Sunday, December 20, 2009

marangkerapu kapunden...haisyy..




SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH buat semua umat Islam di dunia....
maapla terlambat nak mngucapkannya....

Tahun baru ISLAM da pon lepas...means aku berada di tahun yg barula kan...
errr.....blur jap...ape aku merapu ni...xde ikan kerapu pon....
tapik kan...walopon da tahun baru....i'm still the same DAWAI.....xde prubahan pon....

ok...sebelum tahun baru ISLAM ni mnjelma....Alhamdulillah aku sempat mengaminkan doa akhir tahun sebelum maghrib...dan doa awal tahun selepas maghrib...sambil mata masih lg mngerling kearah tv melihat mesia membantai vietnam....dan juga tubuh diselubungi selimut sape tah kat ruangtamu tuh...dgn niat nak menutup aurat...ouhhh...apakah....

lepas tuh aku sambung tgk bola dgn penuh emosi....sgt emosi bile Zaquan Adha masok padang...tapik....malangnye die da berpunye...sedih2....

esoknye....aku bersiap nak balik kg...
abg jnji sebelum jumaat...then die lmbat bgn die kate pas jumat plak....
tgu dgn penuh keseksaan sbb otak da kt kg......arghhh....!!
then aku msg abg tnye..."bro...blik kg pas jumat mgu ni ke mgu depan?"...
then abg dgn tenangnye balas..."mgu depan"..
ciss.....tapik akhirnye die smpai gak setelah aku da bergelimpangan depan tv ala2 duyong yg kekurangan kasih sayang.....

smpai umah...aku agak terkedu ngn keadaan umah yg sejibik mcm tongkang yg da musnah dgn begitu jayanya....
umah aku still under renovation...ble tah nak siap......tp yg pasti toilet blik baru aku cukup besar utk aku berguling2 ala2 kajol......ataupon kojol...

sabtunye plak.....seharian aku mnjadik kongkang akibat cuaca yg sgt menggoda.....manakala tv plak hnya mnayangkan citer hindustan yg kurang mmberangsangkan sbb hero da tua......
tetibe aku bleh trpandang novel jenab atas meja.....aku capai novel tuh....
"Andai itu takdir-NYA".....
mcm bes jek...kata ati aku...then aku tros bace.......
bace punye bace...xsedar da half aku bace....aku mcm terbawak ke alam novel tuh....
fuhh....aku da cipta satu rekod...membaca dgn begitu lama...dasat!
tapik...crius aku akui novel tuh telah berjaya mmbuatkan emosi aku bergelodak...arghhh!!...btol ke ni dawai.....

setelah aku hampir2 terasa diri aku ibarat heroin novel tuh...aku berjaya disedarkan dgn satu msg berbunyi.."weh nak tgk wayang x? jom la"......
aku sepantas kilat mmbalas..."nak!!"....
mlm tuh g tgk citer 'zombieland".....err...kpd anda2 aku sarankan xpayahla tgk....mcm @$%#%^$*%*^ citer trsebut.....

ahadnye....aku g kenduri kawan skola men aku.....
besla coz dpt jmpe kawan2 lm....dan kurang lama......
sgt bes tgk org kawen....smpaikan waktu nak balik...aku salam cium tgn mak pngantin...pastuh aku salam wife die...bleh plak aku g cium tgn wife die skali.....huh!...malu kiah....



ni die pasangan bahagia HAMKA dan BADARIAH...semoga cepat2 bg aku anak buah..ngahahaha...(gelak syaiton)

dan harini...aku da kt opis...tapik still BLUR....
xtau ape yg bermain2 dlm kepala otak.....
arghhhH!!!!!...mood da mncapai tahap kritikal...
pulangkan mood aku...pulangkannnnn!!!!!!

2 comments:

  1. apakah emosi mung hingga tercium tangan pengatin.......?feel lebih ah ko nie beb.......lagi satu...aku sarankan ko mencari ADAB2 DALAM BERDOA.....sengal memberlu ah beb...berdoa bertudungkan beg plastik.......xbaik tau...

    ReplyDelete
  2. weh..badaRiah ni kawan aku weH..dak SPAS jugak =)

    ReplyDelete