Monday, December 7, 2009

KawEn2 + RoNggenG2 @ CamEron

Sebenarnye...dlm masa aku update entri kali ni...aku masih lagi terpiki2 sempat ke aku siapkan before opis hour ni...xpe kite cuba..huh!!

baiklah!!
pada 4-6hb Dec aku telah join rombongan cik kiah g Cameron Highlands dgn niat suci utk mnghadiri majlis kawen Hura (corporate service dept) serta niat keji untuk berpoya2 disana....
maka...setelah dikumpul ahli2 rombongan adela dlm 25org yg telah join the club....perjalanan kesana menggunakan 2 innova, 1 van serta 1 perdana...
mari kita memulakan diary cameron dawai....

DAY 1 : 4hb Dec 2009

mengikut perjanjian....semua ahli kene berkumpul jam 7am kat cafe HP....sape lmbat kene tinggal...maka aku n kak wati bersungguh2 la dtg awal...skali tuuu....huh!!...kamilah manusia terawal..yg len sume jnji bangladesh....siol..
setelah dikemaskini...aku , ain n kak nani dikehendaki menaiki perdana untuk ke cameron...perjalan bermula pada jam 9am....(terasa sgt mnyesal dtg awal...huh!)



inilah die kroni yg agak pemalu dan bersopan dlm kete perdana tersebut...blom kua PG lagi budak yg pakai braces tuh da tido...xsenonoh btol...sape tah..dhla chantek..

smpai di cameron dlm kul 5.45pm..tros g check-in...pastuh g melantak jap then balik..mandi-manda..mekap2...tros bersiap g majlis Hura nikah...



ya itu dia gadis2 yg sgt bersopan pada mlm tersebut...terlalu sopan smpai agaknye tok kadi tuh nak tepok dahi kami sbb bising jek..



ble tgk pngantin laki da smpai...aku plak yg over cuak...sbb aku paham ape perasaan mamat tuh....korg ape tau...



tgk tuh...muke pngantin nak senyum pon mcm tercekik cicak kering da...



saat mndebarkan...mereka telah selamat mnjadik pasangan suami isteri...ouhh...so sweet....bile tgk suasana mcm tuh teringin gak nak kawen..tapik...arghhh!!!
balik jek dari kenduri...landing kepala atas bantal teros lupe duniawi....
xpe esok masih ada..

DAY 2 : 6 hb Dec 2009

pagi2 kat sane sejuk gila baben...smpai mcm nak berselubung jek kua bilik..tapik disebabkan aku sebilik ngn manager...maka kenela behave..hukhuk....
kul 8am da g bekpas...aku sarung tshirt,jeans n sweater jek...tgk2 kak watie n ain bersemangat pakai sport attire....
hahahaha....kene kencing jek ngn abg nasir dorg ni..kunun nak ajak joging padahal sume joging setempat jek......




pas makan kene tarik ngn kak watie n ain g amek2 gmbar....muke sume mcm xmandi jek.....tapik hakikatnye mmg ade yg simpan niat nak mandi tghari..name dirahsia kan...ngahahaha!!!



da hari kedua baru teringat nak bergambar depan hotel pakcik Hura...huhuh..
pas bergmbar...kami2 g nek kat brinchang mmbeli dan belah.....tros balik hotel n salin2 g kenduri sanding Hura lak pada jam 2pm...



ini die rombongan cik kiah bergmbar bersama pengantin baru.....kecoh jek lebeh....



pas pngantin g mkn damai..kitorg plak conquer pelamin...ngahahaha....lupe daratan sunggoh..



pastu...cm bese...aku n kak watie mula mengganas dgn aksi yg sunggoh sopan..lalalala~



ni la pengantin pompuan..nur zaihura....akceli ade lagi aksi 18SX kami bersama pngntin tapik terpakse ditapis...sbb....huuu...sukar utk dijelaskan...



yg ni plak...ngehehehe...abg cameraman....

pas kenduri...masok bilik..dlm mase 5saat aku tukar baju tros kua g berpoya2 lagik...



ni kat ladang strawberry....jalan2 mengintai strawberry jek....xbli coz baru dua hari aku pndang menatang tuh da nak muntah ijo plak...



errrr.....aksi ni xdisengajakan...sbb ade sedikit salah paham...abg zul sangke kami nak rogol die..padahal xde slere langsong..huh..(dgn nada berlagak)....



pastu jenjalan ternampak...plak durian..ape lagik...singgah sebentar la..melantak..

jln punye jalan..tgk jam da kul 7pm.....
balik mndi manda....manager kami kate nak banje mkn steamboat....tapik malangnye xde gmbar leh aku kreditkan....



mlm tuh..abg zul jmpa plak port karok...huh...walopon di negeri org tapik aktiviti wajib ni xleh dilupakan.....

DAY 3: 6 hb December 2009

pagi2 bgn...lewat sket...sbb mlm tadik sejuk giler.....
tros nek smule kat brinchang utk smbong soping....



kami berlawan plastik sape lagi byk..ngehehehe....plastik jela..isi len citer..

pas soping perjalanan pulang ke pangkal jalan diteruskan...



ini persinggahan pertama...kat tpt teh...ape tah name tpt ni...kami2 tau posing maut jek...



3 gadis sopan lagi...heheh..

trun bawah lagi terjumpa si petai2 sekalian.....



punye jakun sbb petai tuh sgt montok2...maka kak watie tros nek sawan nak dok kat kedai tuh...seb bek abg pnjual mcm xberahi pndang die....
hahah..

jalan2 yg berliku trun kebawah tuh sebenarnye da bg aku satu perasaan xbes...
tahan punye tahan..
last2...
...uwekkkk!!...uwekkkk!!...
aku muntah....huuuu~
time tgh muntah tuh abg zul bantai gelakkan gua...siol!!

tmpat kejadian aku muntah tuh ialah di Lata Iskandar.....seb bek suasana aman jek..pas muntah tenang jek perut rase...



ini lah die muke pasrah pas muntah...pastuh bantai mkn limau..da mcm org pregnant...pregnant cacing kerawit...huh..



da muntah bdn tros segar....maka ape lgik...posing lagik la...ni antara gmbar yg aku ske...sbb kak watie nmpak gagah perkasa...ngahahaha!!!
nak tgk gmbar penuh sile2 la tgk fesbuk saye..

ok...pas sume adegan ngeri tamat....tros bertolak n selamat smpai PG kul 10pm...

hehe...ok2...da tamat da segala cerita...
nextime.....ade holiday gua citer....
chalo mere bete!

No comments:

Post a Comment