Monday, November 23, 2009

............ 'KEJI'..........

Nilai murni pada hari ini ialah.....

bersikap KEJI.........

sgt murni kan...ngahaha...



KEJI???

ape yg korg paham ngn nilai 'murni' ni??

ramai kate manusia KEJI xhidup lame....tapik slalunye manusia KEJI ni dapat lagi byk keuntungan dan kesenangan berbanding manusia yg kurang KEJI....

tapi...knp manusia KEJI ni org slalu anggap...pembunuh keadilan,kedaulatan dan undang2....

adakah dgn bersikap KEJI....kita boleh dikatakan sebagai penindas golongan2 yg kurang KEJI....

ouhhhh...persoalan yg rumit dan memeningkan kepala otakku sendrik....

baiklahh.....aku boleh jugak dikategorikan dlm golongan KEJI ni....

knp aku mesti bersikap KEJI....?? jawapannya agar aku tidak mudah ditindas....yeahh jawapan yg agak cliché dan basi....but...bukan tu sahaja......aku bersikap sebegini sebab aku xske makan dalam....bukan knyang pon....

10 sikap KEJI yg aku miliki....

  1. kejam dlm berkata2...kekejaman ni berlaku bila perlu untuk mmbuat manusia len sedar...

  2. xpenah nak pedulik ape manusia len rase...sbb...penah ke mereka pedulik ngn ape aku rase??

  3. membuatkan manusia len merasai sendrik cara aku appreciate mereka...perlu ke aku nak terhegeh2 tayang yg aku appreciate sumting....or nak kene wat sijil pnghargaan ke...(yg ni pasti ade yg berbulu jek bace..hahah!!)

  4. xske dlm menayang perasaan kasih sayang pada org len...what for?? erkkk...kejam2...tapik...bukan sngaja xnak tayang...tapik xpndai nak tayang...ngahahaha.....failed!

  5. EGO.....ye saye mmg EGO...nak2 klo tu bukan salah aku....jgn harap aku nak mengalah...

  6. keras hati...errr...ni pon termasok dlm list prangai yg KEJI...sebab kekerasan ati manusia kekadang leh wat mcm2 bencana....ape bleh wat...lahir2 ati gua da keras...

  7. dlm melawan fakta ngn manusia len...aku sentiasa inginkan kemenangan walopon tau manusia lagi satu leh menang...tapik aku ttp akan wat smpai manusia tuh mngaku kalah...hahahahaha!!!!...ala bukan abeskan duit manusia tu pong...kepuasan beb!

  8. Dlm meminta maaf....aku xpandai membuat ekspressi muka yg aku salah....air muka ku tetap seperti org xbersalah walau pon sebenarnye aku yg bersalah....adehhh...maapla....aku mmg failed bab2 wat ekpressi muke ni....muke aku satu watak saje....

  9. kurang berperasaan...smpai ade manusia kate kotak perasaan aku da xpired...dan ade gak manusia kate aku ni kurang alert ngn perasaan manusia len...means...xde value 'emphaty'..huh...ape yg mmpu ku katakan hnyala..'dun judge a book by its cover'..hahah!!...

  10. ble aku wat salah...aku xpujuk org tu smule....adehhla....ni lagi failed...aku mmg xde emosi sket la dlm pujuk memujuk...cukupla say sorry...huh...


kadang2 aku trpiki ade ke manusia len yg mampu membersihkan nilai2 KEJI dlm hidup aku ni...or biarkan jek ia kekal dan sebati dlm hidup aku.....yelah nak wat ape jadik manusia hipokrit semata2 nak melihat keselesaan org len...sdgkan aku sendrik terkulat2 mncarik keselesaan sendrik....

jawapannye...biarlah mase yg menentukan...sbb xkan bile aku da ade family...aku nak bersikap KEJI ngn husband and anak2 aku kan...but...sumtimes aku rase perlu gakla sket2 bersikap KEJI kat mereka2 ni..hahah!! sket jelaaaaaaaa.....

okla...mari kite same2 menyimpul segala persoalan dan fakta2 diatas...

kesimpulannya....

kalau aku KEJI pon....korg sume ade pilihan....menerima sikap aku seadanya...ataupon biarkan saje...sbb bukan aku mngambik duit2 korg sume....slagi tu ia xkan mmbahayakan korg....sbb dlm dunia ni...duit merupakan faktor utama manusia mnjadik gila...heheh.....err...puas atikan ngn kesimpulan tersebut...


itu sahaja citer karut aku pada entri kali ini.....

fikir2kanlah dan selamat beramal....yeahh!!



p/s: gambar dibawah merupakan gmbar aku ngn adek aku, JENAB.....kami berdua merupakan 2 gadis diantara 5 jejaka Pn.Noriah dan En. Abd Samat..........
jarak umur kami adalah 8tahun....aku 24....jenab 16....
aku merupakan anak pompuan yg berhati keras...manakala jenab merupakan anak pompuan yg sgt sensitip and mudah majuk.....
tapik kedua2 kami mmpunyai sikap2 'jantan' yg diwarisi dr ummi.....
dan kedua2 kami boleh bercakap tanpa ada tnda koma ataupon noktah,......
walaupon begitu.....figure kami berdua sgt berbeza....
aku kurus, tinggi, kuning lngsat....
jenab gemok sket, pendek and sawo matang....
hebatkan ummi dlm mnghasilkan anak pompuan yg berbeza..hahah!!!!
ape2 pon....aku n jenab mmg sgt close....dan klo ade org puji die lagi hebat dr aku....ape aku kesah n watpe nak jeles...malah lagi bangge....sbb aku kan AKAK...
err...rasenye tu lah satu2 nye nilai murni yg aku ade..heeeeee=p



dah...chow sin chee!!!

Friday, November 20, 2009

i dun care...but i must care...haisyy!!!


aku cube berpure2 cool...tapik.....hampess...
aku trpiki...kenapala manusia sekalian ni terlalu mmpunyai nilai sensitiviti yang kuat......xbleh kadangkala keringkan sket ati tuh demi kebaikan bersama.....

lantak kamulah....
makin aku piki makin serabuk kepala otakku yg suci ini....

tapik....

klo aku lantakkan saje ia...maka....
adehh...keje nak jage ati org jela....
ati sendrik pon terbiar nak sebok ati org len....
haisyyy....nyah kamu perasaan xbes....
syuhhh...syuhh..!!!

Tuesday, November 17, 2009

kArOk sAmpAi piTam...lalala~

wiken lepas mmg aku betul2 terasa mcm artis...yelah artis yg asek wat show jek....
err...korg xnak mntak sain ke..hahah!!
okay2...aku citer bebetul...akceli...sabtu lepas (14nov)...ketua geng GONJOL telah ajak aku dan kroni2 yg len g berzanji...erkkk...silap2...g berkarok..huhuh...
maka aku slaku penolong kiri memulakan misi mengumpul manusia sekalian...tapik xdela bape terkumpul sgt pon...ade la 5 ketul...
tepat selepas isyak..kami pon memulakan aktiviti yg penuh emosi itu....lokasi yg kami pilih ialah DIVA SERI ALAM...dan kami telah menyanyi degn penuh emosinye sambil berebut2 mic serta baling2 bantal selama 3jam (9pm-12am).....ye..3jam yg terasa amat pendek...
tapik mampu membuatkan sore aku bertukar jadik sore jantan...
tapik!!..aku xpuas ati sunggoh sebab asal turn aku nyanyi adi sengal n kak wati sengal mesti nak baling aku bantal...baling la duit ke...emas ke...terhibur gak ati ni....huh!!



inila die ahli persatuan cik kiah yg berjaya membuktikan bahawa sore mereka sebenarnye mampu membuatkan pasir gudang asek hujan dan kadangkala ribut taufan....



mek tong ni plak arituh xnyanyi lagu tema die...ape lg klo bukan 'pelamin anganku musnah'..hahaha!!! errkk.....mcm mnggelakkan diri sendrik plak rase sbb aku slalu join venture die nyanyi lagu neh..



ya ini lah die artis yg paling bergaya mlm tuh...incel saiful sabri..yay!!....bergaya jek okay...sore xbergaya pong...dhla klo time nyanyi jek mesti g kat pintu pastu pandang diniding...konon emosi giler la tuh....ke gementar ngn kami2 sume..hahahah!!!



bile rase2 ujan da maikn lebat serta loceng tnda waktu tamat da berbunyik...kami pon mengatur langkah mncarik kedai untuk melepak2 smbil bercerita tntang kisah silam memasing..heheh....
naseb baik kami ditemani dua bodyguard ni...adi n epul...klo x takot jugek masok DIVA tuh...huhuh....
okay..tamat sesi karok untuk hari sabtu...

kite masok plak ari ahad punye karok....
plan ari ahad ni...telah diketua oleh ketua geng GONJENG.....dimana beliau telah mngajak ahli2 tetap geng gonjeng untuk merayau2 mcm kutu rayau jek sebenarnye...xde niat pong nak karok2...dhla tekak i masih lagi tercedera akibat karok semalam....
tapik aku geram gle kat anep...die bleh xroger aku kate da nak smpai...tup2 da ade depan pintu...dhla tatkala itu aku tgh mcm dugong bergelimpangan depan tv..ape lagi..dgn sepantas kilat aku capai jek sweater n tudung semalam (sbb tuh jek yg da iron)...hampagas btol...

memula kami memulakan perjalanan ke DANGA CITY MALL.....kami kesana untuk bershopping...errr window shopping...baiklah!! sebenarnye kami jadik kutu rayau sbb memasing tgh pokai....ouhh..bile nak gaji ni...menggigil tgk sale nak krismas....


pilot pada hari tersebut ialah incek shah dan dibantu oleh co-pilot beliau iaitu incek anep.....dan perjalanan ke danga city terase amat jauh atas faktor2 tertentu seperti..salah jalan...errrkk..
bile da puas mnjadik kutu rayau....err...rasenye abes setiap sudut dan ceruk mall tersebut aku jengah......ok2...kami pon terus ke DANGA BAY untuk mnjamu selera a.k.a dinner....



muke deep yg penuh kelaparan manakala muke aku plak penuh dgn cahaya keimanan..hahah!!



inila die santapan ku...nasi pecel lele ngn smbal belacan nye yg tersangat pedas....
lepas jek perot kenyang...kami bertukar mnjadik kutu rayau semula...
tetibe jek..kami terlalu kat depan tmpat karok....dan tetibe jek...jeng..jeng...jeng



kami termasok tmpat karok tuh dan bermulala adegan yg xsepatutnye....ape lagi klo bukan menyumbangkan sore yg sumbang ini..heheh...



ini die artis pada mlm tersebut....deep a.k.a shaliza ernizan...



backup singer...anep a.k.a najmul hanif...



dan..errr...ni sume jawatan die pegang...vokalis utama..penyanyi latar...dan sebagainye...incek sharizan...



aku plak..AJK lelap..hehe...xder mknenye...of kos la aku juge mnguasai bilik karok tersebut sbb....karok dan wai xdapat dipisahkan...
tapik kami nyanyi 10lagu jek...beselah...da nama pon karok jmban jek...jam plak da menunjukkan waktu tido daku......sok paginye plak aku kene bgn awal sebelum ayam berkokok....
dan pada keesokkan harinye.....bile aku bgn tido...aku terasa sore aku da sejibik mcm ella....
huh...mmg artisla aku ni kan.....
okay2...sape nak sain g bratur sane...
dah...chalo!!

Monday, November 16, 2009

Matrix?? Geng GAGAK PINK??

akceli...sudah sekian lama aku nak membongkar rahsia kehidupan aku sepanjang di matrik...dimana zaman trsebut merupakan zaman kegemilangan aku mnjadik ketua gagak pink..(walopon si katak ijo slalu nak merebut kuasa ngn aku)...n zaman trsebut sgt pantas berlalu iaitu setaun jek....2003-2004....huh....sentimental value sungguh knangan2 trsebut kerana time tuh...aku mmg sgt keji dlm alim2 kucing..hahah!!

waktu tuh...geng gonjol aku ade 8 org....n dak2 laki class kami memberi nama geng aku tuh as ' GENG GAGAK PINK'...bukan kami yg pinta name tuh..huhuh....
aku pon xtaula celah mn name tuh dtg...mybe waktu tuh kami sbb sume pakai baju kaler itan n pink kot....

ok...meh aku knal kan AJK2 geng gagak pink yg bes nih....



ketua gagak pink...sape lg klo bukan aku...ngahaha!!! gilak kuasa..walopon xde undian aku ttp tau akula ketua di hati mereka....aku ketua yg baik dan adil okayy...
biodata:
nama penuh : husniyatul adawiyah
nama glemer : wai
status : single..available..adorable..heheh
negeri : johor yg besh
pekerjaan : kuli batak



ni plak minaci yg ske merebut kuasa ngn aku...xsedar die hanya la ajk kasta bawahan..
nama penuh: siti sarah razali
nama glemer : katak ijo ( bersempena die ske sgt kaler ijo)
status : binik orang a.k.a mak buyung
negeri : perak
pekerjaan : cikgu



huh..ni lagikla....pemusnah keadaan dgn sore die yg lantang mcm mak lampir tuh....
walopon mcm tuh die ni ske pure2 cool...pure2 je okayy...
name penuh : siti zubaidah
name glemer : mayak a.k.a mak tiri (sbb grg mcm mak bawang putih)
status : tidak diketahui...samada da kawen snyap2 atau masih mnjanda..urpss..
negeri : selangor
pekerjaan : masterji student



minah ni plak...muke cun..tapik gaya jln mcm gengster kg pisang.....ganeh nak mapuh...
name penuh: nor azwani (err akceli aku tibai je ni..btol x..heee)
nama glemer : waneng
status : single? berpunye? arghh...xtaula..
negeri : machang, kelate
pekerjaan : cikgu



inila die ahli paling rendang xberbuah...ketinggian die same mcm budak drjah 4..heehh..ampun adeq ...terkutuk plak....tapik die mmg comel la..
name penoh : nawwal izzah
nama glemer : adeq
status : single...(katenye..)
negeri : perak
pekerjaan : errr...lecture ke?? or master..aku pon xsure la..



minah ni antara yg baik2 jugakla dlm geng kami tuh...dlu aku slalu rembat bntal kekabu die wat pelok...heheh....kdg2 dgn muke xmalu aku rembat skali dienye walkman....pastuh tido kat katil die..mcm bes jekan...
nama penoh : norzaima
nama glemer : emma
status : in a relationship with cadu..
negeri : kelate jugok
pekerjaan : cikgu di sarawak sane



mek ni plak....mmg gadis melayu yg sebenar..sbb die mmg tersangat la lemah lembut longlainye...bcakap pon sore..alahai...kalah sore aku...heheh...
nama sebenar : siti rawaida
name glemer : idak
status : da ade bopreng..
negeri : perak
pekerjaan: err...alamak...lupe interbiu..



lastly...mek tong sorg ni...dlm byk2 kitorg...die ni pon sengal tahap gaban gak...otai mcm jantan plak tuh..slalu gak la aku trsesat g dorm doie slain dorm katak yg xbes tuh...
nama penuh: nur ain...or siti nor ain.,...heheh...lupe la
nama glemer : ain
status : pon da ade bopreng
negeri : melaka
pekerjaan: cikgu gak kot..


ok habis da sesi berkenalan walopon byk info aku taram jek...heheh...lupela...ade yg da lost contact....heheh....
klo aku igt2 balik kenangan dlu...kekadang wat aku tersenyum2 kambing sorg2....mcm org gile pon ade gak tetibe tersengeh2...mn xnye....byk yg mmg xpatot kami lakukan tapik lakukan jugak........
honestly...memula aku masuk matrix dlu aku xbape hepi..sbb matrix aku tuh mcm penuh ngn manusia yg hipokrit....aku plak dhla sengal ubi...asek kene sound jela...
huh....tapik aku slaku manusia yg cool...bohlayan jek ngn sume kritikan tersebut...biasela..kjelesan makhluk lain trhadap diriku mmg slalu mngahntui ku..hahah!!
tapik bile da jmpe geng gagak pink ni...makin lama perasaan bes pon wujud...

perkara yg slalu wat aku trsenyum sendrik ialah kenangan apabila aku,katak n mayak kantoi ngn ustaz ikram...time tuh kitorg cabot g tido kat dorm..ala bukan ade cikgu pong so ape lg...dr dok dlm class memekak bek balik blik tido......
korg bayangkan kitorg nak balik blik tuh da mcm hape...merangkak sebelah longkang la....lalu bukit yg xbape nak tgi la....terkedek2 kitorg bertige ni meredah onak dan duri semata nak bantai tidoq..huh..

smpai jek kat dorm masing2...gembire giler rase.....mayak n katak satu dorm tapik aku dorm len...hujung skali......
maka bile rs line da clear...aku pon cabot tudung n tros membuat aksi kuak lentang atas katil...huuu...selesanya hidopku...tetibe jek..ati rase xsedap...mata ni mcm nak celik jek...
skali tuh...
'opocot!!!'
..ustaz ikram da trsengeh2 pndang aku...alamak...kntoi..huuuu....
'kl hg nak kad matrix hg...dtg mai blik guru naa..'
begitula dialog ustaz ikram kat aku....
aku plak ngn muke mamai hnya mampu ternganga jek..pastuh smbung tido balik...huhuh...
selang setengah jam...tetibe terase nak g blik katak plak tnye kabar...
smpai sn jek dorg tngah brdekah2 gelakkan diri sendrik...
nak tau knp...
katak telah kantoi dlm keadaan yg sgt mngaibkan...dimana die sedang duduk ngn gaya xcun..smbil pakai walkman n nyanyi lagu achik spin..bola2 api tuh....dhla sore sumbang katak sebijik katak puru...
ustaz ikram plak leh usha jek smpai la minah tuh perasan sendrik yg ustaz dr td dok blakang die perati minah ni....n si katak ni pon hmpir2 gakla mngalami kecederaan jantung akibat trkejut.....
mmg hampes jek rase...n kami telah menebalkan muke ni g blik guru utk amek balik kad kami...siap kene bayar denda lagik..bape hengget tah..lupe plak...
geng yg len plak gasak bantai gelakkan kami..huh!..

lagi satu...dlu aku rajen lepak blik katak...bosan2 dok blik sendrik aku g mmbuat dajal kat blik die.....tgh2 mlm bute aku lalu la bawah ampaian nak g dorm minah ni...skali tuh ade satu peristiwa yg mmbuat aku lama x g blik katak..nak tau ape....
ade la satu mlm tuh....dlm kul 12 lebeh kot...aku g kaco dorm katak then singgah plak dorm ain.....pas da puas kaco dorg...aku pon nak pulangla kepangkal jalan..mcm bese kene meredah ampaian baju yg trletak ant dorm ain n aku.....
dgn kadar pecutan 140km/jam.....xsmpai 30saat aku da smpai dorm aku...tapik ntah knp...tetibe dorm mate ain ade yg kene histeria plak mlm tuh..mnjerit2...
ain kate mmber die tuh trnampak ade pompuan pakai baju putih dok lmbai kat die....
dan!!...time tuh..aku mmg tgh melalui kawasan kejadian.....errkkk...apakah...
tapik!!...si katak puaka tu ble kate mcm ni..
'ntah2 die nmpak muke hg kot...tu yg die igt antu'
cisss sunggoh rasenye..huh!!!

sejak tuh..tros aku takot2 ayam da g merantau memalam....
huhuh.....
akceli byk g citer..tapik aku xterlarat nak citer...kang later2 aku smbung smule....sbb skang ni aku update blog smbil siapkan coding ICD10 utk report KKM...
maka idea xbape nak dtg plak...
walo papepon....ant prkara2 yg bes kat matrix ialah...geng gagak pink..dorm nurul insan...class B...tutorial B3...Sabariah dlm 'Save Kassim'....Anggun...Char kuew tiaw yg sedap depan matrix tuh.....ciken cop ari isnin...kasut baby doll aku n stokin aku yg berwarna warni ikot kaler baju...n teacher zana....i loike her very much...sbb die mmg gerek...cayalah...
orait la kawan...
later2 aku wart part 2 yea....
chalo mere bete!

Thursday, November 12, 2009

daH dEkat DeceMbeR...hurmMm..

Suke ke aku ngn bulan December yg bakal dtg bulan depan ni??
Kenapa mesti aku nak ske ngn bulan december ni...ia pon ske kat aku ke??
ah persetankan soklan2 tuh....!!
sebenarnye.....
dulu mmg aku ske giler ngn bulan december sbb xsabar nak masok taun baru n wat azam baru....
azam? penah ke aku ade azam....?? kawan name azam adela due org.....huuuu...ade sebenarnye azam cume xpenah bubah dari kecik smpai besar....sm jek xtercapai2....xpe.....

Tapi untuk mnghadapi bulan december taun ni...ade mcm2 prasaan dlm diri aku n yg paling ketara ialah perasaan xbes tuh yg paling byk....
kenapa? why? timkaiyaa??
Kalau zaman skolah mmg la sonok sbb bulan december kite leh hore2 cuti skolah.....tapik kenapala aku berada di zaman dimana umor aku skang ialah 24taun.....
ini brmaksud taun depan aku akan semakin tua....
n bermaksud juge da 2 taun aku terkontang kanting dlm mncari pekerjaan yg sesuai...(skang ni Alhamdulillah...amiinnnn!)...
n juga bermaksud aku akan menerima satu berita 'hampeh' pada bulan december iaitu....biarlah rahsia....ughhh!!
ouhhh...maapkan saye sebab teremosi lebeh plak...biasalah...pagi2 bute mcm ni kekadang mengalami kekeliruan identiti jap....

Okla....biar aku bercakap secara jujur sejujur jujurnya......
sebenarnye 70% dlm diri aku xheran pon december tuh nak dtg ke x.....but the other 30% tuh yg make my life like i'm in a HELL....
aku skang sedang berusaha agar perasaan 30% hilang dgn serta merta....aku xnak jadik gadis psycho...walopon kekadang mmg mcm psycho pon.....

baiklah2...aku da semakin mengarot plak....
biarlah december tuh datang dan aku akan menyambutnye dgn tenang.....sbb besenye bulan december ade byk mega sales nak2 da dekat nk krismas ni...maka bleh la aku shopping gilak...ngahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!


p/s: (sekadar citer disebalik tabir).....semalam ade satu mamat ni tersalah antar msg kat aku...so aku pon bohlayan..then kate nak knal plak ngn aku...ape lg kene kencing jap ngn aku...aku kate name aku kiah, umor 35, janda anak 4, keje cleaner kat spital...ngahaha!!...tapik mamat tuh nak knal gak...eeeee......rimas i!!...so bile die call lg skali kene hembus ngn aku...aku kate ...' sorry saye ni nak berkawan ngn org kaye jek...ade kete import...muke pan asia serta badan tough...so kl awak rase xmemenuhi ciri2 tuh...sile2la sedar diri'...huh amcam keji dan kejam x ayat tuh....heheh...brani la aku nak ckp mntang2 xde depan mate...tetapik! xnak mngalah plak mamat tuh...so jalan mudah ialah...xpayah rply msg..xpyh angkat call....lalalala~
ok..moral of the story is....aku bukan demand tapik aku rase kunun2 salah no ni mcm @$%#%$&!!! (maap sbb mencarot)....xsesuai ngn zaman millennium kite ni...nak knal tros jumpe la..bawak geran tanah n payslip skali ekk..hahaha!!!! cheq gurau jaa!!

dah..chalo!!

Wednesday, November 11, 2009

apakah??

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

hurmmmm.......

melalui mlm yg indah...ughhhh!!

Arini aku kene jadik Manager on Duty...
dimana aku kene bekerja lebeh masa dari pukul 6pm-10pm...xpe2 seb bek ade time-off...

seharian ni aku di tempat keje...sebenarnye otak aku melayang2 entah kemana tah....
buat keje tapik xberperasaan....siap leh tolong setelkan masalah HOD len lagi wat report....tapik stil xterasa aku da mnggunakan minda ni...masih lagik terawang-awangan....
ouhhhh..apakah yg terjadik...
rasenye...aku xde amek ape2 drugs....mahupon ganja.....
skang ni pon aku masih blur....walopon tgn ku masih lincah memasukkan cekedis Chachos dlm molot...smbil minum air kotak....sedap2..

huh! rasenye aku jadik mcm ni sbb da 3mngu xbalik kg...dan wiken ni pon mebi xbalik gak...arghhhh!!!!.....xbleh2....tapik nak balik....malas plak nek bus..huuuu~...ble la aku nak ade kete.......org len yg seangkatan ngn aku kete dorg da nak burok pon..aku plak..masih mengharapkan public transport..serte driver2 yg xbertauliah....xpela...

sebenarnye niat aku utk entry kali ni bukan nak bercakap pasal otak aku yg melayang2 jek tapik nak mengisi masa lapang yg xberapa nak lapang ni skali...smbil menunggu masa yg sesuai untuk melakukan hospital round wat kali kedua.....

dan aku jugak berharap ade la jugak manusia2 caring yg dgr keluh kesah aku lalu terasa nak banje aku tgk wayang citer Phobia2...sbb aku mmg terasa nak tgk wayang cume nak org bnje jek...ngahahahahaha!!!...tapik malangnye xde sape pong nak offer diri...huh!!

dan satu lagi aku skang terasa mcm nak mnjerit sbb xtau knp dr pg td mata aku ni asek kuyu jek...mcm hampess...dhla malas mngarot sbb aku nak kosentret mkn cekedis smbil minom air kotak smbil mndengar lagu dgn kuat menggunakan headphone..

disini aku kreditkan gmbar yg disnap baru 10min td....



suasana pc yg disalah guna utk update blog...sunggoh keji...



meja yg srabut ngn cekedis serte air kotak feveret....dan juga botol air yg da 3ari xberisi...asek lupa nak bawak g cafe..



dan ini pula keadaan mata aku yg macam hape dah....

sekian!!!

Thursday, November 5, 2009

Dawai = panda di siang hari + kongkang di malam hari



Aku xtau la ape yg manusia2 itu nmpak kat aku nih...adakah mereka igt aku robot?
ouhhh....tidak boleh begitu...kerana sesungguhnya aku jugak manusia...bak kate seorang manusia ni...aku adalah dawai yg berperasaan....(walopon perasaan tuh xbape nak berfungsi)..
kehidupan aku dlm seminggu ni agak porak peranda sket.....

antara punca2 yg jadikkan ia porak peranda ialah....
# 1st : setiap hari aku bgn seawal 5.50am untuk mndi dan bersiap
# 2nd : seawal 6.45am aku da tercongok kat tmpat kerja aku
# 3rd : pukul 4pm blom tentu aku dah ada kat uma...malahan slalunye kul 5.30pm baru aku mnjejakkan kaki ke rumah....
# 4th : kehidupan mlm aku dah tiada kerana seawal 9am aku da terbongkang tidoq....huh!! slalu miss tgk citer2 bes kat tb..menci!
# 5th : lately aku slalu terjaga di malam hari or di pagi2 bute....(kirenye mcm tido2 ayam la...walopon aku xbrape nak pasti sgt sebenarnye ayam tuh tido mcm mane...xpenah lak nak join tido sekatil dgn ia....maka! bile tido aku mcm ayam..maka ia sgtla tidak berkualiti...maka lagik! dapatla amnusia sekalian melihat mata aku mcm PANDA yg xbape nak comel sgt...sbb ade jugak sorg manusia ni kate...mn ade panda kurus...chettt!

ouhhh.....aku kesiankan diri aku sendri tapik aku harus telan sume ni....
sbb dunia x selalunya indah....maka disebabkan ia tidak indah...terpaksa la aku mencipta sendrik keindahan itu....ouhhh lagik...

baiklah...itu sahaja luahan ati yg xbape nak terluah....
sekian..