Thursday, November 12, 2009

daH dEkat DeceMbeR...hurmMm..

Suke ke aku ngn bulan December yg bakal dtg bulan depan ni??
Kenapa mesti aku nak ske ngn bulan december ni...ia pon ske kat aku ke??
ah persetankan soklan2 tuh....!!
sebenarnye.....
dulu mmg aku ske giler ngn bulan december sbb xsabar nak masok taun baru n wat azam baru....
azam? penah ke aku ade azam....?? kawan name azam adela due org.....huuuu...ade sebenarnye azam cume xpenah bubah dari kecik smpai besar....sm jek xtercapai2....xpe.....

Tapi untuk mnghadapi bulan december taun ni...ade mcm2 prasaan dlm diri aku n yg paling ketara ialah perasaan xbes tuh yg paling byk....
kenapa? why? timkaiyaa??
Kalau zaman skolah mmg la sonok sbb bulan december kite leh hore2 cuti skolah.....tapik kenapala aku berada di zaman dimana umor aku skang ialah 24taun.....
ini brmaksud taun depan aku akan semakin tua....
n bermaksud juge da 2 taun aku terkontang kanting dlm mncari pekerjaan yg sesuai...(skang ni Alhamdulillah...amiinnnn!)...
n juga bermaksud aku akan menerima satu berita 'hampeh' pada bulan december iaitu....biarlah rahsia....ughhh!!
ouhhh...maapkan saye sebab teremosi lebeh plak...biasalah...pagi2 bute mcm ni kekadang mengalami kekeliruan identiti jap....

Okla....biar aku bercakap secara jujur sejujur jujurnya......
sebenarnye 70% dlm diri aku xheran pon december tuh nak dtg ke x.....but the other 30% tuh yg make my life like i'm in a HELL....
aku skang sedang berusaha agar perasaan 30% hilang dgn serta merta....aku xnak jadik gadis psycho...walopon kekadang mmg mcm psycho pon.....

baiklah2...aku da semakin mengarot plak....
biarlah december tuh datang dan aku akan menyambutnye dgn tenang.....sbb besenye bulan december ade byk mega sales nak2 da dekat nk krismas ni...maka bleh la aku shopping gilak...ngahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!


p/s: (sekadar citer disebalik tabir).....semalam ade satu mamat ni tersalah antar msg kat aku...so aku pon bohlayan..then kate nak knal plak ngn aku...ape lg kene kencing jap ngn aku...aku kate name aku kiah, umor 35, janda anak 4, keje cleaner kat spital...ngahaha!!...tapik mamat tuh nak knal gak...eeeee......rimas i!!...so bile die call lg skali kene hembus ngn aku...aku kate ...' sorry saye ni nak berkawan ngn org kaye jek...ade kete import...muke pan asia serta badan tough...so kl awak rase xmemenuhi ciri2 tuh...sile2la sedar diri'...huh amcam keji dan kejam x ayat tuh....heheh...brani la aku nak ckp mntang2 xde depan mate...tetapik! xnak mngalah plak mamat tuh...so jalan mudah ialah...xpayah rply msg..xpyh angkat call....lalalala~
ok..moral of the story is....aku bukan demand tapik aku rase kunun2 salah no ni mcm @$%#%$&!!! (maap sbb mencarot)....xsesuai ngn zaman millennium kite ni...nak knal tros jumpe la..bawak geran tanah n payslip skali ekk..hahaha!!!! cheq gurau jaa!!

dah..chalo!!

3 comments:

  1. Ala adawiyah.. (aku sorang ke yg masih panggil adawiyah?? terasa keskemaan ku.. ahaha)

    dun worry and be happy key.. tak yah pk ngarut2... kiamat sudah dekat.. marilah kita mendekatkan diri kepada-Nya...

    aduyai! sebenarnya aku takut!.. banyak dah tanda2 kiamat ni... huaaaa.... hehe.. pesanan khidmat masyarakat dari AQEEN ERA..~~ apakah?

    ReplyDelete
  2. aqeen: ye..terase jugak keskemaan ko..huhuh....

    mmg btol kiamat da dekat...n adakalanya rase takut..tapi tu lah manusia..takut pd kiamat hnya sementara sbb trlalu piki duniawi kan...
    nway..thanx untuk pesanan dr ahli jawatankuasa tinggi khidmat masyarakat ni..heheh..

    ReplyDelete
  3. kamon wai. wat tatau je. haha december same je cam bulan2 yg len! yg penting aku syg ko. haha :P

    ReplyDelete