tiba2 lagik!

GOLL!!!!!!!!!!!!!

that time.....sume org mcm kerasukkan n sumenye bgn dr krusi melompat2...kibar2 bndera mesia...pnjat meja n wat gaya ala2 tugu negara......ketok2 meja......dan ble aku pndang kanan...amboi...incek gagah pon sama da bgn n mnjerit kgembiraan...
dan saat tuh ble aku pndang sekeliling......erkk...aku sorg jeke yg tgh duduk smbil wat muke blur.....aisyyy...teros dgn trkepot2 nye aku pon bgn la n pura2 mnjerit tapik sore xkua....uhuk..

xsenonoh kan bleh berangan time2 perlawanan tgh sengit.....
adoii....tu la Dawai..bleh trlari kedunia len bila2 masa saje n dimana saje....
tapik...SS mmg cool la...siap ade fireworks lg ble da umum Malaysia as a Champion...

Tahniah Squad Harimau Malaya.....korg mmg steadyla!

abes jek tgk bola....barula sesi mnghabiskan masa brsama incek gagah....
mcm besela...aku akan brcerita n brcerita ttg isu semasa kt die...dan die kene mnjadik pndengar yg setia.....ape bleh wat.....i mmg ske brcerita....seb bek xjadi penglipurlara jek....
nway..thanx incek.....sbb sudi wat seperais trsebut walopon kamu trtinggalkan coklat yg kamu kate ade belikan utk saye...xpe..kang claim yg baru......

chalo mere bete!

Tuesday, December 28, 2010

henpon ouhh henpon....

kusut! kusut!
henpon rosak mcm tlinge hilang pastuh xbleh nk mndengar.....mengong....
pastuh td g usha kt kedai kos repair...perghh...mahal dowh...
pastuh tgh tnye2 quotation rawatan henpon canggih...trpandang plak henpon2 baru yg saje ditayangkan dikedai trsebut.....
ouhh...kl la dlm poket ade beriban2 RM mmg aku dgn selambe je la angkat sebijik......
siap topap rm100 kot dan topap hot tiket skali.....sengal....
dikala ni la aku brharap tetibe trjumpa blackberry sebijik kt tgh jalan...xpon sec tibe2 ade org hulur kt aku iphone4 sec free kt aku....ouhh menn...mmg lucky la...tapik....hnyalah khayalan belaka...cisss....

adoii...mencinye keadaan dimana ati mmberontak nk bli henpon baru tapik duit xde.....sgt menci....
tolongla sesape bermurah ati hadiahkan aku henpon canggih....
anggap jela hadiah tu as hadiah harijadi yg saje diawalkan...
huuu~
sgt mnyampahkan!

Thursday, December 23, 2010

panggilan saet...part 3...haipppp!!!

rasenye da lama aku tnjuk aksi2 tabah dan gagah berani aku di saet kan...well....slalunye aku amek gmbar utk report2 jek...utk beraksi begitu jarang skali..bukan ape...kang bangla2 kt saet sume trpikat kt aku....kl abg2 kacak engineer ke xpela gak...huh...complicated kan...hehe...

okla..aku upload sket gmbar aku utk arini...lokasi ialah disuatu tempat bernama Perling Interchange,Abutment B Chainage 5040 (agaknye la tu kot).......pepagi lagi aku da trcongok kt situ tgu budak2 lab dtg utk tgk Mackintosh Probe Test......naseb bek pagi td cuaca sgt2 bes...mendung2 sejuk gitu.....hehe..kl panas terik..konpem 5min je kot aku berdiri gagah disitu......


seperti bese...cik Asst akan mnjadik driver yg sentiasa setia disisi aku...hehe...bukan xnak drive...tapik nk wat cane...driving is not my thing.....lgpon i segan kene ngorat di saet sorg2...auwww....


tu die incek2 Lab yg tekun mmbuat test.....dan aku plak..monitor dr atas jek.....atas? atas mn??


ya itulah die aku dan Yana (dak praktikal) yg sedang skodeng incek2 itu dibawah.....
maaf gambar punggong trpakse digantikan dgn gmbar kartun trsebut....
so anda boleh bayangkan memek muka kami ketika skodeng adalah sama seperti gmbar kartun trsebut.....kehkeh...


rerasa da borink skodeng....tros aku berposing ala2 Heidi Klum....mabeles dan gojes kannn.....auww....
then....pas mengcekidaut kerja2 Lab...tros aku g wat sampling utk sand.....tapik gmbar Cik Asst berkolaborasi mengaut pasir masuk dlm guni boleh plak aku trdelete...haissyyy......
btol2 mcm abg dan adik da mereka dlm gmbar tuh.....

oklah bebeh.....
itu sahaja utk panggilan saet pada kali ini...
semoga anda terhibur....
Chalo mere bete....


Wednesday, December 22, 2010

Edisi Siasat : Kenapa Dawai Geram...huh!

baiklah tuan2 dan puan2...mari kite mengkaji kenapakah saye yg brnama cik Dawai jelita berasa geram sgt2.....bukan disebabkan sembelit ataupon jerawat dah tumbuh...bukan jugak sebab mnyak dan emas da nek harge...tapik sbb len....

ye...kegeraman ini boleh dibahagikan kpd dua bahagian iaitu...
1) geram di tmpat kerja
2) geram pd diri sendrik

baiklah lg skali...mari kita kupas satu persatu seperti anda mngupas bawang.....ye....mngupas bawang mmg boleh mngalirkan air mata...maka jika anda rasa kegeraman ini menimbulkan impak kesedihan..silela jgn menangis..wat bazir tisu jek nk lap air mata tuh.....

1) geram di tmpat kerja.
- kegeraman berpunca akibat pmberian tugasan sec mmbuta tuli kepada saye yg sebenarnye masih lagi budak hingusan....bila saye selaku tukang arrange a.k.a daging burger ditengah2 mnjadik buntu akibat ketidakjelasan tugas.....dan tukang pmberi tugas mula buat muke ala2 spender basah xtau pape.....maka segala ksalahan atau makian hamunan akan dikenakan kpd saye......ouhhh.....naseb baik saye ni masih waras dan tidak brtukar jadik otromen..kl x sekor2 saye fire jadik abu.....huh!!
- kgeraman jugak semakin brtambah tebal dihati apabila ade plak makhluk yg sesuka ati die mngkondem saye....ouhhh mennn.......nk aje saye kata pd beliau...'oi lahanat! ko kondem aku ni ko ingat dpt duit ke! ciss!!'......tapik saye masih juga tetap waras...maka saye buat muke kosong seolah2 saye telah bertukar mnjadik mesin basuh...dan beliau pulak mesti mcm orang gile ckp sorang2...huh!!
- kegeraman ape lg ekk...ok2 da xde geram lg da...xleh geram byk2 sgt kt keje....keje tu kan sebahagian dr ibadah...huh!!

2) geram pd diri sendrik
-kegeraman berlaku apabila lately nih aku xde selera mkn mlm...adoiyaiii...cmneh nk gemok....demm...asal mlm jek perot msti rase knyang jek..nk mkn pon xlalu even nk bncuh susu pon xlalu......ugghhh....help me...
- kegeraman juga pd diri ini bile semangat Kongkang Jadian semakin mengganas....bayangkan..seawal 8.30pm aku dah bleh trkebil2 nk tido.....slalunye brtahan bile dgr Freaky Fly 30 smbil2 brSMS ngn incek Gagah la..tapik paling2 kul 10pm aku da kecundang da.......
- kegeraman jugak bile aku rase aku semakin malas...keje brlambak2 pending...tapik xde usaha nk setelkan cecepat.....bile lg setengah jam nk balik baru tringat keje2 byk lg xsiap...haihhlaa......very the gonjol..sile berubah!!!
- kegeraman yg teramat pd diri sendrik bile perangai 'xske mngalah,Ego danKeras Kepala' ni xnk dikurangkan.....huh! slow2....

okla tuan2 dan puan2...sekian sahaja...chalo!

Monday, December 20, 2010

aktiviti mengetuk kepala....hiyargghhhh!!!



gambar belah atas ialah gmbar yg dicurik didalam google...mnakala gmbar belah bawah ialah gmbar yg dilukis sendrik menggunakan skill hentam kromo smbil duduk ala2 apek kalah judi....yeahhh!!!
ok2...bukan nk tnjuk yg aku pndai melukis (perasan sket)...tapik gmbar diatas boleh mmberi seribu juta mcm maksud...huh!!!
tajuk entry pon da tau kan.....
so sesapa nk aku ketuk kepala die meh la sini dan sile tale kan kepala anda kepada sy.....
saye ketuk2 mnja jek.....
ugghhhh!!!
demmit....feel xbes muncul plak!
nyah kao!!

knapakah dgn aku....??
kdg2 aku rase mcm nk g pjabat pndaftaran negara then tukar nama..no.ic...then tukar warganegara jadik rakyat korea yg mabeles...then berusaha mnjadik penjual kimchi yg trkenal dikorea...serta berkahwin dgn pelakon kacak Won Bin dan mndapatkan anak2 yg comel seramai 4org...2laki 2 pompuan....then hidop happily ever after...ouhhhhhh.......besnye! tapik..in my dream only....cehh...

*ketok2 kepala*
*garu2 kepala*

haissyyyy!!!
oklah....malas piki...
chalo mere bete...

p/s:jika anda tidak berpuas ati dgn penulisan sy yg tiada maksud...sila type... dan hntar ke no henpon sendrik....sekian!

Wednesday, December 15, 2010

cuak kebebeh....

boleh x muke cuak aku digambarkan seperti gambar disebelah...huh...
errr maapla xdpt letak pics ni beso2...i malu...auwww....kang ade yg trgoda susahla i....kehkeh...
okeh...kecuakkan bermula apabila pada arini iaitu pd pukul 4.00pm...wawa sec tiba2 interkom dr bwh btau yg last date utk bayar saman less 50% ialah TODAY!!!!
OMG! OMG! OMG! aku yg sedang wat keje tros capai wallet dan kunci kete...tanpa menghiraukan Bos yg tgh trcengang2 pndang aku.....tros brlari pantas ke bawah menuju ke meja wawa.....
tapik aku xtros tarik tgn wawa utk g balai polis skudai tuh....aku bleh lg lalala~ smbil tgk resit pmbayaran saman yg site manager aku da setelkan.....n die kate die g bayar kt balai polis KULAI sbb skudai punye sesak mcm ade jcard day!....what the fish menn...jauh kebabeng!
tros aku xpuas ati aku wat panggilan 911 ke incek QS sec1 nk tnye die....incek QS pon dgn sepantas kilat brtanya pd kengkawan die...dan wawa sepantas kilat surf kt tenet mn tau ade maklumat pape ke.....dan aku??? errr.....kehulur kehilir jek sebab cuak sgt.....ye ah...rm300 maaaaaaa!!! bleh wat bli coolblog slama 3bulan (agak2 jek).......
dan lg satu....akibat aktiviti cuak kebebeh kt opis tgk2 jam da kul 4.25pm...ouhh menn....nk ke balai lagi redah jem....xmungkin smpai tepat sebelom gate balai polis ditarik......
setelah hampir abes kuku digigit...tibe2 incek QS call n btau tarikh dilanjutkan smpai 28feb....cehh!!! sempat 2x gaji lg.....cilakak sunggoh...penat aku jek kuakan peloh jantan akibat cuak ni....
dan manusia yg brtanggungjawab mnyebarkan rumours xbtol ni ialah Site Manager aku.........
dan yg paling aku xpuas ati ialah...time aku tgh cuak2 dan gelabah bewok tuh...bleh plak dia duk kt seat dia smbil wat muke ala2 comel mcm tiada ape2 berita cuak yg baru disebarkan......arrgghhhh!!! stress aku......sungguh lahanat terasa suasana itu...
then bile perasaan cuak kebebeh da ilang....barulah boleh kosentret utk keje....
byk hutang keje...aissyyy...tensi2!!
Dawai..please wake-up!!
err...tapik rasenye da pulun jugak utk setelkan keje..tapik...haihhlaaa......
abaikan...
okla...mlm kang Kak Limah da seru2 nama i....
jumpe di agenda seterusnya...
chalo mere bete!!

Thursday, December 9, 2010

Luahan Hati seorang DAWAI...

akceli nk wat luahan.....walopon time korg bace korg rase xbape nk trluah...tapik hakikatnye tu la luahannye...huuu~

ntah knp skang aku rs mcm da xde kawan....xtaula...ant aku yg trase sendrik or ape.....tapik aku rase la....aku xdela plak mmbuat kawan2 aku hilang....mereka yg senyapkan diri sec tibe2.....wuuuu~
apakah salah beta.....

okla2...aku ngaku ade gak yg aku xbape nk peka trhadap perasaan kwn2....tapik!! aarrrggghhh!!! kl la badan ini boleh dibelah dua......kalaulaaa knnn.....

pastu lg...kekadang terasa if ade ape2 pojek..aku da dipinggirkan....huuuu~
haissyyy...knp aku sensitip ni...ouhhh...bukan sensitip tapik......tapik....mls la ckp......

~tarik napas smbil ketuk2 kepala~

huh....okla....aku rase kawan2 aku rileks je kot aku jek yg teremo lebeh.....besela...penyakit tiap bulan......baiklah.....aku COOL......
maka...kawan2...bile nak karok???? aku da gian...huuuuu~
tu jela point sebenar entry nih.....

sekian..
chalo mere bete!

Tuesday, November 30, 2010

the book of LIFE...

bgn pagi early in the morning...then go to mandi manda..brush my teeth..then wash my face...buang segala tahi mata....and then stare at my color contact lenses collection n started to think which color shud i wear today....after doing all the things dlm bathroom...pray to God with fresh mind.....then bersiap la utk brjuang di medan kerja....hoh...routine life...and it's boring....

tapik.....ble piki prkara ni boring.....xpenah la plak aku plan utk mngubah cara hidop ni.....cm g joging pepagi bute ke....wat lompat bintang lapan belas kali bfore mandi.....or g keje jalan kaki...(nk mmpos)......

then..bile mlm2 plak...kekadang seawal 10pm aku da brkurung dlm blik....dgr radio n mata trmenung menatap siling bilik....pastuh mula la flashback merapu meraban...kekadang plan n brangan2 mcm mat jenin...kl la aku bleh baca buku kehidupan.....ouhhh.......senang sgtla hidup ni kan....

ble online n bukak pesbuk.....tgk gmbar mmber2 yg brjaya n ade kerjaya yg aku impikan.....mulala rase sebak sendrik...then ble tersedar dr lamunan mula la aku ketok2 kepala n blaja brsyukur...hampehhkn....pastuh ble tgk mmber2 yg senang lenang jek g oversea holiday....xpon study oversea..besnyelaaa.....mulala aku tgk diri sendrik....jejak singapore last pon time drjah 3 kot...ade ati nk g oversea....poodahhh.....tapik....setelah dibuat kajian...xdela aku nk sgt ke over the sea tuh...cume jeles sket jek tgk org amek gmbar ngn salji.....aku??...salji dlm esbok jela sudi brgambar ngn aku.....huh.....

bersyukur....??? ye aku brsyukur dgn ape aku ada skang....tapik knp slalu rase xcukup ekk?? tamak sgtla aku ni.....hurmm...kene nilai balik ape yg aku ade la nmpaknye bg bukak mata diri sendrk yg sume ni hnyalah pinjaman didunia....

ape yg aku ada skang....hampir lengkap utk mnjadik seorang manusia....kerjaya dan cinta.....cinta??? OMG.....kekadang rase mcm sedikit 'knocked silly'....n terasa sume tuh ibarat khayalan dunia yg boleh wat aku melayang2 mcm layang2 trputus talinye...ouhhh.......tapik!!
aku bahagia....heheh....sbb cinta yg aku dpt x mngubah aku dr tros mnjadik cik Dawai yg cool....bes..bes...

tapik lagik....sebagai seorang manusia yg mmg xhenti2 piki mase depan.......aku slalu jadik takot.....ape akan jadik pada aku 10taun akan dtg? dr segi career life aku....love story aku...adakah akan bubah mnjadik worst or smkin better.....aiisssyyyy...terlalu byk piki.....
that's why aku kate...kl aku dpt baca 'the book of life'.....rasenye...aku bukan Dawai skang.....mebi da jadik mcm Oprah kot...kehkeh....perasan...

okla...akceli virus flu mnyerang diri ini...tu yg mncarot...uupppss...mngarot bukan2 sket....
smbong nntik..
chalo mere bete....

Friday, November 26, 2010

Kokot Ngokot...


tadaaaaaaaaaaa....

en.Kokot saye sudah besar.....
mkn pon suda byk...heheh....
pasni nk kene bli uma baru utk ia kerana bdn ia da xmuat nk men sembunyik2 kt bawah jambatan uma lama ia....


ia bukan sahaja da semakin besar...tapik mkin aggresif...xleh dok diam kt tapak tgn aku yg mulus tuh....


ape2pon...i'm happy with en.Kokot..
mmuaahhhh!!!!!

chalo mere bete...

Thursday, November 25, 2010

Marangkerapu Kepunden lagik...

Bismillahirrahmanirrahim....

da 3hari brturut2 aku asek trlupe....mcm sengal....kelmarin aku bawak bekal tomyam ayam....so time nak blik tuh bleh plak aku trlupe nk bawak tupperware balik uma...trtinggalla ia smalaman di opis....so bayangkan bekal yg da basi tuh bile aku nk cuci kt uma...kembang kempisla hidong nk mncuci ia....seb bek bau tomyam basi ni xbape nk mngancam....

then semalam....aku bleh lupa nk punch card pepagi masok opis...menonong jek tros g bekfas....seb bek bos sporting...sengal kan...

pastuh lg...arini plak...aku bleh lupa nk alarm jam bgn pg2...akibatnye aku bgn kul 7.50am..tu pon seb bek incek Gagah call...kl x...i xtaula smpai opis kul bape u ols...dhla subuh gajah....ouhh duniawi.....uugghhh...

pastu disebabkan kelewatan ke tpt keje.....aku rase mcm sgt serabai arini....xpela...serabai pon bukan ade org nk pndang....then disebabkan ke'bizi'an memerah otak nk mncipta ayat Bahasa Inggeris utk keje2 aku...almaklumla dlu BI aku dpt 9G...pastuh g pecut saga turbo ke Danga Opis ...pastu tibe2 jek..eh da lunch hourlaa....hoh...adakah aku btol2 bz sehingga xsedar ms berlalu atau aku yg poyo perasan bz...heheh....

maka ble perot da brkumandang....mnunjukkan masa mkn da masuk waktu....dgn xsabar2 tros la bukak bekal..
jeng..jeng...jeng....aku msk KARI AYAM...hehehe......
tapik ble bg Min rase kari ayam aku tuh...bleh plak die kate mcm ni..
"eh..kari akak ni rase mcm kari kerang la"
aku plak...trkedu seribu bahase....celah mn plak dtg perasa kerang tuh....cehh.....
then br tringat..akceli kari tuh yg instant punye..hehe.....kt paket kari tuh tulis KARI IKAN...tapik sebab ayam dlm esbok aku masih byk so aku tukar jadik kari ayam....kire hebat gak la kan aku...masak kari tapik pelbagai rase..hehe....

errr...okla....
habis idea.....sok2 aku smbung lg....
chalo mere bete!

Wednesday, November 24, 2010

ia adalah mabeles...

lihat gmbar disebelah....
wuuu....meleleh air liur i...hehe.....
ni lunch aku semalam....mmg sedap sbb tgkla petai die....fresh n besa2 mak....xtahan i....
n air yg mabeles kt sebelah tuh pon.....sgt mngiurkan...
Blueberry Milk Tea...mmg heaven.....

okla...entry kali ni nk btau yg aku da addict giler ngn nasik putih + smbal udang petai n Blueberry Milk Tea trsebut.....so sesape nk banje aku mkn...jgn segan silu banje yg ini saje ye...lokasi plak ialah di Tesco Bukit Indah......sekian...

p/s: walopon petai boleh mmbuatkan urine anda berbau agak mnyengat hidong...tapik aku xkesah!!!! itu sume duniawi saje......hehe...(hakikat sbenar dr smlm smpai arini urine aku bau petai lg...kehkeh)

Friday, November 19, 2010

bengong

da 3x aku delete title utk entry aku ni...n 3x gak aku dlete content yg aku tulis...sbb rase cm ngarotan ala2 sampah sarap....
adehhlaa...kmana pegi sume idea........
sudahlaa.....tido lagi baek...
chalo mere bete~

Thursday, November 18, 2010

OMG...what happen to me????

yess....saye sgt clumsy pd mnggu ini..ouhhh bukan mnggu ini saje.....mnggu2 lepas jugak....tidak tahu knpkah...dan apakah yg mmbuatkan ianya trjadi sbegitu...ouhh menn....

huh....bermula dgn trhiris jari ketika potong daging ayam.....sgt hampeh....aku mcm berangan trbayang tgn sendrik tuh ayam.....
then tgn trkena iron plak...hasilnye...wujud satu kesan kt tgn yg sgt mmburukkan suasana.....tiap hari aku tonyoh ngn losyen...tapik!! xde hasil...aarrrgghhhhh!!!!

then lagi.....mase kt kg...pepagi umi da kejotsuh amek adik aku kat pasar...
dgn mamainye....dan juge dgn short dan tshirt tapik pakai tudung indon...aku pon drive le....smpai disuatu simpang...ntah mcm mn..ade satu kancil gonjol.....bleh kua dr parking pastuh trcongok kt tgh2 simpang...aku pon ape lg...trlanggar ah blakang kancil tuh.....aarrggghhh!! xleh trime kenyataan Mr.P aku mngalami kecalaran di depan...walopon sket tapik ia tetap mngguris ati ku.....ouuhhhhh!!!! nk trun g maki driver kancil...baru trsedar yg aku pakai tudung tapik short aku ngam2 paras lutut...........tapik pas aku cekidaut yg driver tu adalah seorang pakcik yg agak berumur...aku tros cool down...xpe....maapkan org2 tua...fuhhh....*usap2 dada*

kemudian....disuatu petang jugak kat kg...ummi ajak aku g uma kawan die nk amek duit burasak...dekat2 ngn uma kawan ummi tuh kene belok satu jambatan kecik...ntah cane aku leh selamba nak masok longkang...seb bek jenab mnjerit ckp yg aku nk ke longkang.....kl la tiada jeritan trsebut...sudah tentu mr.P da selamat berenang2 di longkangan......ugghhhh!!! kenapakah dgn aku ini....????

lagik?
mlm2 kt kg jugak....aku g anto ummi draw duet kt bank n g bli barang2 sket kat kedai.....pastuh time nak balik uma......dr jalan besar kene belok masok simpang umah aku...bleh plak aku xpasan kete hitam ntah ape jenama tah.....slambe jek aku belok ngam2 depan kete tuh...patotnye aku kene ke kiri sket sbb kiri adalah lorong aku......mesti driver kete hitam trsebut sgt cuak kebebeh..maapkan saye....huh!
naseb bek lg aku ni cekap sket la...dgn teknik ala2 pemandu F1 aku tros belok kekiri....ummi plak kt blakang da mnjerit ala2 whitney houston mnyanyi lagu high pitch.....giler kann......

huh....citer bukan berhenti setakat disini...ade lagik!!
same juga lokasi keadaan ialah di kg...atau lebeh detail di jalan raya Senggarang yg damai....
aku tgh drive dgn kelajuan yg agak sopan...tapik ade kete viva kt depan aku bawak sgtla lemah gemalai.....sipot khinzir lg laju dr ia.......setelah cekidaut lane kanan agak clear....aku pon slambe ah menekan mnyak ngn kuat utk potong viva trsebut.....ntah cane...ngam2 mr.P berada di sebelah viva....tgn aku leh gatal tolak gear ke N n aku leh tekan mnyak kuat giler.....ouuhhhhh mennnn....kejadahkah itu??
maka akibat dr gear yg telah ditukar sec tiba2...mr.P telah mengaum dgn kuat sekuat2nya.......
dan ketika itu ada kete dr arah brtentangan dah dekat mcm nk langgar aku......
tros cepat2 otak aku brfungsi tukar blik gear ke D n cepat2 cilok masok lane kiri smule......fuhh......gilos....
mesti driver viva trsebut igt aku saje nk bakar2 kete die kannnn......huuu...tiada niat......

dan yg trbaru ialah pada mlm td.....memula rasa agak lucky.....sbb utk ke taman sri bahagia adela beberapa traffic light aku kene tempuh...dlm 5kot...then semua traffic light berada dlm keadaan kaler hijau...hehe.....sgt bes....tapik!!..
ntah mn dtg keberanian aku ni....si traffic light kedua....ade 2lane...satu utk stret satu utk belok kanan.....disebabkan aku ni gelojoh.....aku tros masok lane yg nak belok kanan tuh...walhal aku nk stret...pastuh dgn slambe lg skali aku tros cilok masok kiri smule.....tatkala tgh nak cilok....sebijik lori sipot (lori yg ade tpt bancoh simen blakang die tuh)....tgh laju kat lane kiri......aku rase adela dlm 2inch jek kt bontot kete aku tuh......puhhh.....agaknye sbb driver lori bengang tros die cucuk2 blakang mr.P.....wuuuu...maapkan saye penunggu gua...saye mmg penjahat jalanraya.......

utk hari2 yg berikutnye...aku rase aku telah mnjadik seorang yg sgt brhati2 dlm mmbuat keje mahupon drive.....huuu...ade gak la yg xbrhati2nye...mcm trhantuk kepala kt pintu blik sendrik.....sengal2.....

okla...tamat citer clumsy aku...
chalo mere bete.....


p/s : coolblog dan karok.....adalah dua prkara yg dirasakan mabeles......

Wednesday, November 10, 2010

mari bercuti dan bercinta...errkkk....

Tarikh kejadian ialah pada Hari Deepavali......iatu hari bercuti...hooraayyyy!!!!
tarikh ialah 5october2010 dan hari ialah Jumaat....heeee~

akceli....ahli yg trlibat dlm aktiviti bermoral ini ialah cik Dawai,Cik Wawa dan Incek Gagah....
kami telah menyerang Bandar Penawar pada malam 4october......
lokasi serangan ialah umah Cik Ina yg cool!!! hoorayyy lagik!!


ini die uma Cik Ina yg cool.........sgt mabeles rasenye bile bangun pg2....pastu g melilau2 kat laman umah cik mncarik monyet...tapik malangnye monyet masih tido dgn nyenyak.....haiihhhlaaa...


lihatla muka Cik Wawa yg agak sememeh ini....akibat ketidakcukupan tido serta keletihan yg trlampau.......


aktiviti mengukur saiz tapak tgn bersama Incek Gagah juge merupakan satu aktiviti yg sehat.....
auuuwww.....atot i melihat saiz tapak tgn beliau......skali kene tmpar...tgn xsmpai muke lg i da jadik arwah kot.....wuuuuuu~


akibat kengantokkan terlampau...cik Wawa trpaksa berlakon mnjadik seperti salah sorg pesakit mental dr hospital permai........kesian beliau......


dan smbil2 itu juga...beliau juga turut mmbuat senaman yoga mulut agar tidak berlaku krem jika beliau trgelak kuat dgn bukaan rahang yg luas.......mabeles kan beliau ni.....
incek Gagah dibelakang hnya mampu trkebil2 sahaje......


Acara diteruskan dgn bekfas dahulu sebelum acara meninjau pantai.....
aku slaku ahli ajak kuat dapor diberi tugasan potong timun utk nasik lemak power yg Cik Ina masak.......cool kan...


inilah rupa anak2 Cik Ina yg xsabar nk rase hirisan timun aku tuh...kehkeh....
maap ye gmbar timun xdapat ditayang sbb mabeles sgt....ngehehe....
aku hiris bentuk bunge matahari....hebat giler seni tgn aku.....


tadaaaa....ni la wajah Cik Ina yg agak kecewa dgn diri beliau akibat melihat hirisan timun aku yg mabeles tuh...maap ye cik...lawan tokey jap....

bile suda kenyang2 dgn nasi berlemak......acara diteruskan dgn mengintai pantai...


wooohuuuuu!!
sgt syiokk maaa....da lame giler xtgk pantai.......rase mcm nk mnjelma jadik ikan duyung jap pastu golek2 kat atas pasir..tapik kang takot incek Gagah mintah darah plak di tempat kejadian.....


ombak laut sgt kuat......tapik jiwa utk terjun masih boleh diselamatkan...sbb aku rase skali kene tarik ngn ombak tuh...mmmg korg da xjumpa aku lg la...dan hikmat jelmaan duyung pon da xbrfungsi da.......


maka kami men celup2 kaki jela.....see....muke mereka sume hampa...


tapik kami tetap masih boleh senyum..cool...


ehh?? dimana ni??
hahahahah...akibat cuaca agak panas serta ombak laut kuat serta tau yg air masin leh tukar kulit mnjadik tan ala2 beyonce....maka pool scuba mnjadik idaman.....
pool ini sgt dlm okayyy...7feets....gilos...tgi aku br 5feets2inch....
trkapai2 aku...seb bek ade pelampung tayar yg sgt besar.....bleh la wat2 terapung....


lepas mandi manda....
kami mkn....


pastu mandi balik...
sonok giler...mcm nk bina umah kat tepi pool ni....
hehe...akceli pool ni trletak kat tpt Cik Ina keje...maka...kami ni mngambil kesempatan dlm kesempitan la gamaknye......kehkeh....
wow....incek Gagah dibelakang nmpak sgt seksi.....weewwwittt....
errkkk....ehem...sile jage tingkahlaku......

okla...tamat sudah entry kali ini......
dan effect dt mandi manda ini...ketiak aku mnjadik lenguh2 sepanjang hari akibat berpaut kt pelampung lama sgt...demm.....
dan kulit xpayah ckp....hitam dan berbelang.....demm lg....
xpe...yg penting...ia adalah sgt SERONOK!!!!!!!!! hooraayyy!!!

baiklah...entry tamat...
chalo mere bete...

Monday, November 8, 2010

Kerry&Faan Wedding Reception


Tanggal 6th NOvember 2010....merupakan hari bersejarah buat diri Kerry dan jua aku...
eh aku ke?
kihkih....tgu jela kisah selanjutnye.....


jeng! jeng! jeng!
inilah pasangan bahagia trsebut....sgt cumill...
mereka berkapel-kapelan sejak form4...sgt mabeles kan....
aku dlu time form4 masih brhingus lg...that's why xde yg nk ngorat.....cehhh

pengembaraan ke KL telah dianggotai oleh beberapa manusia...iaitu...


incek Nager selaku tukang drive kete.....
cik wawa selaku tukang memekak dlm kete....


cik dawai yg chantek selaku penyeri dlm kehidupan mereka...


and last but not least...incek Pailang...selaku tukang pengketawa dlm kete...walopon rasenye xdela lawak mn tahap gurauan kami...die tetap akan gelak mcm santa..hohoho...
maapla pailang.....xde gmbar ko yg clear bleh letak...trpakse letak gmbar curik2....kehkeh...


prjalanan kami telah dibantu oleh GPS.....
tapik...disebabkan incek pailang da bleh mnjadik penunjuk arah yg lebih precise...maka keje driver ni...bergadoh ngn GPS jek.....mereka adalah rebellion....aarrggghhh!!!

smpai2 jek kat Pandan Lake Perdana Ballroom....
kami seperti rusa masuk kg...
hehe...sebab masing2 mula memanjangkan leher carik geng....
geng aku opkos xsmpai lg......
incek nager n incek pailang plak...mule cekidaut2 geng mrsm mersing plak...
cik wawa...errr.....die ni akceli menyelam smbil minom air jek lebey...ceihh....
sedang2 tgu pngantin smpai...kami melepak2 la kat depan dewan...xnk masuk dlu...nntik xseperais....kununnye nk masok skali ngn pngantin...hihih......


smbil2 melepak...kami sempat mngambil gmbar kenangan perut ini...
xboleh belah.....saiz ia bertambah sejajar dgn perubahan masa.....syabas!!
cube teke perot sape...kehkeh...


akceli lg...aku trpakse layankan mereka2 ini...sungguh tidak matang...aku gak yg matang.....


sempat juga kami mmbuat kawat cam....nk cam ape??
ye nak cam jantina......
incek pailang da disahkan lelaki sejati...
cik dawai juga da sah seorang gadis sunti yg baek...
tapik!..incek nager....ouuhhhhh.......beliau berada dlm zon yg kritikal.....


haaa....tgk tu...pngantin da smpai...
tapik pngapit pngantin pompuan plak xsmpai2...
pngapit lelaki da siap brcekak pinggang da dgn muke garang....auuwww...mngerikann....

tiba2....


*pling*!!!
ehh...cik dawai kene jadik pengapit....wuuuuuuuuuuuuuuuu....
ouuhhhhh......sgt mencuakkan...
ini adalah pertama kali......dhla da brtaun aku xpakai heels...pastu bleh plak trsarung heels 3inch.....
dan aku asek trbayang2...ape jadik kl tetibe aku terbungkang kt tgh2 jalan nk nek pelamin...
ouucchhh......dan ape jadik kl kaki trsadung time nk mngatur langkah bersama pngantin.....ugghhh...
dan paling mngerikan...ape akan jadik kl aku trkipas kuat kt pengantin smpai tudung beliau terbang nun jauh disana....haissihhhhh....*ketuk2 kepala*
terlalu byk piki...poyo...


hasilnye...heheh...cool kan aku...baju same kaler ngn bunge telur...seb bek xlari tema......


terima kasih puan Kerry sebab bg aku perasaan sbagai pengantin...eh silap..pengapit...hihih....*blushing*


bile geng2 pemusnah UM da smpai...
acara megharubirukan pelamin pon bermula....
pngantin laki da xsenang duduk dah....


jauh beliau melarikan diri...maap incek Faan...pinjam isteri sat...


akhirnye...puan Kerry da kawen...yay!!!!!!!


disebabkan aku gadis yg baek...maka dpt gift door yg menarik sket dr incek nager iaitu wakil utk golongan jejaka xcool.....kehkeh.....

ok..pengembaraan seterusnya akan diceritakan pada entry akan dtg...
chalo mere bete!!
*to be continued*

Wednesday, November 3, 2010

Jenab's Convocation day @ MRSM Muar...

Date : 30hb October 2010
Location : MRSM Muar


okeh bebeh....
hari kejadian tanggal pada hari Sabtu...dan brmaksud aku telah mengorbankan AL aku semata2 utk nenek mok ni...xpela...adik kesayangan.....
hihi....
ok hari tersebut merupakan beliau iaitu Khuzaidatul Jannah Bt Abdul Samat a.k.a Jenab bergraduasi as student form 5 di MRSM Muar....alaa...baru form 5...byk lg yg nk kene capai...blaja la kamu smpai muntah ijo ye....



sedikit bingkisan bunga utk beliau...disebabkan blom gaji maka sikit jela kuntuman bunga utk beliau...kehkeh...


muke poyo tatkala kua dewan...


bersama ummi n abah...


bersama Mak aji a.k.a nenek kami...




akak cool dan adik hot...huhuh...
sgt lain kan kami..


disebabkan dlu time skola bangang sgt n xdpt masok MRSM...
lepaskan la gak gian nk pakai jubah tu...


super senior Mrsm Muar....abg n kak nana....sebok gak nk bergambor...
disinila pertama kali cinta mereka bersemi iaitu pada tahun 2000....
setelah sekian lm trpisah...then jumpa balik...tros kawen...sgt menarik kannn....


sengal dan gonjol...hehe..




jenab dan rakan...die pakai selendang sbb cemerlang.....
jenab...usaha lagik! berangan jek...


yeahh....aktiviti makan paling bes...mcm2 ada...


ye disitula nama jenab yg mndapat pointer sbanyak 3.00....bolehlaaaaaaaa...
(mcm la dlu aku pndai sgt...huhuh)


hah ni muke mamat yg hilang kemana tah pas anto kami sume....g dating ngn awek muar ah tu...balik2 tros join melantak....hampeh....


ok citer da abes....
semoga pasni jenab konvo as a mahasiswi di U yg bes2 mcm kakaknye ni....hehehe...*poyo*
chalo mere bete!!