Thursday, November 5, 2009

Dawai = panda di siang hari + kongkang di malam hari



Aku xtau la ape yg manusia2 itu nmpak kat aku nih...adakah mereka igt aku robot?
ouhhh....tidak boleh begitu...kerana sesungguhnya aku jugak manusia...bak kate seorang manusia ni...aku adalah dawai yg berperasaan....(walopon perasaan tuh xbape nak berfungsi)..
kehidupan aku dlm seminggu ni agak porak peranda sket.....

antara punca2 yg jadikkan ia porak peranda ialah....
# 1st : setiap hari aku bgn seawal 5.50am untuk mndi dan bersiap
# 2nd : seawal 6.45am aku da tercongok kat tmpat kerja aku
# 3rd : pukul 4pm blom tentu aku dah ada kat uma...malahan slalunye kul 5.30pm baru aku mnjejakkan kaki ke rumah....
# 4th : kehidupan mlm aku dah tiada kerana seawal 9am aku da terbongkang tidoq....huh!! slalu miss tgk citer2 bes kat tb..menci!
# 5th : lately aku slalu terjaga di malam hari or di pagi2 bute....(kirenye mcm tido2 ayam la...walopon aku xbrape nak pasti sgt sebenarnye ayam tuh tido mcm mane...xpenah lak nak join tido sekatil dgn ia....maka! bile tido aku mcm ayam..maka ia sgtla tidak berkualiti...maka lagik! dapatla amnusia sekalian melihat mata aku mcm PANDA yg xbape nak comel sgt...sbb ade jugak sorg manusia ni kate...mn ade panda kurus...chettt!

ouhhh.....aku kesiankan diri aku sendri tapik aku harus telan sume ni....
sbb dunia x selalunya indah....maka disebabkan ia tidak indah...terpaksa la aku mencipta sendrik keindahan itu....ouhhh lagik...

baiklah...itu sahaja luahan ati yg xbape nak terluah....
sekian..

3 comments:

  1. ngeheheheh............beb...dont wory...bila ko dah duk kat comfort zone...ko akan nampak semuanya aper yng ko uat hari nie....

    ReplyDelete
  2. Lamo dah den tak jongah blog ekau ni ha..
    Tak apo la weyh.. Dunia koje mmg la mcm tu..
    Tapi yg den plek bonar..
    nape kau sampai opis wal bebenor..
    Kau kene bawak ambulen ko?..
    kau kene bius org eksiden ko?
    kau kene jadik bidan ko?..
    err part jadik bidan tu, aku rasa, baby tu mesti nak masuk balik bila nampak kau yg sambut.. hehehe...
    sabo jo la dawai..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  3. epin: aku mngharapkan agar comfort zone tuh cepat2la wujud..

    mok:ekau xpayah la nak memikirkan smpai begitu skali....klo aku jadik bidan..konpem baby yg kua sume xmenangis tapik tersenyum tgk bidan a.k.a aku..tersangat bes utk dipandang...besela org kate anak pompuan ikot muke bapak ni sejuk ati org yg pndang...heheh

    ReplyDelete