Sunday, December 27, 2009

ouhh....dan ouhh lagik....(keluhan org xde idea)

Sebenarnye aku xdela mengeluh sgt...cume pagi tadi jek mengeluh nak bangun pagi sbb rase mcm kepenatan xhilang lg.......
semalam aku selamat smpi dr KL....setelah puas beronggeng dgn 'Geng Pemusnah UM'...baru aku sedar yg aku sgt merindui campus life aku...dan ade terdetik dlm ati yg aku ingin kan kehidupan itu lg walopon da bekerjaya.....dan...aku inginkan kerjaya disana...walopon aku tau disana bukan tmpat aku mncari rezeki...
hurmmm...aku tau xbaik mengeluh dlm hidup sebab ia seolah2 menunjukkan yg kita ni manusia yg xtau nak bersyukur.....

semalam aku naik bas dari pudu xtepat jam 9.30am......sbb aku mcm terpinga2 jap mencari...mana pintu keluar bus puduraya.........mcm kelakar plak...mcmlah aku xbiasa kat sana kan......huh..
dan aku terasa yg perjalanan pulang tuh sgt sekejap....perjalanan pegi plak punyelah lama....smpai da krem pungkok i ni...haisyy....
mula2 sepatutnye aku trun kat PG...tapik setelah berdiskusi dgn nager...maka aku trun di Larkin dan die amek disitu....dan hantar pegi PG dan amek barang dan pegi ke JUSCO.....
hebatkan stamina aku...walopon baru smpai dr KL aku masih boleh melakukan aksi tawaf kt JUSCO tuh......xpela...atleast aku ade la gak terlibat dlm Y.E.S....window shopping...

setelah kaki terasa mcm nak patah dan stamina semakin menurun...aku meneruskan rancangan untuk mncarik rumah kak nana...coz aku nak tumpang tido kt sana bersempena pg tadi aku ade appointment braces.......
kesian jugak kat nager berhempas pulas ngn keta kebal die mncari umah..dan kesian jugak kat aku yg dah mcm zombie....ngntok + penat + zero stamina........

ape yg aku igt sewaktu kt umah kak nana ialah...aku online..iron baju...online..mkn kopok lekor..tgk singapore idol...online.....tido dgn jayanya....
pg2 kak nana da hantar ke pejabat kesihatan......mcm pelik sbb jalan kat situ yg slalunya sunyi mnjadik sibuk dgn kete yg bnyk.....rupe2nye ade pendaftaran untuk penempatan guru dekat sekolah depan pejabat kesihatan tuh....guru2 satu johor berkumpul kat situ......dapatlah jugak aku menatap wajah2 bakal guru tuh...dan hati aku berkata..."tulah dlu eksen xnak amek cikgu"...haisyy.....

kali ni app aku cepat sket...sbb aku smapai awal n org xramai lg.....Dentist telah menggodak gigi aku slame setengah jam dan hasilnye...beliau telah meletak dawai yg besa pada gigiku...ouhh,,,,
maaf gambar ia xdapat dipaparkan sbb takot mmbawa mimpi ngeri....
dan skang...aku sedang menahan kengiluan gigi...adehh...beauty is pain.....
akceli aku tahu entry kali ni xbest...sbb xde yg menarik pon untuk di bacakan..
tapik aku cume nak melepaskan batuk ditangga smbil mencari idea...bagaimana aku nak berhijrah......dan kemana destinasi aku....hurmm...
berusahalah dawai..

No comments:

Post a Comment