Tuesday, November 17, 2009

kArOk sAmpAi piTam...lalala~

wiken lepas mmg aku betul2 terasa mcm artis...yelah artis yg asek wat show jek....
err...korg xnak mntak sain ke..hahah!!
okay2...aku citer bebetul...akceli...sabtu lepas (14nov)...ketua geng GONJOL telah ajak aku dan kroni2 yg len g berzanji...erkkk...silap2...g berkarok..huhuh...
maka aku slaku penolong kiri memulakan misi mengumpul manusia sekalian...tapik xdela bape terkumpul sgt pon...ade la 5 ketul...
tepat selepas isyak..kami pon memulakan aktiviti yg penuh emosi itu....lokasi yg kami pilih ialah DIVA SERI ALAM...dan kami telah menyanyi degn penuh emosinye sambil berebut2 mic serta baling2 bantal selama 3jam (9pm-12am).....ye..3jam yg terasa amat pendek...
tapik mampu membuatkan sore aku bertukar jadik sore jantan...
tapik!!..aku xpuas ati sunggoh sebab asal turn aku nyanyi adi sengal n kak wati sengal mesti nak baling aku bantal...baling la duit ke...emas ke...terhibur gak ati ni....huh!!



inila die ahli persatuan cik kiah yg berjaya membuktikan bahawa sore mereka sebenarnye mampu membuatkan pasir gudang asek hujan dan kadangkala ribut taufan....



mek tong ni plak arituh xnyanyi lagu tema die...ape lg klo bukan 'pelamin anganku musnah'..hahaha!!! errkk.....mcm mnggelakkan diri sendrik plak rase sbb aku slalu join venture die nyanyi lagu neh..



ya ini lah die artis yg paling bergaya mlm tuh...incel saiful sabri..yay!!....bergaya jek okay...sore xbergaya pong...dhla klo time nyanyi jek mesti g kat pintu pastu pandang diniding...konon emosi giler la tuh....ke gementar ngn kami2 sume..hahahah!!!



bile rase2 ujan da maikn lebat serta loceng tnda waktu tamat da berbunyik...kami pon mengatur langkah mncarik kedai untuk melepak2 smbil bercerita tntang kisah silam memasing..heheh....
naseb baik kami ditemani dua bodyguard ni...adi n epul...klo x takot jugek masok DIVA tuh...huhuh....
okay..tamat sesi karok untuk hari sabtu...

kite masok plak ari ahad punye karok....
plan ari ahad ni...telah diketua oleh ketua geng GONJENG.....dimana beliau telah mngajak ahli2 tetap geng gonjeng untuk merayau2 mcm kutu rayau jek sebenarnye...xde niat pong nak karok2...dhla tekak i masih lagi tercedera akibat karok semalam....
tapik aku geram gle kat anep...die bleh xroger aku kate da nak smpai...tup2 da ade depan pintu...dhla tatkala itu aku tgh mcm dugong bergelimpangan depan tv..ape lagi..dgn sepantas kilat aku capai jek sweater n tudung semalam (sbb tuh jek yg da iron)...hampagas btol...

memula kami memulakan perjalanan ke DANGA CITY MALL.....kami kesana untuk bershopping...errr window shopping...baiklah!! sebenarnye kami jadik kutu rayau sbb memasing tgh pokai....ouhh..bile nak gaji ni...menggigil tgk sale nak krismas....


pilot pada hari tersebut ialah incek shah dan dibantu oleh co-pilot beliau iaitu incek anep.....dan perjalanan ke danga city terase amat jauh atas faktor2 tertentu seperti..salah jalan...errrkk..
bile da puas mnjadik kutu rayau....err...rasenye abes setiap sudut dan ceruk mall tersebut aku jengah......ok2...kami pon terus ke DANGA BAY untuk mnjamu selera a.k.a dinner....



muke deep yg penuh kelaparan manakala muke aku plak penuh dgn cahaya keimanan..hahah!!



inila die santapan ku...nasi pecel lele ngn smbal belacan nye yg tersangat pedas....
lepas jek perot kenyang...kami bertukar mnjadik kutu rayau semula...
tetibe jek..kami terlalu kat depan tmpat karok....dan tetibe jek...jeng..jeng...jeng



kami termasok tmpat karok tuh dan bermulala adegan yg xsepatutnye....ape lagi klo bukan menyumbangkan sore yg sumbang ini..heheh...



ini die artis pada mlm tersebut....deep a.k.a shaliza ernizan...



backup singer...anep a.k.a najmul hanif...



dan..errr...ni sume jawatan die pegang...vokalis utama..penyanyi latar...dan sebagainye...incek sharizan...



aku plak..AJK lelap..hehe...xder mknenye...of kos la aku juge mnguasai bilik karok tersebut sbb....karok dan wai xdapat dipisahkan...
tapik kami nyanyi 10lagu jek...beselah...da nama pon karok jmban jek...jam plak da menunjukkan waktu tido daku......sok paginye plak aku kene bgn awal sebelum ayam berkokok....
dan pada keesokkan harinye.....bile aku bgn tido...aku terasa sore aku da sejibik mcm ella....
huh...mmg artisla aku ni kan.....
okay2...sape nak sain g bratur sane...
dah...chalo!!

3 comments:

  1. Patutlah hujan everyday...
    haih~

    ReplyDelete
  2. eh....hujan kan rahmat..hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. wahhh..seronoknye berkareoke.. aku da lame tak nyanyi ok.. sore aku da tumpul ok.. ckp kat ina.. lagu tema aku same ngan lagu tema aku juaa.. pelamin anganku musnah.. hahahahah :P

    wahh..lame betol tak nmpak muka2 budak Excreatif ni haa.. :) heee wonder sedap ke sore deep and anip.. hahahahah :P pasti sore ko lagy sedap Y.. heeee

    ReplyDelete